zwanger worden vanaf maart 2014 (deel 2)

31-03-2014 10:23 385 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden,



We kunnen hier gewoon weer lekker verder kletsen.



Heb je een nieuwe NOD geef dit dan even dikgedrukt aan



NaamLeeftijdStartKindjeRondeNODBijz.rooso28februari1e1zwanger uitgerekend 10 novwazzep25maart1ealfagirl31maart1e2kaatjekato25april1e1zwanger uitgerekend 14 januariisis8033juli '131e1327 julidoornroosje 198528maart1e1zwanger lipzz28maart1e425 julilinessa35januari1e2zwanger miss sunshine0332maart1e2zwanger anoniempje 199221maart1e2zwanger cantuccini25februari1e2evii21maart1e2tulp2525februari1e2channy9221september '141eannette 198330januari1e51 juli
Alle reacties Link kopieren
@lippz, ik zou de tarwekiemolie niet gebruiken voor de eisprong.

Ik heb nl gehoord dat het je ei nog meer kan vertragen. Ik weet niet hoe lang je LF nu is ( tijd tussen ei en nod).

Tarwekiemolie kun je wel gebruiken vanaf ovulatie om de innesteling te bevorderen ( mocht een eitje bevrucht zijn). Ik weet niet of je ook teunisbloemolie gebruikt. Die mag je vanaf ovulatie niet meer slikken. Ik weet niet of ik alles een beetje duidelijk heb uitgelegd. Vraag maar gerust als je nog vragen hebt
Alle reacties Link kopieren
Lipzz, tarwekiemolie is volgens mij meer een ding dat "tussen de oren" werkt dan echt op het lichaam. Heb er heel veel verschillende verhalen over gehoord. Maar anderzijds "niet geschoten".



Ik ben vorige week langs de HA geweest en heb een (inwendige) echo laten maken. Alles zag er keurig uit. Follikels in verschillende stadia van groei met een wat grotere (0,9mm). Nog niet groot genoeg om te springen maar dat was logisch 4 dagen na start menstruatie. Advies was dan ook gewoon nog even door te proberen :-)

Beetje gerustgesteld ben ik wel. Gaan positief weer verder!
Alle reacties Link kopieren
Hi!

Uiteindelijk heb ik volgens de ovulatie testen zaterdag mijn eisprong gehad en ben vanaf zondag gestart met tarwekiemolie. Ik ben benieuwd of het werkt... zou al blij zijn als mijn cyclus niet meer zo raar doet als afgelopen maand. Toen had ik een week voordat ik ongesteld moest worden bruine afscheiding. Echt vervelend en snap ook niet zo goed waar dat ineens vandaan kwam.



@alfagirl fijn dat je een inwendige echo hebt gehad en gerust gesteld bent. Deed de HA er moeilijk over? Ik begin namelijk ook af en toe te twijfelen...



Hoe gaat het met de zwangeren?
Alle reacties Link kopieren
@ alfa, Isis en Lippz... Wat spannend allemaal zeg... poeh kan mij voorstellen dat je geduld ernstig op de proef wordt gesteld.



Wat fijn Alfa dat er zo meegewerkt wordt!! Fijn om te weten dat het er naar uitziet dat er niets medisch in de weg staat van een zwangerschap!



Zouden jullie mannen zich 'makkelijk' laten testen? Of is dat toch een dingetje voor hen? Zoals ik het overigens allemaal lees en voor mij zie lijkt het erop dat jullie gelukkig samen met je partner ervoor gaan en dat het vast geen gedoe zou opleveren!



Overigens misschien beetje rare vraag... maar bij iemand die ik ken wil de man er eigenlijk nog niet aan zich te laten testen. Ze zijn ook al ruim een jaar bezig, 1x miskraam gehad, dus hij zegt 'er is met mij niets mis'...maar ja dat geldt andersom eigenlijk net zo natuurlijk...Ik vind het moeilijk om daar mee om te gaan, helemaal nu het voor ons al zo dichtbij komt!



Nog zo'n 8 weekjes!! Whaaaaaaaaaaa echt spannend! We zijn zo nieuwsgierig naar hem! Alles is nu in principe klaar... kamertje, de wagen, de box, kleertjes enz...paar kleine dingetjes nog maar die bewaar ik tot mijn verlof. Nog deze en volgende week werken en dan is het al zo ver! Heb er wel zin in en merk dat het goed is dat ik met 34 weken al stop... heb toch een aardige tik gehad van die eerste maanden, conditie en uithoudingsvermogen zijn niet best dus ben snel moe...

Komende weken nog veel afspraken ter voorbereiding;

Vanavond voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding, morgenmiddag intake kraamzorg, 2 oktober partnerles yoga, 15 oktober voorlichting consultatie bureau..hahaha en ik sleep mijn man overal mee naar toe! Gelukkig 'veert hij heel goed mee' ;)



1 oktober met de VK bespreking van 'geboorteplan' dus daar moet ik me ook eens in gaan verdiepen en dan iets later ook nog een keer een liggingsecho....



hahah echt een gekkenhuis nog! maar wel fijn dat er van alle kanten zoveel zorg en aandacht is. Dat geeft ook wel vertrouwen in mn eigen kunnen voor de bevalling straks...poeh al denk ik daar liever nog even niet aan..



Anyway, heel verhaal weer.... Liefs voor jullie allemaal en hoop dat het goed met jullie gaat!
Alle reacties Link kopieren
@rooso het komt echt dichterbij, super spannend!! Lijkt me heel leuk om al die voorbereidingen te doen. Fijn dat het nu goed gaat. Lekker dat je nog maar even hoeft te werken en dan kunt genieten van je verdiende verlof. Ik kan me voorstellen dat je lijf vooral in het begin veel energie heeft verbruikt en dat dit niet meer is wat je gewend was. Nog even volhouden.



Ik heb net een test gedaan en daar was een lichte streep te zien ben nu even het nieuws aan het verwerken. Voel al de hele week van alles, maar zeg steeds tegen mezelf dat ik dat de afgelopen maanden in meer of mindere maten ook had. Maar nu met die test begin ik er echt in te geloven. Morgenvroeg of zaterdag ochtend nog maar een keer testen en dan zien of de streep donkerder is.



@alfagirl en @isis jullie ook goed nieuws?



@doornroosje hoe gaat het bij jou?
Alle reacties Link kopieren
Jaaaaaa!!!! Een streep is een streep!!!



Ik ben zo vrij om je alvast te feliciteren!! GEFELICITEERD!



Wat spannend zeg! Wauw...
Alle reacties Link kopieren
@lippz, Enne, nog getest?



@rooso, wat fijn dat je nog maar even hoeft voordat je met verlof kan. Dat heb je wel verdiend na die eerste weken. Lijkt me ook leuk om al alles te "moeten/mogen" regelen. Tuurlijk is het wel stressen maar het lijkt mij leuk stressen.



@hier, had deze week vrij en ben dus lekker met mijn vriend mee geweest op de vrachtwagen. Heb ook ergens deze week mijn ovulatie gehad, dus toch even flink geklust. Nu weer op het wachtbankje
Alle reacties Link kopieren
Hi!



Ik heb net nog een test gedaan en weer een lichte streep. Eigenlijk wilde ik wachten tot morgenvroeg en het met ochtenurine doen maar werd wakker met kramp in mijn onderbuik. Schrok me kapot, dacht echt dat ik ongesteld ging worden. Snel naar de winkel (nou ja, die gaan op zondag natuurlijk pas later open) en direct getest. Nu deels gerustgesteld (ook omdat ik las dat deze pijn kan komen doordat de baarmoeder groeit). Ik zal even geduld moeten hebben denk ik (ik verlies geen bloed, wel wat slijmerige afscheiding). Verder heb ik geen klachten, wat het allemaal nog iets onzekerder maakt voor me.



@isis ik hoop echt voor je dat deze ronde raak is!! Zal voor je duimen!
Alle reacties Link kopieren
@lipzz: wat goed meid!! Van harte gefeliciteerd!!!! Joepieee

Ik had in t begin ook veel krampen alsof ik ongesteld moest worden. Niet teveel zorgen maken. Er gebeurt zoveel daarbinnen nu!



@Isis: ik ga weer enorm voor je duimen!!



@Rooso: wat gaat het snel nu! Succes met alle laatste dingen en loodjes. Straks dan eindelijk jullie kleine man. Wat heerlijk!!



@Alfagirl; fijn dat je nu positief verder kunt. Ik hoop voor je dat t snel raak mag zijn!



@hier: met mij gaat het goed! Ik moet nog 12 weken. Ons meisje is af en toe hyper-de-pieper druk dus mijn onderste ribben zijn helaas een beetje aan puin geschopt. Maar ach, dat mag de pret niet drukken. Ik werk nog steeds 40 uur per week en schrijf nu los daarvan ook nog artikelen en blogs voor 2 websites dus het is wel druk met alle voorlichting, echo's etc wat ook allemaal moet gebeuren de komende weken. Begin uit te kijken naar verlof!



Woensdag nog even een echo want de vorige keer lag mijn placenta te dicht bij de baarmoedermond. Dat moet nu door de groei inmiddels zijn weggetrokken, anders wordt het een keizersnede. Nog wel even spannend dus.



@allemaal: succes met alles de komende tijd!
Alle reacties Link kopieren
Hi ladies,



Helaas geen goed nieuws, de krampen waren denk ik al een voorteken want sinds gisteren ben ik flink gaan bloeden en is het dus mis gegaan

We balen er flink van, maar realiseren ook dat het heel pril was en dat we er toch niets aan kunnen veranderen. Liever dat het nu direct mis gaat dan over een paar weken.

Ik doe dus weer mee met de zwanger worders (nou ja, eerst deze menstruatie/vroege miskraam maar voorbij laten gaan en kijken wat ons de komende dagen te wachten staat). Op dit moment lijkt het op een normale menstruatie maar dan wat heftiger. Het enige wat ik nu echt goor vind is dat ik maandverband moet gebruiken omdat er ook stukken kunnen komen en dan is een tampon mindrr goed. Mijn god! Was vergeten hoe goor ik dat vind, zo'n maandverband...

Vrijdag heb ik een afspraak bij de huisarts, bben benieuwd wat deze te melden heeft!



@doornroosje wat fijn voor je dat het allemaal zo goed gaat! Je kunt al voorzichtig naar je verlof gaan toeleven!



@rooso is je verlof nu begonnen?
Alle reacties Link kopieren
Hè bah, lippz. Wat vervelend nou.

Wel goed dat je er toch zo nuchter in staat.

Je hebt natuurlijk nu wel een kans dat het volgende ronde

sneller raak is. Dacht dat dat met de nog aanwezige hormonen te maken heeft.

Dus ik zal extra hard voor je gaan duimen.
Alle reacties Link kopieren
Hey Lipzz...



Wat een naar bericht! Was dan misschien heel pril, maar de blijdschap zal er niet minder om zijn geweest en de teleurstelling/verdriet nu evenmin...dikke knuffel!!!



Morgen is officieel mijn laatste werkdag! Heel fijn dat dan verlof begint...al zijn er nog wel wat dingetjes die een beetje doorlopen en waar ik me ook nog wat mee ga bemoeien...maar wel in laag tempo, op mijn moment! Echt wel aan toe ook nu...slapen snachts wordt minder en vermoeidheid overdag meer...buik begint ook beetje in de weg te zitten, dus heerlijk naar lagere versnelling!



X
Alle reacties Link kopieren
Deze ronde weer niks, hier.

Had er even niet aan gedacht dat mijn cyclus korter zou zijn Door de teunisbloemolie.

Zat er dus volkomen naast met klussen.

Komende ronde maar wat eerder beginnen dan
Alle reacties Link kopieren
Dankje rooso, het is inderdaad even flink balen. Maar we gaan met frisse moed door.

Je verlof is begonnen geniet er van!! Heerlijk rustig aan doen en nog genieten van de rust om je heen. Maak je op voor veel drukte de komende 20 jaar...



Afgelopen vrijdag bij de huisarts geweest en volgens haar komt dit soort miskramen erg veel voor (zo vroeg in de zwangerschap) en dat het absoluut niet hoeft te betekenen dat er iets mis is. Stelt me aan de ene kan erg gerust, maar merk ook dat ik mijn lijf steeds iets minder vertrouw. Weet ergens dat het onzin is, maar het voelt af en toe zo oneerlijk. Heb op het werk 5 zwangere collega's... en er elke dag mee geconfronteerd worden is vooral nu pittig.



@isis balen man! Gebruik je geen ovulatie sticks? Dat vind ik eigenlijk heel prettig, geeft me de zekerheid dat we in ieder geval in de juiste periode seks hebben. Niet dat dit garanties geeft, maar iets meer zekerheid.



@doornroosje hoe was je echo?
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen meiden!



Hoe is het met jullie allemaal?

Lippz, weer beetje bijgekomen? Isis, gaat het goed met je?

En Doornroosje?! Ook voor jou begint het nu op te schieten hè?! Ben je er klaar voor?



Hier alles goed! Super ongeduldig...nog 1 maandje en dan is het zover!! Heerlijk aan het genieten van m'n verlof...pedicure, schoonheidsspecialiste, kapper en zwangerschapsmassage!



Volgende week vrijdag liggingsecho, maar bij de laatste controles lag hij al goed!



Wordt best spannend nu!
Alle reacties Link kopieren
Hoi dames,



Heerlijk genieten van je verlof. Je weet niet hoelang de 'rust' nog duurt, de laat je inderdaad maar lekker verwennen. Kan me ook voorstellen dat je niet kunt wachten, in dat geval: nog even geduld!



Hier alles weer rustig. Vandaag een positieve ovulatietest, dus we gaan weer beginnen... wel heel spannend moet ik zeggen. Toch iets anders dan de vorige keren. Ben erg blij dat mijn cyclus zo snel weer terug is en dat we door kunnen. Hoop dat ik het snel los kan laten en me kan richten op een goede zwangerschap.



Xx
Alle reacties Link kopieren
Hoi meiden!



@lippz: meid wat balen die vroege miskraam! Ik had m zelf met 10 weken de eerste keer en hoewel ze dat ook eem vroege noemen, vond ik t heel erg. Fijn om te lezen dat jullie nu opnieuw proberen en dat je wel frisse moed hebt. Ik vertrouwde mijn lichaam ook niet meer echt, maar was na een maand weer zwanger en nu ruim 31 weken. Hoop dat jij dat ook snel kunt zeggen!!!



@Isis: he t schiet maar niet op he :( Ik ga gewoon weer opnieuw voor je duimen!



@Rooso: nog steeds zo lekker aan het genieten? Of aftellen heblazen?



@hier: laatste echo was goed. Placenta was mooi omhoog getrokken dus dat staat een natuurlijke bevalling niet meer in de weg. Ik moet na deze week nog 2 weken werken en tel nu eect de dagen af tot t verlof. Zo'n zin in! Verder gaat alles zn gangetje!



Liefs
Alle reacties Link kopieren
Hee, hier weer een berichtje van mij. Vrijdag tentamen dus vrij vandaag om te studeren. Dus tijd hier weer eens te kijken

Rooso, lekker verlof al. Ik mag nog 7 weken. Aftellen dus al, al moet er ook nog veel gebeuren. Gelukkig voel ik me goed en heb ik alleen wat extra slaap nodig.
Alle reacties Link kopieren
Hoe is tie, meiden?

Alles goed hoop ik.



@rooso, nog heel even voor jou, hè?

Houd je het nog een beetje vol?



@ doornroosje. Wat goed om te horen dat alles goed was bij de echo. Bijna verlof voor jou



@misssunshine, nog een beetje langer voor jou. Hoop dat alles ook goed is met jou.



@lippz, ben heel hard aan het duimen voor jou.



@hier. Heb me een beetje meer afzijdig gehouden de laatste maand. Had toch weer een beetje afstand nodig. Ben even de draad helemaal kwijt met mijn cyclus. Heb 2 weken geleden plotseling erge steken in mijn onderbuik rechts gehad. Ben daar zelfs al eens een keer mee in het ziekenhuis beland op verdenking blindedarmontsteking. Nooit iets gevonden. Nu begin ik me te realiseren dat ik dat meestal heb rond mijn eisprong. Je begrijpt dat ik die dag geen zin had om te klussen. Wel de dag ervoor geklust. Nu al een paar dagen last van menstruatieachtige krampjes. Vandaag ook een misselijk gevoel. Zou het dan toch?

Nog een paar dagen tot mijn eigenlijke NOD. We wachten weer af
Alle reacties Link kopieren
Morning!



@ isis, spannend weer zeg! Hoop dat het eindelijk raak is!! Duim nog steeds voor jullie!



@doornroosje wauw laatste weekje alweer!! Spannend hoor, kan je dalijk je werk beetje loslaten denk je? Fijn dat de echo goed was! Heb je al veel plannen voor je verlof?



@ misssunshine tijd gaat best heel snel hè!? Is je tentamen goed gegaan?



@ lippz spannend weer zo'n nieuwe ronde! Maar misschien wel met het gevoel dat een zwangerschap dus zeker mogelijk is? Of is dat te optimistisch?



Hier vandaag 38 weken!! Vorige week vrijdag liggingsecho gehad en hij was al helemaal ingedaald en deed het nog heel goed! Verwachting is dat hij zo'n 7-7,5 pond is bij geboorte rond uitgerekende datum...

Afgelopen week nog wel even stress moment...had bij controle ineens veel te hoge bloeddruk...later bij hermeting nog hoger dus doorgestuurd naar ziekenhuis vanwege verdenking mogelijke zwangerschapsvergiftiging...in zkh bloed en urineonderzoek gehad, echo en uur ctg, maar gelukkig waren alle uitslagen goed! Vrijdag was bloeddruk gelukkig ook al weer wat lager, nu strakke controles...



Verder nog erg rustig hier helaas...wel nu en dan wat voorweeen en veel harde buiken, maar nog niets dat lijkt op het echte werk...zijn zooooo benieuwd dat het wachten nu wel lang duurt!



Fijne zondag allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Hey meiden., mijn temp is alweer gedaald, dus mijn menstruatie zit er weer aan te komen.

Ik begin nu wel genoeg te krijgen van mijn verraderlijke lichaam.

Iedere maand weer symptomen, maar altijd vals alarm
Alle reacties Link kopieren
Ik weet het nu zelf niet meer.

Mijn temp is toch weer hoog nu en mijn menstruatie is nog niet in zicht. Om gek van te worden.
Alle reacties Link kopieren
@Isis: jeetje meid wat irritant! Weet je wanneer je ongeveer ongesteld zou moeten worden of niet? Ik houd nog even moed en blijf duimen voor je!!
Alle reacties Link kopieren
@ doornroosje, de nod die mijn app aangeeft is gebaseerd op mijn gemiddelde cyclus. Daar zou ik morgen mijn nod hebben. Als ik mijn langste cyclus aanhoud dan kom ik uit op vrijdag.

Voel wel continue steekjes in mijn buik en mijn temp is weer terug naar 37.2.

Ben ook constant moe, maar heb ontzettende moeite met slapen.

Als ik eindelijk na lang woelen lig te slapen, ben ik binnen 3 uur weer wakker.
Alle reacties Link kopieren
zijn toch doorgebroken hier.

Klopte die eerste temp daling toch.

We een beetje een vuile streek van mijn lichaam.

Voelde me zelfs anders dan anders.

Mijn vriend en ik hadden echt gehoopt dat het nu toch raak was.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven