Wat is dat toch met vreemdgaande mannen de blijvende vrouwen

16-10-2014 10:02 244 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ja hoor, de zoveeeelste man die ik tegenkom die vreemd wil gaan of al vreemd gaat. En dat de normaalste zaak van de wereld vinden. Maar ze vinden het altijd wel erg als hun vriendin zich hetzelfde zou doen als wat zij doen. En dat ze dan bij haar weg zouden gaan. En die vrouwen weten dit maar velen blijven bij die mannen en accepteren dus eigenlijk dat ze vreemd mogen gaan en dat zij dat zelf niet mogen.



Ik vind dat zo krom en te bizar om te begrijpen. Die vrouwen vinden het niet leuk uiteraard dat hun man vreemd gaat maar blijven wel. Dus kan de man eigenlijk doen en laten wat hij wil en zij blijft heel braaf alleen voor hem. De mannen doen het af als ja ik ben een man en alle mannen doen dat. Ik ben nou eenmaal zo en dat kan ik niet veranderen.



Wat vinden jullie hier van? Ik kan me er zo boos om maken. Zou zo'n vrouw door elkaar willen schudden. Ik verbaas me hier zo over (naar aanleiding van een man die met mij uit wilde waarbij ik achteraf kwam dat hij een vriendin had, en owja ook een kind van nog geen jaar).

Het beinvloedt ook helaas mijn kijk op mannen en relaties. Het lijkt steeds erger te worden. Ik bekijk de toekomst behoorlijk pessimistisch. Het lijkt wel of dit de normaalste zaak van de wereld is geworden.
Alle reacties Link kopieren
quote:newimprovedkitty schreef op 16 oktober 2014 @ 22:14:

ik vind dit zo'n mooi topic.. en dan vooral wat paekzwart schrijft, zo treffend. Ik herken het allemaal, de getrouwde of samenwonende mannen achter je aan die dat dus blijkbaar heel normaal vinden en dan daar ook nog trots over vertellen, denkende dat ze je zo kunnen versieren. Werkelijk waar.....

Klaarblijkelijk lukt dat vaak ook nog, anders zouden "al" die getrouwde mannen wel een andere doelgroep zoeken.
*do not underestimate the power of stupidity*
Ik denk inderdaad als de pek en veren behandeling van vroeger nu nog gebruikelijk was, dat de drempel wel wat hoger zou zijn.



Niet voor niks hoor je ze onderling vaak grapjes maken als ze een lekker hapje zien, dat ze daar wel een weekje ruzie voor over zouden hebben.
Hoorde op 3FM de redenen waarom mensen vreemd gaan. Staan in de Quest.

Op enkele vogels na zijn er geen monogame relaties in het dierenrijk. Daarom is het voor sommigen zo hard werken om monogaam te zijn. Mannen willen voor nageslacht zorgen. Vrouwen willen sterk nageslacht maar tevens een verzorgende partner (en die twee gaan schijnbaar niet altijd samen). Allemaal biologische argumenten uiteraard.
Allemaal prima. Zou dan ook prima uit te leggen zijn toch? Of is complexe gesprekken vermijden en kiezen voor oneerlijkheid ook genetisch bepaald?
Voor mij is de definitie van niet monogaam zijn dat als jouw partner vreemdgaat of weggaat jij er zelf ook niet mee zit.



En je dus als het dier dat we zijn niet compleet van de leg raakt omdat je denkt hup lekker naar de volgende of niet is ook goed.



Zolang de meeste mensen compleet kapot zijn van een vreemdgaande partner of een partner die kans heeft weg te gaan uit de relatie zie ik geen gelijkenis met diepbedroefde niet monogame dieren.



Maar wel met de monogame dieren zoals zwanen, roofvogels, wolven, de prairiewoelmuis of de dik-dik antilope bijvoorbeeld.





"Zwanen zijn monogame dieren. Een mannetje en vrouwtje die elkaar gevonden hebben, blijven hun hele verdere leven bij elkaar. Als een van de twee sterft, zoekt de achtergebleven zwaan vaak pas na jaren een nieuwe partner.



"Zo zijn er voorbeelden van gewonde zwanen die tijdelijk werden opgevangen, werden uitgezet in een ander gebied en uiteindelijk werden teruggevonden bij hun oorspronkelijke partner. De band tussen de twee zwanen blijkt dan zo sterk te zijn dat de gewonde zwaan zijn of haar weg terug weet te vinden."



Maar we kunnen het natuurlijk ook doen zoals niet monogame dieren met weerhaken, het mannetje opeten na de daad, elkaar de hersens inslaan of de zwervende mannetjes die nergens bij horen terwijl de vrouwen lekker gezamenlijk 18 jaar voor de kids gaan zorgen.
Alle reacties Link kopieren
quote:haakje schreef op 16 oktober 2014 @ 20:49:

troelalaatje, ik deel je mening niet over Thordis.

Ik ben het niet altijd met haar HEM eens maar met deze post wel. Iemand mag toch stellig zijn?

Haakje, ik denk dat het niet bij jou bekend is.

Maar Thordis is een man hoor.

Het klopt dat hij daar wel onduidelijk over doet.
Heel simpel. Vreemdgaan is bij mij exit. En dat heeft mijn ex gemerkt ook. De trouwfoto's waren nog nieteens afgedrukt kan je nagaan.



Overigens heb ik niet de illusie dat wij mensen monogame wezens zijn. Dit is nog altijd een keuze. Maar als je die keuze maakt leef er ook naar. Blijf anders gewoon lekker vrijgezel en neuk er op los met andere vrijgezellen.



Huidige vriend weet dit standpunt en mocht hij op een gegeven moment sexueel op me uitgekeken zijn dan wil ik dat dit bespreekbaar is. Zodat wij in alle eerlijkheid naar een oplossing kunnen zoeken. Maar liegen en bedriegen gaat hem niet worden. Dan weet ik van mezelf dat het vertrouwen weg is en kap ik ermee.



Ik vind trouwens het liegen, gekonkel achter de rug, verstoppen van mobieltjes, zeggen dat hij sporten is maar ondertussen bij een of ander wijf zitten VEEL erger dan de seks an sich. Het emotionele verraad, het gevoel dat degene waar jij alles voor over heeft jou als een of ander wegwerp artikel ziet nee bedankt. Zoals ik al zei als je de afspraak om monogaam te zijn binnen je relatie niet kan nakomen ga hem dan niet aan. Of maak het bespreekbaar indien het niet meer voldoende lijkt te zijn.



Waarom vrouwen blijven? Ik denk omdat ze denken niks beters te kunnen krijgen? Bang voor de toekomst? Onzekerheid?
Sterker nog stel wij zouden een open relatie hebben en hij zou liegen/achter mijn rug om met iemand afspreken en ik weet daar niks van dan zou ik dit wel degelijk als vreemdgaan opvatten.
Alle reacties Link kopieren
Mannen kunnen sex hebben met een derde, zonder liefde te voelen, ze kunnen het zeer goed scheiden, de sex van de liefde, en evenveel nog van hun vrouw houden....

Mannen gaan eerder eenmalig vreemd.

Houden ook meer van porno, en hitsen zich hier aan op, vrouwen geven hier al vaak een heel ander beeld van, voelen en ervaren dit geheel anders, vullen dit anders in.

Voelen geborgenheid meer, bij mannen word een relatie een onderdeel, bij vrouwen juist haar leven....





.

Dus met dit gegeven....is het niet altijd heel hoopvol.

En dan hoeven we de tv nog niet eens aante zetten, met alle ellende die je daar ziet.

Open kranten, tijdschriften...veel draait er om sex, uiterlijke schoonheid.

.

leuke schijn, dat wel.
We are the heroes of our time, but we are dancing with demons in our minds..
quote:troelalaaaatje schreef op 16 oktober 2014 @ 19:15:

[...]



En jij stelt in dit bericht, evenals in talloze andere berichten die jij op dit forum plempt, dat jouw mening beduidend belangrijker is dan die van ieder ander.

Commentaar op alles en iedereen, vol van je eigen mening en zienswijze.

Bij mij heeft dit er inmiddels in geresulteerd dat wanneer ik zie dat een bericht van jou afkomstig is ik doorscroll naar de volgende.Waarvan akte.
quote:rob_uit_zeist schreef op 17 oktober 2014 @ 13:48:

[...]



Haakje, ik denk dat het niet bij jou bekend is.

Maar Thordis is een man hoor.

Het klopt dat hij daar wel onduidelijk over doet.Ik mis je plaatje ter illustratie. Maar ik ben geen man.
Alle reacties Link kopieren
Wat een onzin om te denken dat alle vrouwen zo onzeker zijn dat ze die man niet aan de kant durven te zetten. Ik lig er persoonlijk helemaal niet wakker van als mijn vent hem een keertje ergens anders inhangt. Hangt er helemaal vanaf in welke omstandigheid. Een relatie buiten de deur is geheid oorlog maar een spontane ONS is zelfs gewoon bespreekbaar. Ik heb zelf in 8 jaar ook 3x naast de pot gepist en dat maakte qua vertrouwen en respect voor elkaar weinig verschil.



Niet dat je bewust op zoek gaat maar heel soms kom je iemand tegen waarbij direct de vonken er vanaf spatten. Waarom niet denk ik dan, zolang je er maar niet stiekum over gaat doen.
Alle reacties Link kopieren
Paekzwart, ik heb een tijdje een dieet moeten volgen met ernstige gezondheidsrisico's als ik me er niet aan hield.

Eerlijk gezegd heb ik toen ook wel eens iets gegeten wat niet mocht. Met nare consequenties. En in gesprekken met anderen die hetzelfde hadden hoor ik dat vaker.

Ik vertelde dat toen natuurlijk aan niemand, ik wist ook wel dat het me alleen maar een bak kritiek op zou leveren.



Het is nou eenmaal moeilijk om altijd goed bezig te zijn. Ik ben 14 jaar getrouwd geweest, ik heb echt niet al die 5110 dagen bewust voor mijn man gekozen. Maar goed ook dat dat niet hoeft. Dan bleef helemaal niemand bij elkaar.



Heel vaak lost dit zichzelf weer op en vind je elkaar weer. Maar af en toe gaat er wat mis en ben je toch teveel meegegaan in de aandacht van iemand anders.

Als dat een ONS is of een uit de hand gelopen betasting dan vind ik dat geen halszaak. Als je verder eenduidig voor je partner kiest en de boel verder afkapt?
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het opschepen van je partner met de rotzooi veel erger.



Je werkt allebei en er is een kind ziek, en je partner roept nog net even doeiii om jou met het probleem te laten zitten.

Of hij loopt op zaterdag gewoon langs de hondenkots in de keuken op weg naar voetbal.

Als je bijna zijn arm moet omdraaien als jij 's avonds ook een keer weg wil, en je hebt dan gelijk het hele weekend een chagrijnige vent en kindercorvee.



Dat zie ik veel hoor.



Als ie dan zijn leuter er ook nog bij een ander inhangt, ja dan zette ik hem ook gelijk aan de straat. Maar dat is dan meer het excuus dan de reden.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
Ja, dat doe je dan 1 keer, je realiseert je dat het niet zo handig was, en na de ziekenhuisopname waarbij het kantje boord was doe je dat hopelijk niet nog een keer.



Dat gebeurt. Je word een keer verliefd, mist wat in je relatie, je baalt ergens over en dan sta je ineens met een ander dronken te zoenen in de kroeg.



Dat gebeurt, een keer, kan. Je hebt een tijdje geen aandacht voor elkaar vanwege druk etc. en dan is er iemand die aandacht voor jou heeft. Kan. En dan doe je iets aan weer tijd maken voor elkaar bijvoorbeeld.



Maar als je partner tegen de muren oploopt vanwege het zieke kind en in wanhoop vraagt of je deze avond niet een keer thuis kan blijven en vraagt of er echt echt niets is en en jij zegt druk druk druk op het werk... terwijl je ondertussen voor de 34ste keer van plan bent plat te gaan met de collega na wat spannende berichtjes weer die dag over en weer... dan is dat niet zomaar een keer dat je je bezondigt en niet kan beseffen dat het allemaal niet zo leuk misschien is voor die partner.
Ah crosspost...
Alle reacties Link kopieren
Ben ik met je eens hoor Paek, dat vindt ik het verschil tussen menselijke zwakte en een enorme eikel zijn(man of vrouw).



Je bent dan gewoon geen partner meer, dat gaat verder dan de seks.
Vroeger toen de zee nog schoon was en seks vies....
quote:khemam schreef op 17 oktober 2014 @ 14:42:

Wat een onzin om te denken dat alle vrouwen zo onzeker zijn dat ze die man niet aan de kant durven te zetten. Ik lig er persoonlijk helemaal niet wakker van als mijn vent hem een keertje ergens anders inhangt. Hangt er helemaal vanaf in welke omstandigheid. Een relatie buiten de deur is geheid oorlog maar een spontane ONS is zelfs gewoon bespreekbaar. Ik heb zelf in 8 jaar ook 3x naast de pot gepist en dat maakte qua vertrouwen en respect voor elkaar weinig verschil.



Niet dat je bewust op zoek gaat maar heel soms kom je iemand tegen waarbij direct de vonken er vanaf spatten. Waarom niet denk ik dan, zolang je er maar niet stiekum over gaat doen.Als je er niet over liegt en de ander vind het ok dan ben je weliswaar niet monogaam maar ga je in mijn ogen niet vreemd.
Alle reacties Link kopieren
quote:rob_uit_zeist schreef op 17 oktober 2014 @ 13:48:

[...]



Haakje, ik denk dat het niet bij jou bekend is.

Maar Thordis is een man hoor.

Het klopt dat hij daar wel onduidelijk over doet.





Wat ben je een roddelaarster, zeg.

En dan zit je er ook nog eens helemaal naast.

Sommige vrouwen zoals jij,...heel naar.





Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven