18 jarige kat nog laten opereren?

15-08-2014 12:47 56 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hai. Ik heb een groot probleem en kom er niet uit.



Ik heb nog 2 poezen. Een van 13 en een van 18..

De poes van 18 pluis is al een jaar verkouden. Ik ben 2 keer naar mijn da geweest maar beide keren ging ik voor niets. Eerst was het omdat ze natte oogjes bleef houden. Tweede keer kreeg ik antibiotica maar hielp niet echt.

Toen besloot ik om second opinion te gaan vragen bij da speciaal voor mensen in de bijstand want ik ben helaas in de ziektewet terecht gekomen en zit op bijstand niveau.

Daar zag ze gelijk dat het snot want dat was er ook bij gekomen, maar uit een neusgat kwam. Dat houd in vertelde ze mij dat er iets in haar neus zit. Dat kan een grasspriet zijn (ik heb geen gras in de tuin) maar zij dacht ook aan kanker.

Het probleem was dat er een specialist voor nodig zou zijn en dat zou zeker 400 euro kosten.

Nu ik heb al heel lang gespaard om iets voor mijzelf te komen en sinds ik wat extra's heb is het leven ook leuker. Je bent niet iedere keer te stressen als je beetje over je budget bent gegaan.

Maar goed ik zou die 400 euro zo betalen als ik wist dat pluis zich zo weer beter zou voelen maar dat is dus niet eens zeker.



Ik ga ze vanmiddag bellen want ik heb nog vragen zoals hoeveel kans is het dat het kanker is. (ze eet goed en ik ben mijn andere kat verloren aan kanker in 1 maand) en als het een onschuldige tumor is kunnen ze dat wel gelijk weghalen dan of moet dat dan weer gechecked worden en dan nog een operatie?



Sorry voor het lange verhaal. Sinds gisteren heb ik het idee dat ze er echt last van krijgt want ze zat de hele tijd te snuiven en vanochtend zit er bloed bij haar neusgat. Verschrikkelijk zielig. (Oh ze is ook helemaal doof en waarschijnlijk beetje dement.



Wat moet ik doen?
Een nee heb je een ja kan je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat er in dit geval vooral sprake is van het eerste geval.
Alle reacties Link kopieren
NVM.

Ik merk dat de ene da ook het meest humane vond om haar te laten gaan wanneer ze slecht zou worden.



Ik had een heel lang emo verhaal hier neergezet maar dat verwijder ik.



Er is een geringe kans dat het een grasspriet is en veel meer kans dat het kanker is. Ik vind het goed zo.

Om haar aan te doen om 2 uur in de auto te zitten, heen en weer en af te leveren daar en met veel kans daar in te moeten slapen terwijl ze onder de narcose is, nee dat verdient ze niet.



Meeste katten worden 12. Pluis 18 en ze heeft een fantastisch leven gehad. Ik neem liever afscheid van haar in ons huis waar ze helemaal geen angst zal voelen met mijn dochter er bij dan weer op zo een rot manier waar ze net voor haar dood ontzettend bang is geweest.

Ik wil haar niet kwijt maar ik moet niet egoïstisch zijn. Ben net mijn zus verloren en nu mijn beste vriendinnetje binnenkort maar veel fijner voor haar en daar gaat het toch om?

Bedankt iig voor de reacties en het meedenken en speciaal voor de knuffel.
Een nee heb je een ja kan je krijgen
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij worden de meeste katten echt wel ouder dan 12. Ik ken er in ieder geval veel die minstens 15 of zelfs 20 werden.



Veel sterkte!
sterkte
Ik heb die post vanmiddag wel gelezen.



En ja, het is aardiger voor Pluis om het zo te doen. Ik heb mijn vader zien lijden en vaak gewenst dat het voor mensen ook zo ´makkelijk´ kon. Helaas.



Nog gecondoleerd met je zus en sterkte met Pluis
Sterkte TO!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven