Geld & Recht alle pijlers

meer belasting voor miljonairs

25-10-2014 12:31 203 berichten
Alle reacties Link kopieren


De SP heeft een plan klaar om miljonairs flink meer belasting te laten betalen.





SP-Kamerlid Farshad Bashir gaat dit maandag in de Tweede Kamer voorstellen, meldt de Volkskrant zaterdag.



De partij wil het zo mogelijk maken dat kleine spaarders, mensen met een vermogen tot 30.000 euro geen belasting betalen.



Vakbeweging FNV pleit ook dat er een eerlijkere verdeling van de belastingdruk komt en wil daarom voor de invoering van een 'Dagobert Duck-taks' op grote vermogens. Dat zegt FNV-bestuurder Leo Hartveld zaterdag.



''Nu zwemmen er een paar mensen in Nederland in het geld. Dat geld kunnen we beter in onze economie steken. Het is voor iedereen beter als er meer echte banen komen. Dat zorgt voor zekerheid voor gezinnen en werkenden. En de winkeliers profiteren ervan als mensen meer te besteden hebben'', aldus Hartveld.



De oproep van FNV komt kort voordat de Tweede Kamer over de belastingen gaat praten. Met een werkloosheid van bijna 650.000 mensen, en een groeiende vermogenskloof, is het hoog tijd dat het kabinet zijn verantwoordelijkheid neemt, aldus de FNV.



Het huidige belastingstelsel is volgens de vakbeweging onvoldoende ingericht naar draagkracht. Met de invoering van de 'Dagobert Duck-taks' moet de ongelijkheid tussen rijk en arm kleiner worden.



Sinds wanneer ben je vermogend als je meer dan 30.000 euro op je rekening hebt staan??



Stel, je erft 40.000 of 70.000 euro van je ouders, iets wat echt regelmatig voorkomt

Voor dat geld hebben je ouders gewerkt, een huis afbetaald.

Of je bent zelf altijd spaarzaam en hebt ondertussen een lekker spaarpotje opgebouwd



En dan mag je extra belasting gaan betalen??????
Alle reacties Link kopieren
quote:NYC schreef op 27 oktober 2014 @ 10:26:

[...]





En wanneer is een loon dan een schijtloon? In feite zijn we allemaal rupsjes nooitgenoeg. Of we nu de multimiljonair zijn of degene met het schijtloon. Iedereen wil het liefst meer. Maar ja, er zijn genoeg mensen met een schijtloon in een tussengelegen rijtjeswoning met twee slaapkamers en een douche, die zuur kijken naar de mensen in een tweekapper met drie slaapkamers en een bad. En die kijken weer zuur naar de man in de vrijstaande woning met vier slaapkamers en twee badkamers. Die vindt op zijn beurt ook weer dat hij met zijn "schijtloon" niks kan omdat zijn zwager in een villa met tien slaapkamers, drie badkamers en een zwembad woont.



Werkelijk niemand is tevreden.Niet iedereen zit zo in elkaar hoor. Ik bezit vrijwel niets en ben daar zéér tevreden mee :-)
En nou is het afgelopen!
Alle reacties Link kopieren
quote:Crique schreef op 27 oktober 2014 @ 15:24:

[...]





Nee hoor, ik ken een heleboel mensen die, net als ik, met niks zijn begonnen, en door een goede studie en hard werken nu geld zat hebben, en die nog steeds solidair zijn met mensen die het minder getroffen hebben. En die dat laten merken bij de stembus.



Niet iedereen is uitsluitend geïnteresseerd in zijn eigen portemonee.Ze laten het merken bij de stembus? Lekker makkelijk, want ze willen dan wel weer dat iedereen aan hun principes meebetaalt.
Alle reacties Link kopieren
Wat mij verbaasd is dat de overheid die er steeds meer vanuit gaat dat de mensen zelfredzaam zijn, nu die zelfredzaamheid bemoeilijkt. Je moet tot je 67 e ( of ouder als je rond de 40 bent) nog werken tot je AOW.

En als dat misschien niet haalbaar is voor je, moet je dus sparen, en nogal veel spaargeld bij elkaar sprokkelen om bijv. 5 jaar eerder te kunnen stoppen met werken.

En om het je extra lastig te maken, wordt ook je spaargeld nogeens extra belast.

Het idee van de SP is te simplistisch. Ze pakken niet de echt rijken, maar juist ook de middenklasse, die in de veranderende tijden (huizenprijzen dalen, werkeloosheid stijgt..) nog proberen het hoofd boven water te houden.



Jammer hoor !

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven