Kitten, naam en tips

14-09-2014 13:45 45 berichten
Alle reacties Link kopieren
Over 1 a 2 weken mogen wij ons eerste kitten ophalen. Ik weet nog steeds geen naam. Hebben jullie ideeën? Ik wil een leuke naam die niet al te standaard is. Daarnaast ben ik nog op zoek naar tips voor de 'opvoeding' van een kitten.
Bedenk ook dat op een boerderij de kitten misschien nog helemaal niet aan een kattenbak gewend is.



Koop kattenbak vulling wat urine en poep laat klonten, ideaal. Kan je de poep makkelijker uitscheppen.

Koop kittenvoeding van goede kwaliteit. Dat scheelt hoeveelheid poep, stank en het is beter voor de poes. Doe vooral brokjes ter voorkoming van tandsteen.



Koop een krappaal of neem een krapbank zoals ik



En ga na of 1 kitten niet heel eenzaam wordt in haar uppie.
quote:theamuts schreef op 14 september 2014 @ 14:10:

[...]





Waar staat dat? Heb je een link?Geen idee, ik roep alleen wat ik heb gehoord met een vraagteken erbij. Als ik het had geweten had het wetsartikel erbij gestaan.
Alle reacties Link kopieren
quote:tineke1992 schreef op 14 september 2014 @ 14:05:

Ik heb me juist ingelezen. Ik vind veel sites waarop staat dat kittens vanaf 7 weken bij de moeder weg kan. Mijn vriend en ik zijn om de beurt veel thuis dus dat komt wel goed.



Dan zit je echt op verkeerde sites. Het is echt te jong, in die leeftijd leren ze te socialiseren en leren nog van alles van de moeder.



Weet dat je later probleempjes kan ondervinden daardoor. Het hoeft niet hoor, laat ik daar duidelijk over zijn. Ik heb ook kittens opgevangen met 6 weken, de laatste was een vondeling, mishandelt en verwaarloosd. Zelf alles aangeleerd en verder had een van mijn andere katten de rol als `moeder` overgenomen maar ik heb al zoveel jaren ervaring, dierenservice gehad en bijpassende cursussen, dat lijkt me lastiger als je nog nooit een kat hebt gehad. Maar goed, je moet het zelf weten, als je de keuze hebt zou ik even wachten.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Oh en let op vlooien. Als ik het zo hoor doen die mensen maar wat. Meerdere nestjes, te vroeg weg etc..
Alle reacties Link kopieren
Oke, dan weet ik dat in ieder geval. Bedankt voor de tip..
Alle reacties Link kopieren
quote:betjebig schreef op 14 september 2014 @ 14:12:

, en als hij op schoot zit gaat hij standaard aan je arm knabbelen en zuigen (heel irritant). Waarschijnlijk had het forum toch gelijk toen ze me adviseerden om hem pas na de vakantie op te halen



Mijn eerste kat (zwerfkat uit de bossen) zuigde aan je vinger. Dan zijn ze toch te jong bij de moeder weggegaan. Dan blijven ze die zuigbehoefte houden.



Ben het met je eens dat in veel gevallen 2 katten nemen beter is. Dan hebben ze een speelkameraadje en verder is spelen, wassen, bij elkaar slapen toch plezieriger met een soortgenootje.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Als naam: Soes de poes!
Alle reacties Link kopieren
http://www.petsplace.nl/a ... oreLikeThisPage=3&layout=
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Oplapje doet dat ook, dat sabbelen. Die is ook gedumpt aan de rand van het bos veel te vroeg.
Zoals iedereen hier zegt: 7 weken is te jong.



Onze huidige kat hebben wij ook gehaald rond die leeftijd en die is echt 'raar' (je weet natuurlijk niet of het daardoor komt, maar ik denk het wel...).

Ook zou ik er niet één nemen, maar twee. Dan zijn ze minder alleen. Wij gaan de komende week een tweede halen, mede om die reden.



Verder... zorg voor uitdagende speeltjes (laserlichtje is hier favoriet), een schone kattenbak met prettige korrels (zoals tekenis zegt, korrels die klonteren zijn het fijnst!), een fijn mandje waarin ze kan liggen en tja, dat is het wel. Zorg ervoor dat ze regelmatig ontwormd enzo wordt en chip haar (voor het geval dat ze ontsnapt).



Leuke namen.. ja, ik ben wel van de mensennamen bij katten. Dus wat denk je van: Saar, Sam, Lot, Jip?
Ik had mijn namen voor de kittens al klaar, maar ben er bij allemaal op terug gekomen toen ik de karaktertjes zag en kwam ik vanzelf op een passende naam.
Die van ons is met 9 weken gekomen, dus niet zo heel piepjong als het kitten bij TO, maar dan toch dat gesabbel.

Waar je ook op kunt rekenen bij zo'n boerderijkat, is dat hij vlooien meeneemt. Waarschijnlijk noemen die mensen dat nestvlooien, maar de ellende is er niet minder om. Je mag ook eigenlijk nog niet druppelen bij zo'n klein katje. Is hij wel op gewicht?
Alle reacties Link kopieren
quote:theamuts schreef op 14 september 2014 @ 14:10:

[...]





Waar staat dat? Heb je een link?



Hier, het is een stukje scrollen;



http://www.kattenbescherm ... ns/voorlichting/scheiden/
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat is ook zwart met wit en heeft een kattenbandje om met parels erop. Echt Chanel dus, zo heet ze ook. Verder is ze heel avontuurlijk, eigenwijs en knuffelig (dat niet typisch Chanel, maar goed). Vind het een leuke naam en het spreekt makkelijk uit.
Alle reacties Link kopieren
Katja!
Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn.
Naam is altijd lastig: kan je niet eerst kijken hoe het beestje is? Ik heb er ooit één uit het asiel gehaald, een schildpadje. Vrouwtje, ging als een dolle aan de ren toen ze thuis kwam bij ons. Dat werd dus Speedy, ongeacht het geslacht . . . .

En zoek je iets origineels of iet alledaags? De zoveelste Mickey, Tommy, Luna, Gizmo??
Alle reacties Link kopieren
Qua naam moet je ook altijd even kijken of het bij de kitten/kat past. Ik ken een vrouwtjespoes en die heet Phileine, vind ik erg leuk. Net als Molly. Beau heb ik een keer een vrouwtjeskitten genoemd.
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Alle reacties Link kopieren
7 weken is te jong, helaas willen de mensen er meestal snel van af...



Het is ook niet echt handig dat die mensen elk jaar een nestje hebben.. Steriliseren zou het beste zijn maar de meeste boeren doen dat niet.
Hoi Tineke,



Ik neem aan dat je al een keertje bent wezen kijken.

Zitten de kittens gezellig in de huiskamer met mams, of zitten ze in de schuur in het hooi?

Als kittens in de huiskamer opgroeien zijn ze al een heel eind gesocialiseerd en gewend aan mensen.



Ik heb ooit samen met een vriendin voor haar een kitten bij een boerderij gehaald, het beest is nooit aanhankelijk geworden, terwijl zij alles voor hem over had. Hij sloeg haar zo af en toe in de kuiten tot bloedens toe en ze heeft hem nooit op kunnen tillen. Is ook altijd schuw gebleven.



Een asielkitten is een veel betere optie. Die worden in gastgezinnen gesocialiseerd en worden voor plaatsing gechipt, ontwormd,ontvlooid en ingeent, dus gezien door een dierenarts.

Heel vaak zijn ze tegenwoordig gesteriliseerd/gecastreerd bij aflevering, zoniet dan krijg je daarvoor een 'tegoedbon'.

Uiteraard betaal je voor dit 'hele pakket', maar als je alles zelf moet laten doen bij je dierenarts ben je veel duurder uit.
Arm kitten met 7 weken weg en dan ook nog alleen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven