Gezondheid alle pijlers

Pijn en bang

26-10-2014 05:27 36 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik kan er niet van slapen zelfs. Niet van de pijn maar van de angst.



Ik heb pijn in mn oksel. Trekt door de bovenkant van mn linkerborst en naar mn bovenarm en schouder(blad). Op het moment doet mn oksel het meest pijn en is de pijn in mn linkerborst een beetje warmig.



Een jaar of 8 geleden met dezelfde klachten naar de huisarts gegaan , die voelde en voelde niks. Spieren zei ze. En nu heb ik het weer, al maanden. Het komt en het gaat maar het lijkt of het er steeds vaker is.



En ik durf niet naar de dokter omdat ik bang ben dat ik bortskanker heb. Ik weet dat ik me daar overheen moet zetten maar ik durf dus echt niet. Het idee alleen al dat ik wel eens kanker zou kunnen hebben maar me helemaal in paniek.



Iemand tips ? Bedankt voor het lezen !
Niet teveel gaan panikeren, daar schiet je niets mee op (hoewel ik je reactie wel helemaal begrijp, zou zelf ook schrikken). Ik heb laatst na een griep hetzelfde ervaren. Onder je oksel zitten veel klieren. Bij mij was een van deze ontstoken geraakt en gaan opzetten. En dat doet echt flink zeer! De pijn straalde uit naar mijn hele zij, schouder en borst.

Kan op zich niet zoveel kwaad, het is een teken dat er iets harder moet werken of ontstoken is. Echter ik lees dat jij het al maanden hebt, dan zou ik niet meer wachten maar voor maandag een afspraak maken bij een arts. Dan weet je tenminste hoe of wat. Het is echt niet meteen kanker bij een bultje dus waarschijnlijk maak je je voor niets zorgen. Gewoon gaan!
Alle reacties Link kopieren
Ik zou straks even bellen met de huisarts en een afspraak maken. Het is waarschijnlijk geen kanker, ik herken je klachten en bij mij is het spierpijn, maar dan ben je gerustgesteld. Ik herken de angst wel ik ben een beetje hypochrondisch en het is echt een naar gevoel
Tek time you gon fine ants belly
Alle reacties Link kopieren
Bedankt voor je reactie ! Ik heb geen bultjes , alleen pijn, Er is niks opgezwollen ofzo.
Alle reacties Link kopieren
Dus jij had hetzelfde , Sunkissed ? Pfff, heb jij borstonderzoek gehad ?
Ga echt naar de huisarts. Als het wel kanker is, dan kunnen ze dat beter behandelen als je er snel bij bent. Dus hoe langer je wacht, hoe slechter.
Alle reacties Link kopieren
Ja maar daar ben ik nu juist zo bang voor....
Alle reacties Link kopieren
Gaan levert alleen maar winst:

óf je hebt geen kanker

óf je hebt het wel en kan omdat je op tijd bent behandeld worden.



Heb je de laatste tijd die arm anders belast omdat het pijn deed, meer met die arm gedaan, gesport- is het mogelijk dat het spierpijn is?
Maar hoe langer je wacht, hoe slechter. Ik snap echt niet dat je hiermee wacht. Als het kanker is, wil je het toch overwinnen? Hoe sneller je erbij bent, hoe groter de kans dat het te behandelen is. Je wil toch niet te horen krijgen dat je er nu te laat bij bent en er niks meer aan te doen is?

En wie weet is het iets onschuldigs en krijg je dat te horen, dat is helemaal mooi echt, ga zo snel mogelijk...
Alle reacties Link kopieren
Nee, voor zover ik weet niet anders belast. Ik heb wel al een tijd spierpijn in de bovenrug ook. Nek.



Ik heb een angststoornis , ik ben zo bang. Ik heb een kind van twee , het idee alleen al dat ik een kanker-periode in moet. Ik word gek. Echt. En ik weet natuurlijk dat het dom is maar ik ben zo bang.
Alle reacties Link kopieren
Je hebt angst voor de angst. Laat jezelf onderzoeken.
Alle reacties Link kopieren
quote:Jarig_Jetske schreef op 26 oktober 2014 @ 07:37:

Nee, voor zover ik weet niet anders belast. Ik heb wel al een tijd spierpijn in de bovenrug ook. Nek.



Ik heb een angststoornis , ik ben zo bang. Ik heb een kind van twee , het idee alleen al dat ik een kanker-periode in moet. Ik word gek. Echt. En ik weet natuurlijk dat het dom is maar ik ben zo bang.Je praat jezelf kanker aan. Je pijn kan zoveel oorzaken hebben. En je zegt zelf dat je het 8 jaar geleden ook had. Spanningen kunnen ook spierpijn veroorzaken. Ga naar de huisarts!
Alle reacties Link kopieren
Als je voor jezelf niet durft, dan durf je maar voor je kind.



Die pijn kan zoveel oorzaken hebben. Maar stel dat je gelijk hebt, dan zit je kind straks wellicht zonder moeder omdat ze haar angst voor kanker belangrijker vond dan de vroegtijdige opsporing en behandeling daarvan.



Toen je je kind kreeg, kreeg je ook verantwoordelijkheid, weet je nog. Dat betekent ook dit soort dingen serieus nemen. Voor je kind!!!! En dat begon al met het serieus nemen van je angsstoornis.



Ik kan echt slecht tegen dit soort gemiauw als er een kind bij betrokken is. Een schop onder je kont heb je nodig. Desnoods met behulp van je naasten.
Eens met Noah_

Je kind heeft er niks aan als jij hier te lang mee wacht.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het onlangs ook nog gehad. Zelfde klachten als jij beschreef, pijn aan de zijkant van mijn borst. Wel naar de dokter gegaan, daar is hij voor en ik wilde weten wat het was. Er waren geen knobbeltjes oid te vinden, toch een mammografie laten maken om dingen uit te sluiten.



Was niks op te vinden, het viel dus onder de 'vage klachten'. Maar ik was wel blij dat ik iets anders had uitgesloten.
Ik heb geen wespentaille, ik heb een bijenrompje
Alle reacties Link kopieren
Je gaat naar alle waarschijnlijkheid helemaal geen kankerperiode in, je hebt waarschijnlijk gewoon weer spierpijn. Ik zou wel een afspraak maken met de huisarts, maar dan ook specifiek voor je angststoornis. Ben je daar al voor in behandeling? Er zijn ook antidepressiva die echt heel goed helpen tegen angsten. Echt, je kunt dan weer gaan leven ipv overleven. Ik heb een poos mirtazepine geslikt en ben daar zo blij mee. Ik voelde me weer normaal.
Misschien een rare vraag, maar is het je muisarm? Ik corrigeer nog wel eens (lange) teksten voor mensen, en ik ervaar soms soortgelijke klachten als ik lang heb zitten scrollen. Muis een poosje aan de andere kant zetten, helpt.
We kunnen hier wel dingen gaan zeggen waar het mogelijk door komt. Maar dan denkt TO straks "hmm, het kan ook een muis-arm zijn. Daar hoef ik niet mee langs de huisarts". Ze pakt alles op om maar niet te hoeven gaan. Maar ze heeft hier wel al maanden last van! Enige advies lijkt mij om echt naar de huisarts te gaan. Alleen die kan zeggen wat het is. Gaan dus TO! Morgen nog.
Je bent bang voor ziektes en de huisarts.

Wat wil je nou eigenlijk hier horen?

Mensen kunnen jou niet helpen bij je angststoornis.

Of je gaat naar een huisarts of naar een goede psycholoog.

Dat laatst lijkt me zeker een goed plan. Je hebt een kind van twee, dan moet je iets aan je gedrag doen, voordat je kind de dupe daarvan wordt.
Overigens, men roept wel 'het zal wel geen kanker zijn' om je gerust te stellen.

Maar ook jij hebt kans op kanker. Ieder mens. En niet dat je het hebt, maar je hebt klachten. En daarmee moet je naar de huisarts, al is het om dingen uit te sluiten.
Ik zou TO zeker ook aanraden om naar de huisarts te gaan, ik wilde alleen aangeven dat het ook best iets onschuldigs kan zijn, om haar angst een beetje weg te nemen.
Alle reacties Link kopieren
Jullie hebben natuurlijk helemaal gelijk. En ik heb zeker een schop onder mn kont nodig. Ik zal morgen een afspraak maken maar man , ik ben zo bang , pfff.



Therapie heb ik. Al heel erg lang. Het gaat tijden goed en dan ineens , bam, overspoelt het me weer.



Nee, het is niet een muisarm , andere arm.
quote:Jarig_Jetske schreef op 26 oktober 2014 @ 08:42:

Jullie hebben natuurlijk helemaal gelijk. En ik heb zeker een schop onder mn kont nodig. Ik zal morgen een afspraak maken maar man , ik ben zo bang , pfff.



Therapie heb ik. Al heel erg lang. Het gaat tijden goed en dan ineens , bam, overspoelt het me weer.



Nee, het is niet een muisarm , andere arm.



Misschien een domme opmerking, maar zou je je niet juist beter voelen als je een afspraak maakt met de huisarts? Omdat je je angst dan met iemand kunt delen?

Veel sterkte iig.
Ik snap die angst best hoor, je hoort niks anders meer tegenwoordig, lijkt het wel. Maar TO, borstkanker straalt uit van je borst naar je oksel, niet andersom.



Het kan een gezwollen lymfeklier zijn. Die is met een bepaalde massage te ´ontzwellen´, sommige schoonheidsspecialistes kunnen dat. Misschien dat je dat morgen als eerste kunt proberen.



Het kan ook een ontsteking zijn, of een spierscheurtje, of overbelasting. Ook niet raar, met een kindje van 2 in huis, dat gedragen, verschoond en geholpen moet worden.



Dus. Toch even langs de huisarts.
Alle reacties Link kopieren
Ja, uiteindelijk wel, als alles goed blijkt. Maar de stap er naar toe is voor mij echt een ramp. Ik heb allemaal horrorscenes in mn hoofd.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven