Werk & Studie alle pijlers

Studeren in de VS

02-10-2014 01:51 34 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo everyone!



Ik wil Aupair worden in de VS (ik heb al een adres) en in de tussentijd studeren. Ik heb daar alle tijd voor omdat de persoon bij wie ik aupair word chirurg is en vaak weg is. Ik heb veel vrije tijd, en hij steunt mij hierin. Maar ik wilde eigenlijk altijd rechten studeren, maar die studie is nutteloos als ik het in de VS volg en daarna terugkeer naar Nederland. Het systeem is totaal anders, ik zou geen advocaat kunnen worden in Nederland.

Welke studies die op rechten lijken zijn ook geldig in Nederland als ik in de VS daarvoor studeer en slaag? Als het maar een studie in de richting van politiek, recht of iets anders maatschappelijks is. Absoluut geen zorg zoals geneeskunde bijvoorbeeld. Ik heb mijn havodiploma, ik ben nu 18 jaar.

Financieel sta ik er meer dan sterk voor, dus dat is absoluut het probleem niet.



Tips welkom! X

Wie is die chirurg die jou zoveel steunt hierin?



Een studie in de richting van recht of politiek heeft niks te maken met een studie geneeskunde, dat snapt iedereen.
Als aupair zorg je toch voor kinderen? Hoezo heb je veel tijd als de chirurg van huis is?

Je zegt te willen studeren, maar hoe ga je dat doen met Havo?

Ik zou je VWO-diploma halen. Dan kun je bijvoorbeeld Rechten doen. En hoelang wil je aupair zijn als je in het buitenland wilt slagen? 4 jaar?
Alle reacties Link kopieren
Let op, de VS zijn heel streng wat betreft visums. Misschien zit je hier wel bovenop maar zo niet, zorg dat je het allemaal goed uitzoekt. Zie hier bijvoorbeeld: https://www.aupair-world. ... _program/usa/au_pair/visa en ook hier: http://travel.state.gov/c ... dy-exchange/exchange.html

Ik zie (al weet ik niet hoe actueel het is) dat aupairs geacht worden ook te studeren. Dus wat dat betreft zou dit kunnen werken om een paar vakken in de VS te doen. Maar dan wel op een goedkoop community college ofzo, want anders is het heel duur... En, belangrijker: je kunt wel wat vakken doen maar natuurlijk niet fulltime studeren. En het is me niet helemaal duidelijk of de zogenaamde home country requirement van toepassing is (dat houdt in dat je na afloop 2 jaar in Nederland moet wonen voor je weer voor een VS visum in aanmerking komt).



Ehh.... Dan als antwoord op je vraag: misschien is Political Science wat? Zal denk ik van de college afhangen hoe erg dat gefocust is op alleen de VS. Of anders International Law? Hoewel dat meer een master dan bachelor iets lijkt. Sowieso moet je in de VS vaak veel algemene vakken volgen en hoef je niet per se voor je begint te weten wat je wilt doen - je kiest een major, maar je moet sowieso vakken in de arts en humanities en science doen. Dus je kunt altijd met wat algemenere vakken beginnen.
Huh?

Een studie doen met alleen je Havo diploma zal sowieso niet gaan neem ik aan. Je zou dus eerst je VWO moeten doen.

En dan, een studie duurt minimaal 3 jaar. Er is een chirurg bij wie je dan au pair mag zijn en die jou steunt? En je zoveel vrije tijd gunt dat je kunt studeren?

Raar verhaal.
Alle reacties Link kopieren
Hoe ga je dat financieren? Het collegegeld in Amerika is NIET ¤1574,- per collegejaar...



Het feit dat die chirurg veel van huis is, betekent vooral dat jij veel zal moeten doen. Waar haal je dan de tijd vandaan om colleges te volgen en te leren?



* Klinkt als een (te) mooie American Dream *
Alle reacties Link kopieren
Als geld geen rol speelt, zou ik gewoon gaan studeren en het hele au-pairverhaal laten zitten.
Ga in therapie!
Ik snap het niet. Als die man voor wie jij aupairt zo veel weg is heb je toch juist weinig tijd???
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij is aupair zijn en studeren bijna onmogelijk. Als aupair zit je nu eenmaal echt vast aan de tijden die het gezin je oplegt. Als de ouders eens weg willen, kan jij niet zomaar zeggen dat je geen tijd hebt.



Verder is het ook een meer dan voltijdse baan, dus ik zie niet in hoe je dat zou kunnen combineren met overdag naar school gaan en 'avonds studeren.
Alle reacties Link kopieren
Begrijp ik het nou goed dat je een volledige studie van minimaal 3-4 jaar wil gaan doen daar? Kan dat zomaar (qua visum en dergelijke)? En financieel lijkt het me ook pittig!



Verder, hoe ben je aan dat gezin (of is het een man alleen?) gekomen? Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn eigenlijk. Wat voor werkzaamheden ga je eigenlijk voor hem doen?



Een beetje gezond wantrouwen lijkt me hier wel op zijn plaats. Daar zou ik me meer zorgen over maken dan over welke studierichting je wil volgen.
Alle reacties Link kopieren
Waarom niet gewoon een tussenjaar?



Veel college's hebben een introductiejaar, via uitwisselingsprogramma's vaak redelijk te betalen.



Of juist een tussenjaar als aupair? Allebei lijkt me veel te druk en bovendien... een studie kiezen puur op het feit dat het in Amerika kan lijkt me ook niet de goede instelling. Je kiest een studie omdat je daarin verder wilt. Als dat recht is, dan zul je in Nederland moeten studeren.
Alle reacties Link kopieren
Het heeft absoluut geen zin om "iets met rechten" te gaan studeren in Amerika waar je in Nederland ook iets aan hebt. Het hele systeem zit anders in elkaar.



Je hebt je HAVO diploma zeg je en je wilt uiteindelijk gewoon in Nederland aan de bak en rechten studeren.

Waarom maak je er niet gewoon een leuk tussenjaar van in Amerika? Je wordt daar aupair en je kunt daar allerlei cursussen volgen (soms betalen de gastouders die ook nog voor je). Dan ontwikkel je jezelf, je Engels gaat met sprongen vooruit en je beleeft een onvergetelijk jaar in Amerika.



Als je dan terug komt dan ga je het VWO doen en dan kun je daarna rechten gaan studeren. Je zou eventueel ook kunnen kijken of er mogelijkheden zijn om via afstandsonderwijs of e-learning de mogelijkheid er is om in Amerika alvast je VWO certificaten te halen. Kun je meteen doorstromen als je terug komt.
Alle reacties Link kopieren
quote:ijstaart schreef op 02 oktober 2014 @ 11:23:

Begrijp ik het nou goed dat je een volledige studie van minimaal 3-4 jaar wil gaan doen daar? Kan dat zomaar (qua visum en dergelijke)? En financieel lijkt het me ook pittig!



Verder, hoe ben je aan dat gezin (of is het een man alleen?) gekomen? Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn eigenlijk. Wat voor werkzaamheden ga je eigenlijk voor hem doen?



Een beetje gezond wantrouwen lijkt me hier wel op zijn plaats. Daar zou ik me meer zorgen over maken dan over welke studierichting je wil volgen.Ik ook. Je hebt "een adresje" en "de chirurg steunt je daarin". Je kent de man dus verder niet. Heb je referenties, iemand die hem kent? Ik zou daar wel op staan als het om een man alleen gaat.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb ooit eens gekeken voor mijn zoon, maar de kosten liggen ongeveer rond de 20.000 dollar per jaar voor 1 jaar.

Dus ik weet niet hoe een 18 jarige financieel zo gezond is dat ze 80.000 dollar op de bank heeft.
Alle reacties Link kopieren
Jeetje.. Wat een negativiteit.. Ik weet heus wel waar ik aan begin!

Ik ben zelf tot de conclusie gekomen dat het inderdaad beter is gewoon een tussenjaar als aupair te nemen, en van de Amerikaanse cultuur te genieten.

Om een aantal vragen te beantwoorden:

Ik ben (chronisch) ziek, en ik ben zo in contact gekomen met deze man. Hij heeft kinderen uit een vorig huwelijk die hij niet vaak ziet (vandaar dat ik het niet extreem druk krijg), en hij heeft gewoon een relatie. Dus er is absoluut geen 'dubbelzinnigheid' hier. En mocht dat wél zo blijken (gezonde achterdocht heb ik ook hoor) dan ben ik zo klaar ermee hoor!



Ik kan het mij financieel veroorloven omdat ik een welvarende familie heb (om het zo te zeggen) en mijn vader steunt mij zowel financieel als emotioneel als ik naar Amerika wil.



Maar in het bijzonder bedankt voor jullie positieve commentaar: minnim, minnimouse
Alle reacties Link kopieren
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Jaja.



Als je vader zoveel centjes heeft, waarom dan moeilijk doen als aupair?



Ga gewoon een paar maanden op vakantie daar of een jaartje college doen.



Veel makkelijker en zonder gedoe.
Alle reacties Link kopieren
Dan zou ik toch eerst andersom beginnen.



Je bent chronisch ziek. Kijk in de buurt van je gastgezin welke colleges en universiteiten er zijn. Kan je reizen en veel uren malen? En wie jou accepteren met je HAVO diploma en cijfers. Universiteiten bepalen zelf wie ze toelaten. Is er een quotum voor buitenlanders en chronisch zieken?



College geld is in Amerika een heel stuk duurder! Vergis je niet. Daarnaast zijn er vaak strengere aanwezigheidsverplichtingen en behalen van cijfers.



Ga ook eens uitzoeken wat je mag studeren (op welk nivo) met je visum?



Wanneer je dat allemaal uitgezocht hebt, dan kan je pas gaan kiezen welke vakken of eventueel Bachelor je kan gaan doen. Alleen een zak geld meenemen en een visum voor au-pair is niet voldoende om je overal een studieplaatsen te krijgen!
I can't control the wind but I can adjust the sail
explore, dream & discover
Alle reacties Link kopieren
riannerianne,

Waarom zo afgunstig/negatief?

Ik wil aupair worden om de ervaring, mijn moeder was ooit ook aupair in Frankrijk. Dat was een mooie ervaring. Moeilijk om te begrijpen? Ik snap niet waarom mensen altijd negatief moeten zijn, bah!

En vakantie, daar leer ik niets van. Aupair zijn lijkt me een mooie ervaring. Plus, deze man heeft gigantisch veel contacten mbt de medische zorg. Precies wat ik nodig heb. In Nederland neemt geen enkele arts je serieus.

(Je zult wel wéér iets te nuilen hebben..?)
Alle reacties Link kopieren
Siepeltje, als je niets fatsoenlijks of nuttigs kunt zeggen, verdwijn dan, dank je!
Alle reacties Link kopieren
Ik ben zelf au-pair geweest in de VS en heb een geweldige tijd gehad, dus daar ben ik zeker enthousiast over. Jij hebt het over studeren naast een au-pairbaan, bent blijkbaar chronisch ziek, verwacht van je werkgever blijkbaar enige steun op medisch gebied, en zijn kinderen zijn er niet vaak? Dat is niet echt een gebruikelijke situatie voor een au-pair, dus het is niet zo gek dat daar vragen over gesteld worden. Ik zou serieus over die vragen nadenken. Een goede voorbereidingen en realistische verwachtingen maken je tijd daar alleen maar leuker.
Ga in therapie!
Alle reacties Link kopieren
Ik snap dat je gefrustreerd raakt van sommige reacties maar je kunt ze dan beter negeren in plaats van naar mensen uit te halen, dat staat niet zo volwassen.



Verstandig om dit jaar inderdaad gewoon op aupair zijn te focussen, in plaats van ook nog flink studeren. Kijk goed naar de wetgeving, misschien moet je dus juist wel een paar vakken volgen. Ik weet wel dat je als je als aupair naar de VS wilt dat via een erkend bureau MOET, je mag niet gewoon zelf dat visum aanvragen, dan krijg je het niet. Maar sowieso is via een bureau gaan verstandig, want dan heb je ook contact met anderen en je hebt mensen achter de hand mocht het inderdaad tegenvallen. Let trouwens ook op met dit co-ouderschap, ik weet niet of er eisen zijn aan hoeveel uur de kinderen er moeten zijn om het een geldig gezin voor een aupair te maken.



Een jaar aupair zijn is hartstikke leuk en leerzaam, dus ga er voor zou ik zeggen. Maar aan de andere kant worden hier ook hele terechte vragen gesteld. Zie het als een heel team aan bezorgde inval-moeders, die wat meer levenservaring hebben en graag willen dat je niet in een vervelende situatie terecht komt. Iets om over na te denken: misschien kun je beter via een bureau ook het gezin vinden, dan zijn de verhoudingen duidelijker (in plaats van met die chirurg, die ook nog soort van je arts is).



Succes!
Alle reacties Link kopieren
Studeren in de VS met alleen een Havo diploma werkt niet. Je had dan of highschool moeten doen óf je moet eerst je VWO halen. Daarnaast is de tuition meer dan 20.000 dollar per jaar en is het krijgen van een visum ontzettend moeilijk. Helemaal als je geen bovengemiddelde promising student bent (wat je niet bent met een Havo diploma). Je zou een community college kunnen proberen, maar ook dat kan lastig zijn.



Een visum krijgen in de VS was vroeger al moeilijk. Nu helemaal.



Zelfs als je alleen "even" een jaartje zou willen au-pairen.



Je klinkt slim, maar ook heel jong Zoek eerst de zaken goed uit. Want ik denk dat je er te makkelijk over denkt.



(Ps: ik heb zelf ook gestudeerd in de VS)
Alle reacties Link kopieren
Wat een negatieve reacties zeg. Jaloezie? Als TO zegt dat ze er warm bij zit dan zal dat heus zo zijn. Niet iedereen op dit forum is Jan Modaal of Trien bijstand.



Enfin TO ik heb zelf geen ervaring met US maar is het een idee on een bureau in te schakelen. Dat lijkt me de investering wel waard. Educationusa.info of iets dergelijks?
Wat moet je gaan doen als aupair dan? Wat zijn je werkzaamheden? Normaal gesproken zorg je toch voor de kinderen? Maar die zijn er bijna nooit. Ik snap het niet helemaal volgens mij.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven