Kater met kale achterpoten / kattenaids

14-10-2014 23:36 17 berichten
Alle reacties Link kopieren
Onze kater van bijna 4 jaar heeft ineens erg kale plekken op zijn achterpoten en ook boven zijn staart is de beharing wat dunner. Het is een buitenkat. Hij heeft geen vlooien en heeft vorige week nog een ontwormingskuur gehad omdat ie diarree had. Hier kwamen we achter omdat zoonlief hem 's ochtends voor ie naar school ging, binnen had gelaten en hij dus de hele dag binnen was en niet naar buiten kon. Geen idee of het over is want hij gaat altijd buiten maar als ie zijn behoefte moet dan gaat ie wel heel hard en aandringend mauwen, zo van schiet op! Ik moet naar buiten!

Gisteren hebben de buren zijn 'vriendje' laten inslapen. Die bleek kattenaids te hebben. Hij en die kat waren heel veel samen, ook stoeien, elkaars eten opeten enz.

Weet iemand of die kaalheid veroorzaakt kan worden door kattenaids? Tuurlijk kan het verschillende oorzaken hebben (van een allergie tot nierproblemen) en alleen de DA kan dit uitsluiten. Maar zou toch graag wat ervaringen van jullie horen. We kunnen donderdag of vrijdag bij de DA terecht.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou toch gewoon afwachten tot de dierenarts wat die uitsluit, mensen gaan snel dingen roepen voordat ze wat weten en denken zelf altijd het meeste verstand er van te hebben. Wacht even op de dierenarts die zal wat onderzoeken doen en kan het dan zo uitsluiten, mensen kunnen je ook bang maken met ideeën
Just love your life.
Alle reacties Link kopieren
Wast hij niet overmatig? Kan parasiet zijn. Lijkt me eerder iets.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
En als een kat lang zijn ontlasting ophoudt en het dan niet meer houdt is dit ook dun. Ze zijn zindelijk hè.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Eén van mijn moeders katten, nu al een tijdje dood, deed dat vanwege vlooienallergie. Ze leek ook geen vlooien te hebben, maar die druppeltjes in haar nek hielpen wel, dus ze zal ze toch wel hebben gehad.



Ik heb zelf een kat die overmatig gaat wassen door stress en daardoor dus ook kale plekken krijgt. Ze is nogal een gevoelig tiepje zeg maar. Zo'n Feliway stekker helpt haar meestal wel goed.
Alle reacties Link kopieren
1 vlo is al genoeg om die allergie te doen oplaaien zeker in combi met stress.
This user may use sarcasm and cynicism in a way you are not accustomed to. You might suffer severe mental damage.
Kan ook een schimmeltje zijn. Niet gelijk het ergste denken.

En als je googelt op kattenaids lees je ook dat dat niet komt van samen van een bordje eten.
Wat is FIV voor een ziekte?



FIV wordt veroorzaakt door een virus dat verwant is aan het HIV virus bij de mens dat AIDS veroorzaakt. FIV wordt daarom ook wel kattenaids genoemd. FIV kan alleen de kat besmetten en niet de mens. Het is geen zoonose!!



Hoe kan een kat besmet raken met het FIV-virus?



Het virus wordt overgebracht via bloedcontact. Vooral via vecht- en bijtwonden worden katten geïnfecteerd. Omdat katers veel vaker vechten is het percentage geïnfecteerde katers tweemaal zo groot als geïnfecteerde poezen. De ziekte komt het meest voor onder normale huiskatten die naar buiten gaan. Katten die binnenshuis leven in een groep waar de rangorde bepaald is zullen elkaar niet snel besmetten doordat ze niet veel vechten met elkaar
Alle reacties Link kopieren
Nee, dat weet ik maar af en toe stoeien deden ze wel en er lopen hier ook slecht verzorgde katten rond van onze achterburen (die zijn zelf verstandelijk beperkt en daar zitten hele ranzig uitziende katten tussen) en daar wordt vaak mee gevochten. Maar we zullen het zien. Vlooiendruppels heeft ie gehad. Kat komt niet gestressed over.
De term: "help" in caps-lock als topic-titel is over het algemeen omgekeerd evenredig aan de ernst van het betreffende probleem.
Alle reacties Link kopieren
Bezoekje aan de dierenarts kan heel verhelderend zijn.
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
De schimmel (meest waarschijnlijke) lees je voor het gemak over heen?
Alle reacties Link kopieren
quote:Bieb2.0 schreef op 15 oktober 2014 @ 10:32:

De schimmel (meest waarschijnlijke) lees je voor het gemak over heen?



Schimmel komt TO vanzelf wel achter als ze ineens grote rode kringen op haar eigen lijf krijgt. Het is zo besmettelijk als de pest.



Vlooienallergie vind ik ook nog wel een kanshebbber.
Alle reacties Link kopieren
Mijn kat trok z'n haren uit, uit depressiviteit. Ook achterpoten en bij de staart. De kat van de buren waar hij graag mee om ging was doodgereden.

Hij heeft anti-depressiva gekregen, dat hielp iets.

Maar als we met de pillen stopten ging hij weer dwangmatig likken met die kale plekken als gevolg.



Het is eigenlijk nooit meer goedgekomen.
Alle reacties Link kopieren
quote:Fame schreef op 15 oktober 2014 @ 10:16:

Bezoekje aan de dierenarts kan heel verhelderend zijn.Ja, waarom ga je niet gewoon naar de dierenarts?
Ik blijf het een raar topic vinden. Als je echt zo bezorgd bent ga je direct naar de DA en niet pas donderdag of vrijdag.

Als je specifiek denkt aan een ziekte google dan tenminste de symptomen. Nergens kaalheid hoor.





Wat zijn de symptomen van FIV?



Het ziekteverloop is vergelijkbaar met HIV. Het virus tast het immuunsysteem (immunosuppressie) van de kat aan waardoor deze gevoelig wordt voor allerlei infecties.



Na infectie met het FIV virus zijn er een aantal stadia:1. Acute stadium. Dit stadium kan zonder ziekteverschijnselen optreden. Soms wordt alleen wat koorts waargenomen.2. Asymptomatische fase. In deze fase vertoont de kat geen ziekteverschijnselen. Deze periode kan een aantal jaren duren, soms zelfs langer dan 5 jaar. De kat kan wel andere katten besmetten.3. Fase met vage, algemene symptomen zoals terugkerende koorts, oogontstekingen (uveitis) verminderde eetlust en vermageren.4. AIDS gerelateerd stadium. Dit is het stadium waarin het de eigenaar opvalt dat de kat niet in orde is. Veel voorkomende ziekteverschijnselen zijn: tandvleesontstekingen, oogontstekingen, vermageren, lymfeknoopzwelling, benauwdheid, diarree. Deze symptomen worden over een periode van enkele maanden steeds erger.5. AIDS. Uiteindelijk zal een deel van de katten een stadium bereiken vergelijkbaar met AIDS bij de mens. De kat vermagert, krijgt chronische ziekteproblemen en allerlei secundaire infecties die hij niet kan overwinnen bijvoorbeeld longonsteking. Neurologische verschijnselen (zenuwafwijkingen) worden nogal eens waargenomen bij katten met AIDS
Alle reacties Link kopieren
Alleen een bloedtest zal uitsluitsel kunnen geven. Mogelijk was jullie buurkat geinfecteerd door de verwaarloosde katten in de buurt, en is jouw kat weer door een van hen, of door de buurkat besmet.



FIV kan op allerlei manieren tot uiting komen. Het ondermijnt het afweersysteem zodat er van allerlei schimmels of virussen toe kunnen slaan.
Wat zegt de dierenarts suzyqfive?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven