psychose en opname gehad iemand tips? Deel 2

06-06-2014 00:03 2433 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ruim een half jaar geleden heb ik een opname van ruim 9 maanden achter de rug omdat ik een psychose gehad heb. Nu heb ik nog steeds last van een stem in mijn hoofd en weet er niet altijd goed mee om te gaan. Dit is in het kort het verhaal in deel 1 staat meer, succes met het lezen.
Klinkt goed Flaxie van zowel jou, een hele goede reden om door te blijven gaan, als van werkgever.

Fijn dat het zo kan, lekker positief
Alle reacties Link kopieren
Je bent idd goed bezig Flaxie! Goedzo!!!!



Er is weer zoveel geschreven, pfoe is wel erg fijn zeg!!



Feeerieke hoe gaat het nu met je?



Mari mocht je vandaag wel naar buiten? Hoop het wel want het was mooi weer! En anders hoop ik echt van harte dat je dan morgen naar buiten mag/kan!



Zoem, tut, Istar hoe gaat het met jullie?



Hier gaat het wel ietstie beter. Heb volgende week woensdag een gesprek met mijn case manager en psychiater. Dan zullen we het over de medicijnen hebben en over de crisissen hebben waarin ik regelmatig zit op dit moment.
Alle reacties Link kopieren
Heb voor de eerste keer weer een goede nacht gehad!!!! Heb echt lekker geslapen aan een stuk door, geen nachtmerries. Joepie!!!



Zometeen naar vrijwilligswerk weer even afleiding deze ochtend gelukkig!



Hoe is het verder met jullie?
Alle reacties Link kopieren
Dank je RB voor het compliment. Ik wil heel graag in de ochtend blijven werken, idd voor de structuur en zo. Dat helpt in mijn herstel denk ik. En ja ik wil ook gewoon graag onder de mensen zijn.



RB fijn dat het weer ietsjes beter gaat en goed denk ik dat je dat gesprek hebt. Misschien kunnen ze iets bijstellen in je medicatie waardoor je wat stabieler wordt. Of inderdaad hoe je die crisissen wat minder kunt maken. Misschien kun je nog iets anders proberen waardoor je straks lekker naar je eigen huisje kunt zonder opnames etc. Heb je trouwens nog steun van andere mensen behalve familie, hulpverlening en ons. Bv ook reallife vrienden? Dat kan soms ook wel helpen.
Alle reacties Link kopieren
Rb,fijn dat je zo goed hebt kunnen slapen! Hoera! Leuk,ik doe ook vrijwilligerswerk,wat doe je als ik vragen mag? Ik socialiseer katten in het dierenasiel en zorg dat ze een nieuw baasje vinden. (Verkoop ze dus) heel leuk werk.



Flaxie,ik heb respect voor jou dat je nog werkt! Knap. Ik kan het zelf niet opbrengen. Heb 8 u per week vrijwilligerswerk,de rest van de tijd ben ik thuis.
Alle reacties Link kopieren
Als je aan de Mao remmers gaat moet je opgenomen worden ivm instellen medicatie...



Ik zal toch de kost moeten verdienen....Ik ben te goed om afgekeurd te worden....Wel goed dat je vrijwilligerswerk doet, dan voel je je denk ik nog iets van nut. Heb je thuis wel hobby's waardoor je je kunt vermaken?
Hey RB, fijn dat het weer wat beter gaat! Goed slapen is zo belangrijk! Doe rustig aan en hou je grenzen in de gaten.



Ik kan de relatie met je ouders niet zo goed peilen maar krijg toch altijd wel de indruk dat het allemaal weer wat beter gaat als je er met hen over hebt gepraat. Ik vraag me af in hoeverre je zelf voor hen dingen invult, zoals dat je ze pijn hebt gedaan, dat je niet mag huilen en dat je alles in je eentje moet oplossen. Ik hoop heel erg dat dit niet is wat ze je vertellen. Dat invullen is misschien wel een valkuil die je behoorlijk in de weg kan zitten. Tot zover mijn lange-afstandsanalyse, het lijkt me erg fijn voor je als je wat minder het gevoel hebt dat je er alleen voor staat. Zit ik er helemaal naast of heb je geen zin in dit soort gepraat, laat het dan maar weten hoor!



Feeerieke, ik heb de dingen die je hebt verwijderd niet gelezen maar ik denk dat ik het wel zo ongeveer begrijp. Wat naar dat je niet op 1 lijn zit met je psych en dat er blijkbaar in NL zo weinig bekend is hierover. Is het evt een optie om over de grens te kijken? In België kan vaak meer en zijn de wachtlijsten ook niet zo lang als in NL.
Rb Eindelijk een goede nacht.
Alle reacties Link kopieren
quote:flaxie schreef op 17 september 2014 @ 10:00:

Als je aan de Mao remmers gaat moet je opgenomen worden ivm instellen medicatie...



Ik zal toch de kost moeten verdienen....Ik ben te goed om afgekeurd te worden....Wel goed dat je vrijwilligerswerk doet, dan voel je je denk ik nog iets van nut. Heb je thuis wel hobby's waardoor je je kunt vermaken?Waarom vinden ze je nog te goed als ik vragen mag? En vind je dat zelf ook?
Feerieke, je klinkt zo boos en wanhopig. Kun je daarmee bij iemand terecht, afgezien van de psych? Heb je mensen om je heen die je steunen en hopelijk ook de positieve kanten van het leven kunnen laten zien?



Ik hoop dat het andere ziekenhuis je kan helpen. Wat rot dat je een verkeerde behandeling hebt gehad. Is het niet ongewoon dat een alternatieve genezer je antibiotica geeft? Ik ben niet bepaald een expert maar ik dacht dat die behandelwijze die je noemt om voedingssupplementen draait? Heb je er ooit werk van gemaakt als je aantoonbaar fout bent behandeld?
Alle reacties Link kopieren
Feeerieke tijdens mijn opname zat er een meisje die ook die ziekte heeft. Zij is onder behandeling in Utrecht en ik weet nog dat zij allerlei kruiden en voedingssupplementen net als magnesium ofzo moest nemen naast haar anti biotica kuren. Misschien kun je googelen welke arts het in Utrecht is, ik weet zijn naam niet meer namelijk. En met dat meisje heb ik verder geen contact meer.
Magnesium is altijd goed alleen maakt het wat uit welke je slikt. De goedkoopste, magnesiumoxide, wordt niet eens fatsoenlijk door je lichaam opgenomen en kan diarree veroorzaken.

Zelf gebruik ik magnesiumolie (maak ik zelf) en slaap sindsdien veel beter.



http://www.wanttoknow.nl/ ... -depressiva-en-magnesium/



Het is echt een rot ziekte wat je hebt Feeerieke.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat ik de arts gevonden heb; Paul van Meerendonk van het biologisch medisch centrum Utrecht Epe!



Ik denk als je dat Googled dat je wat info vindt.
Alle reacties Link kopieren
Dat zegt de bedrijfsarts en de arbeidsdeskundige. En ik vind mezelf ook nog te goed. Ik denk dat ik zeker nog wel28 uur kan werken .
Flaxie?
Alle reacties Link kopieren
Ok flaxie. Wel fijn als het je gewoon lukt. Beter dan thuiszitten.



Rb,ik durf niet meer naar een alternatieve arts...liever een gewoon zkh. Een alternatieve arts heeft me ook zo ziek gemaakt.





Zoemba,ik kan er misschien wel werk van maken maar wil dat niet. Heb er de energie niet eens meer voor. Ik kan het toch niet bewijzen. Kan ook bij niemand terecht,mensen nemen me niet serieus,huisarts lacht me uit. Mijn vriend geloofd me wel alleen niemand snapt die wanhoop.
Alle reacties Link kopieren
Heb een tijdje terug een tv programma gezien feeerieke van de tros. Ken je deze uitzending? Als je dit ziet, dan lach je niet meer hoor. Ik tenminste niet.



link tv programma
Alle reacties Link kopieren
Ik kende hem niet,dank je wel voor het lezen hanke. Waren er maar meer mensen die keken. Zoals mijn vervangend huisarts.
Alle reacties Link kopieren
Dames ik ga slapen, ik word weer heel erg gestoord door van alles en nog wat!!!



Morgen weer een nieuwe dag!
Alle reacties Link kopieren
Heb je gelezen hoor feerieke. Snap dat je het weer hebt weggehaald. Wist even niet wat ik neer kon typen qua reageren. Is een situatie die veel van je vergt, ook emotioneel. De vragen die dan opkomen zijn heel begrijpelijk. Hopelijk zijn er mensen om je heen met wie je dat kunt delen.



Rbc, slaap lekker. Hoop dat dat innerlijke geplaag snel weer minder wordt.
Flaxie, ik heb ook een hele tijd het zusje van de MAO-remmers geslikt, Aurorix. Deze is een moderne MAO-remmer en heeft niet de nare bijwerkingen en dieetadviezen als de klassieke MAO remmers.

Ik heb de Aurorix een jaar of 5 geslikt alleen het laatste half jaar moest ik een AD er bij slikken want het hielp niet meer, helaas.

Daarna over gegaan op Lexapro, 10 mg.



Wat een leuk vrijwilligerswerk Feeerieke. I katten. Mooi werk wat je doet.



Dankjewel voor de link Hanke. Heftig hoor, dit zouden meer mensen moeten weten.





Slaap lekker iedereen
Alle reacties Link kopieren
Prive...
Alle reacties Link kopieren
Miscommunicatie op het werk....geen werkplek voor mij. Ik zit al 45 minuten uit mijn neus te vreten.
Alle reacties Link kopieren
Zit dus betaald niets te doen.
Alle reacties Link kopieren
Fijn dat de Lexapro wel werkt! Ik heb er veel baat bij Asotut. Gisteren ben ik heerlijk in huis aan het rommelen geweest. Lekker schoongemaakt. Vanmiddag ga ik lekker kleuren in het zonnetje. RB weet het al, maar kleuren werkt zo ontspannend.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven