Lijf & Lijn alle pijlers

Tatoeage: waar?

31-07-2014 12:12 52 berichten
Ik zit met een dilemma. Al jaren wil ik een (kleine) tatoeage laten zetten. Niets geks, gewoon een sierlijk Keltisch symbool met de naam of voorletter van mijn zoon erbij of erin verwerkt.



Ik ben er nu over uit dat ik het echt ga laten doen maar ik twijfel nog over de plek: op m'n schouderblad (dan wordt hij iets groter) of op m'n pols (in een kleinere versie). Ik vind m'n pols eigenlijk wel erg mooi maar dan zit ik met het volgende probleem: ik werk in de zorg als doktersassistente in het ziekenhuis. Ik heb dan dus altijd korte mouwen en ik kan de tatoeage dan niet verbergen. Voor mezelf wil ik hem natuurlijk niet verbergen maar aan de andere kant moet ik op mijn werk natuurlijk wel representatief zijn. Hoe zouden jullie daar als patiënt zijnde over denken?



Over m'n schouderblad twijfel ik omdat ik die plek zelf zo moeilijk kan zien. Ik laat de tatoeage per slot van rekening voor mezelf zetten.



Wat zouden jullie doen? En nee, ik zit niet te wachten op reacties dat ik het helemaal niet moet doen of anderszins negatieve reacties
Alle reacties Link kopieren
Je vraagt wel hoe wij daar als jouw patiënt over zouden denken, maar je wilt geen negatieve reacties. Vreemd.
Alle reacties Link kopieren
Wat de patiënten (of wij hier op het forum) ervan vinden zou ik mij minder afvragen. Ik zou mij afvragen of het is toegestaan op mijn werk.



Klinkt wel als een leuke tattoo trouwens! Maar ik ben de werkgever (of patiënt) niet. En als patiënt kom ik voor je kennis en vaardigheden, niet om tattoos te bewonderen of te bekritiseren.
Alle reacties Link kopieren
Kun je hem op je pols tijdens je werk niet camoufleren met een horloge of armband?

Of tijdens werk make up er over heen?
Ik hou zelf helemaal niet van tatoeages maar ik stoor me er ook niet aan als een doktersassistente in het ziekenhuis een zichtbare heeft op haar pols. Bij de arts zelf zou ik er wel van opkijken, maar meer ook niet.
Alle reacties Link kopieren
Je kan hem ook altijd nog op je enkel/voet zetten. Ik heb namelijk een Maori schildpadje op mijn voet aan een enkelbandje laten zetten. Geen problemen op het werk, en ik kan er zelf altijd naar kijken.



Ik zou je inderdaad meer afvragen zoals Nuo al zegt, of het wel mag van je baas dan wat je patiénten er van denken.
Alle reacties Link kopieren
Op de bovenarm? Kun je hem altijd nog onder een kort mouwtje laten vallen in de zomer.
Time for the real me to emerge, Possum! Get out the gladiolas!
Ik zou 'm niet op je pols laten zetten. Je huidige werkgever is er misschien wel akkoord mee maar er zijn er ook die daar wat minder over te spreken zijn en wie weet wat de toekomst je brengt.

Als patient zou ik er zelf 0,0 moeite mee hebben, al zitten je armen en handen helemaal vol met tattoo's. Maar er zijn ook hele volksstammen die daar anders over denken



Ik heb ook een tattoo op mijn schouderblad en die zie ik vaak genoeg in de spiegel. Voordeel van die plek is dat het relatief makkelijk te bedekken is als de situatie daar om vraagt, maar dat je 'm ook makkelijk kunt laten zien als je dat wil.
Alle reacties Link kopieren
Negatieve reacties zul je altijd hebben. Hier, op je werk, buiten. Er zijn altijd mensen die het niet mooi vinden.



Persoonlijk heb ik, als ik zorg nodig heb, liever iemand onder de tattoo's die haar werk goed doet dan iemand zonder tattoo's die er niks van bakt.



Maar er zullen ook mensrn zijn die er anders over denken.

Ik wil ook graag een tattoo op mijn pols, maar ik ben zzper en in mijn werk kan dat gewoon.



Ik zou goed nadenken in hoeverre dit zichtbaar kan en mag zijn in de zorg. Ik heb al vaker gelezen dat mensen hun tattoo's niet zichtbaar mochten hebben.



Is anders op je sleutelbeen een optie? Zichtbaarder voor jou dan op je schouder, onzichtbaar op je werk.
All people have the right to stupidity. But some abuse the privilege.
Op één van je borsten zou een goede plek kunnen zijn voor at jij wil.
Alle reacties Link kopieren
Zet een tatoeage altijd waar jij jezelf goed bij voelt niet iets anders doen om een ander. Anders krijg je later nog spijt.
quote:Roelfien schreef op 31 juli 2014 @ 12:13:

Je vraagt wel hoe wij daar als jouw patiënt over zouden denken, maar je wilt geen negatieve reacties. Vreemd.Ik bedoel negatieve reacties m.b.t. tatoeages in het algemeen of dat ik het bijvoorbeeld helemaal niet moet doen , als je er als patiënt negatief op zou reageren dan hoor ik het wel graag. Sorry, was wat onduidelijk van me.
In feite moet je zelf beslissen waar je 'm wilt laten zetten, dat is jouw keus.

Wel zou ik in overweging nemen dat het ding altijd blijf zitten. Misschien heeft je huidige werkgever geen problemen met een zichtbare tattoo, maar wellicht ga/moet je over een aantal jaar ergens anders solliciteren en heeft die eventuele werkgever er wel problemen mee.

Ik zelf werk in het onderwijs en daar is het de norm dat je geen zichtbare tattoo's hebt. Overigens had ik wel een collega met een tattoo op haar pols en zij zorgde er altijd voor dat deze bedekt was wanneer er kinderen/ouders op school aanwezig waren. Dit deed zij door lange mouwen of, wanneer het daarvoor te warm was, een aantal armbanden. Niemand die het zag!



Tevens zou ik er als patiënt geen moeite mee hebben als je als doktersassistente een tattoo zou hebben. Zo lang je je beroep op een goeie manier uitvoert, lijkt het mij (persoonlijk) geen probleem. Ik kan me overigens wel indenken dat oudere mensen (ik denk hierbij dan even aan mijn oma) hier wel moeite mee hebben. Ooit ben ik met mijn oma bij een vervangende arts geweest, waarbij de assistente een tattoo op haar enkel had (en een driekwart broek droeg). Mijn oma vond dit echt niet kunnen, maar zij associeerde tattoos dan ook met 'volks' en 'achterbuurt' (wat het, volgens mij, tegenwoordig helemaal niet meer is).



Denk er goed over na, het is jouw beslissing!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb mijn rug vol.. als ik een shirt aan heb is er niemand die het ziet ideaal want ik werk voor verschillende banken waar ik reprensatief moet zijn.

Ik zou zelf nooit voor een plek gaan die voor andere meteen in het zicht zit.
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
quote:groenebroek schreef op 31 juli 2014 @ 12:15:

Kun je hem op je pols tijdens je werk niet camoufleren met een horloge of armband?

Of tijdens werk make up er over heen?Ik werk op de afdeling chirurgie en assisteer ook bij kleine operaties en verzorg wonden e.d., wij mogen uit hygiënisch oogpunt geen horloges of armbanden dragen
Alle reacties Link kopieren
Nee niet op je borsten! Dat vind ik, ik ja, zo zonde! Je moet ook echt wel een type zijn voor sommige plekken. Bij mij zou het snel aso staan, ik heb er 2 maar die zijn te verbergen, behalve als ik zwem of naakt ben uiteraard. Pols twijfel ik ook over, ik moet nog de naam van zoon laten zetten aangezien dochter er ook op staat, maar eigenlijk wil ik geen tattoo's meer...
Als patiënt zou ik er persoonlijk geen probleem mee hebben.

Wel zou ik er, zoals hierboven ook al meerdere keren wordt gezegd, goed over nadenken of je je tatoeage op een zichtbare plek zou willen hebben. Dit met het oog op een (eventuele volgende) baan.



Schouderblad vind ik zelf niet zo mooi, maar dat is compleet persoonlijk natuurlijk.



Wacht dacht je van binnenkant bovenarm / boven je lies / in je zij? Dat laatste zag ik laatst bij een kennis van mij, en vond ik eigenlijk wel een erg mooie plek.
quote:misstortoise schreef op 31 juli 2014 @ 12:17:

Je kan hem ook altijd nog op je enkel/voet zetten. Ik heb namelijk een Maori schildpadje op mijn voet aan een enkelbandje laten zetten. Geen problemen op het werk, en ik kan er zelf altijd naar kijken.



Ik zou je inderdaad meer afvragen zoals Nuo al zegt, of het wel mag van je baas dan wat je patiénten er van denken.M'n enkel heb ik inderdaad ook nog over nagedacht, maar ik vind mijn onderbenen/enkels nou niet bepaald het mooiste deel van m'n lijf ... ook veel kans op gesprongen adertjes/spataderen later (erfelijk belast )
quote:kale62 schreef op 31 juli 2014 @ 12:23:

Op één van je borsten zou een goede plek kunnen zijn voor at jij wil.Dat nooit, dat past totaal niet bij me... sorry
Ik heb een kleine, te verbergen tattoo op mijn bovenarm. Met een shirtje met korte mouw heb ik hem al verborgen. En in mijn vrije tijd trek ik een topje aan en zie je hem.
quote:ri88 schreef op 31 juli 2014 @ 12:30:

Als patiënt zou ik er persoonlijk geen probleem mee hebben.

Wel zou ik er, zoals hierboven ook al meerdere keren wordt gezegd, goed over nadenken of je je tatoeage op een zichtbare plek zou willen hebben. Dit met het oog op een (eventuele volgende) baan.



Schouderblad vind ik zelf niet zo mooi, maar dat is compleet persoonlijk natuurlijk.



Wacht dacht je van binnenkant bovenarm / boven je lies / in je zij? Dat laatste zag ik laatst bij een kennis van mij, en vond ik eigenlijk wel een erg mooie plek.Op zich zeker mooie plekken, boven de lies of op de zij maar ook dat zijn weer delen van m'n lichaam die ik minder mooi vindt. Ik ben niet dik maar zeker ook niet superslank, en voor die plekken zou ik alleen kiezen als ik superslank zou zijn
Fijn om te lezen dat jullie het als patiënt niet zoveel zou kunnen schelen . Natuurlijk neem ik ook mijn werkgever (de zorg in algemene zin) mee in mijn beslissing. Maar concreet gezien vindt ik het ook weer zo raar om een beslissing over mijn eigen lijf af te laten hangen van mijn werkgever. Plus, hoe zouden jullie dat doen, echt vragen hoe ze daar tegenover staan?
Ik vind tatoeages niet mooi, maar vind ze tegenwoordig wel dusdanig gangbaar dat ik niet raar zou opkijken van een doktersassistente met een zichtbare tattoo.



Vroegah werden tatoeages geassocieerd met ongure types en aso-volk, dat is volgens mij niet meer zo. Tenminste, ik ken best veel mensen die ergens een al dan niet kleine tattoo hebben.
quote:trisquelle35 schreef op 31 juli 2014 @ 12:39:

Fijn om te lezen dat jullie het als patiënt niet zoveel zou kunnen schelen . Natuurlijk neem ik ook mijn werkgever (de zorg in algemene zin) mee in mijn beslissing. Maar concreet gezien vindt ik het ook weer zo raar om een beslissing over mijn eigen lijf af te laten hangen van mijn werkgever. Plus, hoe zouden jullie dat doen, echt vragen hoe ze daar tegenover staan?Zeker doen, al is het alleen maar om te laten blijken dat je je werk serieus neemt en om te kijken of het een probleem is. Kun je altijd daarna nog bepalen of je het dan alsnog wilt doen.
quote:trisquelle35 schreef op 31 juli 2014 @ 12:39:

Plus, hoe zouden jullie dat doen, echt vragen hoe ze daar tegenover staan?"Goh Baas, hoorde laatst op een verjaardag dat bijv. op een school de leerkrachten liever geen zichtbare tatoeages mogen hebben. Hoe staan jullie daar eigenlijk tegenover?"

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven