Geld & Recht alle pijlers

Hoe lang doe jij met?

14-08-2014 01:31 122 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik ga binnenkort op kamers en moet dan met weinig geld rondkomen. Woon nu nog bij mijn ouders.



Ik vraag me af hoelang mensen doen met dingen als shampoo, conditioner, tandapasta, mascara, foundation, dagcreme dat soort dingen. Hoeveel ben je er aan kwijt per maand?



Ik ben niet zuinig en gebruik vaak meer dan nodig. Nu kan ik dat nog betalen, straks niet meer. Lees graag hoe andere dat doen.
Motto’s Helpen je Niet Als het er echt op Aan Komt
Alle reacties Link kopieren
Gebruiken echt zoveel mensen iedere dag mascara? :$



Verder; ik haal gewoon shampoo van de Lidl, daar doen mijn vriend en ik ongeveer iets van 2 maanden mee denk ik? En ik gebruik ook wel vrij veel shampoo, aangezien mijn haar ondertussen praktisch tot op m'n kont komt. Maar goed, het is niet alsof deze shampoo nou zoveel kost. Douchegel denk ik ook ongeveer zoiets, 2 maanden ofzo. Ik gebruik als enige cremespoeling, dus die gaat behoorlijk wat langer mee.



Dat is het ook wel. Ik gebruik dus geen mascara of dagcreme of andersoortige dingen, hoogstens een klein beetje voor een feestje. Ik kan me laatste keer niet heugen dat ik het heb gekocht, dus ik heb het spul allemaal zeker al maanden in huis.
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij eten sommige mensen mascara???

Ik doe er maanden en maanden mee serieus.

Kijk vooral acties na dat scheelt geld. Ik gebruik doordeweeks geen foundation meer alleen in het weekend. Dan doe je er ontzettend lang mee. Wil je dure huidverzorging? Vraag bonnen van ici paris/douglas voor verjaardag etc. Dan kun je ze daarvoor gebruiken.
Shampoo koop ik altijd via een kappersgroothandel, ik heb dan 1 liter en daar doe ik ongeveer een half jaar mee. Ik heb lang haar, maar het schuimt goed waardoor ik met een klein beetje m'n haar goed kan wassen.

Dagcrème gebruik ik van de Aldi. Dat kost nog geen 3 euro en is prima. Ik heb de ingrediëntenlijst uitgezocht en er zitten heel goede ingrediënten in.

Nachtcrème, serum, facewash en tonic koop ik van een wat duurder merk. Ik kan daar zo'n 7 maanden mee.

Tandpasta, geen idee?! Ik koop altijd zo'n voordeelverpakking van de Kruidvat. 6 voor 6 euro.

Make-up gebruik ik weinig. Oogpotlood haal ik bij de Action, die vind ik beter dan die van de Hema en is ongeveer gelijk aan die van Loreal. Foundation heb ik van een duurder merk, maar dat gebruik ik weinig.



Wasmiddel haal ik altijd in de aanbieding. AH heeft regelmatig 1+1 gratis. Boodschappen die lang goed blijven haal ik ook in de aanbieding. Ik eet niet iedere dag vlees, dus dat scheelt ook een hoop. Daarnaast eet ik weinig chips, snoep, koekjes, etc.



Wat ook handig is, de voordeelbonnen van Lekker in het Leven. Die krijg ik eens in de zoveel tijd en die geven heel veel korting op wasmiddel, tandpasta, etc. Soms kun je daarmee zelfs producten gratis krijgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:mlisz schreef op 14 augustus 2014 @ 13:35:

Volgens mij eten sommige mensen mascara???

Ik doe er maanden en maanden mee serieus.



ik ook...



(al soms smokkel ik soms door een eyelinerkwast even in de mascara te doen )
Alle reacties Link kopieren
Bij de Kruidvat hebben ze vaak aanbiedingen dat je bij diverse verzorgingsproducten (bijvoorbeeld Andrelon of Dove) Robijn wasmiddel of wasverzachter krijgt. Bij de Trekpleister hebben ze wasmiddel en wasverzachter in flacon van 3 liter ofzo, voor weinig geld.



Ik zelf koop Dove douchegel en Palmolive shampoo bij de Action. Ik doe met allebei ongeveer anderhalve maand en de shampoo heb je relatief weinig van nodig vind ik (heb lang dik haar). Toiletpapier koop ik ook, zo'n pak van 24 rollen voor 4 euro. Ook ongeveer anderhalve maand (met twee personen).



Verder John Frieda als aanvulling op de shampoo, die koop ik 2 voor 10 euro bij de eurowinkel. Daar doe ik zuinig mee en gebruik ik niet iedere dag, probeer er zo lang mogelijk mee te doen.



Bodylotion (Lancaster) dagelijks en gaat zeker een half jaar mee, zo niet langer. Facewash (Courtin Tea Tree) ook een half jaar. 24-uurs crème (Courtin Tea Tree) doe ik een maand mee, die kost wel wat. Maar zo'n fijn spul.



Mascara gebruik ik zeker drie maanden, daarna schijnt het niet meer goed te zijn te gebruiken aldus de verpakking. Eyeliner, oogpotlood en oogschaduw gebruik ik ook dagelijks maar daar doe ik eeuwen mee.



Deodorant: altijd Dove. Daarvoor houd ik de aanbiedingen bij Etos, Kruidvat en AH in de gaten.
Alle reacties Link kopieren
Ik doe echt maanden met 1 mascara.



Shampoo, tandpasta en douchegel ongeveer een maand denk ik. Voor douchegel inderdaad een puff gebruiken. Conditioner ben ik mee gestopt en mis het eigenlijk niet.



Koop bovenstaande artikelen ook alleen maar in de aanbieding bij bijv action of een 2 voor de prijs van 1 actie. En dan gelijk voor een half jaar vooraadje :-)
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle reacties en tips!
Motto’s Helpen je Niet Als het er echt op Aan Komt
Alle reacties Link kopieren
Shampoo en conditioner 35 cent bij kruidvat. Tandpasta action mascara action..enz
Alle reacties Link kopieren
Toen ik studeerde kocht ik ook alles van goedkope merken. Dan genoot ik er echt van als ik bij mijn ouders was en mijn haar weer eens kon wassen met guhl oid. En dat er echte marsrepen waren en geen vage lidl repen.

Heerlijk wat een luxe!

Je leert vanzelf wat voor jou zaken zijn waar je op wilt/kunt besparen. Voor mij zijn wcpapier, dagcreme en deo bijvoorbeeld dingen waar ik echt niet op wil compenseren.

Op de markt heb je soms merkproducten voor heel weinig geld. Wel ff opletten: soms is de kwaliteit niet optimaal.
Alle reacties Link kopieren
Ik gebruik zelden mascara maar de mijne is gewoon kruidvat. Wel douche ik dagelijks en was ik twee keer mn haar (shampoo en conditioner) en ik doen wel een maand of drie met een fles. Heb wel kort haar maar ook met lang haar deed ik zo lang met een fles.



Douchegel en gezixhtscreme doe ik ook maanden mee.



Als je dicht bij de Duitse grens woont loont het om groot in te slaan daar. De prijzen voor merken zijn daar aanzienlijk lager dan hier. Zelf lager dan bij de action. En dit geldt voor cosmetica, shampoo, bodylotions enz. Maar ook voor huishoudspullen zoals keukenpapier of wasmiddel. Ik koop er trouwens veel merkloos en een fles shampoo (hypo allergeen) is daar dan 65 cent. En dat is gewoon goed spul.
Alle reacties Link kopieren
Nog een tip, op folderz.nl staan elke week alle nieuwe folders.



En in het vrekkentopic staan vaak kortingscodes, zoals bijv van drogistplein. Als je daar alleen producten koopt die in die aanbieding zijn + 10 euro korting. Kun je gemakkelijk een half jaar voorraadje inslaan voor shampoo, douchegel, tandpasta en deo voor 30 euro.
Alle reacties Link kopieren
Mascara is vooral het borsteltje, het spul zelf doet niet zo veel behalve je wimpers inkleuren. Bewaar dus je oude mascara borsteltje en maak deze schoon, koop een goedkope mascara en gebruik deze met je oude borsteltje. Works like a charm!



Ik doe 3 maanden met mascara, daarna gooi ik 'm weg en koop ik nieuwe. Ik gebruik zo goed als iedere dag mascara en dan krijg je er snellere bacteriën in. 3 maanden wordt geadviseerd door veel specialisten. Ik gebruik overigens een Catrice mascara, die is maar een paar euro.



Shampoo doe ik ook maanden mee, ik gebruik niet zo heel erg veel. Fijne shampoo als je niet te veel eisen hebt is trouwens die van Kruidvat, 500ml (meer dan een normale fles) en nog geen ¤2 zo uit mijn hoofd. Tandpasta koop ik altijd in zo'n voordeelverpakking, 5 voor 5¤ van Prodent bij de Etos/Kruidvat en daar doen we ongeveer een half jaar mee ofzo?



Foundation doe ik ook maanden mee, daar heb je niet zo veel van nodig, ik gebruik er een van GOSH omdat deze als enige drugstore merk licht genoeg voor mijn huid is, wil MUA gaan proberen, die zijn goedkoper.



In totaal ben ik zo'n ¤ 200/¤ 250 per maand kwijt aan boodschappen voor mijzelf, vriend en 2 katten.
Alle reacties Link kopieren
Als je in de uitverkoop wat meer je ogen open houdt kan je voor hetzelfde geld als huismerk ook bekendere merken inslaan.
Vreselijk van die thuiswonende pubers die denken dat de boodschappen door de kaboutertjes geleverd worden Mijn dochter deed ook twee weken met een fles shampoo, zo spilzuchtig en nergens voor nodig. En daarna begon ze aan 'mijn' fles, waar ik normaal bijna een jaar mee doe. Gelukkig heb ik inmiddels bijna duidelijk gemaakt dat je maximaal een hoeveelheid ter grootte van een 20 cent muntje nodig hebt, zij mag dan voor haar dikke haar een millimetertje meer. Voor douchegel geldt hetzelfde, een klein beetje opschuimen is ruim voldoende voor je hele lichaam. Van meer droogt je huid alleen maar uit.
quote:nwdesie schreef op 14 augustus 2014 @ 02:02:

[...]





Ja ga er vanaf nu bewust op letten. Mascara van Essence en Catrice vind ik echt niet fijn, rest van de makeup koop ik wel van die merken. Facewash en dagcreme gebruik ik ook van een duurder merk ivm vette huid en lichte acne.Mascara van de hema is ook wel goed kost ook heel weinig!
Alle reacties Link kopieren
Een maand met mascara? Ik gebruik een mascara van L'Oreal en daar doe ik zeker 5 à 6 maanden mee. Koop ik overigens nooit voor de volle prijs, altijd met korting. Vaak heb ik 'm voor 10 euro ipv 17,50 en een enkele keer voor de helft. Kijk gewoon wekelijks in de folders van Etos, Kruidvat etc, dat kan je al heel veel geld schelen.



Shampoo heb ik van Syoss, en ook die heb ik nog nooit gekocht terwijl ie niet in de aanbieding was. Gebruik ook de conditioner en Syoss is heel vaak in de aanbieding, de ene keer bij Kruidvat de andere keer bij Etos, etc. Vaak heb je dan bijvoorbeeld 1+1 gratis, dan kost één fles van 500 ml je 2,50. Ik was mijn haar elke dag en kan er dan 2,5 à 3 maanden mee doen. Met conditioner nog langer.



Tandpasta koop je gewoon van Etos of AH eigen merk, een tube voor 75 cent. Geen dure Oral B ofzo, is allemaal nergens voor nodig. Al poets je je tanden alleen met water dan worden ze nog schoon.



Nu heb ik het nog over merkproducten, maar je kan alles van een huismerk kopen. Kan hartstikke goedkoop zijn en vaak ook gewoon redelijk goed.
Dingen als wc papier, douchegel, shampoo, afwasmiddel, wasmiddel enz enz is altijd wel ergens in de aanbieding. Dus lees de folders door of kijk op internet. Vraag bonnen voor winkel waar je luxere producten koopt voor je verjaardag/kerst of vraag een parfum of zo iets. Toiletpapier van de kruidvat is vaak goedkoop in de aanbieding en prima qua kwaliteit. Make-up is ook regelmatig in de aanbieding bij bijvoorbeeld etos, dat scheelt echt heel veel. Let daar dus op en koop het als er een goede aanbieding is en wacht niet tot het op is en net nergens in de aanbieding. Zelfde geld voor dingen als tampons en maandverband, dat bederft niet of zo dus dat kun je in de kast zetten.



Je kunt misschien in je omgeving laten weten dat je op zoek bent naar proefmonstertjes van parfums, veel mensen hebben die in de kast liggen en gebruiken ze toch niet.
Alle reacties Link kopieren
Je schrijft dat je niet zuinig bent en vaak meer gebruikt dan nodig is...



Zuiniger doen en niet meer gebruiken dan nodig is. Zal vast al helpen.

Voor de rest gewoon als een echte student lowlowlow budget gaan leven en die snobistische mascara van ¤18,- voorlopig uit je hoofd zetten. Als het niet uit de lengte kan komen, dan moet het maar uit de breedte komen.

En hou een kasboek bij! Dan zie je ook echt waar je geld naartoe gaat. Altijd je eigen lunch meenemen en niet zwichten voor die peperdure pistoletjes op school of in de stad.
Tip... ipv van die merk shampoos probeer b merken ga boodschappen doen bij lidl of aldi e.d.
Oja en ik gebruik mascara van essense. Die roze is maar 2.50 en ik doe er een maand mee.
Bij lidl heb je verzorgingslijn van Cien . Prima kwaliteit en goed betaalbaar.
Alle reacties Link kopieren
shampoo, crèmespoeling, douchegel van cien.

Wasmiddel formil.

dagcreme van cien of huismerk drogist

tonic/gezichtreiniger huismerk



De basis is voor alles hetzelfde. Cremes met Q10 helpen tegen rimpels. Ja, ook de goedkope.

Vaak worden de cremes in dezelfde fabriek gemaakt maar komt er een ander etiketje op. De verschillen zijn niet zo groot als fabrikanten ons doen geloven.

Dikte, smeerbaarheid, snelheid van intrekken, geur, hoeveel schuim er af komt e.d. die maken het verschil. Zo denken we te weten dat we l'oreal echt fijner vinden. Maar het effect op de huis is gelijk.

(mijn man werkte in een cremepjesfabriek op het laboratorium, het duurde ook even voor ik overtuigd was)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven