Stuipjes

22-10-2014 20:46 45 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal ik heb een vraagje en hoop dat iemand dit herkend.

Mijn zoontje van 5 weken heeft erg veel last van wegzakken in ,,stuipjes,, zoals lachen, ogen wegrollen naar boven zodat je alleen nog oogwit ziet, daarbij snel ademen en soms met de armen erbij in de lucht gaan. Ik weet dat elke baby wel stuipjes heeft maar hij heeft het zo vaak dat ik me eigenlijk wel zorgen maak.In het uur dat hij wakker is valt hij bijna elke 5 minuten wel weg in zo,n stuip.Ook als hij niet moe is en net wakker of net de fles heeft gehad en juist heel actief is.Na een paar minuten komt hij weer ,,terug,, , is hij even actief en valt dan weer erin. Ik ben erg benieuwd of iemand dit herkend, en dan vooral de hoeveelheid hiervan.
Alle reacties Link kopieren
Filmen en aan de huisarts laten zien. Misschien heeft je kindje epilepsie of iets anders.



Je zou ook nog met de kinderpoli kunnen bellen en vragen of je een klein stukje film naar ze mag sturen via de mail. Dan kan de kinderarts het even bekijken en beoordelen of het nodig is dat je eerder komt.
Alle reacties Link kopieren
Ja, juist ook het ogenwegdraaien (ziet er heel eng uit) en snel ademen. En daarbij ook een piepend en kreunend geluid. Is nu allemaal over. Soms als ze overdag heeeeel diep slaapt draait ze nog wat met haar ogen.
Ik herken het onregelmatig ademhalen en lachstuipjes wel van de eerste weken. Maar het draaien met de ogen niet. En als ik het me goed herinner deden mijn dochters het juist in hun slaap, ook piepen en kreunen en andere geluiden maken.
Alle reacties Link kopieren
Film het, liefst meerdere keren, en vraag een verwijzing naar een neuroloog bij de kinderarts.
Alle reacties Link kopieren
Probeer het nogmaals goed te filmen en dring dan aan op een spoedafspraak. Het hoeft niets te zijn, maar ik vind het raar zoals je omschrijft. Gaan de armen gelijktijdig en symmetrisch omhoog?
Stressed is just desserts spelled backwards
Alle reacties Link kopieren
En ja, wat Male zegt, probeer die afspraak te vervroegen. Of vraag direkt bij de huisarts een doorverwijzing naar een neuroloog die gespecialiseerd is in epilepsie. Ik wil je niet onnodig bezorgd maken, maar beroepshalve wil ik je dit aanraden.
Alle reacties Link kopieren
quote:cochise schreef op 23 oktober 2014 @ 10:44:

Of vraag direkt bij de huisarts een doorverwijzing naar een neuroloog die gespecialiseerd is in epilepsie.Liefst een kinderneuroloog.
Stressed is just desserts spelled backwards
Alle reacties Link kopieren
quote:Maleficent schreef op 23 oktober 2014 @ 10:46:

[...]





Liefst een kinderneuroloog.Ja, bij stichting SEIN bv. Expertisecentrum epilepsie.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind iedereen hier eerlijk gezegd nogal hysterisch reageren. Ik heb 3 kinderen en alledrie hebben ze dit gedaan, jongste van 10 weken doet het nog. En alledrie volstrekt gezonde kinderen voor zover ik weet



Het wegdraaien van de ogen (zombie ogen noemen we het hier), de lachstuipjes, spiertjes die ongecontroleerd bewegen en maaiende armpjes, allemaal zeer bekend en ik heb me er nooit druk om gemaakt. Zie het ook bij kindjes in m'n omgeving, gaat op een gegeven moment vanzelf voorbij.



En ook gerust na een lang slaapje, sommige kleintjes zakken dan na de voeding weer steeds even weg in slaap.



Vind het rot voor je dat je je er zo'n zorgen om maakt maar wilde even een tegengeluid geven aan al die bezorgde reacties hier. En ga als je je echt zorgen blijft maken idd eens met een filmpje naar de arts, al is het alleen al voor je eigen geruststelling.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor de reacties! Blyce ik probeer ook te denken dat het waarschijnlijk niks is en ben blij met je reactie maar ga toch inderdaad nog even door met filmen omdat ik me toch zorgen maak en het toch even helemaal zeker wil weten.

Maleficent ja de armpjes gaan symmetrisch omhoog.

Ik heb vandaag gebeld en kan gelukkig volgende week al terecht bij de kinderarts.

Shala is jouw dochter ook te vroeg geboren? Mijn zoon wel en hoorde ergens dat dit wel vaker voorkomt bij prematuren al weet ik niet of dit klopt.
Alle reacties Link kopieren
Fijn Sanne dat je eerder terecht kan! Ik hoop dat het goed is met je kindje.
Alle reacties Link kopieren
Cochise zal het er zeker over hebben bij de kinderarts .
Alle reacties Link kopieren
Ja hoop het ook! Wil graag gewoon lekker genieten van mijn kleine man en vind het zo vervelend dat bezorgdheid nu zo de overhand heeft.
Ik wilde nog vragen of hij prematuur is, want dan komt dit vaker voor. Wel goed dat je het laat controleren door een arts.
Alle reacties Link kopieren
Nee, niet prematuur. Ze is gehaald met 40 weken precies, maar wel steeds het gevoel gehad dat ze er nog niet 'klaar' voor was. Maar ik herken alles wat je omschrijft, en dat met die armpjes doet zij ook als ze schrikt of denkt dat ze valt oid,
Alle reacties Link kopieren
Hij is nu gezien door kinderarts en neuroloog en die houden het toch op de leeftijd, en dat hij er wel overheen groeit.Hoop dat het klopt want heb er nog niet echt fijn gevoel bij.
Alle reacties Link kopieren
Moro reflex?
Je bent zelf een theepot
Alle reacties Link kopieren
Wat zei de neuroloog over de filmpjes Sanne?
Alle reacties Link kopieren
Kinderarts heeft de filmpjes wel heel uitgebreid bekeken en wou ook even met de neuroloog overleggen en dat hij hem even zag maar neuroloog hoefde de filmpjes niet te zien en kwam er gelijk mee dat het gewoon onrijpheid was nog en dat hij er wel overheen groeit.

Moro reflex heeft geen van beiden het over gehad.
Alle reacties Link kopieren
Blyce ik had nog een vraagje.Je zei dat alledrie jouw kinderen het deden met hun ogen wegdraaien naar boven maar deden ze dat alleen voor ze in slaap vallen en als ze net wakker zijn of ook vanuit actieve toestand, dat ze opeens stil vallen, soort slaap lijkt het wel, dan met de ogen draaien en na halve minuut, minuut opeens weer erbij zijn en weer verder gaan waar ze gebleven waren.Ik ben hier heel benieuwd naar want voor en na slapen mag wel zegt de arts maar mijn zoontje doet het juist vanuit klaarwakkere actieve toestand.Hij heeft ondertussen wel EEG en hersen echo gehad maar daar was niks op te zien.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven