Mijn vrouw heeft geen zin meer in seks

18-08-2014 16:32 150 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo lieve mensen op Viva.



Ik zit met een vervelend iets. Mijn vrouw heeft vrijwel geen zin in seks. (1 x in de 3 maanden) We hebben een prima relatie, bijna 10 jaar getrouwd, kids, gezond, leuk huis, vinden elkaar aantrekkelijk, geen geldzorgen eigenlijk alles prima. Ik houd ook echt van mijn vrouw.



Helaas heeft ze dus vrijwel geen zin in seks en mocht het ervan komen, dan is het hooguit 5 min, zelfde positie en dat was het dan. Ik probeer al jaren mijn best te doen door onder de lakens wat meer variëteit te brengen door haar lekker oraal te bevredigen en met mijn hand haar clitoris aan te raken. Ze komt ook niet klaar.



Alhoewel het een erg lastig onderwerp is om aan te snijden, hebben we het vaker erover gehad om er wat aan te doen, maar dan komt er onenigheid vanuit haar kant daarover.



De optie sexuoloog zit er ook niet in. Ze is daarin nogal terughoudend. Ik heb ook het gevoel dat alles vanuit mij moet komen, op seksueel gebied dan.



Nu ben ik een paar jaar geleden uit frustratie vreemd gegaan met een kennis, dat was werkelijk fantastisch. We wisten dat dit een one-time iets zou zijn omdat er teveel belangen in het spel zouden zijn. Inmiddels heb ik ook al jaren geen contact meer met haar. (en ook geen behoefte daaraan). Zij gaf mij ook de bevestiging dat seks met mij enorm fijn was, dus wetende dat het in ieder geval niet aan mij zou liggen op seksueel gebied is dan ook fijn om te weten.

Afgezien van mij enorm schuldig voelen, vinden dat ik een hufter ben omdat ik vreemd gegaan ben, heb ik toch weer de behoefte om het nog eens te doen. Een open relatie vind mijn vrouw niets, dat heeft ook al eens de revue gepasseerd in een gesprek.



Wellicht dat iemand van jullie vrouwen mij raad en daad kan geven.



Bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind je eerlijk gezegd een erg toegewijde echtgenoot en vader



Je al jaren als de perfecte man gedragen (althans dat ben je van mening) en al jaren afgescheept worden... en toch slechts 1x in de "fout". Geen aanmeldingen bij second love? Geen geflirt met alleenstaande schoolmoeders? Geen escortbezoekjes?



Ik snap dat niet hoor... hoe kun je nu zeggen dat je al jaren een kutsexleven hebt maar nog nooit je vrouw eens goed de waarheid hebt verteld hoe hoog het jou zit. En als je dat wel gedaan hebt en haar lampenkappen gaan niet open dan zou je je ook eens af kunnen vragen hoe belangrijk zij jouw gevoelens wel niet vindt...



Je kunt het accepteren of weggaan, maar beste Bonjour je accepteert het al veel te lang... daarom blijft deze situatie bestaan.
The most exciting, challenging and significant relationship is the one with yourself. And if you can find someone to love the you you love that’s fabulous
Alle reacties Link kopieren
Same problem here TO
Alle reacties Link kopieren
In een goede relatie hoort ook seks; of in ieder geval de mogelijkheid om het goed te bespreken. Het kan toch niet zo zijn dat je vanaf nu vrijwel seksloos door het leven gaat? Ik snap je overweging om het elders te zoeken hoor. En ik kan het goed begrijpen.
Alle reacties Link kopieren
Ze heeft een relatie met je, terwijl ze eigenlijk niets meer van je moet hebben. Stel je zou nog erg veel knuffelen, maar daad zelf blijft uit. Maar sorry dit soort dingen zijn gewoon niet te redden. Stop er gewoon mee. Zelfs al zou je na jaren hulp, de situatie iets verbeteren, dan nog blijft het dramatisch. Doe het je zelf niet aan,, stop er mee.
Alle reacties Link kopieren
TO, je lijkt me een goede vent, met een vaak voorkomend probleem. Hartstikke lastig lijkt me.



Volgens mij willen jullie niet uit elkaar? Dus er zijn twee opties:

1. jij mag af en toe elders sexen

2. zij gaat naar de seksuoloog.



Is het een idee om je vrouw de openingspost te laten lezen? Evt zonder t stukje over het vreemdgaan (al kan dat misschien wel helpen haar de ogen te openen)?

Ik (Vrouw) zou dan meer geneigd zijn tot actie
Alle reacties Link kopieren
Beste Bonjour,



Wat een vervelende situatie waar je nu in zit. ik kan me voorstellen dat je je naar voelt en dat het een situatie is waar je niet snel uit stapt.



Ik denk niet dat er een oplossing is voor de één op andere dag, al denk ik wel dat je zeker op de goede weg bent met je al je aandacht en lieve dingen die je voor je vrouw doet.



Uiteraard kan ik niet in haar hoofd, jouw hoofd en jullie relatie kijken, maar toch wil ik je graag op het hart drukken dat er vast een manier is om hier uit te komen.



Een tijd geleden ben ik gestopt met de pil en overgestapt op een spiraal en toen ging er al een wereld voor mij open. Ipv 3 tot 4 dagen in de maand heb ik tussen de laatste dag van de menstruatie en tot vlak naar de eisprong zeer veel zin. Nu wij bezig zijn voor een baby en dus geen voorbehoedsmiddelen gebruiken is het nog veel meer geworden.



Wat ik met dit verhaal wil zeggen is dat het misschien tijd is voor jullie om te stoppen met de pil en weer aan de condooms te gaan óf misschien je te laten steriliseren. Als je dat doet, verwacht dat geen verandering van de 1 op andere dag, geef het 3 tot 6 maanden.



In ieder geval heel veel sterkte en ik hoop dat jullie een oplossing kunnen vinden.
Alle reacties Link kopieren
Scheiden omdat je vrouw geen zin meer in sex heeft vindt ik zo'n gemakkelijke oplossing. Je schrijft dat je van haar houdt. Dat lijkt me toch het belangrijkste van een huwelijk. Het draait toch niet alleen maar om het hebben van sex?

Natuurlijk snap ik heel goed dat je graag sex wilt en dat deze situatie verre van ideaal is. Ik vind dat jouw vrouw verplicht is er met je over te praten. Naar een seksuoloog gaan is eigenlijk wel een goede stap voor je vrouw om te nemen. Maar het is niet gegarandeerd dat het helpt (ervaring). Het beste is er samen over te praten en naar oplossingen te zoeken.
Alle reacties Link kopieren
quote:bonjour11 schreef op 21 augustus 2014 @ 23:04:

Oke, idd ik kan haar niet dwingen om sex, Dat werkt twee kanten op. Nee, natuurlijk kun je haar niet dwingen tot seks, maar zij kan jou ook niet dwingen tot geen seks. Je kunt geen trouw verwachten (of zelfs eisen) van iemand als je er nauwelijks seks mee hebt.



Dus is het niet met haar, dan met een ander. Ze kan jou geen celibaat afdwingen.
Alle reacties Link kopieren
quote:big_ize schreef op 27 augustus 2014 @ 15:29:

Het draait toch niet alleen maar om het hebben van sex?

De zoveelste die zegt "het draait toch niet alleen maar om seks"



Nee, niet alleen maar nee, maar het is wel een essentieel onderdeel. Zonder seks heb je geen volwaardige liefdesrelatie, dan ben je gewoon goede vrienden.
Alle reacties Link kopieren
quote:willie_dynamite schreef op 19 augustus 2014 @ 18:19:

[...]





Hij wil gewoon een keer fatsoenlijk neuken. Moet hij daarvoor zijn hele gezin opblazen als er verder geen problemen zijn? Ik denk het niet. Dat heeft niets met lafheid te maken, maar juist met verantwoordelijkheidsgevoel, en daar heeft TO meer dan voldoende van. Hij zoekt oplossingen en mag - zeker na zo'n lange tijd - best eens voor zichzelf kiezen.



Als vrouw zijnde eens met Willie_dynamite...



Als je als iemands vrouw/vriendin zijnde je man/vriend geen sex kan /wil geven moet je dealen met de consequenties.. Als je relatie verder goed is ga je toch niet verlangen dat hij je onder alle voorwaarden trouw blijft?



Zo denk ik erover, en ook vice versa natuurlijk!
Welke oplossing er uiteindelijk ook uitkomt. Het zal met communiceren bereikt moeten worden.



Er niet over praten en achter haar rug om stiekem vreemd gaan is de oplossing niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:shehot schreef op 29 augustus 2014 @ 07:27:

Welke oplossing er uiteindelijk ook uitkomt. Het zal met communiceren bereikt moeten worden.



Er niet over praten en achter haar rug om stiekem vreemd gaan is de oplossing niet.+veel.
it's not who I am underneath, but what I do that defines me
quote:big_ize schreef op 27 augustus 2014 @ 15:29:

Scheiden omdat je vrouw geen zin meer in sex heeft vindt ik zo'n gemakkelijke oplossing. Je schrijft dat je van haar houdt. Dat lijkt me toch het belangrijkste van een huwelijk. Het draait toch niet alleen maar om het hebben van sex?

De standaard opmerking waarmee mensen die werkelijk lijden onder een scheefgroei in hun relatie de mond gesnoerd wordt.



Werken draait niet alleen maar om salaris, maar ik ben toch benieuwd hoe snel je je baan opzegt als je merkt dat het betalen van salaris is afgeschaft, omdat je werkgever geen zin meer heeft.



Seks is voor veel mensen wel degelijk een van de zaken waar een relatie om draait. Alleen merk je dat pas als het mis is.
@Eldorado: Super geformuleerd!
Bonjour, ik kan me goed voorstellen dat jij eens goed van bil wilt. Heb je wel eens voorzichtig aan je vrouw gevraagd hoe zij vind dat jij jouw behoeftes moet bevredigen als zij niet wil?



Seks is in mijn ogen heel belangrijk in een relatie, maar als je relatie verder goed is en er is geen seks snap ik heel goed dat je vreemdgaan overweegt. De vraag is wel of jij met die wetenschap kan leven.
Alle reacties Link kopieren
quote:big_ize schreef op 27 augustus 2014 @ 15:29:

Scheiden omdat je vrouw geen zin meer in sex heeft vindt ik zo'n gemakkelijke oplossing. Je schrijft dat je van haar houdt. Dat lijkt me toch het belangrijkste van een huwelijk. Het draait toch niet alleen maar om het hebben van sex?Ik neem aan dat jij geen seks wilt, ook niet in een relatie?
World of Warcraft: Legion
Alle reacties Link kopieren
+1



De pil kan echt een libido killer zijn.



quote:lilalinda schreef op 18 augustus 2014 @ 17:03:

stoppen met de pil, en dan kijken of de lust terug komt. Wedden!
Alle reacties Link kopieren
ik heb niet alle reacties gelezen, dus is dit misschien mosterd .. maarre, kan het zo zijn dat jouw vrouw een sexueel trauma heeft?



dat ze daarom dit hele deel van haar bestaan overslaat? kan ook niet uit je OP opmaken of jullie altijd zo'n belabberd sexleven hebben gehad of dat zo is scheef gegroeid.



iig nauwelijks sex maar ook niet kunnen praten daarover zijn twee dingen die wel in verband staan met elkaar, nl problemen in het hoofd / emotioneel die fysiek doorwerken.



als je namelijk emotioneel volwassen bent kun je wel over intieme dingen praten.
Alle reacties Link kopieren
Even heel snel, geen andere reacties gelezen.



Ten eerste: lul dat je er bent dat je bent vreemdgegaan.

Ten tweede: hebben jullie alleen 's avonds sex? Ik heb namelijk 's avonds ook vaak geen zin / puf meer. In de ochtend daarentegen wel. (en vakantie / een weekendje weg zonder kind doet mijn sexdrive ook wonderen)



Misschien werkt het bij je vrouw net zo?
Alle reacties Link kopieren
of misschien is je vrouw gewoon verkapt lesbisch? wil ze daar niet voor uit komen omdat ze met heel conservatieve waarden is opgevoed?



de vader vn een middelbaar schoolvriendinnetje bleek na 8 jr huwelijk ook homo te zijn, en na 3 kids met vrouw te hebben gemaakt. uiteindelijk kwam ie met heel veel moeite uit de kast. scheiding.
Alle reacties Link kopieren
quote:carrie-bradshaw schreef op 22 augustus 2014 @ 22:02:

Ik vind je eerlijk gezegd een erg toegewijde echtgenoot en vader



Je al jaren als de perfecte man gedragen (althans dat ben je van mening) en al jaren afgescheept worden... en toch slechts 1x in de "fout". Geen aanmeldingen bij second love? Geen geflirt met alleenstaande schoolmoeders? Geen escortbezoekjes?



Ik snap dat niet hoor... hoe kun je nu zeggen dat je al jaren een kutsexleven hebt maar nog nooit je vrouw eens goed de waarheid hebt verteld hoe hoog het jou zit. En als je dat wel gedaan hebt en haar lampenkappen gaan niet open dan zou je je ook eens af kunnen vragen hoe belangrijk zij jouw gevoelens wel niet vindt...



Je kunt het accepteren of weggaan, maar beste Bonjour je accepteert het al veel te lang... daarom blijft deze situatie bestaan.volkomen mee eens met deze post, een vrouw mag in haar handjes klappen met zo een man. Ik heb ook niet altijd zin wegen ziekte maar ik maak gewoon zin voor mijn man!
Alle reacties Link kopieren
Beste Bonjour11,



Ik heb een heleboel reacties gelezen, niet allemaal, maar trek je niks aan van alle "bitchy" of lullige opmerkingen hier. Je hebt er helemaal niks aan, terwijl ik vind dat je op een liefdevolle manier naar je vrouw toe, hier je probleem aankaart. Je wilt haar niet kwijt, dus laat dat vreemdgaan uit je hoofd, grote kans dat het op een dag uitkomt en dan ben je haar wel kwijt of je raakt haar niet kwijt, maar wel haar hele vertrouwen. Kleine kans dat je seksleven daar beter van wordt. Dus alsjeblieft; ga niet meer vreemd (denk ook aan de gevolgen die dat kan hebben voor jullie hele gezin, jullie kinderen zullen er ook onder lijden).



Uit je hele verhaal komt niet naar voren op welke manier er gepraat werd over jullie seksleven, alleen dat jullie (van haar kant uit) onenigheid krijgen, zodra erover gepraat wordt. Ik denk dat zij zich aangevallen voelt. Ze zal misschien het gevoel hebben dat zij niets aan zichzelf kan veranderen en voelt zich misschien een mislukkeling in de relatie op het gebied van seks.



En heb je weleens gevraagd of ze wel behoefte heeft aan zelfbevrediging? Zo niet; dan heeft ze dus gewoon geen behoefte aan seks.



Of misschien heeft ze veel stress aan haar hoofd, waardoor ze geen zin meer heeft in seks.



Ik ben het met een aantal mensen volledig eens: de pil kan een enorm libido-verlagend effect hebben. Elke pil is anders, ik heb er eentje gehad, waarbij mijn hele libido enorm afnam naar 0....nu een andere pil aan het slikken en nergens last van. Vraag haar eens op een vriendelijke manier (dat doe je vast ook sowieso wel, gezien de manier waarop je het probleem omschrijft) of ze zou willen overstappen op een andere pil of op een ander voorbehoedsmiddel. Gewoon om eens te proberen of dat het probleem is.

Ik vind dat zij wel moet meedenken aan een oplossing van dit probleem, want ze is jouw vrouw. Ik zou zeker, aangezien ik enorm veel van mijn vriend houd, willen kijken waar het probleem vandaan komt, als ik geen zin zou hebben.



Misschien voelt zij zich niet meer lichamelijk tot je aangetrokken, dat kan ook. Heb je dat gevraagd aan haar?



Verder kunnen er natuurlijk nog tal van redenen zijn. Misschien praat ze er gewoon niet makkelijk over en vindt zij het makkelijker om eens rustig ervoor te gaan zitten en in haar eentje haar kant van het verhaal op te schrijven en het aan jou te laten lezen (waar zij dan wel of niet bij zit, waar zij zich prettiger bij voelt).



Hoe dan ook; zij is het jou verschuldigd dat zij meedenkt, dat is wat ik vind.



Ik begrijp heel goed dat je behoeftes hebt, het is niet alleen de seks, het is het gevoel dat je aan elkaar geeft. Elkaar het gevoel geven dat je sexy bent, aantrekkelijk gevonden wordt, aandacht voor elkaar hebt en ja, ook klaarkomen is natuurlijk een fijn gevoel Het is gewoon alles bij elkaar.



Ik hoop echt voor je/jullie dat er verbetering komt. Ik geloof er wel in dat dat kan. Mocht het zo zijn dat zij gewoon geen of zeer weinig behoefte heeft aan seks, dan kan je er helaas (ben ik bang) weinig aan veranderen.
Yes, I've made mistakes, life didn't come with instructions!
Ik snap het niet dat veel vrouwen (ja ook mannen) geen zin in seks hebben

Natuurlijk heb ik ook wel mijn momenten, maar kom op het is zo lekker voor je jezelf!



Ik voel me na de seks zo heerlijk ontspannen en sexy!



Ik heb ook een periode gekend waarin het mij vrijwel niets deed, maar na een paar weken ben ik het juist bewust gaan doen en toen kwam de zin vanzelf weer naar boven, en hoe!

Sporten wil bij mij ook goed helpen, na het sporten stuiter ik 9 vd 10x, een aanrader!
Alle reacties Link kopieren
Klopt Enjoy, van seksen groeit de zin in seks.

Ik heb vaak het idee dat de partners die geen zin hebben in het aanpakken van de seksloosheid niet willen toegeven dat ze wel zin in seks hebben.

Alleen niet meer met de partner.
volg je verstand, gebruik je gevoel
Een open relatie en/of vreemdgaan is toch gren optie!?!



Het gaat toch niet puur om seks om het krijgen van een orgasme? Seks is genegenheid met liefde omdat je van elkaar houdt, iets dat je met je partner deelt. Dat kan een ander toch nooit bieden?



Daarom lijkt het mij dat vreemdgaan sowieso geen optie is, het lijfelijke samenzijn tussen 2 geliefden is er nog steeds niet. Dus dat is geen oplossing.



Zij moet verantwoordelijkheid nemen, en met dit probleem aan de slag. Net als jij. Ook al is hrt misschien wel kwetsend, vindt ze jou niet meer aantrekkelijk, of voor haar omdat je bent vreemdgegaan. Maar zonder alle kaarten open op tafel komen jullie niet tot een oplossing.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven