Financieel klem in relatie

17-09-2014 12:09 121 berichten
Alle reacties Link kopieren
Al jaren ben ik ongelukkig met mijn vriend. We hebben samen drie kinderen. Als ik terugkijk ben ik eigenlijk bij hem beland als een vlucht uit mijn vorige mislukte relatie. Ik was snel zwanger, we moesten een huis kopen maar ik was er financieel nog niet uit met mijn ex. Uiteindelijk heb ik toen mijn winkel (ook het pand) behouden en mijn ex het huis. Ik ben daardoor nu ook geen eigenaar van ons huis want dat is van mijn vriend en ik heb alleen de winkel. Het probleem is dat de winkel maar 15000 bruto inkomen per jaar oplevert. Zonder inkomen van mijn vriend zou ik nooit met mijn kinderen alleen kunnen wonen. Ik kan de lasten dan niet opbrengen. Dan heb ik ook geen geld meer voor de extraatjes die het leven voor mij de moeite waard maken. Ik kan dus niet stoppen met de winkel. Ik heb onlangs weer de inkoop voor de collectie zomer 2015 moeten doen. Die moet ik dus in 2015 gaan verkopen en dan moet ik inmiddels ook alweer de wintercollectie 2016 hebben gekocht. Zo gaat het maar door. Het winkelpand verkopen is geen optie. Er staan in het dorp al veel winkels lange tijd leeg dus ik blijf hoe dan ook met een schuld zitten als ik het al verkocht zou krijgen. Ik wil het ook niet ombouwen tot woning. Dat kan ik niet betalen en in het appartement boven mij wonen mensen die ik van drugsdealen verdenk dus voor mijn kids geen lekkere omgeving. De enige optie lijkt dus blijven hangen in mijn slechte relatie. Of zie ik soms iets over het hoofd? Wie zat/zit er ook financieel klem in een relatie en wat is jouw manier om hiermee om te gaan of hoe heb je dit opgelost?
Niemand weet...
Alle reacties Link kopieren
Geld van schoenen en kleding heb je toch niet nodig, kan je uit de winkel meenemen.Zoek extra werk/inkomsten in welke vorm dan ook.

En nog belangrijker en hier al genoemd, zoek uit hoeveel geld je nodig hebt per maand
Alle reacties Link kopieren
quote:wipp+veen schreef op 17 september 2014 @ 14:00:

[...]





jij bent zo ongeveer de enige die het serieus neemt geloof ik, dank daarvoor.



Ik heb je anders 2 heel serieuze tips gegeven:



1) werk aan je relatie. Als je samen kinderen hebt zou 'bij elkaar blijven' altijd de eerste en belangrijkste optie moeten zijn.



2) genereer meer inkomsten. En daar heb je zo te lezen nog echt wel wat in te leren.



Nieuwe optie:

3) stop met die winkel, want blijkbaar ben je niet echt een ondernemer. Neem in plaats daarvan een echte baan in loondienst.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Alle reacties Link kopieren
Wat ben jij ontzettend dom bezig zeg!
Alle reacties Link kopieren
Als je je oppas en schoonheidspecialiste uitbetaalt in kleding, je medewerker uitbetaalt in kleding en zelf je kleding en schoenen uit de winkel haalt, waarbij je aangeeft dat je er representatief uit moet zien, dus regelmatig moet wisselen van outfit, begin ik te begrijpen dat je winkel niet lonend is.
Als ik niet kan wat ik wil, dan wil ik wat ik kan!
Als het enige criterium waarop jij een kerel uitzoekt is dat hij geldt heeft, zit je in je volgende relatie na een poosje met hetzelfde probleem. Geld alleen is niet genoeg om een relatie op te bouwen, dat heb je al ervaren toch?



Dus, ga jezelf leren redden.
Alle reacties Link kopieren
quote:lientje69 schreef op 17 september 2014 @ 14:39:

Als je je oppas en schoonheidspecialiste uitbetaalt in kleding, je medewerker uitbetaalt in kleding en zelf je kleding en schoenen uit de winkel haalt, waarbij je aangeeft dat je er representatief uit moet zien, dus regelmatig moet wisselen van outfit, begin ik te begrijpen dat je winkel niet lonend is.



Precies.

En dan denken dat de schoonheidsspecialiste geen geld kost.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Gaap
Alle reacties Link kopieren
profiteur.
Two roads diverged in a wood and I - I took the one less traveled by, and that has made all the difference. ~R. Frost
Alle reacties Link kopieren
quote:wipp+veen schreef op 17 september 2014 @ 14:24:

[...



Ik ben heel open naar ze. Dat ik ongelukkig ben en met de winkel wil stoppen. Maar als ik vraag of het ze alleen om de seks gaat zeggen ze allemaal nee.



Niet?



quote:wipp+veen schreef op 17 september 2014 @ 12:09:

Ik heb een paar keer geprobeerd om een alternatief te vinden door relaties aan te knopen met leuke mannen met geld in mijn omgeving. Maar dat blijkt hen alleen om de seks te gaan en biedt dus voor mij geen uitweg om met de winkel te kunnen stoppen en dus met mijn relatie. Het heeft ook nog andere narigheid opgeleverd (boze echtgenotes en roddels).Oftewel, ze wilden wel neuken, maar ze gaven je geen geld als je ze had verteld over je situatie.
Beter onvolmaakt en echt dan gemaakt volmaakt - Beati pauperes spiritu
Alle reacties Link kopieren
Tsja, ik vermoed dat ik dit soort dames (van een afstandje) ook in real life ken.



TO, hoe oud ben je? Misschien moet je aan de botox? En dan witte wijn gaan drinken in de juiste gelegenheid, waar de tweedehandsmarkt voor huwelijken wordt gehouden. Niet te snel sex, eerst een rolex om te zien of hij het echt meent.
Alle reacties Link kopieren
Waarom wil je trouwens en met je relatie en met de winkel stoppen. Die winkel moet je juist aanhouden lijkt me, en een beetje winstgevender zien te maken.
Alle reacties Link kopieren
quote:wipp+veen schreef op 17 september 2014 @ 14:17:

[...]

Ik vrees imagoschade

Dus blijf je bij een man van wie je niet houdt en run je een winkel die niet rendabel is? Nou, prima. Veel plezier verder met je prachtige imago.
Goh apart hoor. Dat je rondwipt in je eigen dorp,en het raar vind dat je winkel slecht loopt. Hun vrouwen zijn tenslotte de doelgroep toch.
Alle reacties Link kopieren
quote:Elynn schreef op 17 september 2014 @ 15:10:

Dus blijf je bij een man van wie je niet houdt en run je een winkel die niet rendabel is? Nou, prima. Veel plezier verder met je prachtige imago.Maar wel goedgekleed en huid en haar perfect verzorgd!
Alle reacties Link kopieren
quote:hiltje schreef op 17 september 2014 @ 15:02:

Waarom wil je trouwens en met je relatie en met de winkel stoppen. Die winkel moet je juist aanhouden lijkt me, en een beetje winstgevender zien te maken.

Mee eens, maar dan zou ik 'een beetje' vervangen door 'veel'.
Alle reacties Link kopieren
Die mannen die alleen maar seks willen doen het wel goed. Hun imago blijft in tact bij een vrouw die als de dood is dat haar imago geschaad wordt. Slimme baasjes
Alle reacties Link kopieren
Je zal altijd verbonden blijven met je vriend, omdat jullie samen drie kinderen hebben.

Zelfs als jullie uit elkaar gaan, kan je beter een acceptabele omgang met elkaar hebben.

Ga eens naar de huisarts om te vragen of hij je wil doorverwijzen naar een specialist.
Alle reacties Link kopieren
quote:Imacappeltje schreef op 17 september 2014 @ 13:59:

Wat schaam ik mij soms (regelmatig) voor mijn soortgenoten. En ik heb medelijden met de partner in kwestie. Is geen partner maar een melkkoe.



Ik ken het gevoel. Zo af en toe schaam ik mij ook doooood voor mijn soortgenoten.

TO heeft duidelijk hulp nodig, zij vraagt hier om en vangt alleen negatieve en veroordelende reacties.



Even serieus: je winkel levert niet genoeg op. Zoek naar manieren om (meer / andere) inkomsten te genereren. Ooit gedacht aan een Groupon actie o.i.d? Ik roep maar wat hoor, ben zelf geen ondernemer. Met je winkel online gaan, facebook company opzetten desnoods? Kortingskaart (bij 10 aankopen 10% van het totaalbedrag korting) waarmee je klanten ook terug komen?

Bij iedere klant naar de postcode vragen, zodat je weet waar je klanten vandaan komen en je gerichter reclame kunt maken (folders? advertentie in krant, tegen inlevering van deze advertentie gratis paar sokken bij aankoop van min. 100 euro....)

De boel in de fik steken en schade bij de verzekering verhalen? Ook niet netjes, maar dat is bij je man blijven terwijl je het met andere mannen doet ook niet.



Weggaan bij je man, faillissement aanvragen en de schuldsanering in gaan? Hou je erg weinig over (maar je kunt natuurlijk altijd zwart gaan werken. Even afgezien van seks met mannen, webcammen of zo, kun je natuurlijk ook babysitten of ergens gaan poetsen in een andere woonplaats.) Overigens valt er ook geld te verdienen met erotiek zonder seks. Zoek maar eens op sexjobs op waar mannen allemaal voor betalen. Vieze panty's, slipjes, of voeten likken, of ze zoeken leuk sauna-gezelschap zonder seks. Zo zwaar is het leven zonder auto niet. En via social deal / groupon vind je kapsters en schoonheidsspecialisten voor weinig geld.

Toeslagen aanvragen? Alimentatie?

Met een vriendin / kennis gaan samenwonen die ook bij haar man weg wil maar het financieel niet kan opbrengen? Kosten van de woning delen.

Geen idee hoe oud je kinderen zijn, maar die kun je vanaf een bepaalde leeftijd ook aan het werk zetten. Met een krantenwijkje kunnen ze eigen kleedgeld / zakgeld verdienen. Of misschien iets voor jou, de ochtendkrant lopen voor extra inkomsten.

Bestemming van de winkel wijzigen? De ene helft inrichten als kledingwinkel, de andere helft home-accessoires o.i.d.?



Hoop dat je de juiste beslissing kunt nemen!

Overigens, als je besluit bij je man weg te gaan, zou je het ook zo kunnen regelen dat jij de kinderen op zondag, maandag en dinsdag hebt. Kan de winkel gewoon open blijven en scheelt oppaskosten!
Alle reacties Link kopieren
Stop meteen met mensen uit je inventaris te betalen. en kijk of je met wat goedkopere lijnen je omzet kan verhogen door een wat bredere markt aan te spreken. Schakel ook een financieel adviseur in.



Als je echt zonodig een sponsor zoekt hou dan op met over je financiele problemen te vertellen. Zielige vrouwen zijn wel geil maar een slechte investering. Dus houd liever de schijn op en probeer ze over te halen om in jou te investeren. (werkt een stuk beter)



Wat betreft je relatie heb ik weinig te zeggen, ben zelf ook niet het type om mijn schoenen weg te gooien voordat ik nieuwe heb. Gelukkig heb ik nooit vastgezeten in zo'n situatie maar kan me heel goed voorstellen dat je niet met je kinderen aan de bedelstaf wil zitten.
Alle reacties Link kopieren
Of ga voor goedkopere kleding in de winkel die meer mensen kunnen betalen...
"Ons kent ons" in een dorp. Het zgn dorpspraatje dikt de roddels nog ff lekker aan.

Je graaft toch je eigen graf zo?
Alle reacties Link kopieren
Is dit een soort onderzoekslogje voor een boek van Saskia Noort cs?



Nieuwe Winkel?

De Kassa rinkelt weer?

Goede Meiden, Slechte Meiden...

2 Golfballen en een hockeystick



Everything you see I owe to spaghetti!
Alle reacties Link kopieren
Je gezicht kun je zelf ook bijhouden en naar de kapper kan ook via Groupon.



Je gebruikt van je eigen voorraad niet slim. Ik denk dat je bijna meer weggeeft dan verkoopt.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Alle reacties Link kopieren
quote:sapphira schreef op 17 september 2014 @ 15:30:

[...]





Ik ken het gevoel. Zo af en toe schaam ik mij ook doooood voor mijn soortgenoten.

TO heeft duidelijk hulp nodig, zij vraagt hier om en vangt alleen negatieve en veroordelende reacties.





Welnee. Ze heeft prima constructieve reacties gekregen.



quote:De boel in de fik steken en schade bij de verzekering verhalen? Ook niet netjes, maar dat is bij je man blijven terwijl je het met andere mannen doet ook niet.

......

Weggaan bij je man, faillissement aanvragen en de schuldsanering in gaan? Hou je erg weinig over (maar je kunt natuurlijk altijd zwart gaan werken.Ben jij wel helemaal lekker?
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Alle reacties Link kopieren
quote:khemam schreef op 17 september 2014 @ 15:31:

Wat betreft je relatie heb ik weinig te zeggen, ben zelf ook niet het type om mijn schoenen weg te gooien voordat ik nieuwe heb.



Schoenen?

Het is de vader van haar kinderen.

Een mens bovendien, van vlees en bloed en met gevoelens en wensen.



Hij is geen gebruiksartikel dat je afdraagt en dan vervangt door een nieuw exemplaar dat zo gek is om je te onderhouden.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven