Wat op de vloeren (en waar kopen)?

29-08-2014 10:11 17 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goodmorning!



Ik woon nu ongeveer anderhalve maand in een nieuw huis. Hoewel er nog veel moe(s)t gebeuren, ben ik er toch gelijk in gaan wonen, omdat ik niet anders kon.

Onderhand zijn de woon- en slaapkamer bijna af, daar lag gelukkig nog een goede laminaatvloer in.



Een paar ruimtes bestaan uit een gladde betonnen vloer, waar dus nog een vloer in moet komen. Dit betreft de gang, de wc, de keuken, de overloop (boven) en drie kleinere slaapkamers.

Ik kom er niet helemaal uit wat voor vloeren ik wil hebben. Als ik bijvoorbeeld voor vinyl kies, zou ik alle ruimtes daarmee kunnen laten bekleden en kom ik waarschijnlijk voordeliger uit.

Wat mij het mooiste lijkt is in de drie kleinere slaapkamers vloerbedekking en in de gang, wc, keuken en overloop vinyl.

Het lijkt mij het handigst om het te laten leggen (ik begreep dat dit bijvoorbeeld bij Kwantum en Leenbakker kan), omdat niemand in mijn kring hier echt ervaring mee heeft.



Wie heeft er tips (misschien vanuit eigen ervaring)? Zowel qua materiaal vloer als bedrijf waar ik het het beste zou kunnen kopen. Het liefst niet te duur (ik weet niet of dit realistisch is, maar maximaal +/- 500 euro).
Alle reacties Link kopieren
Met dat budget zou ik voor vinyl kiezen. Vaste vloerbedekking betekent vaak stofzuigen en bovendien vormt de combinatie vinyl en vloerbedekking geen mooi geheel.
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
500 euro is echt heel weinig, daar leg je nog niet eens een ondervloer van. Vinyl begint qua prijs bij zo'n 10 euro per m2.

Ik zou dan juist bij de slaapkamers voor goedkope vloerbedekking kiezen, dat kun je zo op het beton leggen.

Waar je ook voor kiest: zoek naar acties waarbij ze gratis leggen.

Veel kleinere winkels (dus niet online) doen dit standaard.
Ik vraag me af of het kan met dat budget, maar goed...



Ik heb een specialistisch vloerbedrijf ertegenaan gegooid. Hier heb ik voor woonkamer, gang beneden, keuken, en gang boven gekozen voor vinyl met een PVC-toplaag. Ze leggen het net zo makkelijk als vinyl, maar het ziet eruit als een echte houten vloer (of echte marmeren vloer). Het is super slijtvast en anti-slip en meer van dat soort dingen. Op de trap en de overloop boven heb ik vloerbedekking geschikt voor de trap laten leggen.



Mij viel overigens op dat Carpet Right de duurste keten is.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties/tips tot zover. Zo te horen zou ik dus nog wel iets boven op het budget moeten doen.



Ik denk dat de ruimtes bij elkaar op ongeveer 50 m2 uitkomt.



De vloeren zijn heel egaal, dus ik zat er eigenlijk aan te denken om sowieso geen ondervloer te nemen.
Ik zou met jouw budget voor laminaat gaan. Als je een klein beetje handig bent kun je dat best. Er staan zat video's online met uitleg.



Als je de kamers dan wat warmer wilt maken en je hebt weer iets te besteden, kun je er een kleed op leggen.



http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/20275569/



Deze vloer is 4.49 per meter. Dan heb je nog wel een ondervloer en plinten nodig. Het gereedschap kun je wellicht bij iemand lenen.
Alle reacties Link kopieren
Ivm warmtebehouden en geluid zou ik echt wel een ondervloer leggen. Ondervloer is niet direct voor de betonnen vloer glad te maken.



Als je boven laminaat hebt liggen en je loopt er overheen hoor je beneden alles. Tevens houdt een ondervloer warmte vast, wat weer energie besparend is.
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben pas de zolderkamer gedaan met tapijttegels.

Ook gekeken voor vinyl, maar dat vond ik nog best prijzig, als je niet de allerslechtste kwaliteit kiest. En ik vind vinyl niet zo mooi, het oogt wat ongezellig (vind ik dan).



Vloerbedekking is op zich niet duur, maar als je het niet zelf kunt leggen, dan waren in ons geval de kosten voor leggen hoger dan de vloerbedekking zelf.

Dus uiteindelijk gekozen voor tapijttegels, dit ook ivm vlekken, dan kun je nog eens een keer een tegel vervangen of onder de kraan afspoelen als het nodig is.



We zijn gaan kijken bij een zaak die restpartijen heeft, kwam uiteindelijk op 3 euro per vierkante meter ongeveer. Genoeg keuze, maar er waren niet van alle soorten heel veel tegels in dezelfde kleur, we hebben nu 4 verschillende kleuren en soorten door elkaar gebruikt, geeft wel een leuk effect. En super makkelijk zelf te leggen, je hebt alleen een stanleymesje en wat dubbelzijdige tape nodig, zelfs ik kon het :-) Ik ben er echt enthousiast over!

Voor de keuken en wc zou ik dan wel voor vinyl kiezen (of laminaat)
Leuk! Iedereen heeft een andere voorkeur ivm eigenschappen en budget.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb voor Vinyl van jawel Carpet Right gekozen. Je ziet bijna niet dat het vinyl is! Ik heb een houtkleurige (teakbruin) die heeft net als laminaat "voegen." Boven heb ik de "Arte plank smal Grey" omdat ik niet zoveel licht heb daar. Het belangrijkste is dat je niet teveel kleuren door elkaar gaat leggen omdat je al laminaat hebt. Dus niet bij wijze van elke ruimte een ander Vinyl



Vinyl

Als je goed kunt onderhandelen is Capet Right de place to be
Ik ben vrijgezel, mijn schoonouders konden geen kinderen krijgen
Alle reacties Link kopieren
De rest ook nog bedankt voor de reacties en tips!



Tapijttegels klinkt ook wel ideaal, dat hou ik nog even in gedachten!



Ik ben al bij een zaak hier in de stad geweest, maar ik vond de medewerkster (wat achteraf de bazin bleek te zijn) behoorlijk nors en onvriendelijk overkomen. Totaal niet behulpzaam. Alleen daarom al wil ik mijn vloer daar niet afnemen. Ik kwam daar met het goedkoopste vinyl uit op ongeveer 617 euro voor alle ruimtes (inclusief leggen). De kleur sprak me ook niet aan en de 'tweede goedkoopste' was gelijk een stuk duurder.



Vandaag ga ik bij Leenbakker en Kwantum kijken.

Het liefst wil ik op de drie slaapkamers tapijt en de rest van de ruimtes (gang, wc, keuken en overloop) vinyl.

Ik heb online al mooi vinyl gezien, mijn keus gaat tot nu toe uit naar deze: http://www.leenbakker.nl/ ... yl/22104711/vinyl_cottage en dan zwart/donkergrijs tapijt.

Ik ben benieuwd wat daar de totaal prijzen gaan zijn voor alles.
Alle reacties Link kopieren
Beton verven en een kleed erover.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
quote:Nouschi schreef op 01 september 2014 @ 10:08:

Beton verven en een kleed erover.Dat was één van de eerste ideeën! Mijn moeder zei dat dat inderdaad ook een mogelijkheid was. Maar het lijkt me toch niet heel ideaal voor in de winter om eerlijk te zijn en ik wil alles het liefst redelijk strak hebben.
Alle reacties Link kopieren
Nou, ik ben zowel bij Kwantum als Leenbakker geweest. Ik moet alles nog even goed opmeten, omdat het niet handig is om van de plattegrond uit te gaan.

Ik heb besloten het sowieso bij Leenbakker te kopen (en door hun te laten leggen) en ik ga hoogstwaarschijnlijk voor vinyl in alle ruimtes.



Één dilemma, het is vinyl met een soort laminaat print. Het mooiste is om het in de lengte te laten leggen, maar het scheelt me een paar honderd euro als ik in de breedte laat leggen, omdat zo veel minder verspild wordt.

Nu grote twijfel..

Hier mensen die laminaat/het printje in de breedte hebben liggen en hun ervaringen willen delen?
Alle reacties Link kopieren
Ik heb me laten vertellen dat bij het leggen van het interieur vaak de voorkeur uitgaat naar het leggen in de "licht-richting". Vaak is dat in de lengte. Maar, als je het in de breedte legt, accentueer je de breedte van de kamers. Dat kan dus prima hoor!
Alle reacties Link kopieren
mjdlh, goed om te lezen. Ik heb er namelijk voor gekozen om de drie slaapkamers + overloop in de breedte te laten leggen (dit was voordeliger). Hoewel het de kortere kanten op komt te liggen, ligt het wel in de 'licht-richting'.

In de gang en keuken laat ik het wel in de lengte leggen, anders zou ik me daar waarschijnlijk aan gaan storen.



Ik betaal in totaal 670 euro inclusief het leggen. Ik heb gekozen voor vinyl van iets betere kwaliteit: 100% PVC, 2,5 mm dik en 0,35 mm slijtlaag.

Volgende week dinsdag wordt het gelegd. Ik kan niet wachten!
Alle reacties Link kopieren
Dinsdag wordt het gelegd begrijp ik? Mooi dat je eruit bent gekomen, hoop dat het resultaat je bevalt, vast wel!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven