Gezondheid alle pijlers

huisarts schrijft vrij verkrijgbare rommel voor 😡😡

29-09-2014 20:25 180 berichten
Al de meerderheid van mijn leven ga ik gebukt onder heftige pijnlijke vrijheid berovende candidainfecties. Daar krijg ik altijd de niet vrij verkrijgbare middelen voor voorgeschreven, al jaren en jaren. Ik heb er al vele versleten zeg maar. De meest simpelen zoals flucanazol werken al niet eens meer.



Ik bel dus in alle vroegte de huisarts voor een recept... Na tig keer in gesprek eindelijk gehoor. Ik krijg iets voorgeschreven ga na werk naar de apotheek, uitverkocht. Naar de andere apotheek, moet ik ineens zelf betalen. Vreemd denk ik, want ik betaal nooit voor de medicijnen die ik krijg op recept. Was ook aardig duur 19 fucking euro. Tel maar uit je verlies als je dat 12x per jaar moet dokken.



Ik pak het uit en wat blijkt? Het is gewoon die vieze ordinaire canesten meuk die je ook bij de drogist kan halen.



Ik ben woest! Het kost mij moeite en tijd om die medicijnen te regelen. Als ik toch dat {>#
quote:mendy schreef op maandag 29 september 2014 23:52 Biobitch, ik kwam hier speciaal nog even lezen vanwege je hilarische manier van schrijven. Ik mag dat wel, recht voor zijn raap, lak aan nutteloze afzeikerij en met een fijne dosis zelfspot. Ik kan er, te vaak, nog een voorbeeld aan nemen (zelfspot heb ik genoeg, recht voor zijn raapheid alleen niet). Voor je poesproblemen heb ik geen oplossing, maar misschien helpt dit veertje in je reet de pijn te verzachten.

Welterusten Een veer in mn reet zou wel afleiden van de pijn in mn poes haha. Thanks
quote:sarosie schreef op maandag 29 september 2014 23:56 Waarom stop je niet eens een half jaar met alles.. Ook met die Mirena en laat jouw lichaam zich even herstellen.. Elke dag smeren en doen kan gewoon niets goeds opleveren. BrrZou eigenlijk wel moeten, de boel de boel laten.ik zou dan wel doorgaan met mijn ontspanningsoefeningen.. Anders wordt t geen succes denk ik. Ben er ook bang voor, ben een beetje hygienefreak geworden. Zou wel echt meer gaan moeten wassen en lange broeken sneller in de was vanwege doorlekvlekken
quote:nachtvlinder1977 schreef op dinsdag 30 september 2014 00:16 Even nog wat dingen die in me opkomen biobitch:<ul class="rml-list list-disc"><li>Ken je het boek <a href="http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/l ... 530902.jpg" class="link">Vechten met gerechten tegen Candida en ME?</a> Misschien kun je daar nog goede ideeen opdoen?</li><li>Zeg tegen de assistente van de huisarts dat je het prettig vind als ze het zeggen als ze vrijverkrijgbare <strike>meuk</strike> rommel (jouw woorden) voorschrijven. Dan kun je namelijk meteen aangeven dat niet te willen of je kunt gewoon naar de drogist gaan.</li><li>Heb je al eens Gentiaan Violet geprobeerd? Is een ouderwets middel, maar helpt ook erg goed bij spruw bij baby's.</li></ul>Op <a href="http://www.borstvoeding.com/problemen/s ... iolet.html" class="link">deze website </a> staat het volgende:

<i>Bij een inwendige vaginale schimmelinfectie: bevochtig een tampon met water (niet doornat) en bespray met GV. Breng de tampon in en haal deze na maximaal een nacht weer weg. Eén maal daags herhalen tot de symptomen verdwenen zijn of maximaal zeven dagen.</i>

Je kunt het evt. <a href="http://www.eurolacwinkel.nl/" class="link">hier</a> bestellen. Ik zal er eens naar kijken, wel van het boek gehoord maar niet actief naar gezocht. Dank, bij dat middeltje kreeg ik nare associaties bij het woord tampon
Ik probeerde dweeldedee ofzo te quoten maar daar heeft ipad geen zin in (rechtsonder issie ongevoelig ofzo) dus dan maar zo. Ik ben ook niet echt ladylike. Nooit geweest. Zeggehh ik ga douchen en werken tot later!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb hier ook jaren lang last van gehad, met tussenpozen weliswaar. Soms krabde ik mezelf helemaal gek!



Ik heb toen steeds na de seks gespoeld met een vaginale douche, maar dan wel alleen met lauw water dus geen troep er in.

Ik ben ook aan de Mirena gegaan. Maar toen ik pas van relatie veranderde is het eindelijk opgehouden. Zo maar spontaan. Terwijl hij ook getest was maar niets gevonden.



Maar goed, jij hebt geen seks meer en toch last. Probeer eens te smeren met volle yoghurt. Heb je dat wel eens geprobeerd?

Verder wens ik je onwijs veel sterkte. Verschrikkelijke kutprobleem is dit. Het vergalt je hele dag.
Alle reacties Link kopieren
2nd opinion internist/allergoloog/dermatoloog?

(Onderzoek allergieën/immuunsysteem)



Als ik jou was zou ik dat dieet er wel voor over hebben, gezien alle last die je van de candida hebt.

Ik zou de inlegkruisjes de deur uit doen en dan maar 2 extra onderbroeken mee nemen naar je werk.
Alle reacties Link kopieren
Ik lees net dat alle kuren en recepten worden besteld bij de assistente. Ik zou een afspraak maken bij de huisarts zelf en het probleem (nog een keer) bespreken. En al dan niet een 2nd opinion aanvragen.

Zijn er geen specialisten met speciale interesse in candida die er onderzoek naar doen o.i.d. waar je heen kan?
Ik heb ook een periode (zo'n 5 jaar) gehad met candida, niets hielp.

Ja de meest ingewikkelde medicatie.

Ik kreeg als advies om me 3 keer in de week te spoelen van de gynaecoloog, ook na de seks.

Het is nu zo'n 15 jaar geleden en ik heb het vrijwel nooit meer gehad.



Ik weet dat ik nu heel veel mensen over me heen krijg omdat het heel slecht zou zijn etc....maar hey het heeft mij er vanaf geholpen, je kan het altijd proberen!
quote:biobitch1984 schreef op 30 september 2014 @ 06:50:

[...]





Ik zal er eens naar kijken, wel van het boek gehoord maar niet actief naar gezocht. Dank, bij dat middeltje kreeg ik nare associaties bij het woord tamponSnap ik, maar misschien wel het proberen waard. Je krijgt er ook nog een paarse doos van, maar als het helpt ben je er blij mee denk ik.
Ik kan me voorstellen dat je er helemaal klaar mee bent. Je hebt er nu al zo lang last van en zoveel geprobeerd, terwijl niets blijvend lijkt te helpen.



Vraag een verwijzing naar een goed (gespecialiseerd?) ziekenhuis. Of ga langs bij een vulvapoli http://www.vulvapoli.nl/adressen.html



Een schimmel die niet weg wil, is niet alleen slecht voor je seksleven, je humeur en je doos, maar ook voor de rest van je lichaam met zo'n lage weerstand. Ik had pas een patiënt met een oogaandoening als gevolg van een candida-infectie, kan er alleen even niet meer opkomen wat.



(en ook ik moet lachen om 'kutkogels' )
Alle reacties Link kopieren
Heb je wel eens multigyn actigel geprobeerd?



Twee nadelen: Het is vrij verkrijgbaar en is niet bedoeld voor een schimmelinfectie, maar voor een bacteriële.

Twee voordelen: Het helpt heel snel om nare bijverschijnselen zoals jeuk te bestrijden en zorgt ervoor dat het natuurlijk evenwicht in de vagina zich herstelt.



Misschien heb je er iets aan, samen met andere medicatie tegen de schimmel.
óu sont les neiges d'antan

Alle reacties Link kopieren
Sorry, ik begrijp echt dat je een vreselijk probleem hebt, heb helaas geen adviezen.

Maar je hebt wel mijn dag goed gemaakt met jouw schrijfstijl.

kutkogels, die hou ik er maar in.



Succes, ik hoop dat je snel een goede oplossing vind.
Misschien klopt het niet allemaal, maar het is wel waar
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het even uitgerekend en je komt op 228 euro per jaar. Graag gedaan!
Alle reacties Link kopieren
quote:biobitch1984 schreef op 29 september 2014 @ 22:49:

Ja ik lees voor t gemak even over davids heen. Ik gebruik namelijk alleen inlegkruisjes als ik zo ziek ben dat ik drie keer per dag schoon ondergoed moet aantrekken vanwege de witte tsunami (vloed dekt de lading helaas niet), of als ik soort van ongesteld ben, of wanneer ik aan een kutkogelenkuur ben vanwege de vlekken die dat geeft. Das misschien een paar dagen per maand.



Verder gebruik ik de pil niet meer, het is ooit begonnen met een te strak maagdenvlies en antibioticagebruik etc (zie mn oude topic). Ik heb een mirenaspiraal omdat ik van ongesteld zijn ook schimmel krijg. En zonder hormonen ben ik twee weken per maand onder de pannen. Schiet niet op dusIk heb liever dat je over me heen leest dan dat je over me heengaat maar ik zou het, als ik jou was, toch eens proberen zonder die spatlappen. Daar zit plastic onder en dat gaat lekker broeien, bacterieën zijn dol op broeikasjes. Het tempo waarin die krengen zich vermenigvuldigen hou jij niet bij.
verba volant, scripta manent.
quote:biobitch1984 schreef op 29 september 2014 @ 20:31:

En de helft van mn openingspost is niet geplaatst? Nou ik ben dus woest! Ja ik zou ook woest worden als de helft van mijn openingspost niet wordt geplaatst. Hoe dúrven ze!
Jahoor de app doet weer stom, kan de laatste berichten niet meer zien maar dus ook niet quoten dan.



Jep, gels heb ik geprobeerd, alles wat jullie genoemd hebben heb ik gedaan ook die vrij vekrijgbare zooi alles. Ik heb zelfs mijn darmen gereinigd tijdens dat dieet door bergvenkelpoederprut te eten drie x per dag en probiotica te slikken.

Die fysiotherapeute die me dat dieet aanraadde heb ik nog die premeno duo aangeraden voor andere patienten. Die waren allemaal dankbaar met de tip want die waren na jaren strijden van hun problemen af. Ik weer niet natuurlijk, alles helpt altijd bij een ander maar nooit bij mij x-)



Welnu, geen tijd gehad om de huisarts te bellen want retedrukke dag op werk gehad... Heb nu wel een week vakantie! Gisteravond ongesteld geworden vandaar de driftbui natuurlijk, scheelt weer heb ik alle ellende tegelijk. Hoewel, ik was deze maand al ongesteld geweest dus is wel weer heeel snel dan :(
Vulvapoli las ik laatst iets over in de krant. Mijn ziekenhuis heeft er 1 maar zowel huisarts en gyno vinden t niet nodig dat ik heenga. Ik krijg namelijk toch dezelfde tips en adviezen die ik al weet (ik heb erom gevraagd namelijk). The Ze hebben me al een soort van opgegeven. Het is chronisch geworden, omdat men er niet op tijd achter was wat me mechanisch mankeerde en niet op tijd ben geholp

en.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou toch een verwijzing vragen, nooit geschoten is altijd mis en wie weet zit daar wel n hele slimme dokter
never a failure, always a lesson
Dat is zo. Ik moet al voor donderdag afzeggen voor het bevolkingsonderzoek aangezien ik alweeeer ongesteld ben. Maar volgende keer zal ik eens een verwijzing eisen. Eisen ja. En heb mn hele geschiedenis al op papier staan dat scheelt. Anders moet ik honderd keer hetzelfde verhaal herhalen en daar word ik ook wel eens zat van.
De candida is overigens niet echt mijn grootste probleem. Ik heb namelijk altijd pijn, alleen als ik slaap niet. Mijn skijmvliezen zijn compleet kapot eerst door het te strakke maagdenvlies in combi met overmatige spierspanning. Maar nu de spierspanning is verbeterd is de pijn nog niet weg. Doordat mijn slijmvliezen zo kapot zijn krijgt candida contin kans en daardoor genezen mijn slijmvliezen niet.



Oh ik heb de teatree geprobeerd.. Het doet niks verzachtends maar gok dat t de candida wel weghoud. Het zal mijn slijmvliezen niet redden.



Plan de campaigne: heb boeken besteld en ga t dieet weer oppakken. Ik ga dit ondersteunen met voedingssupplementen en probiotica. Ik ga mijn ondergoed en handdoeken wassen met neutral. Ik stop met smeren.



Ik ben nu in de voorbereidende fase. Ik let al wel op mijn eten maar zal nog wat dingen op moeten maken of aan moeten schaffen. Misschien dat ik ter ondersteuning een nieuw topic ga maken.



Ik strijd door tot mn dood!
Alle reacties Link kopieren
Succes, ik hoop dat het gaat helpen
Nog steeds hopend op een beter leesbare vormgeving :(
Alle reacties Link kopieren
Ik hoop ook dat het je gaat helpen. Sterkte.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Alle reacties Link kopieren
Misschien moet je je eens verdiepen in paleo. Sinds ik radicaal gekapt ben met granen, voel ik me een stuk beter, ik eet ook vrijwel geen suikers, weinig koolhydraten, wel veel groenten, fruit, noten, zaden, pitten, vlees, vis, vetten en enkel volle melkproducten. Dus geen pakjes, zakjes en voorgefabriceerde shit.



In elk geval kan je onder paleo heel veel lekkere recepten vinden die je dieet makkelijker gaan maken. Google maar eens wat.
You know how I know? Because I reeaally think so!
Paleo ken ik. Ben ook al lid van de suikervrij sekte . Ik heb een introcursus met tien recepten gedaan. Ik volg ook voedzo. Candidadieet en paleo hebben enorm veel raakvlakken.



Laatst flapte ik eruit tegen een vriendin: 'ik ben een quinoakut van de superfood evangelie'. Wie weet zet ik dat wel op een button om langs de deuren te gaan met kookboeken om het goede woord te versreiden ;)
Grappig om dit topic weer eens te lezen. Guess what... Die vrij verkrijgbare rommel werkt echt niet! Kweek bleek uit dat mijn candida geen albicans was, maar een andere (waarschijnlijk wel meer dan 1 soort bij me), ongevoelig voor clonitrazol, flucanazol en nog 1. Ik heb nu 2 kuren voriconazol gehad (Vfend van Pfizer) kuur van 1157 euro. Dat heeft vooral de eerste keer geholpem. Ik ging vlak na de kuur op vakantie en toen ik in een vulkanische hotspring mineraalbad heb gezeten was ik 2 weken bijna klachtenvrij!



Helaas had ik weer pijn bij thuiskomst, nog een kuur gehad en nu doe ik TENS, transcutane electroneurostimulatie. Dat zou de pijn moeten verminderen, maar helaas werkt dat ook niet.



Ik zou zo graag weer aan dat dieet willen maar ik heb gewoon de tijd niet om al die etenswaren te bereiden. Sporten, huishouden heb ik uitbesteed maar ik werk ook veel. Ik heb niet eens tijd om 3x per dag een half uur aan dat kastje te hangen

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven