Voorjaar 2015 zwanger worden

17-09-2014 14:55 2933 berichten
Voor alle dames die in het brede begrip van voorjaar 2015 zwanger willen worden. Het merendeel van de dames die nu meeschrijven begint namelijk al in december/januari



Mocht je je graag willen aansluiten om mee te schrijven, ben je van harte welkom!



Gebruikersnaam: voorjaar2015

Wachtwoord: zwanger2015
NaamLeeftijd(v/m)GestartKindjeUitgerekendBevallenBijzonderheden
Italiagirl30/31November 2014Tweede08-07-2015 van een dochter!woont in Italië
Zwaluwtje198133/30November 2014Eerste04/10/2015ronde 3
Alfalfalfa35/35December 2014Eerste08/11/201519-11-2015 van een dochter!
Mywickedlife30/31Januari 2015Eerste04/12/2015ronde 3
Rooos8826/32November 2014Eerste08/12/2015??-12-2015 van een dochter!ronde 4
_butter_fly_28/31Januari 2015Eerste18/12/2015??-12-2015 van een zoon!
albalopez26/29December 2014Eerste07/01/2016woont in Spanje
Lilapie29/31December 2014Eerste22/01/201620-01-2016 van een zoon!woont in Zweden
Korfje1328/30Maart 2015Eerste09/07/2016??-07-2016 van een zoon!PCOS, 1e ronde met clomid
Ikbenik4929/33Eerste25/07/2016??-07-2016 van een zoon!PCOS, 1e ronde met clomid
Drika7935/28December 2014Eerste27/09/2016??-09-2016 van een zoon!ronde 11, vroege mk juli en aug
lux.27/31November 2014Eerste10/05/2017??-04-2017 van een zoon!zaad ↓ IVF1/cyclus 23
Missyd, Mvr.Wolle, tanha, AAJJ, Moon_beam we hebben jullie uit de tabel gehaald i.v.m. afwezigheid. Klopt gerust weer eens aan!
anoniem_207518 wijzigde dit bericht op 06-08-2017 01:22
38.88% gewijzigd
@namen: Je mag er ook langer over doen dan 3 maanden. Als je nog geen naam hebt gekozen na 3 maand krijg je een herinneringsbrief.



Zweden maken er dan ook een big deal van, met een naamgevingceremonie en dat soort dingen. Ik veronderstel dat ik de naam al lang voor de geboorte ga weten en wellicht ook aan mensen rondom mij ga vertellen. Dan kan ik al meteen wennen aan hoe die uitgesproken wordt.



@Wenen: Ik ben daar volgend jaar in april. Wie weet zelfs al met een buikje ;)



@preconceptie: Zou vooral willen weten of er zaken zijn die ik kan veranderen vóór ik er aan begin. Vaccinaties bijvoorbeeld. Ook ijzergehalte e.d. als vegetariër.



Heb ook een tandartsafspraak geboekt. Moet normaal in december op controle voor de check up van een wortelkanaalbehandeling van vorig jaar, maar leek me fijn om dat al vroeger achter de rug te hebben. Je weet nooit dat er iets mis is, dan is er voldoende tijd om te behandelen.
Alle reacties Link kopieren
Lilapie: toevallgi op een hele grote conferentie? daar zijne rveel van in wenen. ik ga zelf altijd naar de E.G.U. jij toevallig ook?
Ik ga naar een congres over leverziekten. Denk dat die 4 jaar geleden ook in Wenen was. Ben er in elk geval al geweest, dat jaar van die aswolk door de vulkaan. Herinner me nog goed dat we allemaal vastzaten op het congres
Alle reacties Link kopieren
@herinneringsbrief: Dat is toch wel heel apart! Dat kan je toch ook helemaal niet vergeten? Of noemen ze hun kind dan gewoon aldoor 'baby'? Ik vind die namencermonie trouwens wel leuk, weer eens wat anders. Ga je dat ook doen? Of hou je het op Hollands beschuit met muisjes?



@preconceptie: ja, ik snap wat je bedoelt. Ik denk dat je altijd wel een bloedonderzoek kan doen. Maar misschien mag dat dan ook alleen als je tot de risicogroep behoort?



Wat zijn trouwens (bloed)waarden die je zelf zou kunnen verbeteren, naar aanleiding van zo'n onderzoek? IJzer snap ik wel, en verder?
@ preconceptie. In italie doen sommige stellen dat idd. (Zelf niet gedaan) Naar ik weet checken ze bloedgroep, resus factor en of je hiv, hep ed hebt. Maar dat hebben ze bij mij gewoon ergens in week 8 gecheckt. (Naast nog een hele waslijst zoals toxo, rosolia, bloedstolling...) Ik ben bijv resus negatief en werd geregeld gecontroleerd of ik antistoffen aan maakte. En na de bevalling heb ik een injectie gehad. Naar mijn mening kan je niet zoveel veranderen aan de uitkomst.
Alle reacties Link kopieren
@achternaam: volgens mij mag je in NL niet een dubbele achternaam geven aan je kind. Ik denk dat ons kind mijn achternaam zal krijgen, maar daar zijn we nog niet helemaal over uit.



@voornaam: voor een meisje weten wij de naam al jaren. Voor een jongen hebben we nog geen naam. Wat we zouden doen als iemand in vrienden/kennis/familiekring dezelfde naam kiest, geen idee, ik denk dat heel erg afhankelijk is van de situatie.



Welkom Hoppala! Jij wacht ook al lang!
Alle reacties Link kopieren
@voornaam. Vriend en ik hebben het er al wel over gehad en het is ons redelijk duidelijk. Al vind ik jongensnamen moeilijker dan meisjesnamen.



Ik heb trouwens een afspraak gemaakt met mijn specialist om te bespreken over de medicijnen die ik nu slik. Ook wil ik praten over mijn ziekte en zwangerschap. Waar ik tegenaan kan lopen. Tot die tijd flink sporten zodat er nog wat kilo's afgaan...
Alle reacties Link kopieren
Dubbel
Alle reacties Link kopieren
@preconceptiezorg: ik weet al wat mijn Hb, bloeddruk, bloedbeeld en erfelijke afwijkingen in mijn familie zijn dankzij geneeskunde en ik ben bloeddonor bij sanquin maar het kan wel interessant zijn om erlangs te gaan, het zgn. kinderwensspreekuur. Ze zullen je niet aanraden om niet aan kinderen te beginnen hoor , maar wel bijvoorbeeld tips om je Hb omhoog te krijgen zonder dat dat schadelijk is voor de baby etc.



@herinneringsbrief: ik denk dat ze dan wel een naam hebben voor het kind, maar het vergeten zijn aan te geven bij de BS



@bloedwaarden: je kan behandeld worden voor dingen als HIV (undetectable viral load - met de HAART-behandeling kan je veilig bevallen), bloedarmoede, diabetes, leefstijladviezen, etc. Maar meestal is het heel beperkt en is er niet veel mis met je bloed. Als vegetariër moet je opletten op je vitamine B12 etc.
Alle reacties Link kopieren
Oke waar moet je rekening mee houden? Ik heb b12 tekort en laag hb. Goed dat ik dan eerst naar de arts ga.
Alle reacties Link kopieren
Vitamine B12 kun je eigenlijk alleen uit dierlijke producten halen, dus veganisten hebben vaak bloedarmoede door vitamine B12-tekort.



Ff eerste beste link, ik heb het druk



http://www.vegetariers.nl/gezond/gezond ... tamine-b12



https://www.nhg.org/node/1778/?temp-no-mobile=1 (dit gebruiken huisartsen)



Maar preconceptiezorg is dus precies waar jullie met al je vragen terecht kunnen
Na jouw links gelezen te hebben, betwijfel ik het nut van een preconceptieonderzoek voor mezelf. Ik ben gezond en neem die multivitaminen (bevat oa b12). Als er vitaminen te korten waren, dan worden die zo wel weggewerkt. Bovendien hebben al m'n vroegere bloedonderzoeken nooit gewezen op enige te korten,



Enkel die rubella vaccinatie. Vermoedelijk heb ik die wel gehad als kind, maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Met die ouders van mij weet je nooit.



Hier in Zweden houden ze niet zo van preventieve screenings. Dus weet niet of de arts dat zal willen doen. Maar kan het eens vragen en ook vermelden dat ik een kinderwens heb, het is een privé-gezondheidscentrum, dus die luisteren vaak iets beter naar hun klanten/patienten.



Mijn moeder komt vandaag op bezoek voor een weekend. Soms is het wat vervelend dat mensen in de herfst komen, want nu is er echt helemaal niets te beleven hier. Een dagje stockholm, maar meer kan ik nog niet plannen.
Alle reacties Link kopieren
Er is in Nederland dus zoiets als preconceptie-onderzoek? Nouja, ik ga gewoon binnenkort naar de bloedbank en weet dan in ieder geval bloeddruk en hb. Vitamientjes doe ik tzt ook met multi-vitaminen. En als ik gewoon ongesteld word zal het met m'n gewicht allemaal ook wel oké zijn.



Ohja, aangezien ze zeggen dat het voor de partner ook beter is als hij niet (veel) rookt en drinkt, vroeg ik me eigenlijk wel af hoe jullie partners dat (gaan) doen. Mijn vriend houdt namelijk wel van een biertje en stel dat je drie tot zes maanden aan het proberen bent kan ik hem toch niet een half jaar bier ontzeggen



@lilapie: Heb je er wel zin in dat je moeder op bezoek komt? Je hebt haar nog niets verteld over jullie plannen toch? Ben je dat dit weekend dan wel van plan, of hou je het gewoon voor je?

Ik zou je wel tips willen geven, maar eigenlijk weet ik helemaal niet hoe het is als je moeder zo op bezoek komt voor een weekend. Ik weet wel dat mijn ouders vaak bij mijn zusje langs gingen, en die moest dan trainen, dus gingen ze zelf gewoon op pad. Je bent zeker niet bekend met geo-cachen? Dat is altijd een activiteit waarmee je lekker bezig bent ;) (En dat doet mijn moeder dus in elk land waar ze komt).
@partner: mijn man rookt niet en drinken doen we meestal samen op feestjes. Heel af en toe een glas wijn bij het eten, maar omdat je enkel alcohol kan kopen in de staatswinkel, beperkt zich dat tot 1 fles per maand ofzo.



Als ik me niet vergis wordt er een effect op de vruchtbaarheid van mannen gezien vanaf 3 glazen per dag. Aangezien hun zaad zich veel sneller vernieuwt dan onze eicellen, is het effect van kortere duur.

Als je vriend niet dagelijks meer dan 3 glazen drinkt (wat trouwens erg ongezond zou zijn ), dan zou ik me er in de eerste maanden niet te veel zorgen om maken. Het is natuurlijk wel verstandiger dat hij ook niet te veel drinkt pakweg de week voor je ovulatie. Maar misschien dat het net voor extra stress zorgt als je hem daar op wijst.
Alle reacties Link kopieren
Nee het is geen preconceptieonderzoek, het heet een kinderwensspreekuur (de meeste verloskundigen hebben het), waar alles rondom zwanger worden wordt uitgelegd. Het is meer een voorlichting dan een screening. Maar ze onderzoeken je dus wel op SOA e.d., maar anders doen ze dat als je al zwanger bent.



Maar als je wil weten of je Hb/vitB12-tekort hebt etc., kun je daar je vragen over stellen. Als je hulp wil met stoppen met roken, informatie over je cyclus of vruchtbare dagen, bespreken of je goed voorbereid bent op zwangerschap, daarvoor is het kinderwensspreekuur. Ik ga daar zelf niet naartoe, want ik weet het allemaal zelf wel, en anders heb ik een gynaecologie en obstetrie boek thuis , maar heb vrij uitgebreid verloskunde gehad. Maar als je bijvoorbeeld vegetariër bent en je vindt het moeilijk om een gezond dieet samen te stellen voor als je zwanger bent kun je met dat soort vragen ook bij de vk terecht, als je het fijn vindt. Maar de meeste mensen zoeken volgens mij gewoon info op op internet.



@leefgewoonten partner: mijn man drinkt niet zoveel en vaak en we zijn al 2 jaar gestopt met roken, dus misschien dat ik hem nog wat zink en foliumzuur toestop, maar verder eet hij redelijk gezond en sport hij een paar keer per week dus ik geloof niet dat er echt aanpassingen nodig zijn. Drinken doet hij eigenlijk alleen op feestjes.
Alle reacties Link kopieren
@kinderwensspreekuur: Wat een lief woord. Ik zal het eens verder uitzoeken.



@leefgewoonten: Mijn vriend drinkt denk ik 1 biertje in 2 dagen? Maar hij heeft ivm zijn stage ook vaak concerten 's avonds en daar wordt ook bier gedronken waar ik hem natuurlijk niet op controleer Maar erop letten rond de ovulatie klinkt slim! Dan kan ik vast geniepig aanpakken.
Foutje...
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Heb het al een paar keer voorbij zien komen, maar wat duurt het wachten lang tot voorjaar 2015! Daarom vind ik het super leuk dat dit forum er is... kunnen we toch al een beetje wegdromen, nietwaar dames?!



De afgelopen jaren zijn hectisch geweest. Vorig jaar zijn we gelukkig getrouwd, verhuisd na veel complicaties rondom de verkoop van onze oude woning en gestart met de verbouwing van ons nieuwe huis wat nog gaande is.



We wilden vorig jaar eerst in rustiger vaarwater terechtkomen en daarom pas dit jaar gehoor geven aan onze kinderwens. Helaas werd ik eind vorig jaar erg ziek (niet levensbedreigend) en raakte mijn man dit voorjaar overspannen. Gelukkig gaat het inmiddels echt de goede kant op met onze gezondheid, hoewel het in mijn situatie de vraag is of ik weer volledig zal herstellen.



We hebben er tot nu toe steeds voor gekozen om te wachten op een compleet stabiele situatie. Nu komt er echter weer een dubbele reorganisatie aan op mijn werk, waardoor er een kans bestaat dat ik mijn vaste baan kwijtraak op kortere of langere termijn. En zo gaat 't... uiteindelijk heeft niemand ooit iets in de hand en kunnen we hooguit een risico-inschatting maken.

...En deze wijst eindelijk ondanks alles de goede kant op (YESSSS!!!)...



Allemaal heel veel geduld en geluk gewenst! Ik ben benieuwd naar de verhalen!



Groetjes MM
Alle reacties Link kopieren
Ik lees hierboven iets over vitamine B12 tekort. Hierdoor ben ik zo ziek geworden. Klein vitamientje (tekort), grote ellende! Snel langs de huisarts en vitamine B12 injecties halen! Voor meer info www.stichtingb12tekort.nl
Alle reacties Link kopieren
Hallo mmamma! Leuk dat je er ook bij komt

En wat vervelend dat je vorig jaar zo ziek was en dat je man overspannen was/is. Gelukkig gaat het nu de goede kant op hiermee.



Ik denk overigens dat je gelijk hebt dat je nooit helemaal een stabiele situatie kan creëren, of in ieder geval niet 100%. Immers bestaat er altijd de kans dat er iets misloopt. Maar als je baan echt op de tocht staat is dat wel een ander verhaal. Is je man al weer (deels) aan het werk? Ik kan me voorstellen dat het voor jou helemaal belangrijk is om een baan te behouden wanneer hij dit nog niet kan.
Alle reacties Link kopieren
Zo dames, daar ben ik weer. Wat een werkweek heb ik achter de rug, we hadden een deadline van de europese commisie en dat was een hele kluif. nu is het klaar en viel ik op mijn werk een beetje in een gat.

Ik was vandaag op kraam bezoek bij een vriendin met een baby van 4 weken, oh wat ontzettend schattig, hij lag zo zoet te slapen op mijn schoot. Over een jaar ben ik misschien wel degene die kraambezoek ontvangt, echt raar eigenlijk.

En ik ben een truitje aan het breien voor een zwangere vriendin en dat is ook al zo schattig.



@stabiel: Ik ben heel blij dat ik nu ik 30 ben in een situatie zit die heel stabiel is, maar ik besef me wel dat wij daarmee heel veel geluk hebben. We hebben beide een vaste baan en daarbij leven we in principe van 1 salaris, dus aan de ene kant sparen we een fijn bedrag en ten tweede zitten we niet meteen krap, mocht een van ons werkeloos worden.



@drinken: ik drink sowieso heel weinig, maar ik ga pas stoppen als ik eeen positieve test in handen heb, dat lijkt me vroeg genoeg. Bovendien moet je dan heel lang smoesjes blijven verzinnen.



@hier: ik was met mijn scoutingkinderen op kraambezoek, echt zo schattig die 15-jarige pubers met een baby op schoot.
Alle reacties Link kopieren
@ understatement: bedankt voor je welkom en je reactie! Er is mogelijk wat verwarring ontstaan, die ik heel goed begrijp aangezien onze situatie best complex is. Mijn man en ik zijn beiden gedeeltelijk aan het werk nu. Kort door de bocht komt het met mijn man en zijn salaris helemaal goed. Met mij en mijn salaris zijn er meer risico's doordat het de vraag is of mijn gezondheid weer volledig zal herstellen & door de dubbele reorganisatie op mijn werk waardoor er een kans bestaat dat ik mijn vaste baan kwijtraak op korte of langere termijn. Wij durven het risico te lopen op die punten wat, als dit allemaal zou uitkomen, uiteraard leidt tot een pittige situatie, maar geen onverantwoorde situatie (daarvoor voelen we ons nu al verantwoordelijk voor onze mogelijk toekomstige kindjes).



Als we een paar jaartjes jonger waren geweest (wat klinkt dat oud haha) hadden we anders besloten, namelijk om nog even te wachten. Volgend voorjaar 2015 ben ik 32 en mijn man 40, dus leeftijd begint echt een rol te spelen.
Alle reacties Link kopieren
@hoppala; Wat leuk! En inderdaad een apart idee dat jij dan misschien wel degene bent die bezoek ontvangt, met jouw baby in je armen. Voor mezelf ga ik dan maar uit van over 1.5 jaar



@mmamma: Fijn dat het met je man helemaal goed komt! Maar wat heftig dat je niet weet of je gezondheid helemaal hersteld. Ik hoop het in ieder geval voor je. Ben je ook nog bang dat dit effect kan hebben op je kans om zwanger te worden?
Alle reacties Link kopieren
Hallo MM, welkom hier! Wat heftig dat je zo'n ernstig vitamine B12-tekort had! Gelukkig hebben de meeste mensen dat niet, maar het lijkt me goed om daar rekening mee te houden tijdens je zwangerschap, aangezien je dan een verhoogde behoefte hebt. Maar dat heeft je arts je vast verteld? Wat lastig dat je onzekerheid hebt mbt. je baan, lijkt me vervelend. Maar gelukkig hoeft je kinderwens er niet om in de ijskast. Onze situatie is ook niet zoals ik hem het liefste zou hebben en ik ben zelfs nog heel jong, maar ik ben gewoon te ongeduldig



@stabiel: ja Hop, jij hebt het zo goed voor elkaar, daar kan ik best jaloers op zijn hoor. Ik denk niet dat het een 'voorwaarde' is om een kind een gelukkig thuis te bieden, maar dat het voor jezelf gewoon heel fijn is om het goed te hebben, zodat je daar geen zorgen om hebt. Maar ik geloof dat man en ik inmiddels dingen ook redelijk goed kunnen opvangen, voornamelijk omdat we gewoon echt ongelooflijk goedkoop wonen, dus misschien moeten we vakanties laten, of kunnen we niet meer uit eten, ofzoiets, maar echte financiële problemen hoeven we niet te verwachten. Dat is anders bij jou, jij hebt nog veel meer zekerheid en dat lijkt me heerlijk, maar ik ben ook wel blij dat ik een beetje zekerheid heb nu.



@kraambezoek: wat schattig! Pubers en baby's is echt een leuke combo hè ben je alweer lekker aan het rammelen? Zo leuk dat wij nu bijna gaan beginnen ik hoop echt dat we volgend jaar allebei een kindje in ons armen hebben... Kan alleen niet zo makkelijk bij jou op kraambezoek komen, of jij bij mij Dat is wel jammer! Maar foto's dan maar



@hier: drukdrukdruk! Chaos op werk, moet veel studeren, hou het allemaal nauwelijks bij. Ondertussen rammel ik lekker door en man ook en wordt er thuis alleen nog maar gediscussieerd over babyspul. Ohja en als de baby in mijn buik zit wil mijn man hem 'Doomsday' noemen en dan tegen iedereen vertellen dat 'Doomsday is coming'.... I don't need a baby, I married one
Alle reacties Link kopieren
Hahahaha voetjes, dat vind ik een heel goed idee van je man!



@stabiel: Ja, enige stabiliteit is natuurlijk wel nodig. In die zin ben ik dus heel blij dat ik genoeg spaargeld heb om een hele tijd door te komen, mocht er iets mis gaan. En als je weet dat je het financieel redt, waarom niet! Wachten totdat alles op en top ideaal is is voor ons niet aan de orde.



@ voetjes, is je man nog gaan praten bij dat bedrijf?



Ander vraagje nog: In al die topics hier van mensen die zwanger willen worden - en dat zijn er nogal wat, je zou bijna denken dat vrouwen niets anders meer willen - worden de NOD's geupdate in de tabel, of laten ze eigenlijk alleen de eerste keer staan? Of misschien verschilt het per persoon.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven