Welke auto heb jij?

21-08-2014 10:27 140 berichten
Alle reacties Link kopieren
Wat brengt jou van A naar B?

Omdat ik nieuwsgierig ben en ik een nieuwe (tweedehands) auto zoek maar nog niet weet welke het gaat worden.

Ben je tevreden met je auto, is hij het geld waard en is ie een beetje zuinig?
Ik heb een Volvo XC90 uit 2003. Fantastische auto! Hij is ruim, we passen er met ons allen (twee volwassenen en vier kinderen) goed in en de stoelen zitten heerlijk.



Hiervoor had ik een BMW530 station en die reed ook prettig. Hij was sneller dan de Volvo, maar tovh zou ik volgende keer weer voor een XC90 (of ander Volvo-model) gaan, aangezien het zitcomfort echt stukken beter is dan die van mijn oude BMW.
Een Ford Fiesta van 2 jaar oud nu, met zo'n business pack. Liever had ik een wat grotere auto gereden maar daar ben ik te krenterig voor. Hij rijdt wel zuinig, valt ook in de 14% categorie.



Sinds 2 jaar rij ik niet meer zo veel, voorheen 40k per jaar, nu maar 10k en daarvoor is ie goed genoeg. Hiervoor had ik een Honda Civic Hybride, die vond ik echt geweldig. Maar die vond mijn man niet lekker zitten, de handrem zit een beetje in de weg als je langer dan 1.80 bent en nogal wijdbeens zit (voor iedere Nederlandse man ongeveer dus).



Mijn man rijdt een Opel Insignia, ook 2 jaar oud, met business pack en trekhaak als extra, 20% bijtelling. Dat vind ik een fijnere auto. Al vind ik 'm niet echt heel mooi, mijne vind ik mooier voor zijn soort. Man kon verder alleen uit lelijker of erg veel duurder kiezen. De bijrijdersstoel van die Insignia vind ik (en ik niet alleen) wel beroerd.



Voor de lease-auto's van het werk kochten wij nooit nieuwe en dat zal ik ook nooit gaan doen. Eén van mijn buren koopt iedere 4 jaar een grote bijna nieuwe, de ander koopt iedere 6 jaar een gloednieuwe middenklasser, weer een ander koopt eens in de zoveel tijd een auto van een jaar of 4 oud en rijdt die bijna op. Mijn zwager koopt om de auto de lease-auto van mijn man en rijdt die op. Dat weet ik omdat we het er laatst op een feestje over hadden. Iedereen had wel goede argumenten, komt er op neer dat je moet doen waar je je goed bij voelt (en bij je budget past) en dat je dan vanzelf wel argumenten vindt om je aanschaf voor jezelf goed te praten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb een Ford Mondeo station met alle opties. Wilde na de geboorte van de tweede echt een grotere auto. Dus mijn kleine wagentje (vrijwel nieuwe Fiesta) inruilen maar niet heel veel bijleggen en ook niet ouder dan een jaar of 3 of te hoge km stand kopen. Lang rondgekeken en dit leek de beste optie. Heb er veel plezier van, alles past erin en het rijdt gewoon ook lekkerder dan een kleiner model. Ik heb ook gekeken naar bijvoorbeeld een Kia Sportage (nieuwe model) maar vond de achterbak vrij klein. Bovendien waren ze een stuk duurder tweedehands dan de Mondeo terwijl de nieuwwaarde van de Mondeo hoger ligt.



Bovendien kreeg ik bij Ford gewoon een goede deal, qua inruil en er viel nog wat te onderhandelen. Verbruik is ongeveer 1 op 12 maar ik rij veel kleine stukjes. Bij veel snelweggebruik is het richting 1 op 15 denk ik.
if we all light up, we can scare away the dark...
Alle reacties Link kopieren
Mini Cooper, echt heel blij mee en ideaal om mee file te parkeren haha!
You only live once, if you do it right: once is enough..
Alle reacties Link kopieren
quote:Baggal schreef op 21 augustus 2014 @ 22:48:

BMW 4 series convertible (man)

Mini Cooper S (ik)



Beide automaat overigens - ik kan niet overweg met een schakelbak ha-haBmw 4 serie dat is een auto die ik ooit wil aanschaffen. Hij is zo mooi, echt mijn dreamcar.
Alle reacties Link kopieren
quote:StoraHuntur schreef op 21 augustus 2014 @ 20:11:

Jeep cherokee, maar mijn volgende wordt een bmw x6, als het even meezit Ik heb het genoegen gehad onlangs met de Grand Cherokee te mogen rijden voor een week. Wat een geweldige auto! Helaas wordt je in Nederland gestraft als je een dergelijke auto aanschaft.
Alle reacties Link kopieren
Opel Corsa uit 2010 diesel vermogen 1.3.

Grote voordeel hij is enorm zuinig, 1 op 22 gemiddeld. Ruim zat voor ons 2en, 5 Deurs en achterbanken kunnen makkelijk plat. Met trekhaak en aanhanger groot deel vd verhuizing gedaan.

Nadeel is de wegenbelasting die is hoog (85 per maand) en z'n vermogen. Hard optrekken wil niet altijd dven lekker, daarentegen voldoende kracht om 140 te rijden.
Je gaat misschien voor een Yarisje? Goede keus! Succes met je zoektocht!
Alle reacties Link kopieren
Fiat punto evo 1.3 diesel multijet (lease), audi a4 1.8 diesel van man
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
Peugeot 107 uit 2006. Hij rijdt bijna 1:20 en ben er blij mee.
I choose happy!
Alle reacties Link kopieren
Xsara Picasso. 5 zitplaatsen. Diesel. Rijdt 1 op 17/18. Gezinsauto . 3 kinderen en twee labradors. Mooi ? Mwah. Wel praktisch en hij rijdt fijn. Tweedehands gekocht
Alle reacties Link kopieren
Een Ford Fiesta uit 2010. Vorig jaar gekocht nadat mijn zoon is geboren. Vijf deurs, en geen moment spijt van. Mijn vorige auto was een driedeurs, maar ik liep toch wel te klooien met die maxicosi, dus dit is FIJN!
Alle reacties Link kopieren
quote:Vl43inder schreef op 21 augustus 2014 @ 23:35:

Een Ford Fiesta van 2 jaar oud nu, met zo'n business pack. Liever had ik een wat grotere auto gereden maar daar ben ik te krenterig voor. Hij rijdt wel zuinig, valt ook in de 14% categorie.

Sinds 2 jaar rij ik niet meer zo veel, voorheen 40k per jaar, nu maar 10k en daarvoor is ie goed genoeg. Zo zie je maar dat iedereen andere eisen stelt en de één is nou eenmaal meer luxe gewend dan een ander. Ik zou me de hemel in prijzen met zo'n nieuwe auto (en dan ook nog een redelijk aangeklede versie) wij rijden 15000 per jaar in ons prehistorisch voertuig, met niet eens stuurbekrachtiging.
Alle reacties Link kopieren
Mini cooper one uit 2008, niet erg zuinig, er past niks in de achterbak en je moet een volwassenen achterin mee willen nemen (hoewel er vorige week nog 3 achterin zaten opgepropt), maar ik en wel blij met mijn auto! Hiervoor een fiat panda uit 1998, dus ik ben er flink op vooruit gegaan.
Alle reacties Link kopieren
Een V70 van zeven maanden oud. De luxeversie, met nog wat extraatjes.

Het is mijn allereerste nieuwe auto ooit. Het is er dan ook eentje via mijn werk. Zou nooit zelf zoveel geld uitgeven aan een wagen.

De luxe is wel fijn, maar de wagens hiervoor (Opel astra break en een peugeot partner) deden het ook prima.

Voor ons is vooral kofferruimte belangrijk. Dat je niet aan de ikea staat en de kast niet meekrijgt, zeg maar.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven