Baby 3 mnd uit logeren?

27-10-2014 09:36 67 berichten
Als onze dochter ruim 3 maanden oud is hebben mijn man en ik iets te vieren. Daarom hebben we een paar weken geleden bedacht dat het leuk zou zijn om dan een nachtje een hotel te pakken en dochter te laten logeren bij haar opa en oma. Mijn idee was het zelfs. Op dat moment was ik er nog niet helemaal klaar voor, maar ik had verwacht dat het tegen die tijd wel zou kunnen. Ook omdat ik dan al zo ongeveer moet starten met werken en dochter ook naar het kdv gaat.



Nu komt het moment dichterbij en jullie raden het misschien al; ik zie er gigantisch tegenop. Ik zie allerlei praktische bezwaren, zoals dat mijn zorgvuldig gekolfde voorraad melk opgaat aan dat weekend terwijl dochter ook nog naar het kdv moet en ik ook mijn schoonmoeder niet kan vertellen hoeveel cc er in een fles moet bijvoorbeeld omdat ik geen idee heb hoeveel dochter aan de borst drinkt. Maar belangrijker nog is mijn gevoel dat ik het zo ontzettend sneu vind voor mijn dochter. Een avondje bij een oppas, oke (hebben we ook al eens gedaan), maar nu wordt ze ook nog wakker om een vreemde plek en moet ze alle voedingen uit de fles drinken. 's Avonds wil ze nog steeds wel clusteren en ik had verwacht dat dat nu wel zo ongeveer afgelopen zo zijn.



Gisteren heb ik dit met mijn man besproken. Hij was begripvol en stelde voor om het te cancellen maar ik zag ook hoe teleurgesteld hij was. En hij gaf ook wel aan dat ik toch aan dit soort dingen moet wennen. Ik heb de beslissing nu nog even vooruit geschoven.



Ik weet het gewoon niet meer. Het lijkt me heerlijk om er even samen met mijn man op uit te zijn, tijd voor elkaar na deze hectische periode. Maar ik ben ook bang hoe onze dochter erop zal reageren. Opa en oma wonen ver weg dus ze ziet ze niet vaak en ik denk dus niet dat ze ze nog kent als ze daar komt. Overigens zitten wij in dat weekend niet ver bij opa en oma (en dus dochter) vandaan.



Wat zouden jullie doen in deze situatie? Iemand ervaring met het laten logeren van een jonge baby, hoe reageren ze daar op?
Alle reacties Link kopieren
Het verschilde bij mij per kind. De eerste ging regelmatig een nachtje logeren vanaf 3 maanden. Bij ouders en schoonouders, die paste ook 1 dag pw op. Ik moet er wel bij zeggen dat hij toen al over was op FV.



Bij de tweede had ik meer moeite om los te laten. Pas met 6 maanden uit logeren. Terwijl hij net zo makkelijk is als de eerste.



Dus rationeel zeg ik: tuurlijk laten logeren. Er zijn geen echte redenen om het niet te doen, je ouders zorgen vast goed voor haar, echt! Em. met 3 maanden 'herkennen' ze vrijwel niemand, houden ze niets aan over.

Emotioneel snap ik het ook, ze is nog zo klein..
Ik snap niet zo goed dat je zoiets van tevoren afspreekt. Ik ben van mening dat als je samen voor een kind gaat, dat het kind ook bij jullie als gezin horen. Wij gingen een weekend weg toen ze een maand of 2 was, met onze dochter erbij. Voor ons lekker, want er even uit. En toch samen. Wij zijn altijd ook partners gebleven, ook met kind. Daar hoefden wij niet een nacht voor naar het hotel.
quote:Aztec schreef op 27 oktober 2014 @ 19:28:

Ik snap niet zo goed dat je zoiets van tevoren afspreekt. Ik ben van mening dat als je samen voor een kind gaat, dat het kind ook bij jullie als gezin horen. Wij gingen een weekend weg toen ze een maand of 2 was, met onze dochter erbij. Voor ons lekker, want er even uit. En toch samen. Wij zijn altijd ook partners gebleven, ook met kind. Daar hoefden wij niet een nacht voor naar het hotel.Nou, ik begrijp best dat je even met elkaar wil zijn zonder baby. Even niet vader of moeder zijn, maar partner van.
Alle reacties Link kopieren
Mijn nichtjes sliepen met 2 maanden bij mijn ouders (opa en oma) en ook bij de andere ouders.

Maar misschien waren die gewoon wel eens blij om eens een nacht te kunnen slapen
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Bijslapen, of omdat het praktisch is ivm avondje uit dat kan ik me allemaal wel voorstellen. Budapest, heb je kinderen? Ik heb dus nooit het idee gehad dat ik alleen maar moeder was. Al vanaf het moment dat mijn man thuis kwam van werken, voelde het anders voor mij (toen ik nog in mijn verlof zat).
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het heerlijk om af en toe zonder kinderen te zijn!! Ik ben niet alleen moeder en zou er echt ongelukkig van worden om overal je kind mee naar toe te nemen.

Het gaat mij niet om het uitslapen (kan ik sl jaren niet meer) maar om de tijd alleen. Tijd die niet om dd kinderen draait, geen rekening houden met slaapjes, eten of luiers.
Alle reacties Link kopieren
Of speelgoedwinkels en toeristenbussen
quote:factor15 schreef op 27 oktober 2014 @ 20:47:

Ik vind het heerlijk om af en toe zonder kinderen te zijn!! Ik ben niet alleen moeder en zou er echt ongelukkig van worden om overal je kind mee naar toe te nemen.

Het gaat mij niet om het uitslapen (kan ik sl jaren niet meer) maar om de tijd alleen. Tijd die niet om dd kinderen draait, geen rekening houden met slaapjes, eten of luiers.



Ik ook. Maar dat spreek ik niet al voor de bevalling af. En als het zoals bij TO ook niet helemaal goed voelt, dan moet je kijken of dat dan ooik nu moet.



Zo nu en dan vrij nemen op een crechedag vond ik ook heerlijk.
De knoop is doorgehakt. Toen dochter vanavond moest huilen en voor de derde keer in 2 uur tijd op zoek was naar de borst was het mij helemaal duidelijk dat het te vroeg is voor de plannen die we hadden.



We hebben nu een nieuw plan waarbij wij tijd met elkaar kunnen doorbrengen, opa en oma tijd hebben met hun kleindochter en dochter gewoon in haar vertrouwde omgeving blijft en tussendoor nog een keer uit de borst kan drinken.



Ik ben er nog steeds 100% voor zo nu en dan tijd met elkaar door te brengen zonder kinderen. Voor ons is dat echt anders dan de tijd die we doorbrengen met onze dochter, waar we overigens ook met volle teugen van genieten. Bedankt voor de suggesties, erg fijn!
quote:Aztec schreef op 27 oktober 2014 @ 19:28:

Ik snap niet zo goed dat je zoiets van tevoren afspreekt. Ik ben van mening dat als je samen voor een kind gaat, dat het kind ook bij jullie als gezin horen. Wij gingen een weekend weg toen ze een maand of 2 was, met onze dochter erbij. Voor ons lekker, want er even uit. En toch samen. Wij zijn altijd ook partners gebleven, ook met kind. Daar hoefden wij niet een nacht voor naar het hotel.Dat was ook geen afspraak in beton gegoten. Gewoon, fantaseren over hoe het zal zijn als er een kindje is. Uit eten en weekendjes weg deden we vaak dus dan zeg je eens tegen elkaar dat je dat zeker, weliswaar in veel mindere mate, wilt blijven doen. Ze hoort natuurlijk gewoon bij ons gezin, net zoals mijn man gewoon bij ons gezin hoort als ik alleen met dochter op pad ben.
Onze zoon was een huilbaby en die is al met maanden bij zijn tante gaan logeren. Hierdoor konden wij even een nacht doorslapen, want dit was echt nodig we zaten er doorheen.

Nu kreeg onze zoon wel bv, maar dat krijg hij na veel problemen via de fles. Daarbij moet ik wel zeggen dat ook met de fles een soort van clusterde.



Mijn zoon heeft niet erg gehuild bij mijn zus dat bij ons. De maanden(tot maand 6 toen ging het in eens beter) erna is hij elke maand wel geweest.



Nu ziet hij mijn zus al vanaf de geboorte minimaal 1 keer per keer dus vreemd is ze niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind het wel erg lang... (op basis van de topictitel)
Alle reacties Link kopieren
quote:Aztec schreef op 27 oktober 2014 @ 19:28:

Ik snap niet zo goed dat je zoiets van tevoren afspreekt. Ik ben van mening dat als je samen voor een kind gaat, dat het kind ook bij jullie als gezin horen. Wij gingen een weekend weg toen ze een maand of 2 was, met onze dochter erbij. Voor ons lekker, want er even uit. En toch samen. Wij zijn altijd ook partners gebleven, ook met kind. Daar hoefden wij niet een nacht voor naar het hotel.



Maar je bent toch ook nog een gezin als je iets niet met z'n drietjes doet?

In je relatie doe je toch ook niet álles samen en ben je toch ook nog een stel als je een avond/nacht zonder partner weggaat?

Maakt mij niet uit, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt, en snap ouders die wel af en toe samen weg willen,maar ook de mensen die deze behoefte niet hebben.

Maar bovenstaande redenatie snap ik niet.
Mijn zoon was vijf weken toen hij naar opa en oma ging. Wij hadden een oud en nieuw feest en zoon is toen ook bij mijn ouders blijven slapen.

Ik geloof niet dat hij er wat van gemerkt heeft. Ik had er ook geen moeite mee.



Als je het nu al niet ziet zitten dan zou ik het niet doen. Het is ook niet leuk voor je partner als jij niet volop en even los van alles kan genieten van een avond en nacht samen.
Alle reacties Link kopieren
Nee ik ook niet. Als je aan het werk bent ben je ook nog steeds een gezin ondanks dat je niet bij elkaar zit. Als je voor je werk een overnachting elders hebt, ben je ook nog steeds een gezin. Kind een weekendje uit logeren, dan hoort hij/zij nog steeds bij je gezin. Ga je later ook mee op kamp met je kind? Anders ben je geen gezin?
mijn zoon is met 6 en 12 weken bij opa en oma gaan logeren, en dat ging prima. Opa en Oma vinden het zo leuk dat hun kleinzoon er is, dat hij daar zo ontzettend veel aandacht krijgt en lief geknuffeld wordt. Opa en Oma hebben engelen geduld. Ik breng hem er dus graag heen



(ja, hij had ook een beetje teveel gedronken, want Oma dacht wat vaker dan ikzelf dat hij hongerig zou zijn. Maar ach, voor 1 nachtje is dat niet zo erg )



Overigens had ik ook wel een beetje het weeeige gevoel bij het afscheid. Dat ik het niet leuk vond om mn kind achter te laten. Maar meer omdat het moeder-gevoel ik alle hevigheid is losgebarsten, dan omdat het niet goed was bij Opa en Oma.
quote:jettekadet schreef op 28 oktober 2014 @ 15:52:

Ik vind het wel erg lang... (op basis van de topictitel) hahaha

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven