Gezondheid alle pijlers

Weet het niet meer?! ga zo erg achteruit.

25-10-2014 10:30 42 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,



Hopelijk kan iemand hier me raad geven. Ik zal mijn situatie uit proberen te leggen.



Sinds mijn tienerjaren (ben nu 26 jaar) kamp ik met vermoeidheid- en pijnklachten. Het ging een beetje op en af. Af en toe kende mijn lichaam weer pieken en had ik eigenlijk nergens last van.

En dan ineens zak ik weer weg.

De laatste 3 jaar is dat voor mijn gevoel steeds progressiever. Vanaf m`n 15e heb ik me al meerdere malen gemeld bij de huisarts. Ik heb pfeiffer gehad en een tijd te kampen gehad met te hoge leverwaarden. Uiteindelijk werd ik op m`n 17e weggewuifd door de internist dat het wellicht eraan lag dat ik een beetje te zwaar was, ze konden niks voor mij betekenen.



Steeds was er wel een rede te vinden voor de artsen waar de vermoeidheid- en pijnklachten van kwamen. Pfeiffer, zwangerschap, bloedverlies na bevalling, postnatale depressie (wat ik overigens helemaal niet herkende) Burn-out en uiteindelijk de diagnose fibromyalgie.



Oke! We hadden dus een diagnose dus dat is behandelbaar? Nou mooi niet dus. Inmiddels lijkt fibromyalgie echt een hype. Gevoelsmatig krijgt iedereen dit met 'vage' klachten toegedrukt. Het enige wat te doen viel was een multidisciplinair traject bij een revalidatiecentrum.

10 weken lang heb ik mijn volledige inzet getoond. Maar had gaandeweg echt het idee dat mijn klachten dieper lagen.

Na lang zeuren, ben ik nogmaals bij de internist gekomen. Deze heeft bloed afgenomen en daarop was niks te zien.



Ik heb me toen erbij neergelegd. Ben ik dan gek? Heb ik inderdaad een Burn-out? Op de automatische piloot ben ik maar door gegaan.



Maar het gaat echt niet het wordt steeds erger en het lijkt steeds harder te gaan. De afgelopen 3 maanden merkt zelfs mijn man op dat er wat goed mis is. (hij is normaal heeeeel nuchter)

Ik ben moe, futloos, bij de geringste inspanning verzuren m`n spieren. Ik kan bijvoorbeeld niet meer schrijven, m`n spieren verzuren zowat direct. Dit typen (hoewel het ook een lang verhaal is) is echt killing voor me. Ik kan m`n dochtertje van 2 niet langer dan twee minuten tillen. Het is niet zo zeer de kracht maar het verzuurt gewoon direct! Mijn nek schouders en rug zijn het ergste. Regelmatig heb ik gevoel (dus geen functie) uitval van m`n benen. 1 keer ben ik opgenomen omdat men dacht dat ik een tia had. De scan toen liet zien dat, dat niet het geval was.

En dan een klacht waar mijn man het meeste last van heeft (en ik zelf overigens ook) ik ben vreselijk vergeetachtig. Ik vergeet afspraken, raak dingen kwijt etc. Heel frustrerend.



Ik word er erg verdrietig van, ik wil echt doorzetten maar ik ben gewoon opgebrand. Ik kan het gewoon niemand uitleggen. Het zorgt inmiddels voor problemen. Op mijn werk, privé ik kan niet sporten zoals ik het wil (ik ben keepster bij voetbal) en het schijnt allemaal 'niks' te zijn.

Soms is het minder maar zoals nu heb ik het gevoel dat ik aangevallen wordt. Alles doet pijn, pijnstillers helpen niet. En die futloosheid vreselijk!

Mijn dochtertje luisterde gisteren niet ze stond 2 meter van mij af waar ik zat. Ik heb mijn man moeten roepen om er iets aan te doen. Het ging gewoon niet! Voor hem natuurlijk ook frustrerend, hij zegt het niet en doet echt alles voor me. Maar kan me voorstellen dat hij denkt dat het gewoon luiheid is ofzo....

Er zijn ook mensen die dat letterlijk uitspreken. Komop je bent 26 jaar stel je niet aan! je bent in de bloei van je leven.



Nou was ik dat maar......



Ik bedank alvast iedereen die zich de moeite neemt om dit te lezen (uiteindelijk heb ik het niet zo kort kunnen houden als ik had gewild)



Groetjes,

Jeannette
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het super dat jullie met me meedenken en me ook serieus nemen. Maandagochtend maak ik meteen een afspraak, ben hier zo klaar mee.



Inderdaad boodschappenbriefjes, sleutels, telefoon ik ben geregeld de dingen kwijt. Tot m`n eigen frustratie maar ook die van anderen. Heb voor mezelf al hulpmiddelen (sleutelkastjes e.d) maar `t is gewoon vervelend. Het moet gewoon niet zo zijn dat je met 26 jaar niet meer weet waar je 5 seconden geleden iets neergelegd hebt!
Alle reacties Link kopieren
quote:orleander schreef op 25 oktober 2014 @ 11:26:

Laat ook je vit b12 checken. Gebrek aan vit d en bij lopen vaak samen.



Ja hiervoor heb ik dus preparaten gehad maar nooit wat van vitamine D gehoord....

Preparaten brachten trouwens niks, gevoelsmatig niet maar ook in het bloed niet.
Alle reacties Link kopieren
quote:degeck schreef op 25 oktober 2014 @ 11:30:

[...]





Ja hiervoor heb ik dus preparaten gehad maar nooit wat van vitamine D gehoord....

Preparaten brachten trouwens niks, gevoelsmatig niet maar ook in het bloed niet.Daarom moet je ook spuiten krijgen direct in je bloed.
Alle reacties Link kopieren
De lyme testen zijn in nederland niet specifiek genoeg.

Er is een laberatorium in het zuiden van nederland dat test met behulp van duitse gespecialiseerde ziekenhuizen.



En ik raad je aan om contact op te nemen met gerda blaauw van apstherapy in heteren. Ze heeft dezelfde klachten gehad.
Alle reacties Link kopieren
Niet echt een verhaal voor hier, behalve dan dat je misschien je frustratie van je af kunt schrijven.



Tijd voor een andere arts/ ander ziekenhuis die je klachten volledig opnieuw onderzoekt. Eventueel inschakelen via de huisarts, of als die niet mee wil werken naar een andere huisarts gaan. Verder hebben de academische ziekenhuizen meestal meer kennis in huis dan de streekziekenhuizen, dus wellicht een idee om het daar eens te proberen.
Denk ook eens aan je schildklier
Wat boogschutter zegt: misschien eens kijken of je in een ander ziekenhuis, bij een andere arts, wel verder komt. Maar misschien heb je dat al wel geprobeerd...

In ieder geval voor jou
quote:degeck schreef op 25 oktober 2014 @ 11:30:

[...]





Ja hiervoor heb ik dus preparaten gehad maar nooit wat van vitamine D gehoord....

Preparaten brachten trouwens niks, gevoelsmatig niet maar ook in het bloed niet.



Je bent niet stomtoevallig donker getint?? Mensen met een donkere huidskleur hebben sowieso al extra vit. D nodig.



Ik zou dus wel naar een andere specialist gaan. Het is vaak fijn om steeds bij dezelfde arts te zijn, maar een frisse blik (zonder weet van de voorgeschiedenis) kan soms heel veel uitmaken.



Sterkte in elk geval. Ik ben verkouden sinds twee dagen en dat vind ik al vreselijk. Jaar in jaar uit, ik wil niet met je ruilen.
Alle reacties Link kopieren
Nee ik heb geen donkere huid. Dit is me inderdaad ook bekend. Ook niet bij m´n voorouders.



Sorry boogschutter dacht dat het wel de plaats ervoor was. Mijn excuus. Zal op zoek gaan naar de plaats waar dit wel mogelijk is.



In ieder geval iedereen bedankt voor het meedenken. Het verhaal van de vitamines neem ik zeker mee. Dankjewel!
quote:rilana_xx schreef op 25 oktober 2014 @ 11:52:

De lyme testen zijn in nederland niet specifiek genoeg.

Er is een laberatorium in het zuiden van nederland dat test met behulp van duitse gespecialiseerde ziekenhuizen.



En ik raad je aan om contact op te nemen met gerda blaauw van apstherapy in heteren. Ze heeft dezelfde klachten gehad.dit is alternatief gedoe, de reguliere geneeskunde kan prima lyme aantonen
Alle reacties Link kopieren
Ik dacht meteen aan Lymeziekte maar zie dat die al genoemd is. Testen zijn inderdaad heel moeilijk om het aan te tonen. Ik wil niet adviseren meteen een maand antibiotica te gebruiken maar het had me wel geholpen. En blijf weg uit het alternatieve circuit, die maken dingen vaak nog veel erger met alle gevolgen vandien. Daarvan heb ik meerdere gevallen gehoord in me omgeving.
Alle reacties Link kopieren
Wat heftig voor je

Je hebt het ook over uitvalsverschijnselen. Ik begrijp dat je bij de internist loopt, heeft hij inmiddels ook contact gehad met een neuroloog ?

Ik begrijp dat er eigenlijk niets uit de testen komt. Bedenk je dat je niet alles kan achterhalen met alleen een bloedonderzoek.

Je enorme vermoeidheid , uitvalsverschijnselen en verergering van de klachten sinds je een kindje hebt gehad zou je moeten melden in een gesprek met je specialist geef daarbij aan dat je graag ook in gesprek zou willen gaan met een neuroloog. Ieder zijn specialisme moet je maar denken, en dat maakt het helaas ook niet makkelijker voor je. Je klachten komen bekend voor ( maar geen mens is hetzelfde) begeef je alsjeblieft niet op het alternatieve pad totdat je in ieder geval een diagnose hebt. Sterkte
Alle reacties Link kopieren
quote:orleander schreef op zaterdag 25 oktober 2014 11:14 Mijn lichaam neemt geen vitamines op via mijn darmen en moeten dus ingespoten worden.

Ik had alle klachten die jij nu noemt. Same here! En wat kan zijn: ik heb al klachten als mijn vitamine b waarden voor een gemiddeld mens prima zijn. Misschien kan dit ook bij jou zo zijn?
Alle reacties Link kopieren
Ik had deels jouw klachten maar dan in combi met prikkelbaar darm syndroom. Bij mij bleek het door een histamine intolerantie te komen.



Dus een histamine-eliminatie dieet kun je ook nog eens proberen, als glutenvrij niet helpt.



Bij mij is het begonnen na een heftige pfeiffer-aanval, plus een auto-ongeluk ietsje later.

Volgens mijn dietiste had mijn leven nooit de kans gekregen om goed te herstellen, oid.



Ik kwam erachter door een allergie test, waar ik niet reageerde op de allergenen, maar wel extreem heftig op de histamine positief test.
Alle reacties Link kopieren
quote:sabbaticalmeds schreef op zaterdag 25 oktober 2014 13:03 <blockquote><div>quote:</div><div class="message-quote-div"><b><a href="rilana_xx in "Weet het niet meer?! ga zo erg achteruit."" class="messagelink">rilana_xx schreef op 25 oktober 2014 @ 11:52</a>:</b>

De lyme testen zijn in nederland niet specifiek genoeg.

Er is een laberatorium in het zuiden van nederland dat test met behulp van duitse gespecialiseerde ziekenhuizen.



En ik raad je aan om contact op te nemen met gerda blaauw van apstherapy in heteren. Ze heeft dezelfde klachten gehad.</div></blockquote>dit is alternatief gedoe, de reguliere geneeskunde kan prima lyme aantonen



Dat is helaas niet waar.

Mijn achternicht is getest, geen lyme.

Heeft zich bij zo'n microbiologisch instituut laten testen en jawel, dus wel lyme. Kost 100,- maar wat is ze blij dat ze t gedaan heeft.

Krijgt nu paar maanden antibiotica infusen, en begint op te knappen.
De klachten die je opnoemt, de ene diagnose na de andere, behandelingen die niet werken, het klinkt heel erg als het vit. B12/ vit. D verhaal.



Je schrijft dat je al wel eens B12-preparaten hebt gehad. Was dat vanwege een tekort? Wat waren je waardes? Een tekort hoort met injecties behandeld te worden, en niet een poos maar levenslang. Preparaten werken niet, want een tekort is eigenlijk een opnamestoornis, dus als je geen B12 uit het eten opneemt, neem je het ook niet op uit pillen.



Ik denk dat het heel goed is om die twee vitamines na te laten kijken, en ook foliumzuur (B11) en ijzer. Vraag je uitslagen altijd op, huisartsen hebben helaas nog te vaak verouderde informatie over wat gezonde waardes zijn.
Alle reacties Link kopieren
TO, je hebt ooit de diagnose Fibromyalgie gekregen? Is die diagnose gesteld door een reumatoloog? Je klachten klinken wel als Fibromyalgie, inclusief concentratiestoornissen/vergeetachtigheid. Lees eens op deze site:http://www.fibromyalgie.nl/?content=38

Misschien heb je er iets aan.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven