Nieuwe buren.

09-10-2014 09:03 24 berichten
Alle reacties Link kopieren
'Nieuwe buren'.



Bij de titel van deze nieuwe serie gaan er bij velen van ons belletjes rinkelen. Is dat niet de verfilming van het gelijknamige boek van Saskia Noort? De meningen over de inhoud van dit boek zijn erg verdeeld. Desondanks zitten er een boel kijkers op Zondag om 21.30 uur, RTL4, met een hapje en drankje op de bank voor de buis genesteld, te kijken naar deze spraakmakende nieuwe serie die is opgenomen in Almere. Míjn mooie, bruisende, jonge stad. Sterker nog, de betreffende Vinex-wijk die als lokatie wordt gebruikt ligt op een steenworp afstand bij ons vandaan. Alleen daarom al is het voor mij leuk om naar de serie te kijken.



De serie draait om twee stellen die (nieuwe) buren zijn. Rebecca en Steef vertellen in aflevering drie aan Eva en Peter dat ze een gezamenlijke hobby hebben: Swingen.



Afgaand op het feit dat de trilogie '50 tinten grijs' maandenlang op 1 stond in de boekentop10, de recensies boekdelen spraken en seksspeeltjes in 18+ winkels een waar 'hoogtepunt' bereikten qua verkoop, lijkt het mij glashelder dat de gemiddelde vrouw best meer seksuele spanning in haar relatie zou willen. Jammer dat bij de meeste van die vrouwen de (óh, zo geile!) fantasieën in het bovenkamertje blijven hangen en dat dit heikele onderwerp angstvallig (want, óóóóhhh...., wat zal hij/zij niet van mij denken!) wordt wegstopt ipv het bespreekbaar te maken.



Zeg eens eerlijk, dames? Zitten jullie bij 'Nieuwe buren' cynisch, met een opgetrokken wenkbrauw en vol negatieve vooroordelen te kijken of zijn jullie (stiekum) best wel een beetje nieuwsgierig naar de 'hobby' van die nieuwe buren?



#VraagIkMijGewoonAf.....
Voorheen kocht een van de meiden in de vriendengroep een boek en dan lazen we 't om de beurt. Nou Saskia Noort beviel goed en een van de meiden kocht het boek nieuwe buren. Sindsdien noemden we dat 'het pornoboek' haha. Maar dat zeiden we er niet bij als 't boek nog naar de volgende vriendin ging
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het boek ook gelezen. Goed boek. Het is algemeen bekend dat een verfilming van een goed boek negen van de tien keer tegenvalt. Is in dit geval helaas ook weer zo. Het zijn maar 10 afleveringen dus heeeel veel details worden in de film weggelaten. Jammer. Ben wel benieuwd naar derest van de serie. Cijfer: tot nu toe een magere zeven. Omdat de serie bij mij om de hoek opgenomen is vind ik het leuk om te kijken. Leuk, al die herkenningspunten.
Ik vond het weinig erotisch, het boek. Als je nog eens op zoek bent naar een erotisch boek, pak dan "Het seksuele leven van Catherine M.".
Ik heb ook 11 jaar in Almere gewoond, dus idd punten van herkenning!
Alle reacties Link kopieren
quote:Ik vond het weinig erotisch, het boek. Als je nog eens op zoek bent naar een erotisch boek, pak dan "Het seksuele leven van Catherine M.".Dank voor de tip. Heb het genoteerd.
Alle reacties Link kopieren
Loopt al een maand een topic over nieuwe buren
Waarom staat dit op de pijler seks?
Alle reacties Link kopieren
quote:Loopt al een maand een topic over nieuwe buren



Ja, ik lees het nu nét!

Ben nieuw hier maar dat is geen excuus.

Zal voortaan eerst goed kijken of een onderwerp/topic al gepost is.

Hoe verwijder ik mijn topic?

Ik ben nog aan het uitvogelen en kan die optie niet vinden.....
Alle reacties Link kopieren
Volgens mij nu 3 of 4 afleveringen gezien, maar meer dan een tepel van Katja heb ik nog niet voorbij zien komen....waar zitten die stomende sexscenes dan?
Alle reacties Link kopieren
quote:gewoonjudy schreef op 09 oktober 2014 @ 09:12:

Het zijn maar 10 afleveringen dus heeeel veel details worden in de film weggelaten.Oh ja? Ik vind juist dat er heel veel dingen zijn toegevoegd (de glurende buurman en zijn vrouw, de schoolpleinmoeders, die clown, etc) en veranderd (de leeftijd van Sem, het beroep van Rebecca, de manier waarop het swingen zich ontwikkelt, de reden waarom ze naar een vakantiehuisje gaan, het overlijden van Lieve etc.). Wat mis je dan in de serie, behalve het ptss van Steef?
Alle reacties Link kopieren
quote:_isis_ schreef op 09 oktober 2014 @ 09:47:

Waarom staat dit op de pijler seks?En dit. Of hoopte je op sappige swingervaringen?
Alle reacties Link kopieren
Wat die Dinand van Kane steeds er bij moet begrijp ik ook niet helemaal....
Alle reacties Link kopieren
quote:gewoonjudy schreef op 09 oktober 2014 @ 09:38:

[...]





Dank voor de tip. Heb het genoteerd.Ik zou wel even kijken waar het precies ove rgaat voordat je het koopt, het is niet erotisch bedoeld, en ik vond het boek zelf ook verre van erotisch....
Alle reacties Link kopieren
Benieuwd wie de wijn van de televisiesponsor durft te kopen.

Ik zou echt geen buren weten die ik deze hint zou durven voorzetten.
Betty White: "Once you go blackberry... Hmmmmmhmmmm"
Alle reacties Link kopieren
Heb t boek(nog) niet gelezen, met flinke mand was ben ik de aflevering van vanavond aan het kijken, ben benieuwd.
Alle reacties Link kopieren
Viel tegen!
Ik zag net dat dit pas aflevering vijf was.

Om eerlijk te zijn: ik doe echt mijn best maar ik vind er weinig aan...
Alle reacties Link kopieren
Erotisch en Almere gaat toch niet samen?
Ye ken.
Ik ga het eens kijken morgen. Is het de moeite waard? Of nou ja, Katja Schuurman is eigenlijk toch al de moeite waard? Ik vind haar best heel erg mooi.
Alle reacties Link kopieren
ik vond er dus niks aan, ik heb Katja Schuurman niet zo heel hoog zitten als actrice, de rest maakte ook geen indruk.

Misschien dat ik het boek een keer lees, mocht ik het ergens tegenkomen, maar de rest van de serie kijk ik niet meer.
serie nooit gezien maar zo wie zo vallen alle Nederlandse series en films tegen.

Nieuwe buren gaat toch over swingers, ik heb de film swingers en dat is ook 100 keer niets.

Leuk voor mensen die niets gewend zijn en al beginnen te giebelen bij een poster in een bandenzaak waar half ontklede dames op staan.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind die Stefan de Walle in Nieuwe Buren een heel eng ventje.

Denk dan ook dat hij mee gaat in de zak van Sinterklaas.



Oh, wacht, dat is hij zelf........







Alle reacties Link kopieren
Ik vind dat de hele serie weinig met swingen te maken heeft. Althans weinig weergeeft waarom de meerderheid kiest voor het swingen.
It's never too late start living!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven