Uitslag 20 weken echo ervaringen.

26-08-2014 10:55 327 berichten
Vanmiddag heb ik mijn 20 weken echo. Tot nu toe is er niets afwijkends gevonden maar het kan altijd wel natuurlijk.



Wij hadden allang besproken wat wij zouden doen mocht ons kind een afwijking hebben of een ziekte. Bij een "simpele" afwijking waarmee goed te leven valt zouden we ons kind gewoon houden en bij een ernstige afwijking de zwangerschap afbreken.



Maar nu komt het wel heel erg dichtbij en hebben we het er vanmorgen nog eens over gehad wat te doen als er een slechte uitslag komt...Op dit moment hebben we echt geen idee wat we zouden doen. Gaan we een kindje dan toch laten komen en het misschien een leven vol pijn geven omdat wij zo egoistisch zijn dat we ons kind graag willen hebben? Gaan we er gewoon voor hoe moeilijk het ook zal worden?



Misschien heel erg raar dat onze gedachtes erover nu pas zijn veranderd maar ik zou het wel fijn vinden om ervaringen van anderen hierover te lezen.
Nou Emmylou moet mijn kind dan maar bij jouw onder behandeling komen te staan als jij het beter weet dan 1 van de beste ziekenhuizen in Nederland? Wat denk je nou zelf dat een arts die erin is gespecialiseerd het niet beter weet dan jij? Heel erg raar is dit zeker omdat je niet eens weet hoe het allemaal in elkaar steekt.



Ook vreemd dat je hier op dit forum niet eens een beetje privacy mag hebben en alles maar moet vertellen want anders krijg je klote reacties. Het gaat je gewoon niks aan wat hij heeft. De enigen die dat wat aan gaat zijn ik en mijn vriend en hijzelf en verder niemand.



Nu ga ik echt lekker slapen en ik kom hier niet eens meer teruglezen morgen, echt smerige reacties worden hier gegeven, krijg hier een beetje het idee van om iemand te trappen als die op de grond ligt en daar hou ik niet van. Kan je uitdelen moet je ook kunnen incasseren zo ben ik zeker maar in een situatie als deze ben ik echt niet in staat daarin,
Alle reacties Link kopieren
Ik trap helemaal niemand, ik geef alleen weer wat ik kan bedenken aan afwijkingen en de behandelingen die doorgaans worden gedaan, verder zeg ik helemaal niets. Dat maak jij ervan. Je lees blijkbaar heel erg veel wat ik niet zeg.
Ab imo pectore
Alle reacties Link kopieren
Emmylou, ik vond jouw posting ook een beetje belachelijk. Net of het een spelletje is welke afwijking de baby heeft. Ik snap ook niet waarom er mensen zijn die het verhaal van kiki in twijfel brengen. Ik heb wel vreemdere verhalen gelezen. Trouwens dit verhaal vind ik helemaal niet zo vreemd. Er worden zoveel kinderen met een kleine afwijking geboren.
Alle reacties Link kopieren
Wat jammer dat deze topic, die zo'n steun is/was voor Kiki, zo moet eindigen!

Wat is er gebeurt met het respect dat je voor mensen behoort te hebben? Het is logisch dat Kiki niet alles wilt vertellen hier ivm anonimiteit, wat dus ook betekent dat wij er niet over kunnen oordelen.

Ik vind het verhaal helemaal niet vreemd, een echoscopiste is ook maar een mens en mensen kunnen fouten maken! Daarbij kan het zijn dat haar zoontje niet goed lag, waardoor er inderdaad iets niet leek te zijn.

Laat ons nou allemaal gewoon blij zijn voor Kiki dat het alleen bij die ene afwijking is gebleven en haar verder gewoon in haar waarde laten. En vooral al die ongezouten meningen niet hier posten!



Lieve Kiki, ik kan me heel goed voorstellen dat je dit topic als gesloten beschouwt. Mocht je dit toch nog lezen....: mocht je nog een je ei kwijt willen, kom dan alsjeblieft gewoon in ons topic praten. Daar hebben we allemaal respect voor elkaar en krijg je niet van die vreemde reacties. (Hier zijn overigens ook veel respectvolle meiden te vinden, gelukkig). Lieve meid, ga van je zwangerschap genieten en laat je goed voorlichten over de periode na de bevalling, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Stel vooral ook alle vragen die in je op komen!



Liefs, kaatje
Ik ben normaal niet zo van het trollen jagen maar dit is zo een heftig onderwerp dat me ook persoonlijk raakt vandaar dat ik wel reageer. Het verhaal van Kiki is gewoon zo onlogisch en zelfs kleine afwijkingen komen zo weinig voor daardoor is het statistisch gezien niet logisch dat ze op een dag meerdere mensen met dezelfde afwijking tegen komt. Dat verhaal van die echo waarop iets leek te missen wat haar eigen vk wel meteen zag op een foto is zeer ongeloofwaardig.



Ik geloof het gewoon niet en ik vind het erg dat dit onderwerp gebruikt wordt om aandacht te vragen.
Het kan ook spina bifida zijn, dat moet direct na de geboorte verholpen worden als het een open rug is.
Rianne, het is iets aan één ledemaat, dat in eerste instantie nog onmiddellijk operatief verholpen moest worden en tot zijn kleutertijd zijn leven ging verpesten. Daarna werd het een lichte handicap die 'behandeld' moest worden.
Alle reacties Link kopieren
Mensen, ajb laten we dit niet in twijfel nemen. Doe het anders in ieder geval niet hardop (op het forum).



En wat betreft de ernst. Als je zo'n echo krijgt met 20 weken, dan ga je googlen en ga je er van uit dat je kindje het meest erge van alle voorbeelden heeft. Later ga je het wat nuanceren, maar je eerste reactie is gewoon shock.



Laat Kiki gewoon in haar waarde, ok?



Kiki, wat ben ik verder blij om te lezen dat de uitslag van het eerste deel van de VWP goed is! Nu nog het andere deel. Wanneer krijg je daarvan de uitslag?
Alle reacties Link kopieren
En hoezo klopt het verhaal niet? Waar spreekt zij zich dan tegen? Ik kan niets vinden.
Alle reacties Link kopieren
@Kiki: ik zou dit topic laten verwijderen door viva zelf als ik jou was! Heel veel sterkte in ieder geval!
Alle reacties Link kopieren
quote:mwcactus schreef op dinsdag 09 september 2014 11:21 Ik ben normaal niet zo van het trollen jagen maar dit is zo een heftig onderwerp dat me ook persoonlijk raakt vandaar dat ik wel reageer. Het verhaal van Kiki is gewoon zo onlogisch en zelfs kleine afwijkingen komen zo weinig voor daardoor is het statistisch gezien niet logisch dat ze op een dag meerdere mensen met dezelfde afwijking tegen komt. Dat verhaal van die echo waarop iets leek te missen wat haar eigen vk wel meteen zag op een foto is zeer ongeloofwaardig.



Ik geloof het gewoon niet en ik vind het erg dat dit onderwerp gebruikt wordt om aandacht te vragen. Sterker nog: Kiki zag de afwijking ook direct zelf (post 26/8, 21.17)
Alle reacties Link kopieren
quote:mwcactus schreef op 09 september 2014 @ 11:21:

Ik ben normaal niet zo van het trollen jagen maar dit is zo een heftig onderwerp dat me ook persoonlijk raakt vandaar dat ik wel reageer. Het verhaal van Kiki is gewoon zo onlogisch en zelfs kleine afwijkingen komen zo weinig voor daardoor is het statistisch gezien niet logisch dat ze op een dag meerdere mensen met dezelfde afwijking tegen komt. Dat verhaal van die echo waarop iets leek te missen wat haar eigen vk wel meteen zag op een foto is zeer ongeloofwaardig.



Ik geloof het gewoon niet en ik vind het erg dat dit onderwerp gebruikt wordt om aandacht te vragen. Maar ik begrijp juist dat zij al in het zh liep waar ze gespecialiseerd zijn in deze afwijking. Hierdoor wordt de kans natuurlijk ook wel aanzienlijk groter dat je iemand treft met dezelfde afwijking.
quote:Nikkie79 schreef op 09 september 2014 @ 14:58:

[...]





Sterker nog: Kiki zag de afwijking ook direct zelf (post 26/8, 21.17)



Juist, die was totaal niet te missen op de echo. Vervolgens veranderde de ernst ervan telkens.



quote:jules schreef op 09 september 2014 @ 15:34:

[...]





Maar ik begrijp juist dat zij al in het zh liep waar ze gespecialiseerd zijn in deze afwijking. Hierdoor wordt de kans natuurlijk ook wel aanzienlijk groter dat je iemand treft met dezelfde afwijking.Nee dat was in de VK praktijk voor ze naar het ziekenhuis ging en in haar eigen omgeving toen ze het op een dag aan verschillende mensen vertelde. Ze beweerd ook dat het zo vaak voorkomt dat iedereen wel iemand kent die het heeft gehad. Ik heb echt geen idee wat dat zou kunnen zijn? De meeste kinderen worden gelukkig gezond geboren en zo niet zijn er zoveel afwijkingen dat de kans dat je op een dag meerdere mensen treft met die afwijking of dat hun kind dat heeft gewoon verwaarloosbaar is.
*breekt even in*

Hier een meelezer.

Fijn dat de uitslag mee viel en trek je niks aan van de reacties hierboven. Als ik jou was zou ik dit topic laten sluiten en verder gaan in een ander topic en lekker genieten van je zwangerschap.



Sterkte en succes!
Alle reacties Link kopieren
Waar is Kiki (topic opener) gebleven? Ik zie dat er een geanonimiseerde nick staat bij de op.
Kiki heeft zich laten anonimiseren dus.
Alle reacties Link kopieren
Nav dit topic?

Wat jammer. Ben wel nieuwsgierig hoe het met haar kindje gaat.
Alle reacties Link kopieren
Al haar vruchtwater was verloren gegaan op een dag door een infectie waarvan niet duidelijk is waar het nou vandaan komt. Na enkele dagen was het weer volledig aangemaakt. Ze heeft in het ziekenhuis gelegen maar is nu weer thuis.....
Alle reacties Link kopieren
Topic zwanger worden na miskraam jan/feb
Alle reacties Link kopieren
Wat een pech voor kiki. Ik wens haar sterkte als ze nog meeleest.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje wat een pech voor haar. Hopelijk komt het allemaal goed en is ze binnenkort weer op VF.



Word je geanonimiseerd als je een ban van een week krijgt?
Alle reacties Link kopieren
Wat is een ban?
Alle reacties Link kopieren
Dat je een tijdje niet op het forum mag. Bv 24 uur, 48 uur of een week. Je kunt ook een perma ban krijgen; dan mag je er nooit meer op.
Alle reacties Link kopieren
Oké dus zij heeft die gekregen als ik het goed begrijp?
Jullie weten hopelijk dat je hier niet over mag praten?

Dat mag alleen op napraat.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven