seksuele handelingen....tussen kinderen :(

02-08-2014 03:31 174 berichten
Alle reacties Link kopieren
Pfff... Ik weet niet eens waar te beginnen. Ik voel mij zwaar klote en lig al de hele nacht wakker. Ik heb een andere nick aangemaakt ivm herkenbaarheid, ik kom veel op het forum namelijk. En nee, het is ook geen: Jee-het- weer -vakantie- topic. Maar iets waar ik heel erg mee zit.



Momenteel zijn wij op vakantie. Mijn schoonvader vertelde mij vanavond dat toen mijn dochter van zes bij hem zat en ze de vinger van hem vast had, dat zij wel eens zo over de piemel van haar broer van veertien moest wrijven. Hij vertelde dit toen zij al in bed lag dus ik heb er nog niet met haar over kunnen spreken.

Zoon(14) is met zijn vader op vakantie en dat is nu maar goed ook...



Een paar maand geleden had ze al eens gezegd dat ze een keer met haar benen wijd moest gaan zitten, m aar daar had ik niet zoveel van gemaakt eigenlijk... Ze spelen vaak met de bal dus had het in die richting gezocht. Wie verwacht nou dat haar eigen kind zoiets doet?



Ik ben boos, verdrietig, teleurgesteld en het voelt of mijn hart gebroken is. Ik hou van mijn zoon maar hoe kan ik hem nog vertrouwen? Hardstikke leuk speelt hij met kinderen en dan dit...



Ik weet niet hoe nu verder. Morgen sowieso eerst met dochter praten, kijken of er meer uit komt. Maar dan? Mijn eerste reactie is dat zoon voorlopig niet bij ons kan wonen. Sowieso is hij nog twee weken bij zijn vader, maar dan? Ik wil mijn kind niet ditchen maar ik kan hem niet vertrouwen...

Waar schakelen we hulp in?

Mijn gevoelens gaan van boos, waarin ik mijn zoon wel iets aan kan doen, naar Verdriet, valt ons gezin nu uit elkaar? Teleurstelling, in mijzelf, in mijn zoon, in zijn vader...



Hoe verder?



Sorry voor het warrige... Ben doodop
Alle reacties Link kopieren
Ik zou eerst zoon confronteren met dit verhaal. Wijs genoeg.

14 is geen kleuter of baby meer!
Iedereen is mooi
Alle reacties Link kopieren
Allereerst snap ik dat je erg geschrokken bent TO.



Ik ben wel blij dat Flojan haar verhaal hier heeft gedeeld, ik was dit zelf ook van plan. Ik heb hetzelfde met mijn broer meegemaakt, die was toen ook 14 jaar. Hij zat in dezelfde fase als de neef van Flojan. Ik wil het hiermee niet goedpraten, maar pas alsjeblieft op dat je je zoon niet te hard aanpakt want het zou zomaar eens kunnen zijn dat hij nieuwsgierig is en bezig is met zijn seksuele ontwikkeling. Mocht je zeker weten dat het je zoon is die dit doet (ik ben het ermee eens dat je dit eerst goed moet uitzoeken) dan natuurlijk wel een goed gesprek met hem voeren!



Het is niet goed, maar ook niet heel gek gezien zijn leeftijd. Hij moet alleen wel even weten dat dit absoluut niet kan.. Succes ermee!
quote:calvijn1 schreef op 02 augustus 2014 @ 08:54:

[...]



a, je dochter verzint het







Een kind van 6 verzint niet dat ze met haar benen wijd moet gaan zitten en met haar handje over de pik van haar broer moet strijken.



a. Het is waar.

b. Schoonvader verzint het.

c. To verzint het.
Alle reacties Link kopieren
@Sascha: waarom meteen confronteren? Waarom niet gewoon een goed en rustig gesprek aan gaan met je kind? Het gaat er toch om dat dit opgelost wordt? Het doel lijkt me niet dat zoon een preek krijgt en vol met schaamte en schuldgevoel achterblijft. Daar heb je niets aan. Ga liever het gesprek aan over zijn seksuele ontwikkeling en wat daarin wel en niet geaccepteerd is. Hij is 14 en een KIND en kinderen zijn er om van ons te leren.
Alle reacties Link kopieren
quote:Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:38:

Allereerst snap ik dat je erg geschrokken bent TO.



Ik ben wel blij dat Flojan haar verhaal hier heeft gedeeld, ik was dit zelf ook van plan. Ik heb hetzelfde met mijn broer meegemaakt, die was toen ook 14 jaar. Hij zat in dezelfde fase als de neef van Flojan. Ik wil het hiermee niet goedpraten, maar pas alsjeblieft op dat je je zoon niet te hard aanpakt want het zou zomaar eens kunnen zijn dat hij nieuwsgierig is en bezig is met zijn seksuele ontwikkeling. Mocht je zeker weten dat het je zoon is die dit doet (ik ben het ermee eens dat je dit eerst goed moet uitzoeken) dan natuurlijk wel een goed gesprek met hem voeren!



Het is niet goed, maar ook niet heel gek gezien zijn leeftijd. Hij moet alleen wel even weten dat dit absoluut niet kan.. Succes ermee!Met 14 is het best gek hoor. Hij is nog wel een kind, maar de meeste 14-jarigen hebben het besef wel dat zoiets niet kan bij een meisje van 6. Tenzij de jongens zelf niet 100% zijn, dan hebben ze het besef misschien niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben het eens met degenen die zeggen dat je dit eerst moet uitzoeken en dat jouw zoon niet per definitie een vieze smeerlap is.
En hou in godsnaam de beroepsbemoeials buiten de deur zolang jullie (ja, jullie) niet het idee hebben dat jullie de situatie niet aankunnen.
Alle reacties Link kopieren
@funky2901: Ben het totaal met je eens dat het niet kan, maar echt waar, mijn broer is absoluut 100%. Er is niets mis met hem. Tja, het is een binnenvetter, misschien is dat het geweest. Daarom zeg ik, open bespreken met zoon. Lijkt me het allerbelangrijkst.
Alle reacties Link kopieren
quote:Amand schreef op zaterdag 02 augustus 2014 09:47 En hou in godsnaam de beroepsbemoeials buiten de deur zolang jullie (ja, jullie) niet het idee hebben dat jullie de situatie niet aankunnen.Mee eens. Zoals het nu klinkt, kunnen jullie dit gewoon zelf oplossen. Ik denk dat als er bij ons professionele hulp bij was komen kijken, het voor mij een stuk zwaarder was geworden. Ik had er dan nu last van gehad denk ik, terwijl ik nu denk, 'wat was mijn broer ook een sufferd
quote:Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:43:

Het doel lijkt me niet dat zoon een preek krijgt en vol met schaamte en schuldgevoel achterblijft. Daar heb je niets aan. Nee zeg stel je voor dat de dader van aanranding van een kleuter op zijn wettelijk strafbare gedrag aangesproken wordt. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Die 6-jarige slet zal hem wel uitgedaagd hebben.
Alle reacties Link kopieren
quote:schattigheid schreef op zaterdag 02 augustus 2014 09:51 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="Pink_lips in "seksuele handelingen....tussen kinderen :("" class="messagelink">Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:43</a>:</b>

Het doel lijkt me niet dat zoon een preek krijgt en vol met schaamte en schuldgevoel achterblijft. Daar heb je niets aan. </div></blockquote>Nee zeg stel je voor dat de dader van aanranding van een kleuter op zijn wettelijk strafbare gedrag aangesproken wordt. Dat moeten we niet willen met z'n allen. Die 6-jarige slet zal hem wel uitgedaagd hebben.



Oh god.. Je legt nu woorden in de mond he? Alleen een preek heb je niets aan, lijkt me goed als er een constructief gesprek aan vast zit. Natuurlijk moet hij wel aangesproken worden op zijn gedrag, maar niet dat alleen.

Rustig aan hoor, je post ziet er nogal gefrustreerd uit.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben 14 geweest, dan zit je ongeveer in de tweede klas hè. Ik geloof niet dat je als 14-jarige niet weet dat het fout is, tenzij je zelf bent opgegroeid met de wetenschap dat andere mensen zomaar aan je lichaam mogen zitten. Ik denk dus dat er is iets mis is met je verstandelijke vermogens als je je niet beseft als 14-jarige dat je niet aan kleine kinderen kunt vragen of ze aan je piemel willen zitten en whatever more.
Alle reacties Link kopieren
En als je goed hebt gelezen schattigheid, dan schreef ik dat een preek en de gevolgen daarvan niet het doel moeten zijn. Het doel is om zoon te laten inzien dat wat hij doet, erg fout is en niet door de beugel kan.
Alle reacties Link kopieren
quote:funky2901 schreef op zaterdag 02 augustus 2014 09:55 Ik ben 14 geweest, dan zit je ongeveer in de tweede klas hè. Ik geloof niet dat je als 14-jarige niet weet dat het fout is, tenzij je zelf bent opgegroeid met de wetenschap dat andere mensen zomaar aan je lichaam mogen zitten. Ik denk dus dat er is iets mis is met je verstandelijke vermogens als je je niet beseft als 14-jarige dat je niet aan kleine kinderen kunt vragen of ze aan je piemel willen zitten en whatever more.



Ik geloof ook niet dat een 14-jarige dat niet weet. Dat weet hij best wel. Daarom is er een goed gesprek nodig. We weten als 14-jarige ook dat we niet mogen stelen, vechten etc. Ook daar zijn toch vaak pittige gesprekken voor nodig. En voordat ik nu iedereen over me heen krijg, ik vergelijk stelen niet met aan je zusje zitten!

Er is denk ik alleen verder niets mis met je verstandelijke vermogens, er gaat alleen even iets mis wat weer op de rails gezet moet worden. Nogmaals, mijn broer is bijv. een intelligente, normale jongen met een goede baan, veel vrienden etc. Het zegt niets over je verstandelijke vermogens.
Alle reacties Link kopieren
Wat betreft mijn laatste zin; niet per definitie..
Alle reacties Link kopieren
quote:-moedersmooiste- schreef op 02 augustus 2014 @ 06:03:

Nou sorry maar hij is 14 hoor, ik weet nog heel goed dat ik 14 was, en ik weet ook dat ik heel goed wist wat een 6 jarig kind was. Ik was zelf kwa sexuele ontwikkeling heel vroeg met experimenteren en doktertje spelen, maar geen haar op mn hoofd die er aan dacht om aan een 6 jarig kindje te vragen ( want dat is gewoon manipulatie, en dat weet iemand van 14 ook hoor) om aan mn geslachtsdeel te zitten. het is fout, en dat weet iemand van 14 maar al te goed tenzij je een zware geestelijke beperking hebt.



To, ik kan me je gevoelens heel goed voorstellen, het je eigen kind, je houdt van je kind, dat staat er ook helemaal los van.

Je houdt ook van je andere kind, en die MOET je hier tegen beschermen, het maakt niet uit wat zijn intenties waren, het hoort niet, het is niet normaal/gezond.

En nee je hoeft niet hysterisch te worden, maar iemand van 14 weet dondersgoed wat fout is, en hij heeft het toch gedaan, bij zijn eigen zusje nog wel.

Gelukkig zegt ze er wat van ( want hoe vaak gebeurd het wel niet dat het nooit uitkomt) dus je kunt er nu wat aan doen.





Ik zou ook naar de huisarts gaan en daar om advies vragen.

En vooral een goed gesprek aangaan met je dochter, en laat haar vooral weten dat het niet haar schuld is, dat zij niets verkeerds heeft gedaan!



Dit dus.



Ik vind je reactie meer dan logisch! Want een kind van 14 weet dondersgoed dat zulke dingen niet normaal zijn.

Maar zoals de andere ook al zeiden.. probeer eerst te kalmeren en informatie/Hulp te krijgen voor je vader en zoon tegen je in het harnas jaagt.



Ik wens je heel veel succes!! :knuf:
life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain
quote:Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:56:

Het doel is om zoon te laten inzien dat wat hij doet, erg fout is en niet door de beugel kan.Meisjes beschermen tegen incest is belangrijker dan daderknuffelen. Deze ouders hebben gefaald, het meisje is al misbruikt. We weten alleen nog niet door wie allemaal en in welke mate. Het kind in veiligheid brengen en professionele hulp bij de verwerking van traumatische ervaringen bieden zou voor mij de hoogste prioriteit hebben. Ik zou de zaak melden bij de zedenpolitie.
Alle reacties Link kopieren
Ok.



Hoe is de verhouding tussen opa en kleinzoon van 14? Ik begrijp dus goed dat dochter dit tegen jouw schoonvader heeft gezegd? Is hij ook de echte opa van de 14 jarige? Of gaat het om een samengesteld gezin?



Ik zou met de vaders van beide kinderen eerst overleggen en daarna doorspreken wat jullie als ouderpaar met hen gaan bespreken.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Je weet nog niet of het waar is. Maar mochten jullie vermoedens blijven schakel dan zsm hulp in. Bel het CJG/ jeugdzorg voor advies. En zet onmiddellijk hulp op je zoon.

Ook je dochter heeft hulp nodig masr andere hulp dan zoon.
quote:schattigheid schreef op zaterdag 02 augustus 2014 10:09 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="Pink_lips in "seksuele handelingen....tussen kinderen :("" class="messagelink">Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:56</a>:</b>

Het doel is om zoon te laten inzien dat wat hij doet, erg fout is en niet door de beugel kan.</div></blockquote>Meisjes beschermen tegen incest is belangrijker dan daderknuffelen. Deze ouders hebben gefaald, het meisje is al misbruikt. We weten alleen nog niet door wie allemaal en in welke mate. Het kind in veiligheid brengen en professionele hulp bij de verwerking van traumatische ervaringen bieden zou voor mij de hoogste prioriteit hebben. Ik zou de zaak melden bij de zedenpolitie. Wat een kortzichtigheid. Gaaaaap
quote:keepitweezy schreef op 02 augustus 2014 @ 10:03:

[...]

Maar zoals de andere ook al zeiden.. probeer eerst te kalmeren en informatie/Hulp te krijgen voor je vader en zoon tegen je in het harnas jaagt.



Nee, verkeerde volgorde.



Éérst met de andere ouder praten. Dat TO gescheiden is ontslaat haar niet van haar plicht om dit incident (?) met haar ex te bespreken en betekent ook niet dat TO deze last exclusief op haar eigen schouders moet dragen.
quote:Amand schreef op zaterdag 02 augustus 2014 09:47 En hou in godsnaam de beroepsbemoeials buiten de deur zolang jullie (ja, jullie) niet het idee hebben dat jullie de situatie niet aankunnen.Dit vraagt specialistische hulp voor dader en slachtoffer. De profs buiten de deur houden zou ernstig falen zijn
quote:Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:51:

[...]



Zoals het nu klinkt, kunnen jullie dit gewoon zelf oplossen. Ik vind jou het levende bewijs dat je dit niet zelf kunt oplossen. Jij hebt totaal geen aandacht voor het slachtoffer. Dat heeft een reden. Ik ben van mening dat je nog wel wat therapie zou kunnen gebruiken.
Alle reacties Link kopieren
quote:schattigheid schreef op zaterdag 02 augustus 2014 10:09 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="Pink_lips in "seksuele handelingen....tussen kinderen :("" class="messagelink">Pink_lips schreef op 02 augustus 2014 @ 09:56</a>:</b>

Het doel is om zoon te laten inzien dat wat hij doet, erg fout is en niet door de beugel kan.</div></blockquote>Meisjes beschermen tegen incest is belangrijker dan daderknuffelen. Deze ouders hebben gefaald, het meisje is al misbruikt. We weten alleen nog niet door wie allemaal en in welke mate. Het kind in veiligheid brengen en professionele hulp bij de verwerking van traumatische ervaringen bieden zou voor mij de hoogste prioriteit hebben. Ik zou de zaak melden bij de zedenpolitie.



Ik heb nergens gezegd dat je moet daderknuffelen, dus dat grijp je weer uit de lucht.

De ouders hebben gefaald? Dat vind ik nogal een uitspraak en niet helpend voor TO. Was je er bij ofzo?

'Door wie allemaal en ik welke mate' Jij weet de boel wel op te ruien zeg. TO heeft nergens geschreven dat er aanwijzingen zijn dat er meerdere personen betrokken zijn.

'Het kind in veiligheid brengen'... Ik denk dat als mijn moeder had gehandeld zoals jij nu beweert te doen, dat ik een behoorlijk trauma had gehad. Gelukkig hebben mijn ouders er gesprekken over gevoerd, was mijn broer heel erg geschrokken en schaamde hij zich en is het nooit meer voorgekomen.



Je kunt situaties escaleren en deëscaleren, wat jij doet is het eerste en niet constructief naar mijn mening.



En begrijp me allemaal niet verkeerd. Ik vind zeker dat hier goed uitgezocht moet worden wat er aan de hand is, want je kunt geen risico's nemen en het zeker niet zomaar van tafel vegen als experimentele fase. Ik hoop dat TO snel duidelijkheid krijgt over wat er precies aan de hand is zodat ze er iets aan kunnen doen.

Rustig blijven is daarin mijn inziens erg belangrijk. Vooral voor de 6-jarige en de ernst waarmee zij het nu ziet. Die is waarschijnlijk vrij klein en ik vind dat het meisje moet weten dat zoiets absoluut niet mag en niet goed is en dat mama er voor zal zorgen dat het niet meer gebeurt. Alleen maak haar niet bang door paniek etc, dan is de kans op een trauma alleen maar groter.
quote:sabbaticalmeds schreef op 02 augustus 2014 @ 10:12:

[...]



Wat een kortzichtigheid. GaaaaapWant?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven