alleen op reis & angst: oppepper nodig

19-08-2014 20:49 50 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Een korte schets: mijn relatie is kort geleden uitgegaan en ik woon sinds die tijd ook weer alleen. Ik heb in die relatie een angststoornis ontwikkeld waarin ik diverse periodes met angstaanvallen kampte. Die aanvallen heb ik niet meer maar ik heb nog wel angstklachten. Het is zeker niet zo dat die mijn dagelijkse leven beinvloeden, maar ik ondervind er nog wel last van.



Nu zou ik maandag met mijn vriend een week op vakantie gaan. Aangezien deze relatie voorbij is, wil ik alleen gaan. Alleen: ik vind het eng! Acht uur vliegen en wat als ik paniekerig word? Een week alleen in een grote stad en wat als ik weg wil? Moet ik wel gaan, vraag ik me af. Vroeger ging ik altijd alleen op reis, wekenlang. En nu word ik bloednerveus v 1 week weg :/ ik slik geen medicijnen.



Ik wil me niet laten weerhouden door mijn angsten en het feit dat ik baal dat mijn relatie uit is, maar hmmmm ik twijfel of ik moet gaan. Eigenlijk zoek ik wat positieve woorden die mijlaten inzien dat ik gewoon moet gaan
quote:impala schreef op 19 augustus 2014 @ 23:33:



Ik durf het wel, maar s avonds is de sfeer in een restaurant vaak wat minder geschikt voor alleen-eters. Ik ga dan of vroeg eten, of ik ga s middags uitgebreid lunchen en neem s avonds iets op mijn kamer.

maar in ny moet het helemaal geen punt zijn, daar eten zoveel mensen alleen.Zo doe ik 't ook vaak. Maar dan ook omdat ik 's avonds meestal compleet afgebrand ben na 'n hele dag vanaf 's ochtends vroeg sightseeen. In plaatsjes waar er gezellige terrassen zijn vind ik het wel leuk om vroeg in de avond nog in de zon te gaan eten trouwens. Ondertussen bekijk ik m'n die dag gemaakte foto's op m'n camera.
Alle reacties Link kopieren
Ook dat ja, In landen waar ze laat eten, haal ik het diner niet eens. Tegen die tijd ben ik al ingestort.



TO weet je al wat je gaat doen? Ik zeg: gaan. Het zal je stemming en je zelfvertrouwen een boost geven. Je zou een doosje oxazepam mee kunnen nemen, dat je dat achter de hand hebt geeft je miisschien een rustiger gevoel. Of alleen een recept, ik geloof nl dat je tegenwoordig voor oxazepam officieel een speciale verklaring nodig hebt als je het over de grens wil meenemen (niet dat ik me daar iets van aantrek voor een paar pilletjes).
.
Alle reacties Link kopieren
Of alleen een recept, ik geloof nl dat je tegenwoordig voor oxazepam officieel een speciale verklaring nodig hebt als je het over de grens wil meenemen (niet dat ik me daar iets van aantrek voor een paar pilletjes).



oei, op vluchten naar New York / de VS zou ik daar mee oppassen. strenge douane. en trouwens, ook andere landen. zou ook niet naar qatar op die manier reizen of maleisie e.d.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor alle berichten! Ik heb,,,,geboekt :D

Ik blijf bang voor angstgevoelens die daar weer om de hoek komen kijken en het idee dat ik dan niet snel naar huis kan!! Maar idd, het is goed voor mijn zelfvertrouwen uiteindelijk denk ik!
Alle reacties Link kopieren
en heb oxazepam mee van de huisarts! Zal van tevoren wel ff kijken of ze mee het vliegtuig inmogen
Alle reacties Link kopieren
Zeg het ook even tegen de stewardessen dat je een beetje angstig bent. Ze zijn dan super lief voor je en komen regelmatig even bij je checken.



Geweldig dat je hebt geboekt! Onwijs veel plezier daar! Wanneer ga je precies? Snel al?
Dump the horse. Ride a cowboy!
Alle reacties Link kopieren
De paniek kan hier in Nederland evengoed toeslaan als in het buitenland Het belangrijkste is dat je ermee om leert gaan en jezelf realiseert dat het ongevaarlijk is. Als je dat eenmaal hebt geleerd, maakt het niet uit waar je bent. Je kunt zo wel leren om weer op jezelf te vertrouwen, dus ik denk dat je alleen maar sterker terug komt van je reis. Zie het ook als een stukje persoonlijke ontwikkeling.
Do you want to be right? Or happy?
Alle reacties Link kopieren
"Nothing is so much to be feared as fear" - David Thoreau



"No guts, no glory!"



"Life is not a journey to the grave with the intention of arriving safely in a pretty and well preserved body, but rather to skid in broadside, thoroughly used up, totally worn out, and loudly proclaiming 'Wow, what a ride'. " - Mark Frost



Kortom, het hoeft niet perfect te gaan.

Dingen mogen mis gaan of anders lopen.



Een beetje spanning en angst maakt het reizen juist ook leuk. Dat onbekende waar je nu misschien angst voor voelt, is straks juist wat de vakantie zo leuk maakt. Dat andere eten, de geuren, de gebouwen, de mensen.

Als je er niks bij zou voelen, kun je net zo goed thuis blijven.



Wat als je terug wilt? Dat zie je dan wel. Eventueel kun je eerder terug toch?

Het heeft geen zin om je druk te maken over dingen die nog niet eens gebeurd zijn en waarschijnlijk niet eens gaan gebeuren. Pas op het moment zelf hoef je je daar mee bezig te houden. (Toegegeven - hier heb ik zelf ook nog moeite mee! Ik kan best piekeren over 'wat als...'.)



Tot slot: "Life is not a dress rehearsal" > het leven is geen generale repetitie. Dit is het. Nu. En straks is het voorbij. Dus geniet!

Neem iets vertrouwds mee zoals een goed boek (misschien zelfs een die je al gelezen hebt), zodat je altijd iets om handen hebt wat vertrouwd is.



Succes en veel plezier!
Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Nou okay, nog eentje dan!



'A journey of a thousand miles begins with a single step'.
Dump the horse. Ride a cowboy!
Alle reacties Link kopieren
Goed dat je gaat! Die pilletjes zou ik gewoon in mijn koffer stoppen. En één of twee los(geknipt) in je portemonee ofzo, voor evt in het vliegtuig. Ik neem aan dat je geen wagonlading meeneemt?

Ik denk dat er heel veel vliegtuigpassagiers zijn die een slaappil of pammetje bij zich hebben zonder daar een medisch paspoort voor te hebben.
.
Alle reacties Link kopieren
...
Alle reacties Link kopieren
Overigens is een medisch paspoort zo bij je apotheek te halen. Je hoeft daar niks voor te betalen en het kost ze een kwartiertje om het te maken. Dan weet je zeker dat je daar niet op vast loopt.
Dump the horse. Ride a cowboy!
Alle reacties Link kopieren
Dat kost geen kwartiertje. Ik wilde het laatst hebben, ook ivm oxazepam in het vliegtuig, en het zou een week gaan duren. Toen heb ik het maar laten zitten, want ik ging de volgende dag weg.
.
Alle reacties Link kopieren
Het zal een verademing voor jezelf zijn om toch te gaan! Dan zul je erachter komen dat jij je heel goed kunt redden en misschien zul je nog versteld van jezelf staan. Even weg van alles, heerlijk.
Alle reacties Link kopieren
Sterker nog: die verklaring krijgen duurt vier ! weken.

Heb het net nog nagezocht. En het komt niet van de apotheek. Het geldt trouwens ook voor adhd-medicijnen enzo. Volgens mij houdt niemand zich hieraan.



Medische verklaringen

Ga je op reis en wil je medicijnen meenemen die onder de Opiumwet vallen? Dan heb je een officiële verklaring nodig van je arts die vervolgens gelegaliseerd wordt door Farmatec, de instantie die verantwoordelijk is voor opiumontheffingen.

Er zijn twee verschillende verklaringen: een Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengengebied en een Engelstalige verklaring voor reizen buiten het Schengengebied. De verwerkingstijd van de formulieren is circa vier weken, dus vraag op tijd een van deze verklaringen aan.

http://www.gezondheidsnet ... dicijnen-meenemen-op-reis



Het medicijnpaspoort is iets anders, dat komt wel van de apotheek.



Medicijnpaspoort

Het medicijnpaspoort is handig om bij u te hebben als u medicijnen meeneemt op reis. Hierin staat welke medicijnen u gebruikt. En of u overgevoelig bent voor bepaalde medicijnen. Dit is handig als u in het buitenland nieuwe medicijnen nodig heeft of een arts bezoekt. Maar het medicijnpaspoort is geen reisdocument. Het vervangt dus niet de Schengenverklaring of de Engelstalige medische verklaring.

U kunt het medicijnpaspoort halen bij uw huisarts, apotheek of specialist. U kunt ook terecht bij patiëntenverenigingen en medische hulpdiensten. Het medicijn(en)paspoort wordt ook wel geneesmiddelenpaspoort of Europees Medisch Paspoort genoemd.



Medicijnen meenemen in originele verpakking

Neem medicijnen mee in de originele verpakking van de apotheek met etiket. Dan is duidelijk dat het om een geneesmiddel gaat en niet om drugs.



http://www.rijksoverheid. ... -naar-het-buitenland.html



Die laatste tip, het doosje meenemen, dat lijkt me wel een goeie trouwens.
.
Alle reacties Link kopieren
quote:impala schreef op 21 augustus 2014 @ 10:34:

Dat kost geen kwartiertje. Ik wilde het laatst hebben, ook ivm oxazepam in het vliegtuig, en het zou een week gaan duren. Toen heb ik het maar laten zitten, want ik ging de volgende dag weg.Oh.. Ik kreeg hem zo mee! Heb een kwartiertje staan wachten. Maar ik geloof je
Dump the horse. Ride a cowboy!
Alle reacties Link kopieren
quote:tooth schreef op 21 augustus 2014 @ 12:36:

[...]





Oh.. Ik kreeg hem zo mee! Heb een kwartiertje staan wachten. Maar ik geloof je Dan heb jij dat ándere medicijnpaspoort gehad, dat dus niet geldig is als reisdocument.
.
Alle reacties Link kopieren
Ja je hebt gelijk Impala. Maar zou TO echt een medisch paspoort voor een pammetje nodig hebben?
Dump the horse. Ride a cowboy!
Alle reacties Link kopieren
Officieel wel. Maar ik denk dat maar weinig mensen zich aan die regel houden. Ik ken zoveel mensen die oxazepam meenemen op reis en niemand heeft een officiele verklaring. Het lijkt me ook niet dat ze bij de douane gaan vallen over een paar pilletjes, áls ze ze al vinden. Het doosje meenemen, zodat je kunt laten zien dat het een officieel aan jou voorgeschreven medicijn is lijkt me wel nuttig voor het geval dát.
.
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik wilde laten weten dat alles goed is gegaan. Nee, het ging PERFECT :D Heb helemaal geen last gehad van angst tijdens het vliegen, heb dan ook geen pil ingenomen. En daar? Nergens last van en heb een geweldige week gehad! Wel een ontzettende baler om weer thuis te komen :/



Bedankt voor alle tips!
Ik zou niet gaan. Heb zelf een angststoornis en zelfs met iemand op vakantie is voor mij heel moeilijk.

Tuurlijk, het kan goed gaan. Maar het kan het probleem ook groter maken.



Wat zegt je therapeut?
Oh sorry ik ben mosterd. Fijn dat het goed is gegaan!



Hoop dat ik dat over een tijd ook eens kan zeggen
Alle reacties Link kopieren
quote:pijntjes12345 schreef op 04 september 2014 @ 16:57:

Hallo allemaal,



Ik wilde laten weten dat alles goed is gegaan. Nee, het ging PERFECT :D Heb helemaal geen last gehad van angst tijdens het vliegen, heb dan ook geen pil ingenomen. En daar? Nergens last van en heb een geweldige week gehad! Wel een ontzettende baler om weer thuis te komen :/



Bedankt voor alle tips!Leuk dat je dit nog even komt vertellen ! En top dat het zo goed is gegaan. Deze heb je mooi in de pocket !
.
Alle reacties Link kopieren
Wat góed!!
Alle reacties Link kopieren
Vervelend, de angst. Dat zou ik ook hebben. En dat is versterkt doordat ik mensen ken die alleen weg gingen en erg ziek werden van het eten. Eentje daarvan was in Azië en liep voedselvergiftiging op, waardoor ze daar in een ziekenhuis belandde. Ze is ontzettend bang geweest, omdat ze in een ziekenhuis kwam waar de hygiëne slecht is. Geen steriele naalden bijv. Ze heeft toch iets kunnen regelen waardoor ze eerder naar huis kon en nog in Nederland is een ziekenhuis terecht kwam. Ze wil nog wel terug naar die bestemming, maar nooit meer alleen.

Mijn ouders en zijn alle 3 eens flink ziek geworden in Tunesië door het eten. We waren dan nog met z'n 3en, maar ik heb me zooo ellendig gevoeld daar. Gelukkig niet in het ziekenhuis beland. Maar daar zit je dan in een vreemd land waar je niemand kent. Zeker als je alleen bent. Mijn advies zal niet bevorderend zijn, maar ik zou het niet doen.

Ben je al vaker alleen weggeweest?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven