Vraag ivm niet klaar kunnen komen

21-10-2014 00:44 26 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Ik ben een jongen van 26 jaar en had nooit verwacht om ooit op dit forum te registreren.

Ik heb al enkele maanden enkele maanden een relatie met mijn vriendin die niet uit nederland komt maar hier studeert. ongeveer 3 maanden voordat ik haar ontmoette is er iets erg gebeurt, ze heeft een verkrachting meegemaakt en daardoor is het een tijd heel slecht met haar gegaan, ze ging niet meer naar de uni, en ze gebruikte veel coke terwijl ze in haar eentje thuiszat, sinds ik haar leerde kennen ging het langzaam beter met haar, we kregen na 2 maanden een relatie haar coke gebruik stopte en het gaat een heel stuk beter met haar.



Het probleem nu, sinds haar verkrachting kan ze niet meer klaarkomen terwijl ze eerder meerdere keren dat moment beleefde terwijl ze sex had, sex was in het begin heel moeilijk voor haar en pijnelijk maar nu kan ze er toch wel van genieten. Wat er nu gebeurt is dat elke keer dat ze bijna klaar komt krijgt ze een extreme stekende pijn bij haar clitorus. aangezien ze geen nederlandse zorg verzekering heeft en het erg druk heeft met haar studie (in te halen) is het niet mogelijk om hulp bij een specialist te zoeken. we proberen veel dingen maar het lukt nog niet, ik hoop dus dat misschien een van jullie tips kan geven over dit probleem. ze praat er liever alleen met mij over en ik wil haar graag helpen, van daar dat ik stiekum naar antwoorden zoek op dit forum.



Ik weet niet precies wat ik nog meer zou moeten vertellen, maar vraag graag door



Groetjes,
Alle reacties Link kopieren
Misschien is ze gewoon nog niet klaar voor seks en moet ze het nog verwerken. Zoiets kost de meeste mensen toch wel veel tijd
If you can dream it, you can do it.
Alle reacties Link kopieren
Misschien dat zij onbewust een orgasme associeert met iets negatiefs, een zonde. Dat zij zichzelf is gaan straffen voor het feit dat zij een vrouw is en seks nu iets naars vindt in haar onbewustzijn? Dit is een gok en ik hoop dat ik het een beetje helder uitleg. Het lijkt mij echter moeilijk voor haar om zonder professionele hulp hier boven te komen.
De vastheid die je zoekt is even groot als de veranderlijkheid waar jij naar verlangt
Alle reacties Link kopieren
Hey, bedankt voor jullie reacties, er zijn nog steeds dingen waardoor ze niet helemaal zichzelf is , snel angstig en een beetje teruggetrokken. Ik ben er zeker van dat ze die belevenis nog niet heeft verwerkt en dat het nog erg veel indruk maakt op haar leven, het vreemde is ze nog steeds erg veel van seks, ze is wat dat betreft nog steeds dezelfde als voor de gebeurtenis, en daarmee bedoel ikiemand die de hele dag zin heeft.

ze heeft geen nar gedachten tijdens seks, het enige is dat ze erg veel pijn heeft op de momenten dat ze haar orgasme krijgt.

ik wil haar ier graag in kunnen helpen, zowel voor haar als voor mijzelf.
Alle reacties Link kopieren
Weet je zeker dat ze de hele dag zin heeft in sex en dat ze dat niet alleen maar zegt omdat ze denkt dat het hoort om in het begin van een relatie sex te hebben?



En waarom doen jullie niet rustig aan, eerst gewoon eens een paar weken de handjes boven de dekens houden. Langzaam opbouwen.



En het lijkt me toch het beste om eens een keer met een professional te gaan praten. Een consultje bij de studentenarts- en psycholoog kosten nu ook weer niet zoveel tijd en geld.
Alle reacties Link kopieren
Hey dank je, we zijn al 3.5 maand samen nu, en het is niet de druk bij haar om vaak sex te hebben, zowel voor als na het incident wil ze eigenlijk constant sex ze is er echt dol op, er komen ook geen nare herrineringen wanneer we bezig zijn, dit is dus het vreemde ze geniet volledig maar op het moment dat het orgasme komt dan voelt ze erg veel pijn, vroeger heb ik wel eens gedacht ben ik slecht in bed, maar dat geloof ik nietmeer, mijn ex had namelijk ook een probleem dat ze niet kon klaar komen, het was haar zelf nog nooit overkomen, ook zij had regelmatig vreemde pijnklachten tijdens sex, dus ik zie nu wel een duidelijk verband tussen emoties en het orgasme, om mijn vraag mischien duidelijker te maken, heeft iemand ervaring of tips over niet kunnen klaarkomen en pijn tijdens vrijen, ongeacht de dingen die er aan vooraf zijn gebeurt?
Alle reacties Link kopieren
Nee, want de sleutel is waarschijnlijk wat er is gebeurd.



En verder bedoel ik te zeggen dat ik het erg moeilijk vind om te geloven dat iemand cónstant aan sex denkt, zelfs na een verkrachtig, de sex heerlijk vindt maar toch niet kan klaarkomen omdat ze dan pijn krijgt, ondanks dat ze er totaal niet aan denkt. Dat klopt natuurlijk van geen kant.



Ik denk dat het probleem is dat ze zich voor jou sterker voordoet dan dat ze is, denk je ook niet?
Alle reacties Link kopieren
sorry je hebt het echt verkeerd ze was voor dit enn u nog steeds behoorlijk (bijna) verslaafd aan sex. we praten over dit onderwerp duidelijm en eerlijk, ik weer zeker dat ze ook echt vaak wil, maar dat de sleutel bij de verkrachting zit is wel duidelijk helaas :(



ik weet dat sexuologes, regelmatig vrouwelijke patienten hebben met het probleem niet een orgasme te kunne krijgen, ze geven vaak adviesen, o.a met jezelf spelen en proberen met je lichaams spanning te varieren. maar veel meer weet ik ook niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik ben bang dat voetjesinhetzand het bij het rechte eind heeft.. En ik denk dat je vriendin zich groot probeert te houden.
Het leven is te kort om met lelijke mannen te dansen!
Alle reacties Link kopieren
Sorry dat ik chaotisch overkom in mij berichten, over veel dingen kan ik meteen met antwoorden of suggesties komen maar hopelijk begrijpen jullie dat dit voor mij ook erg lastig is, hebben jullie enige suggesties voor mij die ik kan proberen?
Alle reacties Link kopieren
Hey saksia, ik denk dus echt niet dat dat het punt, is, studeren is al moeilijk voor haar sinds ze deze studie is gestart, dus ook voor het incident en voor onze relatie, ze heeft altijd al concentratie problemen gehad omdat ze constant opgewonden is.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou de tip van voetjesinhetzand proberen: En waarom doen jullie niet rustig aan, eerst gewoon eens een paar weken de handjes boven de dekens houden. Langzaam opbouwen.
Het leven is te kort om met lelijke mannen te dansen!
Alle reacties Link kopieren
quote:rinkadink schreef op 21 oktober 2014 @ 08:31:

Hey saksia, ik denk dus echt niet dat dat het punt, is, studeren is al moeilijk voor haar sinds ze deze studie is gestart, dus ook voor het incident en voor onze relatie, ze heeft altijd al concentratie problemen gehad omdat ze constant opgewonden is. Probeer open te staan voor de suggestie.. Je wuift het weg, terwijl je zelf niet eens 100% zeker kan weten wat er nou écht in haar koppie rondgaat. Wat nou als het wél zo is, wat wij zeggen?
Het leven is te kort om met lelijke mannen te dansen!
Alle reacties Link kopieren
we zijn eerlijk tegen elkaar, en 1 ding dat al zeker is is dat deze gebeurtenis overwerkt is, en nog steeds veel invloed op haar leven heeft, ze kan hier niet zomaar naar de psychiatry toe stappen omdat ze geen nederlqndse zorgverzekering heeft, wel, zullen er gesprekken komen met een counseling psycholoog van de uni, maar dat laat nog veel te lang op zich wachten, ook tijdens de aanvraag heeft ze met het counseling team een gesprek gehad, en die vertelde haar dood leuk dat ze waarschijnelijk maar 3 meetings nodig heeft en dan zal het wel goed zijn :(



Trouwens mischien overbodige info maar ik ben niet iemand die sex van haar vraagt, ik ben een van de zeldzame mannen die eigenlijk niet vaak behoeft heeft.
Alle reacties Link kopieren
Nou, laat ik het dan zo zeggen. Als ík verkracht was zou ik allerminst blij zijn met de manier waarop jij reageert. Ik zou alleen maar het gevoel hebben dat jij heel graag wíl dat ik er weer bovenop ben en als ik niet zo'n dominante vrouw was zou ik dat misschien dan ook maar proberen te zijn voor je ook.



Als ze een seksverslaving heeft moet ze sowieso naar een psychiater.
Alle reacties Link kopieren
pardon, ik ben opzoek naar hulp, de vragen die ik hier dus stel hoef je niet op te vatten dat ik haar situatie probeer te forceren, ik vraag hier slechts om hulp en laat mijn gedachten lopen waar ik al een tijd mee zit, ik hoop dat je begrijpt dat mijn berichten naar jou en andere lezers zijn gericht en niet naar mijn vriendin (niet kwalijk bedoeld) ik laat haar met rust en opbepaalde momenten bespreken we wat er in haar omgaat en wat er gebeurt. ik laat haar vrij in welke weg ze in wil slaan met welke snelheid dan ook.



wat seksverslaving betreft, zie het niet als problematisch ze heeft gewoon een gezonde behoefte, en dat ze zich soms tijdens haar studie niet kan concentreren is gelukiig niet altijd, maar wel regelmatig.



lastig onderwerp dit oke, mischien maakt deze vraag het duidelijker zijn er fysieke en mentale tips die ik haar kan voorstellen om te oefenen, ze wil het zelf er graag proberen, dat ze naast dat ook fatsoelijke psychische ondersteuning en tijd nodig heeft is duidelijk
Alle reacties Link kopieren
Jamaar het gaat toch niet om de seks, joehoe. Het gaat om een trauma dat ze moet verwerken. De seks komt daarna wel weer.



Als je niet zo'n grote behoefte hebt dan is dat toch geen probleem?
Alle reacties Link kopieren
My two cents is dat het een vorm van vaginisme is door trauma, trouwens. Die enorme spierspanning die ze opbouwt door te seksen met jou terwijl haar lichaam eigenlijk niet wil, omdat ze heel hard haar lichaam overschreeuwt met dat ze er weer aan toe is. Voor een orgasme moet ze zich laten gaan en dat kan ze niet meer en die spierspanning doet dus pijn.



Dus nee, mijns inziens is ze helemaal niet toe aan seks en geniet ze er ook niet van, zoals jij het hier beschrijft. Dat wil ze gewoon heel graag. En ik heb het idee dat ze dat wil om jou niet teleur te stellen.
Alle reacties Link kopieren
sorry maar je spreekt alsof je de waarheid kent, dit is een complexe situatie, en daarin kan je niet zomaar roepen dat ze niet van de sex geniet e.d.



Zoals ik al eerder aangaf, dit wat zij graag wil, ze wil zowel mentale hulp, maar ze wil ook weer leren om sex te beleven zoals eerder, met de term vaginisme kunnen we iets sex was namelijk in het begin erg moeilijk voor haar (3.5 maand geleden) het was pijnelijk, niet plesant, en ze krampte, ze is zelf degene die mij altijd vroeg om hetb te proberen, nu hebben we hele prettige vrolijke sex, ze denkt zelf dat de blokkade die ze heeft door angst voor sex kwam, en ze moest vaak terug denken aan wat er met haar gebeurt is, dit is niet meer relevant, voor gewoon sex is ze klaar mentaal maar die fysieke blokkade lijkt er nog op te zitten.



ze is bang dat dit nooit meer helemaal zal verdwijnen, maar we zien wel vooruitgang, een paar dagen terug is het haar twee keer gelukt op 1 dag om toch een orgasme te krijgen (voor het eerst weer), alleen duurde deze slechts 2 seconden voordat de pijn het weer overnam.
Alle reacties Link kopieren
Ja maar het punt met vaginisme is dat het geen zin heeft om de boel te forceren. Dus moet je het rustig aan doen en naar je lichaam luisteren ipv naar je hoofd.



Waarom is het voor haar zo belangrijk om sex te hebben? Waarom wil ze toch, als het pijn doet? Vind je dat zelf nou niet raar?
Alle reacties Link kopieren
Zeg Rinkadink, weet jij zeker dat jij de waarheid wel kent?

Iets wat aan jou verteld is als waarheid hoeft niet per se waarheid te zijn. Zij kan het misschien ook ervaren als waarheid, maar er kunnen onderbewust nog veel dingen spelen.

Denk toch dat Voetjesinhetzand wel zinnige dingen zegt.



En als ze hulp nodig heeft kan ze bij haar studieadviseur een verwijzing krijgen naar de studentpsycholoog. Ze moet zich waarschijnlijk toch verantwoorden voor haar studieachterstand dus kan me niet voorstellen dat ze nog niet in zo'n traject zit.
Silence is golden. Duct tape is silver.
Alle reacties Link kopieren
hey, ik snap de ophef niet, we zijn eerlijk tegen elkaar, ik heb hetzelfde en andere dingen meegemaakt in mijn jeugd, ik weet dat de geest veradelijk kan zijn, maar om te insinueren dat ze mij de waarheid niet verteld vind ik wel een beetje ver gaan.



we zitten met een probleem en ik hoop op antwoorden, tot nu toe krijg vooral te horen wat niet goed is. ik neem het jullien niet kwalijk want voor deze situatie is geen duidelijk antwoord, het is en blijft dus gissen, zowel op de positieve als de negatieve punten. ik hoop nog wat meer feedback te krijgen in de vorm van tips, zowel fysiek als mentaal



Ze is voor de board geweest voor de zomer en heeft moeten uitleggen waarom ze een achterstand had, ze kon blijven maar heeft inderdaad veel in te halen, met counseling wat ik eerder benoemde bedoel ik dus ook het team psychologen voor studenten.
Alle reacties Link kopieren
en ze laten al maanden op zich wachten, over 3 weken kan ze pas terecht terwijl het in eind augustis is aangevraagd.
Alle reacties Link kopieren
Nee, wat ik zeg wil jij niet horen en dat sterkt mij in het vermoeden dat wat ik zeg inderdaad het probleem is.
Alle reacties Link kopieren
quote:voetjesinhetzand schreef op 21 oktober 2014 @ 10:52:

Ja maar het punt met vaginisme is dat het geen zin heeft om de boel te forceren. Dus moet je het rustig aan doen en naar je lichaam luisteren ipv naar je hoofd.



Waarom is het voor haar zo belangrijk om sex te hebben? Waarom wil ze toch, als het pijn doet? Vind je dat zelf nou niet raar?



bedankt , had deze reactie nog niet gelezen, forceren, doen we niet tijdens sex, ze heeft geen pijn wanneer we bezig zijn, ze kan er ergvan genieten, alleen wanneer een orgasme begint krijgt ze extreme pijn.



daarnaast heeft ze mij gevraagd om te oefenen, door te vingeren, ze geniet ervan todat het moment er is. hiermee hebben we dus well 2 keer een korte orgasme kunnen krijgen voor het eerst sinds de gebeurtenis (duurde kort wel is waar, het ging over in pijn) we waren er blij mee aangezien hetweer een stap dichterbij is.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven