seksuele handelingen....tussen kinderen :(

02-08-2014 03:31 174 berichten
Alle reacties Link kopieren
Pfff... Ik weet niet eens waar te beginnen. Ik voel mij zwaar klote en lig al de hele nacht wakker. Ik heb een andere nick aangemaakt ivm herkenbaarheid, ik kom veel op het forum namelijk. En nee, het is ook geen: Jee-het- weer -vakantie- topic. Maar iets waar ik heel erg mee zit.



Momenteel zijn wij op vakantie. Mijn schoonvader vertelde mij vanavond dat toen mijn dochter van zes bij hem zat en ze de vinger van hem vast had, dat zij wel eens zo over de piemel van haar broer van veertien moest wrijven. Hij vertelde dit toen zij al in bed lag dus ik heb er nog niet met haar over kunnen spreken.

Zoon(14) is met zijn vader op vakantie en dat is nu maar goed ook...



Een paar maand geleden had ze al eens gezegd dat ze een keer met haar benen wijd moest gaan zitten, m aar daar had ik niet zoveel van gemaakt eigenlijk... Ze spelen vaak met de bal dus had het in die richting gezocht. Wie verwacht nou dat haar eigen kind zoiets doet?



Ik ben boos, verdrietig, teleurgesteld en het voelt of mijn hart gebroken is. Ik hou van mijn zoon maar hoe kan ik hem nog vertrouwen? Hardstikke leuk speelt hij met kinderen en dan dit...



Ik weet niet hoe nu verder. Morgen sowieso eerst met dochter praten, kijken of er meer uit komt. Maar dan? Mijn eerste reactie is dat zoon voorlopig niet bij ons kan wonen. Sowieso is hij nog twee weken bij zijn vader, maar dan? Ik wil mijn kind niet ditchen maar ik kan hem niet vertrouwen...

Waar schakelen we hulp in?

Mijn gevoelens gaan van boos, waarin ik mijn zoon wel iets aan kan doen, naar Verdriet, valt ons gezin nu uit elkaar? Teleurstelling, in mijzelf, in mijn zoon, in zijn vader...



Hoe verder?



Sorry voor het warrige... Ben doodop
O wat vreselijk zeg... Ik zou niet weten hoe ik je moet helpen. Hoop dat je toch nog wat kunt slapen. Hierbij een hele dikke knuffel.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou pa bellen en hem melden wat je nu al weet...

Morgen met je meissie praten, of nog liever, door een ander laten doen, om zo een beter verhaal uit haar te krijgen, want jij kunt suggestieve vragen stellen waar zij dan positief op antwoord, terwijl er misschien nog niet zo veel gebeurd is....
abcdefg
Alle reacties Link kopieren
Doktertje spelen is op zich helemaal niet zo raar, maar bij een leeftijdsverschil als dit, zou ik er zeker een gesprek met je zoon aan besteden. En dan niet in dramatische thermen dat je hem niet kan vertrouwen en dat het gezin nu uit elkaar dreigt te vallen! Kom op, hij is geen crimineel maar een kind. Leg gwoon uit dat dit niet goed is en dat hij het niet meer moet doen. En zoek hulp voor hem.



En voor jezelf, want op deze manier bezorg je je kinderen nog een trauma door jouw paniek.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou heel even wachten met een gesprek met je dochter hierover. Laat het even bezinken, bel desnoods even met een goede vriendin..

En ga het gesprek aan als de ergste paniek gezakt is. Grote kans dat als je nú een gesprek begint, ze schrikt van je enorme gespannenheid.
Kalmeer eerst even en maak in overleg ( de opvoedpoli?) een duidelijk plan van aanpak.



Niet nu meteen je man/ex (?) op vakantie opbellen. Je hebt nog even voor ze terugkomen.



Ik snap dat voor je gevoel dat je hart breekt maar je wilt nu niet bij je beide kinderen schrik en schaamte creëeren door het te dramatisch aan te pakken.
Eensch met Yette. Met een al te panische reactie doe je meer kwaad dan goed. Niet alleen voor je zoon, die inderdaad nog maar een kind is al moet hij natuurlijk gewoon iemand van zijn eigen leeftijd zoeken om dit soort experimenten mee te doen. Maar ook voor je dochter maak je het veel erger dan het al is als je in de paniek schiet, en het is helemaal niet denkbeeldig dat ze zichzelf nog de schuld gaat geven dat jij zo boos/verdrietig bent.



Wat ik wel zou doen is dit bespreken met bijvoorbeeld je huisarts, morgen aan de dag. Want hoe het is is het, maar er moet natuurlijk wel een einde komen aan dit gedrag van je zoon.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou maandag eerst overleggen met een professional voordat je verder met zoon en dochter spreekt. Jou reactie nu gaat heel bepalend zijn voor het verdere verloop.
Nou sorry maar hij is 14 hoor, ik weet nog heel goed dat ik 14 was, en ik weet ook dat ik heel goed wist wat een 6 jarig kind was. Ik was zelf kwa sexuele ontwikkeling heel vroeg met experimenteren en doktertje spelen, maar geen haar op mn hoofd die er aan dacht om aan een 6 jarig kindje te vragen ( want dat is gewoon manipulatie, en dat weet iemand van 14 ook hoor) om aan mn geslachtsdeel te zitten. het is fout, en dat weet iemand van 14 maar al te goed tenzij je een zware geestelijke beperking hebt.



To, ik kan me je gevoelens heel goed voorstellen, het je eigen kind, je houdt van je kind, dat staat er ook helemaal los van.

Je houdt ook van je andere kind, en die MOET je hier tegen beschermen, het maakt niet uit wat zijn intenties waren, het hoort niet, het is niet normaal/gezond.

En nee je hoeft niet hysterisch te worden, maar iemand van 14 weet dondersgoed wat fout is, en hij heeft het toch gedaan, bij zijn eigen zusje nog wel.

Gelukkig zegt ze er wat van ( want hoe vaak gebeurd het wel niet dat het nooit uitkomt) dus je kunt er nu wat aan doen.





Ik zou ook naar de huisarts gaan en daar om advies vragen.

En vooral een goed gesprek aangaan met je dochter, en laat haar vooral weten dat het niet haar schuld is, dat zij niets verkeerds heeft gedaan!
Alle reacties Link kopieren
To, lees je eerst goed in. Dit is erg belangrijk omdat je dan beide kinderen niet zal schaden. Overleg met professionele mensen hierover. Ik snap dat nu je hart gebroken is maar dit kan gebeuren. Als je zoon nooit goed voorgelicht is kan hij een verkeerde keuze maken. Dit maakt hem geen slechte jongen. Echt lees je eerst eens goed in! Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Vaak zijn kinderen die andere kinderen misbruiken zelf slachtoffers geweest van misbruik. Zoek hulp voor beide kinderen!!
Wrong does not cease to be wrong because the majority share in it.
Alle reacties Link kopieren
Wat al eerder is gezegd: Zoek professionele hulp, voordat je met je kinderen gaat praten. Je dochter is in elk geval nog twee weken veilig, besteed die tijd nuttig!
If Yoshi manages to find Yoshi's Wings, it will turn into a Blue Yoshi and fly up to a bonus stage.
Alle reacties Link kopieren
Weet je zeker dat je schoonvader niet probeert de verdenking bij iemand anders neer te leggen? Ik zou erg voorzichtig zijn voordat je je zoon gaat beschuldigen.
Alle reacties Link kopieren
quote:iksnapernietsvan2 schreef op zaterdag 02 augustus 2014 04:12 Dit dus. En dan te bedenken dat tokkies de straat op gaan om pedofielen te verjagen. Terwijl 95% vh misbruik binnen familiekring plaatsvindt.

Sterkte in ieder geval.

Je zou zijn lul moeten ......

Doe eens ff normaal!



Sterkte to, dit lijkt me heel moeilijk
Alle reacties Link kopieren
Een normale 14-jarige is geen kind meer. Die weet dat dit fout is.

Maar weet je wel zeker dat het zo gegaan is? Wat boven me al gesuggereerd wordt, kan het gaan om de verdenking van iemand anders af te brengen? Daarnaast kunnen 6-jarigen vrij makkelijk dingen in een verhaal dingen erbij verzinnen (bijvoorbeeld de broer in plaats van de buurman). Ik zeg niet dat het zo is en je moet je dochter heel serieus nemen, maar ik zou er wel heel voorzichtig mee zijn voor als het niet de waarheid is.
moonlight: Hoezo is een comfortabele slip aandoen ook een must tijdens een wandeling? En als het die avond nou op meer uitloopt?
Alle reacties Link kopieren
quote:kerstklok schreef op 02 augustus 2014 @ 08:45:

Weet je zeker dat je schoonvader niet probeert de verdenking bij iemand anders neer te leggen? Ik zou erg voorzichtig zijn voordat je je zoon gaat beschuldigen.



Dit is ook nog een optie



Moeilijk hoor



a, je dochter verzint het

b, je zoon is schuldig

c, iemand anders is de dader



Sterkte!
Frankly my dear, I don"t give a damn
Alle reacties Link kopieren
Djeez, tuurlijk ben je compleet uit het het lood na dit nieuws.

Wat iedereen zegt: neem even tijd om een koers te bepalen.



Mijn idee hierover:



Je dochter heeft het verhaal kennelijk zonder gène aan haar opa verteld. In het geval van serieus misbruik wordt het slachtoffer doorgaans zwaar onder druk gezet om het aan niemand te vertellen. Kans is dus groot dat het hier niet om een patroon gaat.

Maar, zorgwekkend is het wel.



Met je dochter praten is mss op een later moment een optie. Maar, het kan op (de langere) termijn wel een verstoring in de relatie met haar broer bewerkstelligen.



Ik denk dat met je zoon praten nu het beste is.

Hij is 14 en dat betekent dat je een volwassen gesprek met hem kan hebben. Maar, hij is ook nog een kind en dus niet altijd in staat om de consequenties van zijn handelen te overzien.



Zeg hem wat je weet en zijn dat zijn gedrag niet normaal is en dat je daar enorm van bent geschrokken.

Vraag hem te vertellen wat er gaande is.

Vraag hem waar het vandaan zou kunnen komen.

Is hij zelf ooit betast (of misbruikt) door een familielid, iemand van de sportclub, een ander kind?

Maar, ook: mss is hij wel seksverslaafd en zit hij als het even kan porno te kijken en...



Kijk wat hier uitkomt en zie dan weer verder.

Weet je, het mooist is als blijkt dat het hier om een dwaling gaat. Dan kun je mss na een aantal goede gesprekken zoeken naar

een manier om het achter je te laten.

Maar, er is ook een goede kans dat je zoon professionele hulp nodig heeft. Ga dat traject dan zo snel mogelijk met hem in. Hij heeft nog de leeftijd om zich tot een evenwichtige volwassene te ontwikkelen.
Ik zou ook niét met haar gaan praten.

Zoals hierboven al is gezegd: de kans is groot dat je suggestieve vragen gaat stellen en dan zijn jullie nog veel verder van huis!!!!! Professionals weten wat ze moeten vragen om de waarheid boven tafel te krijgen. En ook op welke manier.

Want wat jouw schoonvader heeft verteld hoeft absoluut niet dé waarheid te zijn.



En wat ook al eerder is gezegd: het kan zijn dat je schoonvader de verdenking op iemand anders wil leggen.



Het lijkt me een hartverscheurende situatie. Maar probeer toch kalm te blijven. Paniek maakt het absoluut erger.

En het is een geluk bij ongeluk dat je zoon nu 14 dagen weg is. Je kunt nu deze tijd gebruiken om professionals in te schakelen.



Heel veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
quote:geenideenick schreef op 02 augustus 2014 @ 03:31:

Mijn schoonvader vertelde mij vanavond dat toen mijn dochter van zes bij hem zat en ze de vinger van hem vast had, dat zij wel eens zo over de piemel van haar broer van veertien moest wrijven. Hij vertelde dit toen zij al in bed lag dus ik heb er nog niet met haar over kunnen spreken.

Ik snap het niet zo, TO. Jouw schoonvader vertelde dat jouw zoon iets bij jouw dochter deed? Begrijp ik dat goed?

Hoe weet jouw schoonvader dat dan?



quote:kerstklok schreef op 02 augustus 2014 @ 08:45:

Weet je zeker dat je schoonvader niet probeert de verdenking bij iemand anders neer te leggen? Ik zou erg voorzichtig zijn voordat je je zoon gaat beschuldigen.

Dit dus.



Je gaat er dus al per definitie vanuit dat wat jouw schoonvader zegt, klopt. Begrijp ik dat goed?

Je vertrouwd je schoonvader dus meer dan je eigen zoon?



Luister maar naar kerstklok.



Hoe is trouwens je relatie met de vader van je kinderen (je ex?) en met je zoon? Was er sprake van ruzie, jaloezie o.i.d. tijdens/na de scheiding?

Weet je zeker dat je (nieuwe?) schoonvader niet bijvoorbeeld een wig probeert te drijven tussen jullie?

Of (en daar moeten we toch helemáál niet aan denken) de verdenking op een ander te schuiven?



Ik zou maar eens héél erg voorzichtig zijn met zomaar gesprekjes aangaan en mensen beschuldigen.



Misschien heeft je zoon inderdaad iets gedaan, maar het kan net zo goed zijn dat je schoonvader een bepaalde rol heeft (familieruzie uitlokken o.i.d.).

In ieder geval heel veel sterkte gewenst, want wat er ook is gebeurd, het is sowieso heel erg vervelend!
Nu geen gesprek met jouw dochter aangaan: er zijn speciale gesprekstechnieken voor. Als je het gesprek verkeerd ingaat, kan je haar woorden in haar mond leggen en kunnen er heel andere dingen uitkomen.

Ook vader niet nu bellen want je weet helemaal niet hoe het echt zit. Ook met jouw zoon moeten professionele gesprekken aangegaan worden en niet in emotie zoals jij nu zou doen.



Zoek professionele hulp!
Alle reacties Link kopieren
quote:perzika schreef op 02 augustus 2014 @ 08:52:

Daarnaast kunnen 6-jarigen vrij makkelijk dingen in een verhaal dingen erbij verzinnen (bijvoorbeeld de broer in plaats van de buurman). Ik zeg niet dat het zo is en je moet je dochter heel serieus nemen, maar ik zou er wel heel voorzichtig mee zijn voor als het niet de waarheid is.

Oh ja, dit ook nog.



Misschien wel héél erg misplaatst van mij, maar ken je de Deense film Jagten toevallig, TO?

Zoek maar eens op, als je die film niet kent.



Fantasie van een kind kan ook een loopje met ons nemen, soms.



Daarom: eerst even rustig ademhalen, bijkomen en misschien met een goede vriendin of professionele instantie praten, en daarna pas met je zoon en dochter (denk ik).

Anders maak je misschien nog meer kapot dan nodig is en je lief is.



Sterkte er mee!
Alle reacties Link kopieren
Ik wil je mijn ervaring delen, misschien helpt het te relativeren.. Toen ik ongeveer zo oud was als je dochter heb ik ook wel eens "doktertje" gespeeld met mijn neef tijdens en logeerpartijtje. Kan me er niet veel van herinneren, alleen dat t wel stiekem was en ik er dus nooit met iemand over gepraat heb, het heeft ook eigenlijk niet veel indruk gemaakt. Paar jAr geleden had ik het er met mij. Zus toevallig over (omdat t over onze kinderen van jaar of 3 ging die een speelthermometer in elkaars billen aan t steken waren) zei merkte toen op dat mijn neef toch veel ouder is dan ik en toen al zeker 14 moet zijn geweest en dat wat ik altijd als kinderspel had ervaren eigenlijk best ziek was.. Had me dat nooit beseft. Maar heb er ook echt geen last van gehad ooit. Wat ik wil zeggen is dat ik de k dat mijn neef idd wat te ver is gegaan en beter had moeten weten, maar dat ook hij in een sexueel orienterende fase zat en nieuwsgierig was en echt niet bedacht heeft hoe erg t was wat hij heeft dgedaan, evenmin als ik die pas op haar 30e besefte dat t niet zo speels was als ik toen dacht. Vanuit die context zou ik zeggen: praat met beide kinderen apart. Leer dochter dat delen van haar lijf prive zijn en dat NIEMAND daar aan mag komen en dat ze dat moet beschermen en moet melden als iemand voorbij die grens gaat. Praat met zoon een serieus gesprek dat hij te oud is voor dit soort spelletjes. Ik hoop van harte voor je dat er niet veel meer is gebeurd dan toen met mij, in dat geval moet je t niet opblazen, dan is t echt geen drama! maa rnatuurlijk wel laten stoppen.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor jullie reacties. Ik heb gelukkig nog een paar uur kunnen slapen. Hoewel er om de haverklap hier op de camping een kind aan het huilen was, leuk joh, kamperen ;)



Ik vertrouw mijn schoonvader volledig hierin. Hij is ook niet alleen met de kinderen zonder mijn sm. Mijn dochter is een flapuit maar vertelt daarin meestal wel de waarheid.



Ik typ straks even verder.
Ga eerst eens met je ex praten. Jullie zijn beiden hun ouders, immers. Één stap tegelijk, TO.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven