Wat moet ik hiermee..?!

11-09-2014 15:10 53 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik wil graag jullie advies. Ik zit met een probleem tussen mij en me vriend. Het is een lang verhaal want ik weet niet goed hoe ik dit moet samenvatten.



Bijna een jaar geleden had mijn vriend een vreemde actie. Hij was aan het lesgeven bij een muziekschool en kwam s'avonds nog niet thuis. Toen ik hem belde over of ik nog eten zou maken zei hij dat hij over een uur thuis zou komen, prima dus. Een paar uur later was hij er niet en kon ik hem niet bereiken. Ik dacht misschien is hij wat gaan drinken maar was ook een beetje bezorgd omdat hij nooit later dan 1u thuiskomt. Ik kreeg hem niet te pakken en probeerde te slapen. Dat lukte, totdat ik werd teruggebeld om half 2 s'nachts met de vraag of een onbekende vriend van hem met een unisex naam bij ons kon slapen, want die had de laatste trein gemist en moest ergens slapen. Ik had nog nooit van deze kerel gehoord en het was een leerling die als laaste les op het rooster les bij hem had. Ik vond het prima en sliep verder. Om kwart voor 3 werd ik wakker van gepraat van hem met een vrouwenstem in de woonkamer. Bleek het dus een meisje te zijn die hij had meegenomen. Hij maakte ook nog keihard lawaai toen hij mijn bedbank uit elkaar probeerde te halen voor haar. Ik was geschrokken, hij heeft nooit verteld dat hij haar kende en gaat verder niet met vrouwen om (hij had ooit ook gezegd dat als hij een vrouwenvriendin heeft, er iets goed mis is). Wat me nog meer verontrustte is dat ze verbaasd leek toen ze mij zag en ze in een zwarte kanten hipster liep, en dat hij zo gastvrij was naar haar maar niet eens hallo zei tegen mij. Ook stonk hij naar alcohol terwijl hij nooit zo'n drinker is. In bed naast mijn vriend zei ik dus dat ze me pjama wel mocht lenen, maar dat hoefde niet van hem. Toen ik vroeg waarom ze in een kanten hipster liep (die ik zelf ook heb in mijn lingerie verzameling) zei hij 'O dat had ik niet gezien'. Ook zei ik dat ik dacht dat hij een vriend van hem mee zou nemen, waarop hij lachend zei dat ze een unisex naam heeft. Ik vertrouwde de boel niet en ben al moeilijk met vertrouwen door een vorige relatie waarbij dat erg is beschadigd en mijn vriend wist hierover.



De volgende ochtend toen mijn vriend naar werk ging besloot ik me gastvrij en normaal te gedragen tegenover haar. Ze bleek 17 te zijn, al zag ze er ouder uit. Haar vriend belde en die was ook verontrust en boos dat hij niks hoorde van haar. Zij antwoordde dat ze bij mijn vriend was gaan slapen omdat de trein niet ging en zei nog: 'maar hij woont samen en zijn vriendin is er ook'. Ook was hij boos want hij had haar op willen halen als de trein niet reed (ze woonde gewoon in dezelfde stad en helemaal niet in een andere stad zoals me vriend beweerde). Maargoed, in ieder geval kwam mijn vriend later deze ochtend thuis en dat was ongemakkelijk. Hij maakte grapjes over mijn tekortkomingen en weet ik wat nog meer wat mijn gevoel niet beter maakte over de gehele situatie. Toen zij weg moest ging ik mee want ik moest ook die kant op, en dan hoefde hij haar niet op de fiets te brengen. Ik praatte er nog over met haar omdat ik haar reactie wilde weten en ze zei dat er niks gebeurd was en ze mijn gevoel erover wel begreep.



Me vriend wilde hier amper over praten en vermeed het onderwerp wanneer ik er over wilde beginnen. Later over de situatie van dit verhaal gepraat maar zijn uitleg vond ik erg vreemd. Hij had inderdaad gelogen over de naam dat het een 'hij' was en hij wilde me testen omdat hij me nogal laks vond doen in het huis (we woonde nog maar kort samen toen) en hij zei dat hij spijt had. Ik snapte er niks van. Later was ik er nog een keer over begonnen en gaf hij toe dat hij expres had gelogen dat het een 'hij' was ipv een zij en dat ze inderdaad met de taxi had kunnen gaan. Zijn reden was hiervoor dat hij mij wilde 'testen' en dit snap ik niet.



Dit verhaal was wat meer op de achtergrond in de loop van de tijd. Maar gister kwam het weer helemaal naar boven. Ik val soms in als docente bij dezelfde muziekschool. Gister werkte we beide en aan het einde van de dag wachtte hij op mij om samen naar huis te gaan. Hetzelfde meisje van dit verhaal (waarvan hij ook nog had gezegd dat ze was gestopt met les bij hem) stond bij de deur met hem te praten en had les gehad. Het schoot in mijn verkeerde keelgat omdat hij niet had gezegd dat ze weer was begonnen met les terwijl hij weet dat de gebeurtenis van lang geleden mijn vertrouwen heeft gekwetst. Toen we thuis waren vertelde ik hem dat ik me rot over voel en had verwacht dat hij zoiets wel zou vertellen en dat ik nog steeds niet snap waarom hij me wilde 'testen' met de actie van vorig jaar. Hij reageerde met een zucht dat ik op moest houden. Ik vroeg: 'Boeit het dan niet dat ik ermee zit?' waarop hij nee zei. Hierop moest ik huilen. Later ging ik naar bed en probeerde ik in slaap te vallen toen ik rustiger was. Hij zei dat ik 'kk irritant' deed waarop hij me in het bed wegduwde en zei dat ik ergens anders moest janken. s'Ochtends keek hij me boos aan en zeiden we niks. Begrijp me niet verkeerd, hij gedraagt zich niet vaak zo en is verder heel lief, leuk en zorgzaam. Daarom ben ik erg verward dat hij soms ineens zo bot doet. Ik weet niet wat ik hiermee moet en voel me zwaar k**te.. Was mijn reactie gisteravond dan overdreven en ben ik een drama-queen? Hoe kan ik met hem praten als hij zo reageert? En hoe kan ik weer vertrouwen in hem hebben? Of is dat überhaupt niet meer mogelijk?



Bedankt als je het hebt gelezen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Sensy12 schreef op 11 september 2014 @ 19:52:

Jij moet ophouden met dat gejank want jouw houding nodigt juist uit tot dat schofferen van jou door hém. Dus stoppen met huilen en energie steken in je eigen leven terugkrijgen. Kun je niet alleen gaan wonen en voorlopig latten met dit geweldige lot uit de loterij? En die vriendinnen van jou, zijn ze net zo labiel als jij dat ze hem een geweldige vent vinden? Ik snap dat hij fantastisch klinkt na een relatie met een ontspoorde alcoholist, maar je neemt nog steeds genoegen met wangedrag en je relativeert je te pletter om dit allemaal nog leuk en houdbaar te houden.



Wil je echt advies? Je bent jong, ga op jezelf wonen, lat voorlopig tot je stevig(er) in je schoenen staat om met een vent te gaan samenwonen. Zoek hulp voor dat gehuil en voor je zelftwijfel. Iemand flikkert jou het bed uit en nog vraag je je af of dat wel oké is. Werk en investeer in jezelf want dat is het enige waar je de rest van je leven mee moet doen.Ik heb al jaren hulp, dankje.
Alle reacties Link kopieren
O wat klink je als een lieve meid en wat vind ik dit zonde van je tijd en van je jonge jaren. Je bent van een alcoholist naar een manipulatieve hufter gegaan.. Is dat wel echt een verbetering?



En jij wordt afgestraft omdat je niet genoeg doet in het huishouden?! Ik doe nooit genoeg in het huishouden en er wordt hier keiveel van me gehouden. Wat ik daarmee wil zeggen is, iets is nooit een excuus voor hem om jou zo te behandelen.



Soms moet je een paar kikkers kussen voor je een prins tegenkomt. En je verdient een prins! Iedereen trouwens.
Alle reacties Link kopieren
Serieus, jaren hulp ? En je kun je terecht bij die hulp over dit specifieke relatieprobleem?
Alle reacties Link kopieren
Wat je met die man nog moet? Helemaal niets. Zoek een leuke man.
Nee heb je, ja kun je krijgen
Alle reacties Link kopieren
quote:labyrinthe schreef op 11 september 2014 @ 15:10:

Toen ik hem belde over of ik nog eten zou maken zei hij dat hij over een uur thuis zou komen, prima dus. Een paar uur later was hij er niet en kon ik hem niet bereiken.



ik werd teruggebeld om half 2 s'nachts met de vraag of een onbekende vriend van hem met een unisex naam bij ons kon slapen, want die had de laatste trein gemist en moest ergens slapen.



Om kwart voor 3 werd ik wakker van gepraat van hem met een vrouwenstem in de woonkamer. Bleek het dus een meisje te zijn die hij had meegenomen.



Wat me nog meer verontrustte is dat ze verbaasd leek toen ze mij zag en ze in een zwarte kanten hipster liep, en dat hij zo gastvrij was naar haar maar niet eens hallo zei tegen mij.



Toen ik vroeg waarom ze in een kanten hipster liep (die ik zelf ook heb in mijn lingerie verzameling) zei hij 'O dat had ik niet gezien'. Ook zei ik dat ik dacht dat hij een vriend van hem mee zou nemen, waarop hij lachend zei dat ze een unisex naam heeft.





Maargoed, in ieder geval kwam mijn vriend later deze ochtend thuis en dat was ongemakkelijk. Hij maakte grapjes over mijn tekortkomingen en weet ik wat nog meer wat mijn gevoel niet beter maakte over de gehele situatie.



Later over de situatie van dit verhaal gepraat maar zijn uitleg vond ik erg vreemd. Hij had inderdaad gelogen over de naam dat het een 'hij' was en hij wilde me testen omdat hij me nogal laks vond doen in het huis (we woonde nog maar kort samen toen) en hij zei dat hij spijt had. . Later was ik er nog een keer over begonnen en gaf hij toe dat hij expres had gelogen dat het een 'hij' was ipv een zij en dat ze inderdaad met de taxi had kunnen gaan. Zijn reden was hiervoor dat hij mij wilde 'testen' en dit snap ik niet.



Dit verhaal was wat meer op de achtergrond in de loop van de tijd. Maar gister kwam het weer helemaal naar boven. Hetzelfde meisje van dit verhaal (waarvan hij ook nog had gezegd dat ze was gestopt met les bij hem) stond bij de deur met hem te praten en had les gehad.



Toen we thuis waren vertelde ik hem dat ik me rot over voel en had verwacht dat hij zoiets wel zou vertellen en dat ik nog steeds niet snap waarom hij me wilde 'testen' met de actie van vorig jaar. Hij reageerde met een zucht dat ik op moest houden. Ik vroeg: 'Boeit het dan niet dat ik ermee zit?' waarop hij nee zei. Hierop moest ik huilen. Later ging ik naar bed en probeerde ik in slaap te vallen toen ik rustiger was. Hij zei dat ik 'kk irritant' deed waarop hij me in het bed wegduwde en zei dat ik ergens anders moest janken. s'Ochtends keek hij me boos aan en zeiden we niks.Hij is een lul en gaat vreemd of heeft dit graag gewild.
“I've learned that people will forget what you said, people will forget what you did, but people will never forget how you made them feel.” Maya Angelou.
Een man die 'kankerirritant' als woord gebruikt valt sowieso in de categorie fout. Een man van 30 die meisjes van 17 meeneemt ook.



Maar mijn grote vraag is: waarom vind jij dat ok?
Alle reacties Link kopieren
Weer een vriend met een 'moeilijke jeugd' die denkt dat hij daardoor overal mee weg kan komen.



Hij heeft geen respect voor jou en het zou mij niet verwonderen als hij vreemdgaat. Maar al gaat hij niet vreemd, ga alsjeblieft bij hem weg en zoek een leuke partner.
Life is short. Eat dessert first.
Alle reacties Link kopieren
quote:labyrinthe schreef op 11 september 2014 @ 19:42:

Laag zelfbeeld. Je maakt jezelf wijs dat je zijn gedrag uitlokt.

Voor mijn gevoel twijfel ik erg aan mezelf of ik dan niet iets verkeerd heb gedaan wanneer hij zo doet.

Geen toekomstperspectief en toch blijven hopen

Ergens weet ik dat ik geen vrolijke toekomst met hem kan hebben, omdat het alleen maar erger tussen ons lijkt te gaan.

Afhankelijkheid

Ik denk dat ik het misschien allang had uitgemaakt als ik niet met hem woonde, het is zijn koophuis en ik weet dan niet wat te verwachten enzo.

Wispelturigheid. Toch blijven hopen (net als een fruitautomaat waar je munten in blijft gooien, omdat je heel af toe iets terugkrijgt)

Elke keer is er een periode dat hij heel naar doet is daarna is er weer een periode dat hij poeslief doet en dan heb ik het idee dat het allemaal goedkomt.

Van buiten is hij de ideale partner

Ze kennen hem als een lieve verstandige muzikale vent waarvan ze niet verwachten dat hij zo kan doen.

Leeftijdsverschil geeft ook ongelijkwaardigheid. Jij een stuk jonger

Hij is 30 en ik 22.

Medelijden met hem. Het ligt aan zijn ouders, niet aan hem. Als je maar genoeg 'liefde, aandacht en begrip' in hem investeert, zal hij over tien jaar misschien wel veranderd zijn, denk je. Vrouwen van verslaafden hebben ook medelijden met hun partner.

Hij is iemand die het moeilijk vind om te praten en met emoties om te gaan van zichzelf en anderen, en heeft een hele slechte jeugd gehad waarbij hij dit soort dingen nooit echt heeft geleerd.



Meiske, meiske, wat een verdriet. Als ik je tekst lees, gaan de alarmbellen al rinkelen. Dit is een ongezonde relatie.

Je blijft hopen en wachten tot hij verandert.

Ken je het boek 'Women Who Love Too Much' (Als hij maar gelukkig is) van Robin Norwood. Misschien kan je het lenen bij de bibliotheek.



Wat betreft het koophuis. Het is zijn huis. Dus je kan vanavond nog je koffers pakken en naar je ouders of een vriendin gaan.



Sterkte met je keuze.
Alle reacties Link kopieren
Wat een lamlul. Dumpen die hap!
Alle reacties Link kopieren
Schrijf je meteen in voor een huurwoning, vaak duurt het jaren voor je in aanmerking komt maar dan ben je in ieder geval op weg. Heb je werk? Zonee, regel dan meteen een baan(tje) zodat je wat financiele middelen hebt voor het geval je kutjanus van een vriend je als testcase zijn koophuis uitschopt. Als je echt goed bezig wil zijn ben je hem voor trouwens....
Lorem Ipsum
Alle reacties Link kopieren
Dankjullie voor de adviezen en meningen.. Heb ik veel aan gehad en heeft me geholpen om een beslissing te maken en te realiseren dat deze relatie niet goed is voor me. Ik had het nogal druk dus reageer nu pas.



Ik ben diezelfde avond nog naar een vriendin gegaan en heb daar een paar dagen gelogeerd. Vandaag heb ik hem weer gesproken en het uitgemaakt, hij was ook voor deze keuze. Ik vond het moeilijk om mezelf te uiten en merkte aan mezelf dat ik weer ging twijfelen toen ik hem zag, maar uiteindelijk lukte het. Hij snapte niet dat ik toen moest huilen en wilde praten om zoiets 'kleins' op het moment dat hij heel moe was en vond dat ik overdreven deed om zijn aandacht te krijgen. Dus vond hij dat zijn reactie erop redelijk was en hij er niet tegen kan dat ik zo deed, en ik vond zijn reactie niet kunnen. Ook snapte hij niet dat ik er nog mee zat dat hij toen dat meisje naar huis nam want 'de trein reed niet'. Nja ze had gewoon bij haar vriend kunnen slapen of de taxi kunnen pakken, het was tenslotte in dezelfde stad en wij wonen in een andere stad. En nu ontkende hij dat hij had gelogen over dat hij toen aan de telefoon zei dat hij een 'hij' zou meenemen, terwijl ik me heel goed kan herinneren dat we later een gesprek hadden erover waarin hij toegaf dat hij had gezegd dat het een hij was die hij mee zou nemen. En dit deed om me te 'testen'. Nu had hij nog steeds geen reden over dat hij me testen en veranderde hij snel van onderwerp. Dit alles maakt me boos natuurlijk. Verder kwam hij met dat hij al zoveel van mij had gepikt zoals dat ik er 'vaak' niet was wanneer ik bij vriendinnen logeerde of uitging en hij alleen was, dus vond hij het hypocriet van mij dat ik begon over vertrouwen. Voor de rest kwamen we tot de conclusie dat we te veel verschillen van elkaar in levensfase en nog meer, maar ben even te moe om dat allemaal uit te typen.

Vond het wel moeilijk om me vast te houden aan wat ik wil en om voor mezelf op te komen, omdat als ik hem zie ik toch weer naar hem verlang en geneigd ben om het me aan te trekken wat hij zegt, of om met een oplossing te komen voor de relatie. Maar ik zie nu in dat ik niet gelukkig ben met deze relatie en denk dat ik me beter ga voelen over een tijdje.

Ik ga nu bij mijn ouders wonen tot ik een woning heb gevonden, en goed idee om me in te schrijven Ik heb weinig werk maar heb wel wajong, misschien ga ik op zoek naar wat meer werk.
Gelukkig, deze stap zal je sterker maken omdat je dit soort rare kerels sneller zal herkennen en ook sneller de rug zal toe keren.
Knap dat je deze stap hebt durven zetten, en je zal nog vaak gaan twijfelen aan je keuze.



Maar dit is echt heel goed van je, en hoe moeilijk het is en nog zal worden: hou vol!



Alle reacties Link kopieren
Ik heb het idee dat hij op jong valt en kwetsbaar. Hij vertoont zelf predator gedrag. Is hij met jou een relatie begonnen toen je net tiener afwas? Je wordt ouder en weerbaarder en dus niet interessant. Het is tijd voor iets jongers en meer zielig dan jij.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Goed gedaan meissie, het is inderdaad nu wel heel erg rot maar als je straks een veel leukere vriend heb weet je waarom je het gedaan hebt.
Lorem Ipsum
Alle reacties Link kopieren
Thanks voor jullie steun/bemoedigende reacties Helpt heel erg tegen mijn twijfel- en rotgevoelens. Ik voel me nu raar en rot maar toch ergens opgelucht. Vind het fijn dat ik gister normaal met hem heb kunnen praten en er een punt achter heb kunnen zetten. Hij maakte nog een grapje met iets van 'Het staat nu zeker op het viva forum' en ik dacht shit nu heeft hij dit misschien gelezen. Maar het was volgens mij een grapje.. Hoop ik in ieder geval.quote:viva-amber schreef op 16 september 2014 @ 08:58:

Ik heb het idee dat hij op jong valt en kwetsbaar. Hij vertoont zelf predator gedrag. Is hij met jou een relatie begonnen toen je net tiener afwas? Je wordt ouder en weerbaarder en dus niet interessant. Het is tijd voor iets jongers en meer zielig dan jij.



De relatie begon toen ik 20 was en hij 28. Ik heb ook een beetje vermoedens en vraagtekens gehad over wat jij zegt. Ik herinner me namelijk een raar moment toen ik 15 was en hem nog niet kende maar tijdens een schoolproject waaraan hij meedeed als student en ik hem flirterig over vond komen. Verder kende ik hem niet, maar dit was me altijd bijgebleven omdat ik het zo apart vond. Veel later heb ik hem pas leren kennen via iemand en kregen we een relatie en maakte ik er soms grappen over.

De relatie voor mij was wel met een meisje van 23/24 ofzo, maar dat meisje had heel veel problemen, was afhankelijk en had een hele jonge uitstraling. Verder is de porno die hij (stiekem) kijkt teenporn van 17 en 18 jarigen..Dat hoeft natuurlijk niet alles te zeggen. Maar vorige week keek hij het zelfs toen ik stond te douchen nadat we seks hadden waarbij hij stopte en niet was klaargekomen. Hm heel vreemd verhaal als ik nu lees wat ik hier typ nu eigenlijk..
Pfffffffffff, ben je daar even aan ontsnapt en gatverdarrie wat een griezel. Het is da je ouder ben dan 17 maar anders zou je bijna aangifte doen tegen zo'n vent.
Alle reacties Link kopieren
Hij valt op kwetsbare tieners en dat zegt veel.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Ik vraag me na dit soort verhalen altijd af waarom vrouwen genoegen nemen met zo'n enorme kuteikel. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n man getroffen. Nooit weggeduwd en nooit tegen me gezegd dat ik kk irritant was. Niet eens iets wat er op lijkt. Waarom heb jij jezelf zo laag zitten TO?
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
To had vast niet voor niets begeleiding en hulpverlening adorabull. Daarnaast was ook nog maar net 20 toen zij iets met haar vriend kreeg. Een vriend die aardig wat ouder was dan zij.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
Alle reacties Link kopieren
Je hebt een goeie keuze gemaakt meid. Dit had je echt niet moeten pikken vorig jaar. Ik wens je veel sterkte met het verwerken en hoop dat je in de toekomst een leuke eerlijke vriend krijgt. Xx
Alle reacties Link kopieren
quote:adorabull schreef op 16 september 2014 @ 19:00:

Ik vraag me na dit soort verhalen altijd af waarom vrouwen genoegen nemen met zo'n enorme kuteikel. Ik heb werkelijk nog nooit zo'n man getroffen. Nooit weggeduwd en nooit tegen me gezegd dat ik kk irritant was. Niet eens iets wat er op lijkt. Waarom heb jij jezelf zo laag zitten TO?



Dat is niet 123 uit te leggen, maar heb een aantal nare dingen en eetstoornis meegemaakt die waarschijnlijk mijn zelfbeeld hebben beinvloed. En daar ben ik natuurlijk niet blij mee en zit me in de weg, ben er al lang mee bezig (ben inmiddels therapie-moe).



En waarom sommige vrouwen er genoegen mee nemen.. Ik denk dat zulke mannen op zoek zijn naar kwetsbare vrouwen met problemen en een te groot verantwoordelijkheidsgevoel naar anderen. En als ze zo'n iemand vinden zorgen ze eerst dat diegene zich vertrouwd voelt door zich perfect te gedragen. Met kleine stapjes kunnen ze daarna steeds meer macht krijgen op de partner en die uitoefenen door bijv de partner in twijfel en verwarring te brengen, afhankelijk te maken en het zelfbeeld meer naar beneden te halen. Een soort van brainwash effect.
Alle reacties Link kopieren
quote:vlindertje1991 schreef op 16 september 2014 @ 23:53:

Je hebt een goeie keuze gemaakt meid. Dit had je echt niet moeten pikken vorig jaar. Ik wens je veel sterkte met het verwerken en hoop dat je in de toekomst een leuke eerlijke vriend krijgt. Xx Thanks!! xx
Alle reacties Link kopieren
Goed zo, daar ben je mooi vanaf. Nu nooit meer zo'n exemplaar in huis halen.
Life is short. Eat dessert first.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven