Hoe hier gordijnen plaatsen? Voorbeelden?

20-09-2014 19:54 28 berichten
Alle reacties Link kopieren
Even een nieuw account, omdat er kans is dat ik hiermee herkend ga worden.



Wij hebben een oud huis waarin we momenteel flink aan het verbouwen zijn. Ik ben alvast aan het nadenken over de gordijnen, maar ik kom er niet uit.

We hebben namelijk:

- hoge ramen

- een balkenplafond

- architraven die bijna tegen de balken zitten

- glas in lood



Zie onderstaande foto's voor verduidelijking (let op, we zijn nog aan het verbouwen, dus het is nog niet zo mooi). Ik kan nu met dit account geen plaatjes plakken, dus jullie moeten het helaas even met de links doen.



Het liefst wil ik roedes met gordijnen met ingeslagen ringen. Maar die zouden dan voor de architraven hangen. Er zit namelijk maar een heel mini randje tussen de architraven en de balken.

Een rails is ook een optie, maar die moet aan het plafond, en dan hangt die dus aan de balken. Lijkt me vreemd.

En iets van vouwgordijnen vind ik ook mooi, maar die willen we niet, want die hangen dan weer voor het glas in lood.



Zijn er nog andere opties? Of heb je dit thuis ook? Heeft iemand een voorbeeld van een mooie oplossing? Ik kom er even niet uit.



Dit zijn de ramen:

http://oi58.tinypic.com/29z8rjq.jpg



Deze is iets duidelijker omdat de muur hier al grijs is, maar dit is het keukenraam en hier is iets meer ruimte tussen de balken en architraven. In de woonkamer is de ruimte ertussen dus nog kleiner:

http://oi61.tinypic.com/dypwnt.jpg



Bedankt voor de hulp alvast!
Alle reacties Link kopieren
Rolgordijnen gaat echt niet lukken, het bevestingsmateriaal komt zo te zitten dat je het raampje niet meer open kunt maken zonder dat je gordijn in de weg zit.



Ik zou ook voor een roede gaan die een stuk van de muur af staat. Je kunt een rechte roede doen, maar ook 1 die er wat rond omheen loopt. Daarmee sluit je het raam wel af, maar blijft je sierlijst altijd zichtbaar.



Ongeveer zo iets:

http://san.100.nl/uploads ... 31407242597_841669117.jpg



http://san.100.nl/uploads ... wim%20en%20paul%20030.jpg



Je kunt er ook voor kiezen om de ringen niet in de gordijnen te laten maken, maar de gordijnen aan ringen te laten hangen. Dan houdt je altijd nog een cm of 10 speling om de sierlijst nog te zien.
Alle reacties Link kopieren
quote:yoshe schreef op 20 september 2014 @ 22:58:

Rolgordijnen gaat echt niet lukken, het bevestingsmateriaal komt zo te zitten dat je het raampje niet meer open kunt maken zonder dat je gordijn in de weg zit.





.Het kan wel, maar alleen onder de bovenlichten.
"De cursus rietdekken is afgelast".

"Riet is ziek"
Alle reacties Link kopieren
Hallo,

graag wil ik reageren op je vraagstuk.

Zover ik het kan beoordelen heb je 2 mogelijkheden;

1. Je kunt een gordijn aan een rail ophangen, de rail kun je aan de balken (dus plafond) bevestigen en dan een koof voor de rail maken, dus aan het plafond die je ook om de balken laat lopen.

2. Je kunt een gordijn aan een rail ophangen en deze net boven de architraaf, dus tussen balk en architraaf, bevestigen d.m.v. korte afstandsbeugeltjes. De rail laat je dan links en rechts op de muur aansluiten.



In beide gevallen;

Wanneer je de rail, en dus gordijn, bijvoorbeeld 30 centimeter (afhankelijk van de totale breedte) breder maakt dan de breedte van het raam incl architraaf valt het gordijn, in open toestand, aan beide zijden naast de architraaf. Als het gordijn gesloten is valt wel de architraaf achter het gordijn.



Ik denk dat je met deze 2 optie's een mooi resultaat zult bereiken en als ik eerlijk mag zijn is denk ik optie 1 het mooist/chiquest.



[...]



Groet,

Sandra
moderatorviva wijzigde dit bericht op 24-09-2014 16:47
Reden: spam
% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven