waar waar achteraf spijt van, huis bouwen of renoveren

26-10-2014 08:14 53 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi,



Wij zijn druk met de voorbereidingen van ons nieuwe huis. We gaan zelf bouwen. We horen van veel mensen tips en trucs en dingen die ze zelf achteraf nooit meer zo zouden doen. Meest gehoorde is een vergeten buitenkraantje of stopcontacten en aansluitpunten voor tv en water bijv.



Wie heeft er nog andere punten die je nu anders zou doen of waar je juist super blij mee bent! Ik ben benieuwd.
Alle reacties Link kopieren
quote:Annapalona schreef op 26 oktober 2014 @ 09:13:

[...]





Wel veiliger met kleine kinderen die hogere stopcontacten.Kwestie van stopkontakten met kinderbeveiliging nemen.
wie de toekomst als tegenwind ervaart, loopt in de verkeerde richting.
Alle reacties Link kopieren
Bij het inbouwtoilet: boven het inbouwgedeelte een kast tot tegen het plafond (zelfde diepte, zelfde materiaal. De muur lijkt gewoon door te lopen). Ben ik zo blij mee: gaat alle voorraad aan toiletpapier, schoonmaakmiddelen en dergelijke in!
Als het gras bij de buren altijd groener is dan is het kunstgras
Draai kiep hebben wij ook en inderdaad, de raambekleding was een lastige. Uiteindelijk gekozen om zowel beneden als boven voor hetzelfde te kiezen, plisse. Bij de draai-kiep werden daar klemmen voor gebruikt op het kozijn zelf, met een draadje erlangs, zodat het plissegordijn netjes gebruikt kan worden, top-down etc.

Vind draai-kiep wel erg handig als het gaat om ramen lappen en de kozijnen schoonmaken. En met het schilderen was het ook wel erg handig.



Verder hebben wij gekozen om eerst alles te schilderen. Beiden wilden we graag granol op de muren, maar het werd ons door verschillende stukadoors en de aannemer zelf afgeraden, omdat dit kon barsten ivm werken van het huis. Hou daar ook rekening mee.. Wij vonden het zonde om voor duizenden euro's aan mooi stucwerk uit te geven, wat een grote kans had op scheuren/breken. Idem het plafond, ook dit hadden we willen laten stucen in een schuurplafond. Past perfect bij de stijl van het huis.. Helaas ook hier grote kans op verkleuringen en scheuren de eerste jaren.



Over 5 jaar pakken we de muren nog een keer aan en dan wel op de manier zoals we graag willen en zoals bij de bouw van het huis past. Voor nu volstaat het schilderwerk.

Ook willen we dan naar het plafond kijken. We hebben gelukkig nog even de tijd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven