Wij proberen door!

09-04-2013 17:57 2688 berichten
Alle reacties Link kopieren
Welkom op ons topic!



Wij proberen al een tijdje zwanger te worden.

Bij ons duurt het wat langer dan de rest.

Omdat dit soms verdrietig en pijnlijk is hebben we hiervoor een apart topic geopend.



Wees welkom met vragen, onzekerheden en twijfels, om mee te lezen en/of om mee te schrijven. We delen mooie en moeilijke momenten met elkaar.



*Tabel verwijderd*



- Dames die zwanger zijn kunnen hier verder kletsen - veel geluk!



- Dames die een aantal maanden niet meer hebben meegeschreven, zijn uit de tabel gehaald. Wil je er weer terug in, laat het weten!
Alle reacties Link kopieren
Ik mag 1-11 testen! Spannend!
Alle reacties Link kopieren
Ik mag 1-11 testen! Spannend!
Alle reacties Link kopieren
@nordic. Saampjes op t wachtbankje. De wachtweken zijn zo frustrerend. T magazine wat je zegt ken ik niet, er ligt wel eens tijdschrift van Freya. Daarin staan ook hoopvolle artikelen!

@afvallen: thnx deze woorden had ik ff nodig! Idd moet mij niet gek laten maken. (Ondertussen nog kleinkleinbeetje...)

@marisje: fijn dat jullie er over hebben gepraat. Nou veel plezier tussen de lakens en dan hop kom er bij op t wachtbankje.



Hier net berichtje gehad dat de laatste dame van mijn vorige gevolgde topic is bevallen. We waren met groepje van 8. Waarvan ik de enigste ben die nog niet zwanger is en waarvan 1 alweer zwanger is van de 2e.. Zo frustrerend. De oudste is 10maand de jongste een dag... Waarom mag/mocht ik daar niet bij zitten en de gelukkige mama spelen?................ Ff jankbui...
Alle reacties Link kopieren
Piena, ik volgde ook een ander topic, ook de laatste.

Echt vervelend, zie je een tabel met alleen maar juichende poppetjes, behalve bij jezelf.



Ik moest en moet.ook afvallen trouwens, WAS 11 kg afgevallen, 1 week ziek en vakantie ( best netjes gegeten ) en 2 kg eraan!

Net weer gaan sporten. En van die 2 kg gelukkig alweer 0.5 kwijt.
Alle reacties Link kopieren
Hey lieve dames, sorry dat het even duurde voordat jullie iets van mij hoorden. Druk met andere dingen, geen zin te schrijven, etc. Ik lees trouwens wel elke dag mee.

Met mij gaat het wel OK, eigenlijk beter nu dan een aantal maanden geleden toen ik zo in onzekerheid zat wat er aan de hand kon zijn.



Sinds de diagnose (lager AMH, verder alles goed) ben ik in ieder geval opgelucht dat er een oorzaak gevonden is. De eerste spuiten (Puregon/ Gonal F 50 eenh per dag) zitten er in. Ik heb er helaas nul vertrouwen in dat IUI bij ons gaat lukken. Ik denk dat IVF misschien kan helpen, maar of man daar achter staat is de vraag. Overigens is het medisch gezien nergens op gebaseerd, maar ik heb gewoon een voorgevoel dat IUI hem ook niet gaat worden.



Eigenlijk doordat ik er zo weinig vertrouwen in heb, is de teleurstelling elke maand beter te dragen. Raar eigenlijk. Misschien stort ik op een later moment nog helemaal in, maar momenteel gaat het naar omstandigheden redelijk.

Wat helpt is dat ik, na nu 4 spuiten, lichamelijk eigenlijk geen ongemak of klachten ervan heb.



Wat misschien ook mee speelt is dat wij enorm gezeik hebben met de verhuurder van ons huis, ze wil ons eruit gooien omdat haar dochter zwanger is (!!!!!) en in het huis wil wonen. Juridisch is het een tijfelgeval, maar we hebben nu enorm veel kopzorgen door de juridische weg die we hierom aan het bewandelen zijn en dus ook een mogelijke verhuizing binnenkort. Daar gaat mijn aandacht en stress dus momenteel veel naar toe.



Ik heb nog niet met Man gesproken. Ik blijf het uitstellen en moeilijk vinden. Hij kan mij er in ieder geval niet van beschuldigen dat dit traject voor hem zwaar is, ik doe alles zelf. Gisteren had hij mij er trouwens wel aan herinnerd dat ik moest spuiten. Heb gezegd dat ik dat wel lief vond. Tsja, je moet ook de kleine dingen koesteren.
Alle reacties Link kopieren
@Marisje, welkom bij ons, meeschrijvers zijn wat mij betreft altijd welkom! Sterkte met alles en de weg die jullie in gaan.

In een 'zwanger worden vanaf' topic heb ik nooit meegeschreven (ik was toen al pessimistisch ingesteld) maar ik kan zo goed begrijpen wat je bedoelt met al die juichende k*** poppetjes



Piena op het wachtbankje dus.... Ik duim voor je!!!



Phon, hoe gaat het nu met je? Lees je nog mee? Ben je al ongesteld geworden? Hopelijk kan je weer proberen, ik kan mij voorstellen dat de afgelopen periode erin heeft gehakt, hopelijk blijf je moed houden.



@Oempa, wat super fijn dat je toch gelijk door mag voor de 2e poging. Kunnen ze qua stimulatie de medicatie wat hoger instellen, om je meer kans op rijpingen te geven?

Lief trouwens van je man dat weekendje. Ik heb met je meegelezen toen je relatie in zwaar weer zat, wat fijn dat het nu weer beter gaat.

Heb jij iets vaan een link over waarom visolie? Tarwekiem en VitD slik ik al, ik zou wel eens iets meer over visolie willen lezen. Hier zit in de plaatselijke krant vaak een bon voor gratis eerste acupunctuur consult, misschien dat ik mij er ook eens aan waag. Overigens moet ik normaal niets hebben van dit soort geneeswijzen, maar inmiddels ben ik zo desperaat dat ik alles aan zou grijpen.
Alle reacties Link kopieren
Jemida, Kamille, Lavendel:



En ook natuurlijk voor als ik nog iemand vergeten ben! Ik probeer weer even van het mooie weer te genieten.
Alle reacties Link kopieren
Effe snel vanaf mobiel:

Piena,ik ben "vriendin" van uitgerekend jij en heb het tijdschrift thuis gekregen met de post. Als je wilt stuur ik het naar je op. Ik heb m in 1 keer uitgelezen. Heel herkenbaar allemaal. Ik stuur m met liefde naar je toe!
Alle reacties Link kopieren
@marisje moest je afvallen om te mogen starten met behandeling van hormonen? En hoe pak je het aan? 11 kg netjes!

@selectia. Jeej wat een vervelend situatie. Stress is het laatste wat je kan gebruiken. Hopelijk wordt het geen mega juridisch gevecht! Je man is er dus wel degelijk mee bezig, als hij je daar op wijst! Koester inderdaad die kleine dingen. Mannen zijn niet erg open wat gevoelens betreft, misschien heeft hij wel een erg innerlijke strijd.

@jemida: thnx voor je aanbod! Heel lief dat je hem wilt opsturen. Ik denk er nog even over na. Tot nu toe zijn die tijdschriften gerelateerd aan de wachtkamer en denk dat ik dat nog even zo wil houden..



Ik zit inmiddels op t wachtbankje...... Frusty tijd weer tegemoet.

Fijne zondag allen! Voor allen een huggg!!
Alle reacties Link kopieren
Piena, ja ik moest indd eerst afvallen.

Bij ons is een life style coach die gespecialiseerd is in begeleiden van vrouwen die moeten afvallen ivm kinderwens.

Ik heb veel inzichten gekregen van haar, en de controles zijn een stok achter de deur;) ik heb mijn eetpatroon veranderd en 2 x per week sporten.



Nou, gisteravond/vannacht gemeenschap gehad, mijn.eisprong is als het goed is vannacht tussen 1-4 uur geweest, niets gevoeld ( niet wakker geworden ervan ofzo) tepels wel erg gevoelig.
Alle reacties Link kopieren
Huh een paar dagen terug had ik een reactie geplaatst. Ik zie m niet meer.



Oempa wat heerlijk dat je verder kunt en niet het gevreesde afwachten voor je kiezen kreeg.



Wat vervelend dat sommige meiden eerst moeten afvallen voordat ze geholpen worden. Ik ken het niet, zeg ik heel eerlijk. Maar ken het wel van dichtbij en de struggle die het kan zijn.



Selectia wat een extra stress erbij. Bah! Ik snap dat dit een lastig onderwerp is om aan te kaarten. In lastigere tijden wordt hier ook niet echt gepraat erover. voor jou.



Marisje en Piena voor jullie weer duimen dus.



Lavendel en Kamille hoe is het met jullie?



Ik ben ondertussen ongesteld geworden. Confronterend. En toch ook een stap om verder te kunnen. Heel dubbel. Nu nog een echo afwachten. En dan weer afwachten tot ik weer ovuleer. Er niet zo mee bezig zijn zal nu wel even lastig zijn. En ga ik mezelf ook maar niet opleggen.
Alle reacties Link kopieren
Marisje: fijn dat de eisprong is geweest! Nu afwachten maar! Spannend dat dit jullie echte eerste poging is! En super knap dat je 11 kilo bent afgevallen!



Piena: ik was ook het laatste van mijn groepje die nog steeds niet zwanger is. Inmiddels schrijven ze geloof ik ook niet meer (is ook al 1,5 jaar geleden). Daarnaast schrijf ik al vanaf de eerste dag van dit topic mee en heb ik hier ook al weet ik hoeveel meiden door zien stromen. Frustrerend soms he! Hoop blijven houden meid!!



Selectia: hoeveel iui pogingen gaan jullie doen? Ik hoop dat de hormonen je helpen en dat er mooie ei/eitjes groeien! Dat is een pluspuntje dat vriend je heeft helpen herinneren! Ik ga mee in wat Piena zegt. Misschien komt hij nu wel wat meer los over het onderwerp. Met mij en vriend gaat het inderdaad weer goed. Veel geleerd van het afgelopen jaar en veel tijd in elkaar en onze relatie geïnvesteerd. Wat betreft de visolie, ik heb er geen linkje van. Ik heb gewoon gezocht op vitamines en ivf en kwam dit veel tegen. Ik eet verder geen vis dus omega 3 is sowieso wel goed denk ik (probeer maar wat uit). Wat ontzettend rot van dat juridische geschil! Hopelijk komen jullie er uit! Ik ga nu inderdaad een hogere dosis spuiten en ik hoef geen onderdrukkingshormoon meer te spuiten. Alleen na 7 of 8 dagen een hormoon wat de eisprong tegenhoudt. Ik ben heel benieuwd wat het gaat doen!
Alle reacties Link kopieren
Phon: wat wordt er voor echo gedaan als ik vragen mag? Om te kijken of alles schoon is in de baarmoeder? Jullie gaan nu zelf weer proberen toch? Lijkt me inderdaad erg dubbel.



Jemida: hoe gaat het bij jou? Weet je al wanneer je de cryo terugplaatsing hebt? Hoe gaat dat allemaal in z'n werk?



Hier gaat alles goed. Kan niet wachten tot ik volgende week ongesteld word haha! Met het weekendje weg komt het wel goed! We gaan waarschijnlijk een weekend later. Moeten dan alleen wat bijbetalen voor de tickets maarja jammer dan. Vriend baalde gewoon dat het verrassingseffect weg was. Hij had op mijn werk al vrijgevraagd en vanalles geregeld. Wel een lekker vooruitzicht!
Alle reacties Link kopieren
Piena & Marisje succes op het wachtbankje!

Marisje, het klinkt alsof je qua timing goed zat dus wie weet....



Phon, je zegt afwachten tot je weer ovuleert, dat is dan toch binnen 2 weken of ben je minder regelmatig? Ook een voor jou!



Poeh Oempa, om eerlijk te zijn heb ik geen idee hoeveel IUI wij gaan doen. Ik heb er nul vertrouwen in, mijn eigen (niet medisch onderlegde) redenatie is dat mijn eicellen niet bevrucht kunnen worden zonder hulp. Met IUI heb je hulp qua timing, maar als sperma van mijn man super goed is, zie ik niet wat qua timing het probleem kan zijn geweest de afgelopen jaren.

Als we ooit voor IVF zouden gaan, zou ik daar iets meer heil in zien. Alleen zoals gezegd wil Man geen IVF. Mochten we voor de daadwerkelijke keuze staan en hij wil pertinent geen IVF, dan kunnen we nog wel 2 jaar door met IUI als dat theoretisch nog een betere kans geeft dan au naturel.....

Veel plezier op je weekendje weg en wat fijn dat het nu zo goed gaat tussen jou en je vriend!



@hier: vanmorgen de echo gehad. Verliep nogal chaotisch, arts die in en uit liep, recept en Ovitrelle meekrijgen op de gang, etc. Ik ben overigens wel heel tevreden over mijn ziekenhuis.

Vrijdag moeten we om 7u sperma inleveren . Ben benieuwd wat Man ervan vindt. Hij klaagde eerder dat afspraken midden op de dag waren, dus als je vroeg wilt kan je het krijgen ook, haha. Om 9:30 heb ik vrijdag dan de inseminatie. Donderdag om 18u moet ik Ovitrelle spuiten om eisprong op te wekken.



Iemand nog tips voor een sexy dansje op vrijdag ochtend om 6 uur zodat Man zin krijgt in wat handwerk???
Alle reacties Link kopieren
Selectia: misschien kun je een mooie striptease act in elkaar zetten? Spannend vrijdag! Misschien hebben de hormonen wel een goede invloed op de eitjes! Ik had ook nooit geen vertrouwen in iui hoor maar goed toch raken er vrouwen zwanger dus you never know! Succes alvast met de iui vrijdag!



Ik ben gister weer naar de osteopaat geweest. Wat oefeningen meegekregen om de boel in de onderbuik een beetje te stimuleren/manipuleren. Vanavond ga ik naar een acupunturist. Ben daar heel benieuwd naar! Sjonge..als het deze poging niet lukt weet ik het ook niet meer hoor!



Hoe is het verder met iedereen?
Alle reacties Link kopieren
Succes selecta!

Ik heb zonet een zwangerschapstest gekocht, voor over 11 dgn;)

Wachten duurd lang......



Oempa; succes, je doet er iniedergeval alles voor!
Alle reacties Link kopieren
@ Selectia: ik liet het mijn vriend lezen, die zij oef nou als ik dat zou moeten doen, zou ik je uit de "slaap"kamer weg sturen en dan alleen dat potje ff vullen. Dus helaas heb geen tips..

@ oempas: whauw ben je goed bezig erg benieuwd wat je van de accupuc. vond.





Hier op t wachtbankje... Spannend en frustrerend...
Alle reacties Link kopieren
Piena, mijn deed het ook in zn uppie hor;)



Hier al de hele dag buikpijn en misselijk....
Alle reacties Link kopieren
Spannend Marisje, of zou het van de spanning kunnen komen?



Dames die spuiten of gespoten hebben, mag ik jullie iets vragen over bijwerkingen?



Gisteren avond ging mijn 8e spuit erin. Tot nu toe geen bijwerkingen, maar wel 2 andere dingen die opvallen. Ik heb totaal geen afscheiding, normaal had ik de dagen voor de eisprong veel afscheiding en ook vruchtbaar slijm (het draden trekken verhaal). Ook heb ik geen puistjes deze maand. Fijn bijverschijnsel, maar vraag mij gewoon af of dit erbij hoort.



Hebben jullie bij het spuiten ook minder of geen afscheiding???
Alle reacties Link kopieren
Ondanks dat ik in de wachtweken zit, ben ik vandaag zo blij!

Kom bij t ziekenhuis vandaan en boven verwachting, 1.5kg eraf.



Hoe is het met de andere wachtbankzitster en de rest natuurlijk?
Alle reacties Link kopieren
Piena: yes wat goed! Dat moet wel een positieve boost geven lijkt mij! Op dezelfde toer door dus! Nog 2 maandjes wachten, die zijn zo voorbij!



Marisje: spannend zeg! Nog even de tijd uitzitten!



Selectia: ik herken die bijwerkingen eigenlijk niet! Maar lekker toch dat de pukkeltjes weg zijn!



Vriend vult het potje trouwens ook altijd alleen. Voor hem wat minder stress.



acupunctuur: ik ben te nuchter denk ik. Ze heeft op verschillende plekken naaldjes gezet en na 5 minuten vroeg ze; En? Voel je al wat? Tintelingen of warm/koud gevoel etc. Eeuhmm nee? Is dat erg? haha ik moet zeggen dat het wel lekker ontspannend was. Ik ga er wel mee door vooral voor de innesteling straks maar dit is niet echt wat voor mij denk ik.
Alle reacties Link kopieren
Ook ik herken de bijwerkingen die jij noemt niet
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden, heb de laatste dagen veel afspraken gehad dus weinig tijd om reageren.

Piena goed nieuws! Zet m op meid, je bent goed bezig!

Oempa, weet niet of ik het al gezegd had, maar fijn dat je toch dit jaar nog een icsi hebt!

Ik ga morgen weer naar acupunctuur, vorige week voor t eerst geweest. Ik ben ook te nuchter denk ik, maar ik blijf het ook gewoon doen. Zou toch mooi zijn als t wel helpt.

Ik heb morgen een echo om te kijken hoe het bms is. Als dat goed is plannen we morgen de tp. En dan maar hopen dat de cryo goed ontdooit...
Alle reacties Link kopieren
Spannend jemida! Ontdooien ze 1 cryo per terugplaatsing? Moet je daarvoor naar Dusseldorf of wordt dat bij het geertgen gedaan?
Alle reacties Link kopieren
Ze doen het bij Geertgen, ondertussen zijn mijn cryo's daar ook.

Ze ontdooien er eerst eentje, mocht die het niet gaan doen dan pakken ze de volgende.

Het word weer spannend allemaal... Echt helemaal geen zin in die onzekere, spannende tijd...

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven