Ongeluk kitten

31-08-2014 10:28 406 berichten
Sinds ongeveer drie weken heb ik twee kittens. De oudste is inmiddels 4 maanden. We wilden al jaren een kat en hebben uiteindelijk de knoop doorgehakt. Uiteindelijk hebben we gekozen voor 2, omdat er ook uren op de dag zijn dat niemand thuis is zodat ze elkaar nog hebben.



Ik wilde het echt goed doen. We hebben kittens gehaald uit een kittenopvang center, gevaccineerd, gechipt en de beste voeding van de dierenarts. We wilden ze binnenhouden. Als het lukt altijd, maar in ieder geval de eerste periode omdat ze nog zo jong zijn. Zelfs mijn kleine van 5 hield goed rekening met ze. Niet zomaar deuren openen, lief met ze omgaan etc.



Gisteren kregen we bezoek met 4 kinderen. Ik woon niet zo heel groot en het was best een chaos. Toch ging het goed en iedereen hield rekening met de deur naar de tuin. We hebben de katten weggehouden van de woonkamer waar ze gewoon bij eten en drinken, kattenbak en de rest van het huis kunnen. Mijn zoon zei nog dat zijn dakraam openstond. Dat ding staat nooit ver open en heb er geen acht op geslagen. Nog geen kwartier na zijn opmerking zagen we haar (1 van de kittens) vallen, keihard op de grond via een tuinstoel. Ik snap nog steeds niet hoe ze erbij heeft kunnen komen. De afstand van meubels tot dat raam is zo groot en ik weet heel zeker dat niemand daar boven was die dom heeft gedaan of zo.



We zijn meteen naar de dierenarts gereden. Ze was gelukkig alert, leek niet in shock, maar bewoog haar achterkant niet. De dierenarts heeft haar onderzocht en ze lijkt wel pijn sensatie te voelen in haar achterpootjes. Het ene pootje lijkt wel zorgelijk, maar blijkt niet de grootste zorg.



Ze laat haar urine en poep lopen en haar anusje staat compleet open. Ze heeft de nacht doorgebracht bij de dierenarts en vanochtend was er nog geen verandering. Waarschijnlijk zijn de zenuwbanen van dat gebied kapot.



De dierenarts gaf aan dat hij nog wel een foto kan maken om dat te bevestigen, maar dat het beste is haar in te laten slapen. Ik ben er zo kapot van Ik heb aangegeven dat die foto er zeker moet komen omdat ik niet zomaar wil opgeven.



Ik wilde zo graag het allerbeste voor die katjes Ik voel me zo gefaald! Ik wil nog niet opgeven en haar het allerbeste geven maar ik weet niet hoe.



Het andere poesje is helemaal van slag. Ze loopt de hele dag te mauwen waar haar maatje nou is. Ik weet ook niet meer wat ik met haar moet, ik ben zo bang te falen in haar zorg. Ze zal zo eenzaam zijn hier. Het is echt een beestje wat een maatje nodig heeft maar ik ben bang dat ik het niet meer aandurf nog een katje erbij te nemen voor haar. Een beslissing die ik niet eens nu wil nemen omdat ik nog alles uit de kast wil halen voor de gewonde kitten



Ik wilde even van me afschrijven en vragen of jullie hier ervaring mee hebben en wat te doen



Ik voel me zo kut dat ik niet goed voor haar heb kunnen zorgen
Alle reacties Link kopieren
Je hebt niet gefaald lieve TO, het is een heel naar ongeluk waar je niets aan kon doen.

Maar wat ontzettend verdrietig. Heel veel sterkte
Wegens grote belangstelling ben ik momenteel verminderd beschikbaar. Dit kan tijdelijk zijn.
Oef wat verschrikkelijk TO . Dit is iets wat iedereen had kunnen gebeuren. Het is een rotkeuze die je nu moet maken, heel veel sterkte!
Ik heb een kat gehad die ze de rug hebben kapot geslagen. Waarschijnlijk duivenliefhebbers uit de buurt. Eerst wilde ze niet eten, maar met pijnstillers en voeren uit de hand begon ze na een paar dagen weer te eten. Ze heeft hierna nog een aantal jaar geleefd. Ze was wel al een jaar of vijf toen het gebeurde. Ik denk dat zo'n kitten nog wel kans heeft. Wellicht gaat ze wel mank lopen, maar katten kunnen zich goed aanpassen. Zo heb ik ook een kat met drie poten in mijn omgeving gehad, die moest wegens ontsteking geamputeerd en die leefde ook nog prima door. Sterkte!
Wow, hoe kan iemand dat nou doen, een rug van een kat kapot slaan



Ik ga zo naar de arts. Ik denk dat ik eerst uit de mond van de specialist (waar hij in geval van operatie) wil horen dat het geen zin meer heeft, voor ik een beslissing maak.
Mijn enige doel daarvan is er alles uit te halen wat het mogelijk maakt haar een goed leven nog te geven. Als dat er niet meer in zit dan laat ik haar gaan. Ik zou niet koste wat het kost haar in leven willen houden omdat ik het er moeilijk mee heb. Maar wil ook niet zomaar opgeven.
Alle reacties Link kopieren
Als de dierenarts zegt dat de prognose slecht is, en je gaat tóch door, ontaardt het meestal in hopeloos geknoei.



Inslapen lijkt mij het beste.



Je kunt je best doen, maar je kunt niet altijd alles voorkomen. Sommige dingen overkomen je gewoon. Blijft rot natuurlijk, maar voel je niet schuldig. Daar schiet je helemaal niet mee op.



Dat gevoel moet je loslaten en verder gaan.




Oh wat rot....Doe je zo je best,gebeurt er zoiets...

Het was een ongeluk,je kon er niks aan doen.

Meestal lopen zulke dingen met een sisser af,soms niet.

Je kunt niet alles uitsluiten,hoe graag je dat ook zou willen.



Veel sterkte,ook voor je kinderen
Lieve schat, het was een ongeluk. Dat kan gebeuren. Als ik zie wat je allemaal al gedaan hebt, dan hoef je jezelf echt niets te verwijten.

En voor nu; ik denk dat je het beestje beter kunt laten inslapen. Het is heel verdrietig allemaal, maar ik ben bang dat er zo nog veel meer ellende achterweg komt. Zo'n beestje is nog zo klein... Heel veel sterkte met je beslissing.
Wat rot zeg.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte Tekenis.

Je kon er echt niets aan doen.

Je bent een goede poezenmama.
Ontbijt: Een Smoothie banaan Lunch: Een cracker/avocado en guinoa salade Diner:57 pizza broodjes,13 donuts,2 bakken gefrituurde kipkluif, 9 Rosé
Alleen al het feit dat je je zorgen maakt of je wel geschikt bent als poezenmoeder betekent al dat je het bent. De meeste mensen denken daar helemaal niet over na.
wat vreselijk. Veel sterkte.

Hier kon je niets aan doen. Ongelukken zitten in een klein hoekje helaas.



En ben het verder eens met iones, als de specialist zegt dat t niet goed komt en je gaat toch door wordt t meestal niets.

Je kunt je afvragen waarom en voor wie je dan doorgaat. Schuldgevoel of voor het poesje.



En als het ingeslapen is zou ik het andere poesje afscheid laten nemen. Zeker als het nu al zo zoekende is.



veel sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte!
I may be young, but I'm not dumb.
Alle reacties Link kopieren
Sterkte!
Idd natuurlijk als dierenarts het afraad, dierenarts volgen. Kat moet wel fijn leven houden. Andere kat komt er met een nieuw vriendje later weer overheen. Was bij ons ook zo. Sterkte
Alle reacties Link kopieren
Wat een nachtmerrie...



Sterkte!
If Yoshi manages to find Yoshi's Wings, it will turn into a Blue Yoshi and fly up to a bonus stage.
Ach wat vreselijk! Ik snap dat je je rot voelt maar het heet niet voor niets een ongeluk. Het feit dat het katje ook nog eens de pech had op een stoel te vallen zal het niet beter gemaakt hebben. Ik zou met de dierenarts overleggen wat zijn/haar eerlijke mening over de kwaliteit van leven is. Juist bij zo een jong diertje dat nog een heel actief leven voor zich heeft vind ik het heel heftig om met een flinke beperking door het leven te moeten gaan. Incontinentie is voor dieren en zeker schone dieren als katten zelf ook naar. Juist omdat je zo een jong diertje dan zoveel moet ontnemen zou ik denk ik kiezen voor euthanasie. Dat is dan niet de beste maar wel de minst slechte oplossing. Maar dat is zo makkelijk zeggen als het niet je eigen katje is. Maar toch denk ik wel dat het in dat geval beter is.



Heel veel sterkte
Alle reacties Link kopieren
Ach gossie wat zul je geschrokken zijn. Arm poesje en arme jij!

En Parachuutje, welke halvegare gaat er nu een kat meppen?
I can explain it to you, but I can't understand it for you
Alle reacties Link kopieren
Wat een nachtmerrie.

Ontzettend naar dat dit jullie overkomen is.

Ongelukken liggen de hele dag op de loer en in verweg de meeste gevallen ontspringen we de dans. Wat een pech dat het nu net juist helemaal fout moest gaan.

Sterkte zo.

Probeer je in je beslissing niet te laten leiden door je schuldgevoel.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Och wat vreselijk!! Dikke knuffel!
Jeetje wat erg. Wat zullen jullie geschrokken zijn. En wat al is gezegd: kittens zijn onderzoekend en ondeugend en zoeken ook de grenzen op. Hier kun je niets aan doen.



Ik zou een operatie laten afhangen van de prognose. Onze kat is als kitten ook aangereden en zou bij een operatie (gescheurd middenrif) 60% kans op overleven hebben. Wij vonden dit voldoende om een operatie uit te voeren. Gelukkig is dit goed afgelopen en loopt hij 9 jaar later nog vrolijk rond. Zijn achterrug is nog steeds gevoelig en het mooie is wel van de kat af. Hij is wat gehavend uit de strijd gekomen, maar blij dat we het gedaan hebben.



Is de prognose heel erg slecht dan zou ik persoonlijk voor inslapen gaan. Er komt vaak best nog wat achterweg en de kwaliteit van leven moet goed zijn.



Sterkte!
Wat erg .



Maar hey, het ligt echt niet aan jou hoor, jij hebt alles gedaan wat in iemands vermogen kan liggen om goed voor een poes te zorgen. Dit was een ongeluk, een heel akelig ongeluk, en niet iets wat je had kunnen voorkomen.



Heel veel sterkte met het nemen van een beslissing .
Het is een stom ongeluk geweest, en kittens zijn zo avontuurlijk, jij kunt hier echt niks aan doen!



Laat wat je besluit voor dit kitten afhangen van wat de specialist zegt, een gebroken rug en groeischijf klinkt echt heel erg en soms is het opgeven beter dan doorsleutelen.....



Wat betreft de andere kitten, mocht zijn maatje niet terug komen neem dan snel een nieuwe, hoe langer je daar mee wacht hoe lastiger het wordt met de introductie, sowieso als ze jong zijn is het makkelijker. Wel een tip voor een eventueel nieuwe; neem er eentje doe er anders uitziet dan de vorige, dan ga je minder snel vergelijken.....



Waarschijnlijk ook nog pure pech dat de kleine in zijn val die stoel heeft meegepakt.

Er is er bij mij ook eens eentje uit het dakraam gedonderd, terwijl dat maar op een kiertje van vijf centimeter stond, maar die van ons kwam netjes op haar pootjes terecht, had alleen groene voetjes van het schuiven over het dak en dat was pas na vier maanden weggesleten.

Nu hebben wij dus standaard horren zitten in de ramen. Dan kunnen ze er nooit meer uit, misschien voor jou ook een tip?!



Het is natuurlijk onwijs rot dat het gebeurd is, maar je bent geen slecht baasje!

Sterkte!
O, wat verdrietig dit... Probeer je schuldgevoel los te laten, want dat is echt onterecht! Heel veel sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Ik sluit me bij de rest aan. Jij kon er niets aan doen, echt niet!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven