nognietzwangernahalfjaar

03-06-2014 11:54 918 berichten
Alle reacties Link kopieren
In de hoop dat ons zwanger "worden" groepje steeds meer uitdunt, kletsen wij hier met elkaar over het zwanger worden wat helaas bij ons wat langer duurt. Zo vinden we steun en hulp door advies bij elkaar, fleuren we elkaar op en proberen we elkaar gerust te stellen wanneer dat nodig is. Ook voor een gezellig koffieleutgesprekje weten we elkaar te vinden!



Dat we de topicnaam maar snel mogen veranderen in iets positievers :)!!

Naam LftNODBezig sindsBijzonderhedenMoringa3224 september juni 2013 Bezig in het ziekenhuis _sun 2727 novembermei 2013 Bezig in het ziekenhuisChevrolet 2930 maart maart 2013 1 MK mei 2013, ziekenhuis februari: nog 1 jaar zelf proberen. Rond juni/juli HSG (ronde 25)ferrarigirl276 oktoberaugustus 2013 bezig met temperaturen, 3 oktober eerste afspraak gyn



De zwangere mensen:

Naam LftUitgerekendBijzonderhedenmiaauw292 februari 20156 augustus VKSerieas32 7 februari 2015(goede 20wk echo)Stress-kipje2815? februari 2015 goede combi test! Tralalala29 6 maart 2015 20 wk echo moet nog gepland worden Hartje24 9 maart 2015een meisje!



(Blijven jullie vooral gezellig meeschrijven!)



Vorige topic:

Nog niet zwanger na een half jaar, wie ook?



Inlog:
moderatorviva wijzigde dit bericht op 31-12-2020 12:21
Reden: ww verwijderrd ivm misbruik account
2.73% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
http://www.babybytes.nl/t ... am=mybabywishes&kaartnr=3



Hey meiden,



Zouden jullie even mee willen kijken naar mijn temperatuurkaartje? het lijkt net of ik een dubbele eisprong heb gehad. mijn temperatuur zakte na stijging meteen voor twee dagen en ging daarna weer omhoog. ik wist het niet, anders hadden we nog wel even door geprobeerd (baal er wel van dat dit niet in het ziekenhuis isgezegd, dat hier een mogelijkheid toe was). anderzijds als ik niet in het ziekenhuis was had ik het ook niet geweten, maar ik vind het toch wel jammer.
Alle reacties Link kopieren
quote:stress-kipje schreef op 17 oktober 2014 @ 23:29:

Miaauw hoe gaat het met jou? Is de misselijkheid al afgenomen





Nope.. Vaak gaat het laatst gegeten beetje eruit. Er zijn ergere dingen hoor. Ben morgen 26 weken en afgelopen week GTT (glucose tolerantie test) oftewel zwangerschapsdiabetes laten testen. Uitslag hoor ik woensdag. Kamertje is al compleet. Zoon gaat naar zolder. Die kamer zijn wij aan het samenstellen. Hij heeft nog helemaal geen besef dat zijn leven gaat veranderen. Kerst is vroeg genoeg.



Hoe gaat het verder met de dames? Apart dat het voor de rest van de oude en nieuwe garde het maar niet lukt. Frustrerend.
Niets hoeft, paarden wel
Alle reacties Link kopieren
Ha meiden!

Na lange tijd duik ik ook weer op! Wij zijn de afgelopen weken verder gegaan met de klussen in huis naast ons werk. Dus geen tijd gehad om te forummen. Ik heb vanmiddag even bij gelezen.



Sun, wat een vervelend bericht. Ben je al in het ziekenhuis geweest inmiddels?



Chevrolet, hebben jullie inmiddels het gesprek met de huisarts gehad? Als je het nog hebt, veel succes!! Laat je niet afschepen.



Moringa, als ik het goed heb dan nadert jouw NOD. Ik duim voor je.



Ferrari, ik heb je temperatuurkaartje bekeken en ik snap dat je het idee hebt dat je misschien 2 keer een eisprong hebt gehad. Ik heb zelf maar heel kort getemperatuurd, dus ik ben geen expert. Ik vind wel dat je op dag 15 heel duidelijk de dip en de stijging ziet. Ik heb altijd begrepen dat je je ei pas gehad hebt als de temperatuur duidelijk gestegen is en hoog blijft. Bij mij zat er ook wel eens wat schommeling in waardoor ik het resultaat niet zo duidelijk vond. Daarom ben ik snel op ovulatietesten overgestapt.



Streskipje, wat fijn dat het allemaal goed gaat.



Hartje, fijn dat de 20 weken echo goed was. Toch een opluchting.



Hier gaat het ook goed. Nu 25 weken zwanger. Wel wat vermoeider, maar gelukkig nog genoeg energie om de klussen in huis af te maken.
Alle reacties Link kopieren
He miaauw! Sorry, vergeten op je te reageren. (Ik ben de laatste maanden erg vergeetachtig....)

Wat een narigheid dat je nog steeds je eten niet kunt binnen houden.

Leuk dat jullie het kamertje al compleet hebben. Wij hebben het inmiddels wel besteld maar het wordt nog bezorgd.
Alle reacties Link kopieren
Bedankt Serieas voor het kijken. Ben inmiddels wel weer wat gerust, op dag 16 was het slijm ook duidelijk wit. bovendien ga ik er vanuit dat de arts goed kan interpreteren wanneer de eisprong is.



afgelopen maandag ben ik gaan bloedprikken, gisteren zijn manlief en ik naar het ziekenhuis geweest voor uitslagen. eigenlijk was er niet veel nieuws t.a.v. de vorige keer. de enige nieuwe uitslag was van het bloedprikken: progesteron was goed/hoog. ze willen een waarde zien vanaf 30 en dat was bij mij 48. samen hebben we 44% kans dat het op de natuurlijke manier gaat lukken. daarom heeft het op dit moment eigenlijk geen zin om te gaan behandelen. ik moet over drie maanden terug komen (begin februari), en dan kijken we verder. manlief leek het wel even vervelend te vinden (waarom duurt het dan toch al zo lang, is het tot nu toe niet gelukt etc). maar na uitleg begreep hij het wel, ik had me er eigenlijk al een beetje op ingesteld dit bericht.



ik zou in principe 7 november n.o.d. hebben, ben benieuwd. m'n temperatuurkaart is wel wat anders dan andere keren: afgezien van die dip direct na de eisprong is ie wel stabieler dan de andere twee keer en zit ik al een week lang op afwisselend 36,9/37,0 en is ie ook net een tikkie hoger. ook voel ik me niet helemaal lekker, af en toe misselijk, gerommel in m'n buik, al sinds de eisprong meer winderigheid. ook ben ik 's avonds meer moe en wil ik om 21u eigenlijk al gaan slapen

maargoed, het blijft afwachten. op zogenaamde symptomen moet ik ook niet letten, dan was ik al vaker zwanger geweest dit jaar. aan de andere kant ook positief denken en hoop houden dat het deze keer misschien wel raak is.



morgenmiddag vertrekken manlief en ik t/m zondag naar België, even naar centerparcs. wel fijn even afleiding. komende week wordt toch weer beetje spannend door n.o.d.



hoe gaat het met de anderen? nog iemand die binnenkort n.o.d. heeft?

Fijn weekend alvast allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Ferrari, fijn dat je goed nieuws in het ziekenhuis hebt gehad.

Ik kan me ook je man z'n reactie voorstellen. Je wilt zo graag en als er dan medisch gezien niets aan de hand is, waarom duurt het dan zo lang. Maar het is wel een uitslag waar je op mag vertrouwen. En van alle uitslagen die je kunt krijgen de beste.

Ik heb precies hetzelfde mee gemaakt. Na mijn miskraam lukte het niet meer om zwanger te worden. Ook de hele molen door geweest en zelfde conclusie: grotere kans om zelf zwanger te worden dan mbv behandeling. Wij kregen alleen geen datum mee waarop we weer terug mochten komen.

We hadden samen afgesproken dat we het de zomer nog de tijd zouden geven en dat we anders in september terug zouden gaan (dat was dan 9 maanden na de laatste afspraak). Zover is het bij ons niet gekomen omdat ik toen ineens zwanger bleek te zijn.

Ik weet als geen ander dat positieve verhalen niets zeggen over of je zelf zwanger wordt. Maar ik heb altijd wel geprobeerd om me er aan op te trekken. Ik hoop dus dat ik je hiermee help.

En ik hoop nog harder dat alle symptomen die je nu meet / waarneemt wijzen op een zwangerschap. Ik duim voor je dat je over een week een positieve test in handen hebt.
Alle reacties Link kopieren
Ik begreep zijn reactie ook idd, gelukkig legde de arts het duidelijk uit. Bovendien vertelde hij van de stellen die een kinderwens hebben 20% in de eerste twee maanden zwanger raken, na een jaar is 85% zwanger. Ookal duurt het bij ons langer, dan betekend dat niet dat we minder kans hebben op een zwangerschap.



Ik begrijp wel wat je bedoeld over verhalen van zwanger worden na een jaar, ik weet ook echt wel dat het kan daar ben ik ook niet bang voor ofzo. maar toch denk je ook, eerst zien en dan geloven, wat tot nu toe bij ons dus nog niet het geval is.



daarnaast is de 'diagnose' die we hebben gekregen van de arts positief. maar ik heb gewoon niet heel veel vertrouwen in m'n lichaam. behalve pfeiffer is er nooit iemand geweest die iets duidelijk aanwijsbaars kon vinden als verklaring voor mijn vermoeidheid, toch heb ik hier al bijna 10 jaar last van. En er is niemand die mij ooit echt heeft kunnen helpen met een behandeling o.i.d.

ik ben me ervan bewust dat vruchtbaarheid iets héél anders is en hier wel geslaagde behandelingen voor zijn (ik denk overigens niet dat het samenhangt met mijn vermoeidheid), maar de diagnose dat er eigenlijk niets aan de hand is waar ik me evt. zorgen over zou moeten maken heeft me tot nu toe dus nog niet veel opgeleverd/vertrouwen gegeven.



maar ik ben erg blij voor jou dat het is gelukt. hoe ver ben je nu en hoe gaat het met je? al druk met de voorbereidingen?



ik voelde me gisteren trouwens niet lekker, last van mn buik en rug, en dan net toch de menstruatie weer begonnen. wel een fijn weekend weg gehad, had het ook echt wel nodig, jammer dat het dan weer zo eindigd.
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Kom even zwaaien, heb weinig zin om me met zwanger dingen bezig te houden momenteel.



Ferrari, fijn dat de uitslag goed was! Wat betekent die 44% eigenlijk? Kans per jaar, maand, iets anders?



Hier ook vorige week weer ongesteld geworden, was toch niet leuk ook al probeer ik er niet op te rekenen.
Alle reacties Link kopieren
Balen voor jullie, Ferrari en Moringa.

Ik kan me voorstellen dat je het hele zwanger worden af en toe behoorlijk zat bent.



Hoe dat met die percentages zit heb ik eerlijk gezegd nooit helemaal begrepen. Of dat dan per keer of per jaar of weet ik veel wordt bekeken. Ben sowieso niet zo'n rekenwonder.



Hier kunt het goed. Inmiddels 26 weken. Eigenlijk vrij weinig klachten. Beetje sneller vermoeid maar verder eigenlijk niet veel.
Even een berichtje van mij.

Hebben eindelijk de uitslag van het spermaonderzoek. Zag er allemaal goed uit. Geen reden waarom het niet zou lukken. Aantallen weet ik niet, weet ook niet of ze dat tegen mijn vriend hebben gezegd, maar het was iig goed. Ben nu een beetje in dubio wat en wanneer de volgende stap is. Zit inmiddels in ronde 20..
Alle reacties Link kopieren
Chevrolet, wat fijn dat de uitslag bij jullie goed was. Ik kan me tegelijkertijd goed voorstellen dat je twijfelt hoe nu verder. Want als het dan allemaal goed is dan wil je dat ook zien.

Heeft de arts nog advies gegeven? Of is bij jullie ook het advies om voorlopig zelf te proberen? Of moet jij nu verder door de molen?

Anders helpt het misschien om met je vriend af te spreken hoe lang jullie het de tijd willen geven.

Sterkte!
Test
Hi ladies!



Aangezien ik al eerder probeerde te posten maar dat sinds de nieuwe lay out elke keer niet lukte heb ik t eerst even getest hierboven hihi.. vooral omdat het altijd best een lap tekst is.



Hoe is het met jullie?



Miaauw, was je suiker test goed? Moet dat sowieso of hadden ze een aanleiding ervoor?



Moringa.. pfff.. t zit niet echt mee he.. gelukkig lijk je er redelijk nuchter onder en lijk je het niet je leven te laten beheersen.. ik duim gewoon weer voor je voor deze maand..



Chevrolet fijn dat alles goed was! Al snap ik ook wel dat het de onduidelijkheid en onzekerheid niet wegneemt aangezien je je dan natuurlijk afvraagt waarom het dan nog niet is gelukt.. hopelijk gaat het jullie nu goede hoop geven en lukt het jullie nu snel om zwanger te worden.. ik zal voor jullie duimen! Daarnaast denk ik indd dat het voorstel van serieas een goed idee is om een bepaalde tijd af te spreken met je vriend waarop jullie het zelf willen proberen voor jullie een vervolgstap nemen.. wat wil je zelf?



Hartje een beetje late reactie van mij haha maar wat fijn dat de 20 wk echo goed was! Ja hebben toevallig afgelopen week de uitzet geregeld.. kamer kinderwagen badset box etc.. iig alle grote dingetjes het is indd echt heel moeilijk om te weten of je alles goed koopt en wat nou geen miskoop is.. ik vond de kinderwagen (is de joolz earth geworden 😊) en het matrasje wat je in de ledikant legt heel belangrijk vooral aangezien het kindje in beiden veel in ligt.. hebben jullie alles al uitgekozen? En hoe voel je je?



Ferarri, wat fijn dat de uitslag goed en de arts positief was! ik snap je gevoel van dat vertrouwen in je eigen lichaam kwijt raken.. ik was dat ook totaal na bijna 2,5 jaar en toch kan het blijkbaar al heb je natuurlijk al helemaal geen vertrouwen in artsen door je vermoeidheid waar je al zo lang mee loopt..gaat het daar wel iets beter mee? lijkt me zo vervelend.. van de grafieken snap ik eerlijk gezegd ook niet veel.. heb je al ovulatietesten besteld? Ik had volgens mij die van 123thuistesten punt nl en dan de dipsticks.. misschien fijn om dat naast het temperaturen in de vruchtbare week te gebruiken? Dit geeft namelijk aan wanneer je ovulatie verwacht word en temperaturen laat zien wanneer het al geweest is.. ik ga voor je duimen meis voor deze maand!



Serieas wat fijn dat je je goed voelt!! Geen last van hormonen en vreetbuien? Hihi.. Heb jij alles al gekocht voor de kamer enzo en geregeld? Stiekem vliegt de tijd! Het lastigst vind ik de naam uitzoeken.. pff ben af en toe bang dat we niet op tijd "de" naam vinden



Tralala en sun hoe gaat het met jullie?



Hier gaat alles goed, voel de kleine gelukkig regelmatig en heb geen klachten waar ik niet mee kan leven.. heb bijv wel wat last van hormonen, maagzuur en vermoeidheid.. en als ik lang loop krijg ik last van mn stuitje dus moet wel een beetje op mijn bekken letten.. maar ik geniet alsnog met volle teugen en vind het allemaal nog goed te doen.. doen jullie cursussen? Zijn jullie veel aangekomen? Ik nu ongeveer 7 kilo..



Lieve niet zwangere ik blijf voor jullie duimen hopelijk is er deze maand ook ineens weer zo een maand dat jullie ineens met zn allen een positief leuk bericht mogen delen hier!
Alle reacties Link kopieren
Goeieavond!



Ik ben dus niet de enige die probleempjes heeft met het nieuwe uiterlijk van het forum. Ik hoop dat dit berichtje zo wel goed aan komt.



Even een update van mij:

De huisarts had zijn werk goed gedaan, doorverwijzing naar het ziekenhuis is spoedig verlopen. En inmiddels is het alweer een aantal weken geleden dat we een intakegesprek hadden in het ziekenhuis. Tijdens dit gesprek werden de vragenlijsten doorgenomen die we vooraf hadden ingevuld en er werden nog wat andere vragen gesteld. Verder niks raars. Voordat we met een behandeling kunnen starten moeten er nog een aantal dingen worden onderzocht. (ik moest bloed laten prikken en vriend moest nog een potje inleveren maar ditmaal in een gespecialiseerd ziekenhuis waar ze het uitgebreid kunnen onderzoeken). A.s. maandag krijgen we van beiden de uitslag en word ik nog wat inwendig onderzocht. Ennnnnnn.... hopelijk horen we of we met een ICSI behandeling kunnen starten.

Spannende tijden!
Alle reacties Link kopieren
Moringa, fijn dat je even langs kwam om te laten weten hoe het met je gaat. Goed dat je probeert er minder mee bezig te zijn, hopelijk lukt het om wat fijne afleiding te vinden. De teleurstelling wordt er idd niet minder door.



Fijn dat je je over het algemeen goed voelt Serieas!



Dat is een goede uitslag Chevrolet, ik vind het ook lastig: als alles goed lijkt te zijn waarom lukt het dan niet? Ik vind de tips van Serieas eigenlijk wel goed om samen te bekijken wanneer je meer hulp/onderzoek wilt.



Stresskipje, fijn dat het ondanks je klachten wel te doen is. Ik denk dat 7 kg echt niet raar of veel is, je bent al over de helft toch? Bovendien groeit er iets heel moois in je!



Wat spannend allemaal Sun! Ik hoop dat ze jullie gaan helpen en het ook snel resultaat gaat geven. Ik heb wel gelezen dat de trajecten (of het nu ivf/icsi is) wel zwaar kunnen zijn. Delen jullie het met familie of ga je dat doen denk je? Veel succes in ieder geval.



Hier: ik heb het idee dat de percentages als een eindcijfer op je diploma zijn en aangeeft hoe hoog de kans is dat het zonder hulp kan in het algemeen (of iedere cyclus), niet zo zeer een termijn aan geeft.



Ik heb maandagavond de ovulatietesten gekocht, verwacht ze vandaag of morgen binnen te krijgen. Voor mij hoeft het niet zo, maar manlief wilde het graag proberen. Maargoed, ik heb sowieso het idee dat ik het mis. Het nadeel van temperaturen is dat je pas achteraf kunt zien wanneer je je eisprong hebt. Ik en manlief vrijen om de 2/3 dagen en vanaf dag 13/14 iedere dag tot mn temperatuur een duidelijke stijging heeft. In mn vruchtbare dagen houdt ik bij met de app wanneer we het hebben gedaan. Op die manier weet ik eigenlijk zeker of we het goede moment hadden. Met een ovulatietest zie je dat misschien vooraf, maar naar mijn inziens geeft dat echt niet meer zekerheid. Of denk ik nu zo raar?



De arts in het ziekenhuis heeft volgens mij het idee dat we het op 't verkeerde tijdstip proberen waardoor het niet lukt. Terwijl ik daar niet over twijfel, ik ben echt wel zeker dat we het goed doen. Als we in februari terug zouden gaan neig ik ook eerder naar meer onderzoek dan naar het starten met clomid (hij had het er namelijk over me dan iets te kunnen voorschrijven). Terwijl we bijv. nog niet eens een samenlevingstest hebben gedaan. Wat naar mijn inziens best een logisch onderzoek is.



Qua vermoeidheid mag het beter. Ik heb een periode van bijna vijf jaar gehad dat het beter ging (hoewel ik absoluut niet het energieniveau had van een gezond persoon) maar sinds begin juni is het eigenlijk niets. Achteraf gezien is het een wonder geweest dat het met de bruiloft in mei 'zo goed' was. Vorige cyclus ben ik met de start van mn menstruatie 2 weken echt veel meer moe geweest en na drie weken kon ik zeggen er weer wat bovenop te zijn (dan hou je dus een week over voor het feestje opnieuw begint). Deze keer had ik er gelukkig niet zo'n last van, het verschilt per keer. Ook daarvoor zou ik blij zijn zwanger te zijn, vrouwen met chronische vermoeidheid kunnen dan juist opknappen door de hormonen. Bovendien ben ik niet iedere vier we weken een paar dagen extra moe door de menstruatie. En dan na de bevalling aan de pil, die mis ik wat dat betreft echt (ik had een pil met lage hormoondosering, langere cyclus, korte stopweek, bovendien slikte ik altijd een keer door).



Maargoed, ik wil niet altijd (ook nog) klagen over mn vermoeidheid. Daarom heb ik het er niet echt over. Maar wel lief dat je er even naar vroeg Stresskipje!
Sun; wat spannend!! Kan me opzich goed voorstellen dat je er naar uit kijkt om er z.s.m. mee te mogen beginnen! Het is volgens mij indd een zwaar traject zoals ferrari aangeeft.. aan de andere kant is een sterke kinderwens en blijven proberen terwijl de kans in jullie geval klein is dat het op de natuurlijke manier lukt ook heel erg zwaar.. ik zal voor jullie duimen dat het mag en dat het snel aanslaat..



Ferrari; ja over een paar dagen 27 weken dus de tijd vliegt lijkt wel! Ik denk dat de 7 kilo alweer is veranderd in 8 of 9.. want het gaat nu heel hard, mensen zeggen ook steeds vaker zijn het er geen 2 haha.. maar indd wat je zegt het is het waard.. en die klachtjes neem ik voor lief.. als ik het zo lees lijkt het me indd haast onmogelijk dat jullie op het verkeerde moment vrijen.. elke dag in de vruchtbare week lijkt me dat je het niet kan missen.. ik moet toegeven dat de ovulatietesten mij gewoon puur "rust" gaven.. ik had namelijk na zo lange tijd op een gegeven moment geen zin meer om elke maand in de vruchtbare week elke dag te "moeten" want er zat regelmatig een dagje tussen dat een van ons moe was of ff gewoon niet wilde "moeten".. door de ovutesten wist ik iets gerichter te vrijen ipv heel de week elke dag en was het de andere dagen gewoon omdat we het wilden en niet omdat het moest.. denk dat het mijn vriend ook wat minder stress bezorgde omdat ik het soms niet meer zei als ik een positieve ovutest had en had gespoeld (voor mn hoge ph waarde) en hem gewoon verleidde waardoor het spontaan over kwam en ook fijner was voor beiden.. denk dat vrouwen iets beter met die druk kunnen omgaan en mannen zien het iets meer als "niet of wel kunnen presteren" ik vind het overigens ook indd heel raar dat ze geen samenlevingstest bij je hebben gedaan.. door de samenlevingstest kwamen ze bij mij erachter dat vriend zijn zaad niet in mij overleefde door mijn slijm wat te zuur was waardoor het niet eens bij mn eierstokken kon komen.. maar fat is in miin grval de oorzaak geweest dat hoeft natuurlijk niet voor iedereen zo te zijn, het kan goed zijn dat ze er een goede reden voor hebben om nog even daarmee te wachten bij jullie maar je kan het altijd gewoon vragen of het niet eerder mag omdat je het gevoel hebt dat je dan echt alles uitgesloten hebt.. ovh meis.. op dit topic mag je zoveel klagen als je zelf wilt! Daarvoor zijn we er.. het klopt dat veel vrouwen ineens het tegenovergestelde krijgen bij n zwangerschap.. ik had namelijk al jaren last van bloedarmoede en nu is dat weg.. heb wel andere klachtjes en juist vermoeidheid blijf ik van iedere zwangere horen.. het kindje pakt namelijk een deel van jouw energie om te kunnen groeien en bewegen en zo dus houd er wel een beetje rekening mee dat dat een kwaal is die dan misschien niet weg gaat maar verergert.. Heeft je vermoeidheid vooral met de maandelijkse periodes te maken? Dan lijkt het me misschien wrl iets hormonaals?? Echt vervelend dat ze er niks tegen kunnen doen want het belemmerd natuurlijk een groot deel van je tijd en plannen.. helaas kan ik je geen advies geven daarover maar wel veel sterkte wensen hopelijk is er op een gegeven moment wel een oplossing voor om het goed te verminderen of weg te halen



Hoe gaat het met de rest? Wat is het stil hier meiden.. lekker genoten van jullie weekend?
Alle reacties Link kopieren
Nou meestal was het toch maximaal vier dagen achter elkaar, meestal tot mijn temperatuur duidelijk gestegen was. Het komt eigenlijk niet voor dat we het in de vruchtbare week iedere dag doen.



Vorige week donderdag begonnen met testen, het was dag 11 en mn temperatuur was al een paar dagen gezakt/had een dip wat meestal aangeeft dat mn eisprong eraan komt. Zaterdag ging ie iets omhoog (maar bleef in vergelijking met andere temperatuurkaartjes echt aan de lage kant. Daar is ie nu een aantal dagen stabiel op, het stijgt niet verder. Ook was er op zaterdag een duidelijke piek te zien op de ovulatietest. Daarna bleef ie tot gisteren nog duidelijk donkerder, vandaag iets lichter maar alsnog een duidelijke streep. Ik heb opgezocht wat het kan zijn als je meerdere 'positieve' dagen hebt: je gaat uit van je duidelijkste piek (zaterdag voor mij) maar het kan ook komen doordat je zwanger bent.



http://www.babybytes.nl/a ... 829871&vnaam=mybabywishes



Ik vind het lastig dat de ovulatietesten niet duidelijk overeen komen/aansluiten met mn temperatuur. Tot nu toe geeft het dus nog weinig rust, anderzijds als ik alleen mn temperatuur zou hebben gehad dan zou ik voor mn gevoel nog geen ovulatie hebben gehad. Nog steeds behoorlijk onzeker op het moment dus..



http://www.babybytes.nl/t ... am=mybabywishes&kaartnr=4



Manlief is overigens wel fan van de testen, hij vind de zekerheid van dat je het goede moment hebt prettig. Ik weet het nog niet zo, het lijkt mij dat de prestatiedruk hiermee juist hoger wordt (we gingen 's avond weg, dus het was meer: jij. nu. hier. (wat voor deze keer ook wel z'n charme had )



Ik denk trouwens niet dat het samenhangt met mn vermoeidheid. Het is meer toeval dan wijsheid. Ik denk dat iedereen met de menstruatie meer moe is, ik heb dat misschien net wat meer. Dat ik het de vorige keer meer had is meer toeval.



Fijne dag allemaal!
Alle reacties Link kopieren
Hey! Hoe gaat het met jullie allemaal?



Inmiddels wel iets gerustgesteld. Ik heb contact gehad met het ziekenhuis via de digitale kinderwenspoli. Ik heb mijn vraag gesteld, in combinatie met mn temperatuurkaartje en een duidelijke foto van de ovulatietesten. Onze eigen arts heeft er naar gekeken, we mogen uitgaan van de ovulatietesten. De lichaamstemperatuur is volgens hem niet alleszeggend. Waarschijnlijk is mijn nod nu volgende week zaterdag, afwachten dus. Mn temperatuur is sinds gisteren nog wel een 'extra' sprong omhoog gegaan. Ik twijfelde of ik het wel moest vragen aan het ziekenhuis (wil daar niet overkomen als een of ander pietje paniek), maar ben achteraf blij het gedaan te hebben. Er viel echt even een last van me af, bovendien reageerden ze ook vriendelijk en erg snel (binnen 2u had ik een reactie, terwijl je uit moet gaan van 24u).



Fijne dag!
Alle reacties Link kopieren
Hé Ferrari!



Wat goed dat je toch het ziekenhuis hebt gevraagd hoe zij er tegen aankijken. Ik kan me voorstellen dat je er rustiger van wordt. Ik vond jouw testen inderdaad behoorlijk duidelijk en op basis daarvan zou ik ook gedacht hebben dat je zaterdag de test had die aangeeft dat je binnen zoveel uur je ei zou hebben.



Bij mij waren de testen op de dagen voorafgaand aan mijn ei en erna bijna wit (echt een super licht streepje) en op de echte piek zag ik wel wat meer kleur. Maar in mijn bijsluiter (van sensitest) stond dat je dat kunt hebben of wat jij hebt, dat de testen altijd al wat donkerder kleuren. Maar de echte piek die zie je net als bij jou inderdaad wel en die kondigt je ei aan.



Wat betreft de prestatiedruk voor je man is het misschien handig om niet al te veel de nadruk te leggen op de positieve test. De mijne vond het omdat het ook langer duurde voor ik zwanger was echt niet altijd leuk om te moeten en dat heeft er ook een aantal keren toe geleid dat het toen het echt moest niet of niet goed lukte. Ik in dikke tranen, hij gefrustreerd. En als het niet moest ging het prima! Dus puur psychisch. Dus mijn advies, blijf die testen doen en vertel je man pas achteraf dat jullie het goede moment te pakken hadden.

De keer waar ik nu zwanger van ben was zijn verjaardag en pas dag 11 van mijn cyclus dus eigenlijk nog te vroeg voor mijn ei. Ovulatietest was niet zo duidelijk omdat we 's avonds gezellig de kroeg ik waren geweest, dus veel gedronken (dus vrij lichte test, maar al wel wat donkerder). Toen waren manlief en ik er dus allebei niet zo op gefocust dat het moest en dat was sowieso een stuk fijner. Maar achteraf was dat wel mijn ei.



Hier gaat het wel goed. Ik ben niet meer zo snel met alles, maar ik ben nog wel fulltime aan het werk en ook in huis zijn wij nog druk doende. Het kamertje willen we dit weekend afmaken en dan moeten we de zolder nog gaan opruimen. We hebben de afgelopen tijd veel opgeruimd en veranderd in huis en alles wat bewaard moet worden, hebben we naar zolder gebracht, maar dat is nu net een pakhuis en dat is dus niet handig. Dus dat moeten we ook nog te lijf. Maar goed, dat komt wel goed. Het lijkt er op dat ons huis eind 2014 voor het eerst bijna helemaal af. Wow!
Hi ladies,



Fijn weekend gehad? Ik wel, heerlijk dagje geshopt en uit eten geweest met vriendinnen en vandaag lekker op het terras gaan lunchen met vriendlief.. knap daar altijd zo van op als ik leuke dingen kan doen hihi..



Al moet ik zeggen dat het weekend voorbij vliegt en ik wel wat meer rust moet gaan nemen denk ik nu wel..



Ferarri fijn dat je snel antwoord kreeg op je vraag en nooit bang zijn om te vragen of "zeikerig" over te komen.. heel logisch dat je af en toe hulp/bevestiging zoekt.. betreft de ovutesten hield ik altijd aan dat mijn ei eraan kwam als de test streep even donker of donkerder was dan de controlestreep! als ik naar je testen kijk had ik in de gordijnen gehangen op de 15e .. ps als je bang bent voor de prestatiedruk indd gewoon testen en niets zeggen maar verleiden hihi ook leuker voor de man..



Serieas wat heerlijk dat jullie huis dit jaar nog af is.. is het gelukt dit weekend met het kamertje? Hoeveel weken voor je uitgerekende datum ga je met zw.sch. verlof?



Hoe is t met de rest?!
Alle reacties Link kopieren
Manlief heeft volgens hem minder prestatiedruk wanneer hij zeker weet dat het het goede moment is, hij gaf aan het zwaarder te vinden als we het meerdere dagen achter elkaar 'moeten' doen in afwachting van de eisprong/temperatuur stijging. Hij vraagt zelf aan mij wat goede dagen zijn, ach als hij dat prettiger vindt is het goed. Mocht hij dat niet zo aangeven dan zou ik het idd zo doen als jij zegt Serieas!



Is het gelukt met de babykamer? Heb je er een kleurtje in of hou je het neutraal? Fijn dat jullie straks klaar zijn met het huis, zijn jullie daar lang mee bezig geweest?



Hoe veel weken ben jij nu Stresskipje? Ook al bijna klaar met de babykamer?



Miaaauw, is de misselijkheid inmiddels wel minder?



Hartje en Tralala hoe is het bij jullie?



Hoe gaat het bij de andere niet-zwangeren? Moringa, Chevrolet en Sun?
Alle reacties Link kopieren
Hoi Ferrari en andere dames,



Even een heel kort berichtje. Ik merk dat ik niet zo'n zin meer heb om me de hele tijd met zwanger-dingen bezig te houden dus ik ga nog maar sporadisch meeschrijven denk ik.



Ferrari en Chevrolet: fijn dat alle onderzoeken goed en alles er goed uitziet. Wel lastig dat jullie nog steeds met de 'en waarom lukt het dan niet?' onzekerheid zitten.

Sun: spannende tijden voor jullie. Succes en ik hoop dat het allemaal meevalt in het ziekhuis.

Serieas en stresskipje: het gaat nu echt hard. Het is al bijna 2015 en al bijna zover dat jullie je kindje krijgen. Fijn dat jullie je alletwee goed voelen zonder al te veel kwaaltjes.



Oh ja, ik ben vandaag ongesteld geworden. Jammer maar het zat er al vanaf zondag aan te komen dus was geen verassing.



groetjes Moringa
Ferrari gewoon doen waar jullie je prettig bij voelen of dat nou elke dag is of zodra je ovutest het zegt.. het belangrijkste is dat het "moeten" niet vervelend word



Ik ben nu 28 weken en nog lang niet klaar met de babykamer haha het word ook pas over 1.5 week bezorgd maar hebben nog zo super veel te regelen en doen hier in huis voor we die kamer in elkaar kunnen gaan zetten dat ik hoop dat er wat meer vaart in komt snel.. want begin er soms wel n beetje over te stressen..



Moringa.. ik weet niet wat het is met jou maar ik wil je altijd zo graag een goeie knuffel geven.. al helemaal nu het weer eens zover is.. ik vind het heel goed en knap dat je wat afstand probeert te nemen.. ik denk dat dat ook zelfbescherming is en dat ken ik zelf maar al te goed.. ik hoop dat het volgende maand onverwachts ineens raak is bij jullie.. heb je er een tijd aan gegeven voor je naar het zh terug gaat of willen jullie het alleen nog op de natuurlijke manier proberen? Blijf aub updates geven hoe het met je gaat.. het is hier al zo stil en ik blijf voor jullie duimen!



Andere meiden hoe gaat het met jullie?
Hoi dames, net als moringa heb ik ook minder zin om te forumen. Ik wordt vandaag weer ongesteld, dus nog steeds geen geluk. Wij hebben besloten om in maart volgend jaar verdere stappen te ondernemen. Dan zijn we twee jaar bezig. Mijn vriend moet in februari voor langere tijd naar het buitenland dus als hij dan terug is gaan we naar het ziekenhuis. Tot die tijd hoop ik nog steeds op iets spontaanss maar ook deze maand weer niks. Vriend was wel wat teleurgesteld, ik had het wel verwacht.



sun, moringa en ferrari, hopelijk mogen wij ook snel zwanger zijn. Ik blijf duimen voor ons

voor de zwangeren, geniet van de laatste maanden. Jullie zijn allemaal vrij vlot na elkaar uitgerekend en dat schiet toch ook al aardig op!
Alle reacties Link kopieren
Neeeeee! Ik had een heeeeel verhaal geschreven en nu is alles weg. Ik moet nog even wennen denk ik aan het nieuwe forum.

Ben daarom ook lang niet op het forum geweest. Ook weinig tijd en soms gewoon vergeten. Maar nu even bijkletsen dan maar.



Ferrarigirl, wat kut dat je weer ongesteld bent geworden :( iedere maand weer zo frustrerend! Kan me voorstellen dat je niet begrijpt hoe het nou niet kan lukken. Ondanks dat de resultaten positief zijn in het ziekenhuis. Goed dat je iedergeval nu ovulatietesten gebruikt. Ik vond die dingen echt ideaal en gaven mij een hoop rust en duidelijkheid. Van die prestratiedruk herken ik wel. Hebbe wij ook wel eens gehad. Goed dat jullie erover praten en je man duidelijk aangeeft wat hij graag wilt of nodig heeft daarin. Ik blijf doorduimen voor jullie.



Stresskipje, fijn dat alles goed met je gaat! Ik zit inmiddels ook op 7 kg. Vind het best netjes leuk dat jullie kamertje bijna geleverd wordt. Hier inmiddels alle grote spullen binnen. Vind het heel gek nu alles er ineens zo staat. Maakf het zoveel echter allemaal. Wij moeten alleen de assecoires enz nog. Wat betreft cursus heb ik me wel opgegeven voor iets. Maar dat startte geloof ik pas rond de 30e week. Dus nog niks van gehoord. Ga jij iets doen? En wanneer ga je met verlof?



Miaauw, hoop dat je je inmiddels wat beter voelt! Fijn dat het kamertje af is. Erg leuk hoor. Gaat opschieten nu he!



Moringa, snap dat je het af en toe goed zat bent en geen zin hebt om te forummen. Ik baal zo voor jullie dat het nog niet gelukt is :( iedere maand weer die frustratie. Ik blijf zo voor je duimen ( voor de anderen oook natuurlijk) laten jullie het nu even zo? Of gaan jullie nog bepaalde acties ondernemen.



Serieas, heerlijk dat jullie zo in de opruimbui zijn! Geeft een lekker gevoel he! Is inmiddels het kamertje af? Hoe voel je je verder?



Chevrolet, fijn dat de uitslagen goed waren! Maar snap dat je nu niet zo goed weet hoe verder. Balen dat je weer ongesteld geworden bent meis :( zo frustrerend. Fijn dat jullie besloten hebben om in maart actie te ondernemen. Gaf ons toen wel rust. Uiteindelijk niet meer nodig geweest, dus hoop idd voor jullie ook op zoiets spontaans.



Hoop dat ik nu niemand vergeten ben. Heb even snel uit mm hoofd alles proberen na te typen.

Hier gaat het goed. Nu 26 weken. Op wat rug/schouder klachten voel ik me prima. Wel hierdoor besloten om de zorg uit te gaan ( heb lichamelijk zwaar werk) dus ze zijn nu druk aan het bedenken wat mn vervangende werk gaat worden. We zullen zien. Hoop tot 36 weken door te kunnen gaan, maar weet niet zeker of ik dat volhoud haha



Meiden ik duim enorm door voor jullie! Er mag snel wel weer een zwangere bij komen hoor! Het is jullie zo enorm gegund. Hou vol meiden.

Dikke knuffel!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven