Financieel klem in relatie

17-09-2014 12:09 121 berichten
Alle reacties Link kopieren
Al jaren ben ik ongelukkig met mijn vriend. We hebben samen drie kinderen. Als ik terugkijk ben ik eigenlijk bij hem beland als een vlucht uit mijn vorige mislukte relatie. Ik was snel zwanger, we moesten een huis kopen maar ik was er financieel nog niet uit met mijn ex. Uiteindelijk heb ik toen mijn winkel (ook het pand) behouden en mijn ex het huis. Ik ben daardoor nu ook geen eigenaar van ons huis want dat is van mijn vriend en ik heb alleen de winkel. Het probleem is dat de winkel maar 15000 bruto inkomen per jaar oplevert. Zonder inkomen van mijn vriend zou ik nooit met mijn kinderen alleen kunnen wonen. Ik kan de lasten dan niet opbrengen. Dan heb ik ook geen geld meer voor de extraatjes die het leven voor mij de moeite waard maken. Ik kan dus niet stoppen met de winkel. Ik heb onlangs weer de inkoop voor de collectie zomer 2015 moeten doen. Die moet ik dus in 2015 gaan verkopen en dan moet ik inmiddels ook alweer de wintercollectie 2016 hebben gekocht. Zo gaat het maar door. Het winkelpand verkopen is geen optie. Er staan in het dorp al veel winkels lange tijd leeg dus ik blijf hoe dan ook met een schuld zitten als ik het al verkocht zou krijgen. Ik wil het ook niet ombouwen tot woning. Dat kan ik niet betalen en in het appartement boven mij wonen mensen die ik van drugsdealen verdenk dus voor mijn kids geen lekkere omgeving. De enige optie lijkt dus blijven hangen in mijn slechte relatie. Of zie ik soms iets over het hoofd? Wie zat/zit er ook financieel klem in een relatie en wat is jouw manier om hiermee om te gaan of hoe heb je dit opgelost?
Niemand weet...
Alle reacties Link kopieren
To: serieus bedoelt: wat je wilt kan niet.



Je kunt niet een winkel runnen en kosten maken om dit te doen (kapper, kleding etc) als de boel niet winstgevend is...



Je hebt dus 2 keuzes:



of je gaat de boel winstgevend maken (omzet - kosten = winst, dus of meer omzet of minder kosten of liever allebei...)



Of je doekt de boel op...



Je imago, schoonheidsspecialiste, iedereen die in kleding krijgt uitbetaald, je man en nog maar eens: je imago zijn niet van belang in deze...



Je moet eerst eens voor jezelf gaan zorgen zoals een volwassen vrouw hoort te doen!
Als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat.
Jemig hoe sommigen denken over hun partner, alsof je je niet alleen kunt redden zeg.

Vreselijk gewoon om te lezen......echt heel erg!
quote:Annelaure schreef op 17 september 2014 @ 13:21:

Zoek werk, zo moeilijk is het niet hoor. En met 15000 bruto krijg je ontzettend veel toeslagen. Het wordt op een houtje bijten maar in mijn ogen leef je nu in grotere armoede. Je kunt als je eenmaal werk hebt verder kijken naar ander werk, een opleiding volgen en zo omhoog klimmen. Met jezelf uithoeren gaat het je niet lukken.

Ik herhaal mezelf maar weer...



Waarom zoek je niet gewoon een baan en doek je de winkel op?
Kledingssector ligt voor het grote gedeelte op zijn gat nu. Dus je zit niet in een te beste branche, tenzij je in een duur dorp wordt. Dat gaat voorlopig ook niet beter worden. Je zal of fors moeten saneren of naar een andere branche moeten kijken.

En tja als je in de buurt van Laren woont, ga dan eens bij de tweedehandsjes avond kijken. Maar alle gekheid op een stokje, regel eerst eens alles netjes met de vader van je kinderen. Die is wel fatsoen verschuldigd.
Ik vind het serieus zielig dat je de kapper en schoonheidsspecialiste verkiest boven echte liefde. Lekker voorbeeld voor je kinderen ook. Hopelijk horen ze niet op het schoolplein dat hun moeder haar dure kleding uittrekt voor een man met geld.
Alle reacties Link kopieren
@Broedkippetje



Wat ik zei is waar ik vandaan kom een heel normale uitdrukking.



Neemt niet weg dat ze haar vriend nu toch al belazerd uit angst om haar vertrouwde leventje kwijt te raken. Ben heel praktisch ingesteld en geef advies op maat. Kan wel met moralistische dingen aankomen maar dat lijkt me in haar geval volkomen zinloos. Ken veel van dit soort vrouwen in mijn omgeving, doodongelukkig maar als de dood een normaal leven te moeten lijden. Ik zit in de luxe positie dat ik nooit afhankelijk zal zijn van wie dan ook, maar ik kan me er best iets bij voorstellen.
Alle reacties Link kopieren
Hé! Had jij gisteravond niet de hoofdrol in het programma "Opgelicht"?
Speechless
Alle reacties Link kopieren
quote:khemam schreef op 17 september 2014 @ 20:37:

@Broedkippetje



Wat ik zei is waar ik vandaan kom een heel normale uitdrukking.



Neemt niet weg dat ze haar vriend nu toch al belazerd uit angst om haar vertrouwde leventje kwijt te raken. Ben heel praktisch ingesteld en geef advies op maat. Kan wel met moralistische dingen aankomen maar dat lijkt me in haar geval volkomen zinloos. Ken veel van dit soort vrouwen in mijn omgeving, doodongelukkig maar als de dood een normaal leven te moeten lijden. Ik zit in de luxe positie dat ik nooit afhankelijk zal zijn van wie dan ook, maar ik kan me er best iets bij voorstellen.



Ik ken de uitdrukking natuurlijk ook, maar ik vind het ontzettend egoïstisch en opportunistisch om zo in je relatie te staan. 'Ik wil deze vent niet meer maar ik doe hem niet weg voordat ik iemand anders heb gevonden om me te onderhouden'.

Helaas lijkt de uitdrukking hier wel van toepassing.



En eigenlijk kan ik me er niks bij voorstellen dat je zo met mensen omgaat en niet gewoon de volwassenheid kan opbrengen om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen keuzes.

Kun je moralistisch noemen, dan ben ik graag moralistisch.
Wees altijd jezelf. Tenzij je een eenhoorn kan zijn. Wees dan een eenhoorn.
Alle reacties Link kopieren
Ik snap wat je bedoeld, en ben het ook niet oneens met je.



Zie alleen een plaatje voor me van een op het oog goed verzorgde dame die in werkelijkheid zichzelf volkomen kwijt is. Niet de skills bezit om zichzelf op die manier in het zadel te houden en daardoor zichzelf aanbied aan mannen waarvan ze denkt dat die haar kunnen redden uit haar situatie. Vreselijk triest maar wel een realiteit waar veel vrouwen mee dealen.



Als ik zo om mij heen kijk denk ik dat het merendeel van mijn vrouwelijke kennissen die er een bepaalde levensstijl op na houden er niet over peinzen zomaar uit hun relatie te stappen hoe ongelukkig ze ook worden. Met als eerste excuus de kinderen. Dat een aantal daarvan vreemdgaan met arme maar zeer mooie jongemannen is publiek geheim. TO's capriolen geven mij alleen maar aan hoe desperate ze werkelijk is.
Alle reacties Link kopieren
Je bent al met andere mannen bezig terwijl je nog met je vriend bent vanwege de financien.



Nou: Jij wil geld en zij willen seks... ik weet nog wel een uitweg voor je...
My life ain't shit without me!
Alle reacties Link kopieren
Alsjeblieft...voor je kids....geen andere man zoeken om uit je shit te komen. Deed mijn moeder ook, en die heeft het geweten. En wij als kids trouwens ook. 1 bak ellende en de ene na de andere waar ze ging wonen en o zo verliefd op was. En dan worden je kids al gauw teveel en ja het is traumatisch. Ga naar het uitzendbureau....zoek werk. Zoek hulp, echte hulp. En laat die verdomde kapper lekker zitten... luxe is minder belangrijk dan je kinderen en zij zullen met zo'n instelling waarschijnlijk wel door hebben dat er iets niet goed zit.



Trouwens, kunnen de kids niet tijdelijk bij hun vader blijven wonen of zijn ze te jong?



Sorry, mijn nekharen staan overeind. Als iemand dit maar even tegen mijn moeder had kunnen zeggen 11 jaar geleden..
Alle reacties Link kopieren
O en trouwens...



Weet je wat voor een voorbeeld je je kinderen mee gaat geven als je dit zo volhoudt met die mannen en het boven je stand leven?



Ze zullen niet gaan begrijpen wat geluk betekend. Want als je een vent om je heen hebt (waar je niet meer mee kan lachen) maar toch iedere maand lekker naar de kapper kan, leuke kleding kan kopen en noem het maar op...zal het wel goed zijn. Ze leren niet wat liefde is, leren niet wat de waarde is van geld en bovendien zien ze al heel snel dat moeder zichzelf op nr 1 plaatst. En dat doet zeer hoor...



Wij zijn naar mijn vader toe gaan trekken en uiteindelijk heeft mijn moeder nu vrijwel geen kinderen meer. Wij hebben immers ook al 11 jaar geen moeder meer. En ja, zijn noodgedwongen bij vader blijven wonen maar dat is nog ALTIJD beter dan dat je je kids mee zal nemen naar een vreemde nieuwe man. En daarna weer..en daarna weer. Laat ze aub bij vader blijven. Ze komen er wel uit met zn vieren.... als jij vrij wil zijn doe het dan goed en betrek geen onschuldigen erin.
Alle reacties Link kopieren
Echt heel slim ben je echt niet TO sorry.



Je plaatst jezelf gigantisch in een slachtoffer rol.



Wat verwacht je dan van je 'minnaar' of man waarmee je aanpapten zegt dat je ongelukkig ben en wil stoppen met je winkel? Die zien de bui al hangen door jou en je 3 kids te gaan moeten onderhouden..... Natuurlijk rennen die mannen weg en gaat het hun om de sex, duh. En je vindt dus dat een nieuwe man maar jou zooi moet oplossen?



Zelf wil je het namelijk helemaal niet oplossen, want de extraatjes moeten doorgaan. Weleens bedacht hoeveel alleenstaande moeders om de 4 weken naar de kapper en schoonheidsspecialist gaan? Geen 1 denk! En wat een gelul ik moet er representatief uitzien. Velen met een eigen zaak moeten dat en gaan echt niet om de 4 weken naar de kapper en schoonheidsspecialist, daar moet je echt in eerste instantie mee stoppen.



Daarnaast heb je denk ik ook een boekhouder? Die kan je toch adviseren over de toekomstige situatie als je er alleen voor staat? Met 15000 bruto betaal je geen inkomstenbelasting alleen zorgverzekeringswet +\_ 1000 euro (als je gebruik kan maken van je zelfstandige aftrek). Daarnaast heb je met zo'n inkomen recht op de hoogste toeslagen die er zijn. Je huur kan je compenseren met je huurtoeslag. Daarnaast ontvang je dan ook nog kinderbijslag. En misschien ook nog kinderalimentatie door je ex.



Nou dat alles bij elkaar heb je het financieel echt niet slecht hoor in vergelijking met andere alleenstaande moeders.



Maar ja als je niet aan jezelf denkt maar je meer druk maakt over je uiterlijk en hoe het dorp over je lult, dan kom je niet ver nee. En als jij met andere mannen aanpapt wordt er toch ook over je gelult? Daarnaast is om de 4 weken kapper en schoonheidsspecialist echt absoluut belachelijk.



Je denkt dus helemaal niet in oplossingen maar met die mannen en argumenten die je aanvoert maak je de situatie er alleen maar nog rotter op. Ik vind je een domme doos.
je imago is te belangrijk voor je om niet te gaan schoonmaken, maar ondertussen ben je wel aan het golddiggen geslagen - dat is toch ook niet goed voor je imago? of wordt daar dan weer niet over gesproken in zo'n klein dorp?



ik moet er ook representatief uitzien voor werk en ga echt niet elke 4 weken naar kapper (4x per jaar, mijn pony doet ze gratis), schoonheidsspecialiste (ga ik nooit heen) of nagelstyliste (idem dito: nooit). ik denk dat je kinderen ook liever een gelukkige moeder hebben, dan eentje die in een ongelukkige situatie blijft zitten om haar Leco-coupe te kunnen betalen. kleding hoeft ook niet bijzonder duur te zijn, volgens mij heb je nu al een goedgevulde kast. ik heb in mijn studententijd zo'n 4-5 jaar nauwelijks kleding gekocht omdat ik mijn geld liever spaarde om te reizen, en dat kan best.



kortom: kruip uit die slachtofferrol en word eens inventief... tips zijn hier al genoeg gegeven.
Geloven jullie dit? Hier ga je toch niet serieus op in.... Dit is nie echt hoor, ligt er te dik bovenop.
Alle reacties Link kopieren
Sja Whopper je zou zeggen iemand heeft een rijke fantasie. Echter was mijn moeder wel degelijk zo en zou ook gemakkelijk zo'n topic openen. Dus ik hoop dat het nep is, voor de kids. En zo niet hoop ik dat persoon in kwestie toch wel een tweede keer gaat nadenken.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 18-09-2014 11:07
Reden: trollhinten
% gewijzigd
ik neem het leven met een korreltje zout... schijfje citroen en een glaasje tequila
Ik zou gaan solliciteren naar een baan in loondienst!

Is ook niet makkelijk in deze tijd maar niet onmogelijk.

En waarom is de winkel verkopen geen optie? Heb je dit al goed uitgezocht? Misschien is er meer mogelijk dan je denkt, en daar moet soms andere dingen voor laten en keuzes maken.



Ik zou als ik jou was in elk geval mijn eigen verantwoordelijkheden nemen en het klinkt wel erg triest dat je iets met een man met veel geld begint om zo uit je kosten te komen....en idd er zijn misschien wel meer vrouwen die het zo proberen, maar denk eens na, dat is toch niet de manier?!

Jij hebt die verantwoordelijkheid niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen!



Als jij zoveel mensen "betaalt" met de kleding uit je winkel dan is het ook logisch dat je weinig inkomsten hebt.
Ik zou die kinderen aan het werk zetten. Als ze officieel niet oud genoeg zijn is er wel thuiswerk te vinden dat door kinderen gedaan kan worden.
Alle reacties Link kopieren
quote:Rooss4 schreef op 17 september 2014 @ 13:35:

Precies.



Lielaaloepje!

TO heeft zichzelf tot narcist gebombardeerd en heeft kinderen zodat ze nauwelijks hoeft te werken.



Geinig.Rooss4, als TO van de minaressentopics ben jij ook geen heilige, verre van zelfs...
Niemand weet...
En dat is je enige verweer op alles wat hier gezegd is?
Alle reacties Link kopieren
Als ik iemand 100 euro loon uit moet betalen, dan komen daar nog zo'n 60 euro aan afdrachten bij. Dus 160 euro. Als ik iemand in kleding ter waarde van 100 euro uitbetaal, dan kost mij dat niet meer dan de inkoopprijs, dus maar 40 euro. Ook heb ik geen gedoe met arbeidscontracten.

Dus het is niet zo dat ik ondoordacht weggeef uit de winkel, wat in verschillende reacties beweerd word. Het is de goedkoopste manier voor mij om personeel in te zetten.



Die schoonheidsspecialiste kan ik wel skippen misschien en als ik in plaats van kort zwartgeverfd haar overstap op lang haar in mijn eigen kleur hoef ik ook niet meer zo vaak naar de kapper. Ik had dat wel genoemd maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste. De reacties zijn wel voornamelijk over dat punt gevallen, dat snap ik.



De keuze is eigenlijk: blijven hangen in mijn ongeluk met alle luxe eromheen en de stabiliteit voor mijn kinderen (het is wel een hele toegewijde papa) of alles op zijn kop zetten in de hoop op een gelukkiger leven maar ook met het risico dat ik financieel aan de grond kom. Het eerste ben ik al jaren aan het doen.
Niemand weet...
Alle reacties Link kopieren
Ik lees nergens wat jij zelf doet (hebt gedaan) om de relatie met je man beter te maken. Denk je nou echt dat je met een andere man gelukkiger zal zijn? Leuk voor je kinderen ook. Ik zou eerst eens wat serious selfsearching gaan doen. Je bent nogal met jezelf bezig, als je nou eens begint met investeren in je gezin (en dan bedoel ik niet financieel).
Alle reacties Link kopieren
O en je bent de boel nog maar ff aan het oplichten ook.



Als jij euro 100 aan personeel betaald komen daar idd nog afdrachten bij ja als je personeel niet de loonheffingskorting laat toepassen en je meer loon uitbetaald dan 6.000 euro per jaar.



Maar raad eens?



Als jij aan je boekhouder doorgeeft dat jij personeel heb uitbetaald dmv kleding terwaarde van Euro 100, komt bovenop de euro 100 ook nog afdrachten bij als je personeel niet de loonheffingskorting laat toepassen en je meer loon uitbetaald dan 6.000 euro per jaar.



En laat me niet lachen dat je niet wist dat je je personeel zwart uitbetaald.



Je antwoorden worden er niet beter/slimmer op sorry. En daar heb je zelfs nog overna gedacht
Alle reacties Link kopieren
Flexibiliteit wil op het oog vastzittende situaties wel eens loskrijgen. Vaak blijkt dat je helemaal niet vast zit.
What a nuanced anxiety

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven