Naar Saoedi Arabie

18-08-2013 21:28 500 berichten
In navolging van het andere topic: binnenkort verhuis ik met man en twee kinderen maar Saoedi Arabië. En alhoewel ik nu midden in de stress van het verhuizen zit, heb ik er toch best zin in. Het is weer wat anders. De nieuwe woonplaats is vlakbij Jeddah.

Ik ben benieuwd hoe fundamenteel anders het leven gaat zijn voor mij en voor de kinderen.
Alle reacties Link kopieren
Hoi! Huis en compound zijn uitstekend. Uiteraard is alles anders, maar tegelijkertijd is het natuurlijk ook gewoon een wereldstad met miljoenen inwoners. Modern en van alle gemakken voorzien. Het is absoluut wennen, maar ik vind het ook heel erg leuk om alles en iedereen zo eens te bekijken. Uiteraard is het onhandig dat ik niet zo makkelijk zelf de compound af kan, en eens even lekker boodschappen kan doen ofzo (op de compound is gelukkig ook een supermarktje, heel fijn, maar ja je wil ook wel eens veel tegelijk kopen he), maar dat zal vast wennen.

Vooralsnog is de eerste week me goed bevallen ;)



Jij komt ook alweer bijna terug toch? Nog twee weken ofzo?
Fijn dat het goed bevalt. Ik leefde de eerste paar weken een beetje in een roes. Toen kwam er een korte periode waar even de realiteit me inhaalde. Dat was met kerst. En daarna ging het prima.

Wij vliegen volgendd week terug en heel eerlijk gezegd ben ik daar nu wel aan toe. De school is ook alweer bezig en de kinderen kijken er naar uit om weer naar school te gaan. Ik kan ook niet wachten om iedereen weer te zien. Omdat het gebied waar ik woon deze week 5 jaar bestaat werd er een groot feest gegeven. Best jammer dat ik dat gemist heb.
Alle reacties Link kopieren
Wel een goed teken dat jullie weer zin hebben om terug te komen!

Zonde dat je dat dan net mist, dat feest. Altijd leuk dat soort dingen.



Ik kan me voostellen van de roes die je bedoelt hoor, ik hoop dat tegen de tijd dat er een terugslag komt, het zo tegen december is, want met Kerst gaan we twee weken terug, dus hopelijk valt het dan mee allemaal. Maar we moeten het maar gewoon meemaken...



Nu zitten we nog op onze dozen te wachten, die staan helaas nog steeds in Nederland. Heb nu wel echt zin in mijn eigen spullen, maar dat gaat nog even duren. Je kunt hier natuurlijk echtalles kopen, maar zo zonde om straks met alles dubbel te zitten.



Gisteren voor het eerst zelf de compound af geweest (ipv met hele familie), met de bus naar de supermarkt. Goed geregeld egenlijk. en je kunt sowieso ook elke ochtend met een bus naar een mall of naar iets anders. Dat ook maar eens proberen volgende week. Is wel weer fijn om zelf op stap te gaan, al ben je afhankelijk van de bus natuurlijk.



In oktober hebben we natuurlijk een weekje vrij, ben jij al ergens anders geweest dan Jeddah? Maar misschien wordt het wel Qatar ofzo. Paar uur rijden hier vandaan, dichterbij dan Jedah geloof ik. Vliegtickets zijn vrij duur die week ivm feestdagen.



Fijne laatste week in Nederland nog!
Hallo Annelee, hoe gaat het bij jullie? Zijn jullie vertrouwde spullen al aangekomen? Hier alles prima. Nog een paar dagen en dan is het Eid. Gaan jullie nog ergens naar toe? Wij proberen nog een uitstapje in de omgeving te plannen
Even een updeet (als iemand nog meeleest )



We hebben geen water. Door een ondergrondse aardbeving zijn twee pijpleidingen van onze eigen drinkwaterfabriek gescheurd. De vervangende pijpen moeten uit Europa komen. We hebben nu alleen water tussen 7 en 10 's avonds omdat er gedurende de hele dag water in ondergrondse tanks wordt gepompt. Voor deze drie uurtjes moeten 68 tankwagens uit Jeddah komen. We mogen dan alleen douchen, naar de wc gaan en 1 per huishouden draaien.



Gaat nog de hele week duren. Werk van mijn man is dicht, evenals de school, de recreatiecentra etc.



Gisteren werd er water uitgedeeld onder de bewoners. Iets meer dan 1 miljoen liter drinkwater in flessen..
Jeetje liubi, dat is ellendig zeg. Hopen dat het gauw is opgelost.
Alle reacties Link kopieren
Ach jee! Hoop dat het snel opgelost is.

Is het mogelijk om gewoon met de auto naar een super te gaan en water te kopen? (geen idee hoe dat is in s.a.) .
Alle reacties Link kopieren
Wat vervelend zeg!

Ik hoop dat het snel opgelost is maar dat gaat dus nog wel even duren.
Er wordt water uitgedeeld hier door vrijwilligers. Verbazingwekkend hoe hoog de communityspirit is. We hebben nu wel water omdat de tanks volzitten maar na 10 uur 's avonds wordt het water dichtgedraaid.

Vandaag stond iemand met het water de auto te wassen. Daar was wel een heel gedoe om geweest. Snap ik ook niet. 5km verderop zit een klein Saoedisch dorp en daar kun je voor omgerekend 4 euro je auto laten wassen.
Alle reacties Link kopieren
Je auto wassen als het water het niet doet
En up. Vandaag ben ik hier precies een jaar.

Binnenkort maak ik met een groep een excursie naar Najran, dat ligt tegen de jemenitische grens, in het zuiden.
quote:liubi schreef op 30 november 2014 @ 23:02:

En up. Vandaag ben ik hier precies een jaar.

Binnenkort maak ik met een groep een excursie naar Najran, dat ligt tegen de jemenitische grens, in het zuiden.Pas goed op jezelf, het zal vast veilig zijn maar ik vind Jemen toch eng klinken, ook al ga je de grens niet over. Ik zou het leuk vinden als je verslag uitbrengt van de excursie.
@Netniet, ik zal eens proberen of ik nog wat foto's hier kan plaatsen zelfs. Er schijnen mooie gebouwen etc te zijn. We gaan ook nog naar een kamelenrace. Het klinkt allemaal wel interessant in ieder geval.
quote:liubi schreef op 04 december 2014 @ 20:52:

@Netniet, ik zal eens proberen of ik nog wat foto's hier kan plaatsen zelfs. Er schijnen mooie gebouwen etc te zijn. We gaan ook nog naar een kamelenrace. Het klinkt allemaal wel interessant in ieder geval.Leuk, ik hoop die foto's te zien! Lijkt me inderdaad heel interessant.
Alle reacties Link kopieren
leuk om te lezen wat je meemaakt :-)
In de nacht van donderdag op vrijdag vertrek ik voor een weekend naar Najran. Ik vind het best wel een beetje spannend. Ik hou niet van vliegen en mijn man blijft met de kinderen thuis. Ik ga ze missen ook al is het maar voor een weekend. Ik moet in hijab (abaya - hoofdbedekking) en dat is even wennen want als we naar Jeddah gaan, is mijn hoofd niet bedekt. Maar goed, we gaan naar een conservatievere regio. Er is een grote archeologische site van het pre-islamitische tijdperk dus ik ben wel benieuwd hoe het eruit ziet. En verder schijnt de oude binnenstad mooi te zijn. Ik ben benieuwd.





Najran ligt helemaal onderin.



En zo schijnt het eruit te zien:





De excursie wordt georganiseerd door onze campus en we krijgen ook nog politie-escorte mee. Zo gaat dat hier als je met een groep reist.
Spannend! Maar ook heel interessant, lijkt me. En die hoofdbedekking... ach joh, dan hoef je je er ook geen zorgen over te maken hoe je haar zit . Heel veel plezier, en ook ik hoop dat je er in slaagt wat mooie foto's te plaatsen.
Alle reacties Link kopieren
Hai liubi, wat leuk om je hier tegen te komen, volgens mij hebben wij elkaar namelijk afgelopen december ontmoet tijdens de sinterklaasviering in Jeddah (heb blond haar, krullen en een zoontje van anderhalf, maar kan me voorstellen dat je het niet meer herinnert).

Ben heel benieuwd hoe het in Najran was. Ik zou zelf graag ook wat meer van het land zien, mogen er bij jullie excursies ook mensen van 'buiten' mee??
Alle reacties Link kopieren
Hartstikke leuk om eens wat te gaan zien.

Maar doe voorzichtig!
Wat leuk anoniemxyz. Ik herinner me je nog wel. Nomad in Jeddah is een goede organisatie voor uitstapjes en meerdaagse trips naar oa Madinah Saleh
Alle reacties Link kopieren
Liubi, ben je veilig? En je naasten ook?



Nare berichten op het nieuws hier. Moest meteen aan je denken.
Les temps sont durs pour les rêveurs...
Hoi Georgette, bedankt voor je bericht Wij zijn tot half augustus in Nederland op vakantie

Voor zover ik weet is iedereen veilig.

Dat ziekenhuis waar die bom op de parkeerplaats ontplofte is ons ziekenhuis en waar ik behandeld wordt zeg maar.
Alle reacties Link kopieren
Hè bah wat naar liubi.
Ouwe tang, verveel je je soms? Zoek eens een andere hobby dan mensen op dit forum af te zeiken, graftak!
Alle reacties Link kopieren
Altijd met veel plezier hier gelezen. Ik heb eindelijk voldoende werkervaring en ben uitgenodigd om op een baan in Saudi te solliciteren. Ik hoop echt dat er een aanbod uit gaat rollen
@Volkoren, leuk! Succes!!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven