Gezondheid alle pijlers

Menstruatiepijn, wat is nog normaal?

21-10-2014 02:07 31 berichten
Afgelopen februari ben ik met de pil gestopt ivm onze kinderwens. De eerste menstruaties waren normaal voor mijn doen. Wel erg onregelmatig, maar dat komt door PCOS. Mijn laatste twee menstruaties werden steeds pijnlijker, de vorige was qua pijn de eerste dagen bijna vergelijkbaar met mijn bevalling. Naar de huisarts dus en die stuurde mij door naar de gynaecoloog. Die deed vervolgens wat onderzoeken en daar kwam niets uit. Geen aanwijzingen voor endometriose of vleesbomen, kweekje en uitstrijkje waren normaal.



En nu zit ik weer op midden in de nacht, omdat ik niet kan slapen van de pijn. Ik lag al in bed, maar hield het niet meer uit. Is dit nog normaal? Wie herkent dit en heb jij iets gevonden wat helpt? Ibuprofen, Tramadol en een kruik halen de ergste randjes er af, maar ook daarmee kan ik niet slapen.
Ben kinderloos, dus of het (enigszins) vergelijkbaar is met een bevalling weet ik niet, maar had ook zeer heftige menstruatiepijnen.

Was tot niks in staat en lag alleen jammerend in bed. Ibuprofen deed bij mij helemaal niks, zelfs geen scherpe randjes eraf. Op de ergste punten moest ik overgeven van de pijn. Na het overgeven ging het dan weer beter.

Nooit laten onderzoeken (achteraf misschien best gek). Maar na verloop van tijd aan de pil gegaan, dat hielp erg goed. Dat is voor jou dus helaas helemaal geen optie. Kan je daarom niet verder helpen sorry!

Volgens een bevriende huisarts zou ibuprofen beter helpen voordat de pijnen beginnen. Bij mij kon dat niet vanwege onregelmatige cyclus, maar misschien kan dat bij jou wel? Hopelijk heb je dan toch nog wat aan mijn verhaal...
Nee, de pil is nu geen optie helaas. En ik ben ook zeer onregelmatig, dus ik kan niet op voorhand beginnen met ibuprofen. Sowieso mag ik daar niet teveel van innemen, maar bij gebrek aan beter...
Ik heb een hele pijnlijke menstruatie, gruwelijke krampen die me krom doen lopen, koorts, diaree , flauwvallen, misselijk, barstende koppijn.

Ik ben dus heel wat gewend , Maar mijn bevalling was nog een heel stukje erger hoor, Ik was echt verbaasd dat een mens zo'n hoog niveau van pijn kon ervaren zonder bewustzijn te verliezen en compleet gek te worden, maar ik had dan ook een zwaar gekneusde stuit van de rugweeen storm.



Dus of jouw bevalling was half niet zo erg als je dacht OF het is heel abnormaal wat je ervaard.

Hoe dan ook, als jij je er niet goed bij voelt, dan zou ik gewoon terug naar de dokter gaan en je niet weg laten sturen.



succes!
Tramadol tegen de pijn en dan nog niet kunnen slapen?

Nee, dat vind ik niet meer normaal, als ik jou was zou ik terug gaan naar de Gyn.
tramadol is geen goede indicator, tramadol werkt goed tegen zenuwpijn,maar dus niet tegen dit soort kwalen, het heeft dus weinig zin om het te slikken in dit geval.
Alle reacties Link kopieren
En een flinke doses paracetamol? Dat is minder belastend voor de maag dan ibuprofen. Hoeveel mg neem je eigenlijk van ibuprofen (en per hoeveel uur)?
Alle reacties Link kopieren
Met alle respect, maar een huisarts is totaal niet de persoon om te zeggen dat er geen aanwijzingen zijn voor endometriose. Zelfs een gynaecoloog die hierin niet is gespecialiseerd, kan dit niet met zekerheid zeggen. Endometriose kun je pas uitsluiten (of bevestigen) als je een kijkoperatie hebt gehad, want 9 van de 10 keer is het zelfs niet aantoonbaar met een scan. Let wel: ik zeg hier niet dat jij endometriose hebt. Ik zeg alleen dat de huisarts niet degene is die dat zomaar van het lijstje kan en mag strepen
"Hey baby girl, you're on speaker so behave" (© Derek Morgan)
Alle reacties Link kopieren
Het enige wat bij mij helpt is Aleve feminax.

En ja de pijn is herkenbaar helaas.

Vooral in de nacht lijkt het het ergst. Voor ik naar bed ga neem ik er 2 en dan ben ik exact 4 uur later weer wakker, dan zijn ze uitgewerkt, neem er dan weer 2.

En zo 2 dagen en 2 nachten door, daarna gaat het minder worden en kan il het af met paracetamol.
Alle reacties Link kopieren
quote:GarciaCM schreef op 21 oktober 2014 @ 07:26:

Met alle respect, maar een huisarts is totaal niet de persoon om te zeggen dat er geen aanwijzingen zijn voor endometriose. Zelfs een gynaecoloog die hierin niet is gespecialiseerd, kan dit niet met zekerheid zeggen. Endometriose kun je pas uitsluiten (of bevestigen) als je een kijkoperatie hebt gehad, want 9 van de 10 keer is het zelfs niet aantoonbaar met een scan. Let wel: ik zeg hier niet dat jij endometriose hebt. Ik zeg alleen dat de huisarts niet degene is die dat zomaar van het lijstje kan en mag strepenEr staat toch dat de HA haar naar de gyn verwees? Lezen....
Alle reacties Link kopieren
Oeps, mijn excuus. Ik heb het inderdaad verkeerd gelezen



Maar dan nog: wat voor onderzoeken heeft die gynaecoloog verricht? Want zoals gezegd kan endometriose echt pas uitgesloten worden als dat bij een kijkoperatie niet wordt gevonden. Op scans laat het zich niet zien en uit bloedonderzoeken komt het ook niet. Zelfs een inwendige echo is niet voldoende
"Hey baby girl, you're on speaker so behave" (© Derek Morgan)
Alle reacties Link kopieren
Ik herken het ook, ik kon ook alleen nog maar creperen van de pijn en moest er vaak zelfs van overgeven. Bij mij hielp paracetamol, ibuprufen of een kruik helemaal niet, het enige dat wel hielp was Aleve Feminax. En dan 2 pillen innemen zodra ik het eerste kleine beetje roze zag, voordat de pijn kwam. Na mijn zwangerschap was het trouwens helemaal over, die heeft blijkbaar wat gereset in mijn baarmoeder. Maar ik lees dat jij al een bevalling achter de rug hebt dus bij jou heeft dat dan helaas niet zo gewerkt.
Ik herken het ook. Volgens mijn moeder is menstrueren veel zwaarder dan bevallen.
quote:nicole123 schreef op 21 oktober 2014 @ 08:18:

Bij mij hielp paracetamol, ibuprufen of een kruik helemaal niet, het enige dat wel hielp was Aleve Feminax. En dan 2 pillen innemen zodra ik het eerste kleine beetje roze zag, voordat de pijn kwam.Probeer voor de grap eens merkloze naproxen, ipv die dure roze merkpillen. (Aleve = naproxen)
Alle reacties Link kopieren
quote:erizo schreef op 21 oktober 2014 @ 09:14:

[...]





Probeer voor de grap eens merkloze naproxen, ipv die dure roze merkpillen. (Aleve = naproxen)Dankjewel...ik heb dit laatst ook al gelezen hier op het forum, maar was de naam kwijt. Ik heb het opgeschreven, volgende keer die eens halen, kijken of dit ook helpt.
Alle reacties Link kopieren
Tja ben regelmatig flauw gevallen van de pijn maar nog nooit bevallen dus qua vergelijking geen idee! De combinatie paracetamol met diclofenac werkt bij mij het beste en dan wel standaard om de zoveel uur innemen ipv eerst uit laten werken en dan opnieuw slikken. Ben nu paar jaar gestopt met de pil en het lijkt inderdaad wel weer erger te worden:-(
Alle reacties Link kopieren
quote:Annelaure schreef op 21 oktober 2014 @ 08:56:

Ik herken het ook. Volgens mijn moeder is menstrueren veel zwaarder dan bevallen.Uhhhhh.......Ik heb echt hele zware menstruatie krampen, flauwvallen erbij en alles van ellende en pijn...maar ik vond weeën toch echt iets anders.
quote:mafalda schreef op 21 oktober 2014 @ 09:19:

Dankjewel...ik heb dit laatst ook al gelezen hier op het forum, maar was de naam kwijt. Ik heb het opgeschreven, volgende keer die eens halen, kijken of dit ook helpt.Er staat altijd op het doosje en de bijsluiter wat de werkzame stof en dosering van een middel is, dus als je je oude verpaking meeneemt naar de drogist vind je makkelijk de merkloze versie.
Alle reacties Link kopieren
Hier hetzelfde verhaal, echt ziek zijn, erge krampen, 's nachts wakker worden van de pijn. Mij helpt Aleve Feminax ook beter dan de andere pijnstillers, hoewel ibuprofen het bloedverlies minder maakt dus dat neem ik ook.
Alle reacties Link kopieren
En belangrijk: een spiegel opbouwen dus regelmatig een pijnstiller zodat het in je lichaam aanwezig blijft werkt beter dan ineens een heel hoge dosis
Ja, herkenbaar. Ik heb ook altijd een vreselijk pijnlijke menstruatie. Compleet met krampen, misselijkheid, niet meer naar het toilet kunnen gaan, enzovoort. Bij mij bleek het uiteindelijk ook endometriose te zijn, nu wordt mijn menstruatie geheel onderdrukt en zijn de klachten over. Maar dat is natuurlijk geen optie als je zwanger wil worden.



Wat bij mij de boel enigszins verlichtte, waren de nurofen 400 mg pijnstillers en een warme kruik die ik niet op mijn buik, maar tussen mijn benen legde. Wat ook voor een stukje ontspanning zorgde, was het volgende: Ik ging op mijn buik liggen, op bed. Mijn vriend plaatste dan zijn hand op mijn onderrug, en begon daar zachtjes te schudden. Zelf moet je je lichaam gewoon laten schudden, niet meewerken of tegenwerken, gewoon ondergaan. Voor mij hielp dat om een beetje te ontspannen en om mijn ademhaling onder controle te krijgen.
Het enige wat bij mij hielp was diclofenac, 100mg per keer. Veel te veel, maar anders was het niet te doen. Ik slikte er wel maagbeschermers bij. Ik ook Naproxen en Ibu geprobeerd, maar dat hielp totaal niet. Als ik lees op internet dat je bij erge menstruatiepijn eventueel een paracetamol kunt nemen, lijkt me niet dat de pijn van ons normaal is. Bij mij was er ook niets te zien op de inwendige echo, dus ik heb ook geen vervolgonderzoeken gehad.

Na een jaar ben ik weer aan de pil gegaan, omdat het voor mij niet langer vol te houden was. Nu is een ibu wel voldoende.
Er schijnt nu een methode te zijn waardoor je binnen één behandeling van de menstruatiepijn af bent. Het nadeel is wel dat het je onvruchtbaar maakt. Ik vind mezelf nog te jong om zo'n grote beslissing te nemen, maar ik heb er zeker over nagedacht.
quote:-moedersmooiste- schreef op 21 oktober 2014 @ 05:45:

Dus of jouw bevalling was half niet zo erg als je dacht OF het is heel abnormaal wat je ervaard.

Ik heb natuurlijk geen vergelijkingsmatriaal, maar ik heb een korte hevige bevalling gehad met beenweeën. Zeer pijnlijk! Dus ik denk dat de pijn die ik nu heb niet normaal is.
quote:siska74 schreef op 21 oktober 2014 @ 06:19:

Tramadol tegen de pijn en dan nog niet kunnen slapen?

Nee, dat vind ik niet meer normaal, als ik jou was zou ik terug gaan naar de Gyn.Wat moedersmooiste zegt klopt volgens mij wel, maar in combinatie met ibuprofen haalt het de scherpste randjes eraf.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven