Gezondheid alle pijlers

Hernia

21-10-2014 13:34 57 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi

Twee weken geleden 'geveld' door wat ik dacht dat een flinke aanval van spit was. Helaas kwam de huisarts vorige week tot de conclusie dat het geen spit was, en ook geen ischias, maar een hernia.

En het ging eigenlijk best aardig. Ja ik heb pijn maar ik kan stukjes lopen en wat autorijden. De huisarts zei ook dat ik vooral in beweging moest blijven (alles met mate!) en dat ik best weer kon kijken of ik weer kon gaan werken.

Dus zo gezegd zo gedaan, gisteren een halve dag gewerkt. En dat ging naar mijn idee eigenlijk heel aardig. Alleen werd ik vannacht wakker met de ergste pijnaanval sinds die 'spit' van twee weken geleden :(

Dus ik zit weer thuis. Niks werken. Mijn man haalt vanavond extra pijnstilling op en voorlopig moet ik het dus echt thuis doen.



En zo belandde ik hier. Zoekend naar lotgenoten, tips en gesprekspartners...
Alle reacties Link kopieren
Hele wisselende verhalen dus...

Ik ga morgen weer naar de huisarts. Ik heb wel begrepen dat ik niet hoef te rekenen op doorverwijzing voorlopig. Ik ben nu zo'n 3 weken onderweg, vrij verse klant dus.



Ik heb inmiddels wel geleerd dat ook ik er beter 's nachts uit kan gaan voor wat beweging dan dat ik probeer om zo opnieuw in te slapen. Het is alsof de pijn dan minder stapelt en met twee keer een half uur/drie kwartier rondhobbelen kom ik de nacht redelijk door. In elk geval niet meer zo ondragelijk meegemaakt als afgelopen maandagnacht.



Ik hoop morgen de pijnstilling weer wat terug te schroeven naar alleen nog tramadol en paracetamol zodat ik weer mag autorijden na het weekend. Mijn baas bekde vandaag weer wanneer hij me weer op het werk zal zien maar dat heb ik nog even afgehouden. Die terugval van maandag was (wellicht toeval) na mijn eerste halve werkdag weer. Geen zin om weer zoiets te ontlokken.



Verder ook vragen wat ik nou met de fysio aan moet. Het ging op zich prima maar de laatste dagen ook niet meer.



Iemand (sorry, zoveel reacties ben even kwijt wie het zei...) had het over een ontsteking in de zenuw. Als ik daarop google vind ik het wel bij mijn klachten passen. Ben benieuwd of de huisarts het met me eens is.
Ook bij mij deden de pijnblokkades niets. Ik ben echt het meest overtuigd van de verdovingskracht van het eigen lichaam. (En daar heb je ook een stuk minder vervelende bijwerkingen bij! )



@Iba Het begin is er nu tenminste! De laatste keer dat wij samen op een hernia-topic schreven, was de situatie een stuk uitzichtlozer nog.



@TO

Fijn dat het lopen 's nachts wat helpt. Elke beetje extra comfort is mooi meegenomen, toch? Succes bij de dokter!
Dat klopt NZ. Het is weer een begin.



Hen, "lekker" dat dry needlen nietwaar. Man, wat doet dat zeer. Ik ben maandenlang 2x per week gegaan. Nu nog eens per 6 weken onderhoud. Maar het heeft me heel erg geholpen.

Succes met de mri.



TO, ook sterkte met je klachten. Ik hoop dat ze vanzelf oplossen. De meeste hernia's doen dat wel.
Alle reacties Link kopieren
Ikbenanoniem, genieten joh die naalden . Het klamme zweet staat mij al in de handen als ik de naald zie. Soms voel ik amper wat, maar soms, oeff, die tikjes die op de naald worden gegeven in de knoop, aiiii. Maar alles voor het goede doel!



TO, ik heb dat je vandaag wat wijzer bent geworden bij de huisarts. Sterkte!
Ik loop al een paar jaar met meerdere hernia's rond.Opereren doen ze haast niet mee alleen als er echte noodzaak is zoals verlammingsverschijnselen. Ik ben doorverwezen naar de pijnpoli en daar word ik steeds behandeld met naalden in mijn rug waar ze stroomstootjes doorgeven om de zenuwen "lam" te leggen zeg maar. Maar t schijnt voor mensen die nu dat traject inwillen niet meer te worden vergoed heb ik laatst gehoord. Ik heb wel enige baat bij die behandeling..ik kan nu zo'n 10 min. lopen en dan begint de pijn weer en een slepend en pijnlijk been.Daarvoor kon ik niet eens een minuut staan. Maar voorlopig ben ik er dus niet vanaf en baal als een stekker. Advies...blijf bewegen anders verergert het. Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
quote:dicentra schreef op 23 oktober 2014 @ 20:18:

Iemand (sorry, zoveel reacties ben even kwijt wie het zei...) had het over een ontsteking in de zenuw. Als ik daarop google vind ik het wel bij mijn klachten passen. Ben benieuwd of de huisarts het met me eens is.Misschien was ik dat, maar die ontstoken zenuw komt door de hernia, doordat de hernia tegen de zenuw drukt. Zo heb ik het onthouden althans.
Alle reacties Link kopieren
Hoi Dicentra.

Ik kan je wel 1 goede tip geven, ga eens naar een privé kliniek en laat je daar een nakijken. Meestal geen wachttijden en een neuroloog die er alleen voor je rug is en niet tig andere specialisaties. De meeste klinieken worden 100% vergoed door je verzekering en je bent binnen 2 weken geholpen en ze doen niet moeilijk over een MRI.. Eerst MRI en dan pas praten en niet eerst 10 consulten en dan pas kijken.

Heb hier goede ervaringen mee..

Als je meer wilt weten hoor ik het wel... Zal je mijn ellende besparen, want ik zit al bijna 1 jaar thuis en heb reeds 2 operatie gehad dit jaar en er komt op korte termijn nog een 3de aan ook weer n hernia..



Groet

Leo

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven