Bedwantsen en verhuizen, ervaring en tips welkom!!

23-09-2014 03:15 41 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik zit met een nogal lastige situatie, ben op zoek naar hulp/advies en wil daarbij ook mijn verhaal kwijt. Heb al een aantal weken bedwantsen in huis die ik heb meegenomen van een hotel tijdens vakantie. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en dacht eerst dat het een allergische reactie was op muggen. Ik zat helemaal onder de beten en eenmaal bij de huisarts kwam ik er achter dat het bedwantsen zijn. Sindsdien heb ik wekenlang vele maatregelen genomen, zoals alles stofzuigen, speciale matrashoes, dubbelzijdig tape op de (bedden) poten en alle kleding en beddengoed in de hete was en droger.



Vorige week is het uit gegaan met mijn (nu) ex en wil ik zsm verhuizen naar mijn ouders tot ik zelf een woning vind. Hij heeft geen beten gehad of misschien reageert zijn huid er niet op. De woning is zijn koophuis, hij heeft er nog niks aan gedaan en geen professioneel bestrijdingsbedrijf gebeld. Ik kan niks betalen want sta financieel slecht en heb een laag inkomen. Sinds ik weet dat ik ze heb, ben ik door allerlei maatregelen nog maar 1x per week gebeten en dan overdag.



Nadat het uit was en ik wilde inpakken sliep een nacht op de bank, waarop ik s'ochtends wakker werd met alweer 10 (!) nieuwe beten. Nu moeten ik en mijn ex in hetzelfde bed slapen want het bed is beddenwantsvrij gemaakt. Word overdag nu alleen gebeten, die beesten zitten volgens mij overal en kruipen zo je broekspijp in! Deze week wilde ik bijv mijn spullen in de studeerkamer waarvan ik dacht dat ze veilig waren inpakken in de verhuisdozen. Toen kwam ik er achter dat er een heel nest in mijn schoenendoos met foto's zat. Eergister voelde ik tijdens het eten ook weer iets kriebelen. Toen ik me omkleedde zat er een verse opgezwollen bult op mijn knie van maarliefst 15cm breedte. De volgende dag kon ik amper lopen van de pijn. Heb nu zoveel dingen geprobeerd die leken te werken, maar alles tevergeefs. Wat ook naar is, is dat mijn ex vanavond het bed perse tegen de muur moest schuiven omdat hij 'anders niet kan slapen'. Nu kunnen die beesten dus weer het bed op kruipen via de muur en mij daar gaan bijten, maar dat interesseert hem niet. Terwijl ik zoveel moeite heb gestoken om het bed veilig te maken. Grrrrr ik word hier zo gek van!



Ik kan niet wachten om te verhuizen naar mijn ouders, maar wil ik wil natuurlijk geen bedwantsen of eitjes meenemen via mijn spullen. Ook zou ik alvast bij ze willen overnachten gezien de situatie met mijn ex maar ik ben bang dat ik ze meeneem dus dat is niet handig. Zijn hier mensen die ze ook hebben gehad of mensen met een soortgelijke ervaring of die zijn verhuisd terwijl ze bedwantsen hadden? En zo ja, hoe kwam je er vanaf en hoe zorg je ervoor dat je geen bedwantsen in je spullen meeneemt naar je volgende huis? En voor anderen, wat zou jij doen in deze situatie? Tips zijn (ook) meer dan welkom!
Is er op het internet niets over te vinden hoe van die beesten af te komen?
Alle reacties Link kopieren
Zou een soort quarantaine verzinnen.

Geen idee hoe maar dat komt in me op.

Misschien als je er niets over vinden kan je arts weer om raad vragen ? Of hier samen bedenken hoe je dat aan zou kunnen pakken ? Zou bv niet al mijn spullen meteen mee naar mijn ouders nemen. Maar per gecontroleerde en schoongemaakte / gewassen zak / doos. Daar voorlopig in aparte kamer laten ?

Is er een bestrijdingsmiddel voor ?



Weten je ouders het ?

Nemen zij het in tegenstelling tot je ex wel serieus ? Dan is het wat beter te bestrijden.
Alle reacties Link kopieren
Misschien douchen als je daar weg gaat, schone kleren aan. Niet gaan zitten, geen afscheids omhelsing ex.



Geen knuffel als je bij je ouders komt, direct na aankomst zonder te gaan zitten weer

Douchen, met een middeltje (bv sterk anti luizen spul als er niets voor is, dat helpt bv ook tegen schurft waar andere slappere middelen van de huisarts falen) dus douchen met middeltje zonder zitten of contact zodra je bij je ouders aankomt, je ouders schone kleren klaar laten leggen...



Al je spullen dus schoongemaakt brengen en zolang je niet weet of het echt schoon is in gesloten zakken in aparte kamer plaatsen.



Erg vervelend. Je zou er smetvrees aan over houden maar voorlopig echt serieus nemen lijkt me. Hoop dat je ouders in tegenstelling tot je ex wel volledig de ernst begrijpen en mee werken.
Alle reacties Link kopieren
Misschien is dit juist ook wel de manier om eraf te komen, verhuizen met alle maatregelen van zorgvuldige quarantaine eromheen.
Alle reacties Link kopieren
Ik denk dat je 1 voor 1 moet gaan inpakken. Eerst bedwantsenvrij maken, direct in een zak (die je niet op de grond heb laten liggen), dichtknopen en direct in de auto.

Kleding wassen en direct in de zak en in de auto. Jezelf douchen en de deur achter je dichttrekken. Kost veel tijd met inpakken, maar ik denk niet dat je veel keuze hebt.

Succes!
Alle reacties Link kopieren
Kan je niet zo'n opslagbox huren en je spullen daar 2 weken dumpen? Als er geen eten (lees: jij) is voor die beesten gaan ze neem ik aan gewoon dood?
Ik zou heel snel een bedrijf bellen wat gespecialiseerd is in verdelgen en om advies vragen , verhuizen gaat je niet lukken zonder wat wantsen mee te nemen .
Ik zou niet zomaar spullen gaan verhuizen. Op de site van Rentokil staat dit:

Heeft u een bedwantsenplaag in huis, verspreid deze dan niet verder door kleding, koffers of meubilair mee te nemen naar hotels of huizen van vrienden of familie.

http://www.rentokil.nl/pa ... ten/bedwantsen/index.html

Ik zou zeker om advies vragen bij zo'n soort bedrijf over hoe je dit aan kunt pakken. Anders zitten je ouders dadelijk ook met een plaag.
Alle reacties Link kopieren
Helaas voor jou en voor je ouders ga je ze onherroepelijk meenemen. Bedwantsen (wandluizen) voeden maar 1x in de week, dus blijven dagenlang lekker in jouw spullen zitten terwijl je te pakken wordt genomen door de rest. En ze zijn ook nog enorm resistent tegen alles. Het enige wat destijds bij mij geholpen heeft is alle spullen in de magnetron op hoog vermogen. Kijk wel uit met plastic, zoals sluitingen van bh's (weet ik uit ervaring, die van mij waren gesmolten). Daardoor zijn ze bij mij uitgeroeid. Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou geen risico nemen en een bedrijf of de GGD inschakelen. Die beesten zijn bijna niet uit te roeien.
Alle reacties Link kopieren
Wat kl#t# labyrinthe! Ik zou ook een gespecialiseerd bedrijf bellen.



Hoe weet je trouwens dat ze van die hotelkamer komen? Had je toen al bulten? Echt vervelend. Sterkte en succes!
Alle reacties Link kopieren
He gedverdemme, zulke smerige beesten. Ik zou een professioneel ongediertebestrijdingsbedrijf inhuren, dit kun je niet zelf oplossen. Je gaat ze dan dus ook weer meenemen naar je ouders en dan kom je er niet meer vanaf..
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het wel apart dat je je alleen druk maakt over jezelf en niet over het huis van je (ex)vriend dat jij besmet hebt. Jij staat financieel slecht, dus hij moet nu maar op zijn kosten de bestrijdingsdienst laten komen ? Lekker aso.

Ik weet niet of je wa verzekering dit misschien dekt? Het is zijn huis en schade waar jij verantwoordelijk voor bent. Ik vind dat je sowieso je verantwoordelijkheid moet nemen en hem er niet mee kan laten zitten. Desnoods leen je maar geld om het op te lossen.
.
.
Alle reacties Link kopieren
Verdelgingsdienst inschakelen. Vaak kan dit via de gemeente.

Ik weet alleen niet hoe het zit met de kosten daarvan.
Beter onvolmaakt en echt dan gemaakt volmaakt - Beati pauperes spiritu
Gatver!! Waarom heb je geen bestreidingsdienst laten komen?? Die krijg je anders echt niet weg hoor (en ja ik weet waar ik over praat..)
Alle reacties Link kopieren
Ik zou ook geen spullen gaan verhuizen, zonder dat er eerst een verdelger is geweest. Kleding kan je wel wassen en dan in de droger en daarna in grote ziplock tassen doen, maar in de rest van je spullen zullen ze ook zitten. Het was achteraf verstandiger geweest wel meteen de bestrijdingsdienst in te schakelen, want nu is de omvang van het probleem alleen maar groter geworden. Je kan misschien ook de GGD om advies vragen; in Amsterdam heeft de GGD hier een speciale balie voor.
Met lange ij natuurleik... Net de ogen los..
Alle reacties Link kopieren
Ik zou toch echt een professionele bestrijdingsdienst laten komen voor het huis. Boeit jou ex dit niet?

Vreselijk.



En zelfs als er een bestrijdingsdienst komt, die beestjes zijn erg hardnekkig. Kruipen zelfs in de muren.
Alle reacties Link kopieren
Ik zit me nog te verbazen eigenlijk. Ik snap echt niet dat je dan niet per direct iets onderneemt.



Ik word al hysterisch van die irritante zilvervisjes in mijn huis, ik moet toch echt helemaal niet denken aan deze monsters aangezien die ook nog eens in je bed kruipen, gatver, brrrrrrrrrrrrr!!!!
Beter onvolmaakt en echt dan gemaakt volmaakt - Beati pauperes spiritu
quote:impala schreef op 23 september 2014 @ 08:24:Ik vind dat je sowieso je verantwoordelijkheid moet nemen en hem er niet mee kan laten zitten. Desnoods leen je maar geld om het op te lossen.



Het is pas een week over tussen to en ex, dus ze zijn vast samen op die vakantie geweest. Is hij net zo verantwoordelijk. Maar ben het wel met je eens: ook jij TO bent verantwoordelijk om dit probleem op te een lossen en dat jij krap zit is geen excuus. Rond het netjes af met je ex, inclusief samen zorgen dat zijn woning weer bedwantsenvrij is.



Ideetje: als hij geld heeft en jij meer initiatief, dan bel jij de bestrijdingsdienst, laat het hem betalen en jij betaalt hem jouw deel in stapjes terug. Aangezien je weer bij je ouders intrekt zul je de komende tijd lage lasten hebben dus genoeg ruimte om terug te betalen.
Alle reacties Link kopieren
Oh jeetje wat verschrikkelijk dit zeg. Krijg er helemaal jeuk van. Sterkte ermee.
Komt wel goed, schatje!
Alle reacties Link kopieren
@erizo

Ze schrijft 'ik' heb ze meegenomen van vakantie, vandaar.

Beseft die vriend trouwens wel hoe groot het probleem is? En hoe kan het dat hij (nog) geen last heeft?
.
Alle reacties Link kopieren
Nooit geen bedwantsen gehad gelukkig. Maar dit probleem los je zelf niet op, daar moet echt de bestrijdingsdienst aan te pas komen.



Daarbij, wat anderen al schrijven, jullie zijn samen verantwoordelijk dit probleem op te lossen en dus te betalen. Je ex met het probleem achterlaten terwijl jij ze waarschijnlijk mee hebt genomen uit een hotel zou echt niet netjes zijn.

En ze dalijk per ongeluk meenemen naar je ouders zou ook niet netjes zijn. Mogen die dan ook de kosten betalen omdat jij weinig geld hebt?

En dalijk zitten de buren er ook mee! Daar al aan gedacht? Die beesten weten namelijk ieder hoekje en gaatje te vinden. Wie moet daar de bestrijding bekostigen?



Los dit probleem bij de kern op! In jullie huis dus! Dat bespaart iedereen een hoop ellende.
Dit is mijn uitspraak en daarmee zult u het moeten doen.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven