Facebook-mensen die je misschien kent

06-12-2014 21:01 36 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hallo allemaal,

Ik heb het internet afgespeurd maar kan maar geen antwoord vinden op mijn vraag (zal misschien wel aan mij liggen..), dus ik dacht laat ik het hier proberen. Hopelijk kan iemand mij vertellen hoe het zit.

Ik vraag mij namelijk af of de mensen die jij als "vriendschapssuggestie" krijgt voorgeschoteld, jou ook als vriendschapssuggestie te zien krijgen??

Ik krijg soms mensen die ik inderdaad wel ken, soms mensen bij wie ik geen flauw idee heb, maar er zijn ook mensen waarvan ik op hun profiel heb gekeken en waarmee ik zelfs een gemeenschappelijke vriend heb maar die nooit bij mijn "mensen die je misschien kent" verschijnen.. Ik snap er geen bal meer van :s Er is 'n iemand die ik al een tijdje erg leuk vind, en ik heb idd op zijn profiel gekeken, maar nu ineens staat hij dus bij mijn suggesties (en het lijkt me voor d hand liggend dat ik hem ken anders had ik zijn pagina niet bezocht.. )

Zou iemand mij alsjeblieft kunnen zeggen hoe dit werkt?

Alvast heel erg bedankt!
Alle reacties Link kopieren
Heb je zijn mail of app?
Alle reacties Link kopieren
quote:Kunai schreef op 06 december 2014 @ 21:42:

Ik ging net even kijken omdat ik nieuwsgierig was geworden na dit topic, en Facebook vindt dat ik vrienden moet worden met een Franse buldog uit Amerika. We hebben niets gemeen, nu ben ik in de war.



Ma_Griffe zegt het wel mooi, niet onderschatten hoeveel FB van je weet.Misschien bekijkt die jouw profiel regelmatig? Hihi ;)
Alle reacties Link kopieren
quote:beetjegek schreef op 06 december 2014 @ 22:37:

Heb je zijn mail of app?Nee helemaal niks.. zo apart!
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Volgens mij kan het echt van alles zijn. Bij mij zijn het meestal gemeenschappelijke vrienden, maar bijv. ook van mensen bij wie ik niet vaak op het profiel kijk.

Het kunnen mensen zijn die bijv. op dezelfde school hebben gezeten, in jouw woonplaats wonen etc. Mensen die jou hebben opgezocht.



Mij is wel opgevallen dat de volgorde vaak verandert en ben wel benieuwd hoe dan bepaald wordt wie er bovenaan je lijst verschijnt.



Ik check die lijst regelmatig. Mensen van wie ik vrij zeker weet dat ik ze echt niet ken/gekend heb/zal leren kennen die verwijder ik. Andere opties houd ik open.

Maar er komen dus wel steeds nieuwe suggesties bij.
Alle reacties Link kopieren
Het zou wel tof zijn als je je stalkers kon zien maar ik denk niet dat dat het is.
Soms zijn de suggesties wel degelijk mensen die je profiel bezocht hebben. Alleen zijn het geen stalkers, het zijn waarschijnlijk gewoon mensen die even kijken omdat ze ineens aan je moesten denken en nieuwsgierig werden over hoe je er nu uitziet ofzo. Dat zou mijn ex kunnen verklaren, want het e-mail adres dat ik aan FB heb gekoppeld is een adres dat niemand anders weet. Mijn telefoonnummer heb ik ook niet ingevoerd en Watsapp of hoe het ook heet heb ik ook niet.



Er zijn, naar mijn weten, geen manieren om te zien wie je profiel wanneer bezocht heeft en hoe vaak. Gelukkig maar.
Alle reacties Link kopieren
Sinds een paar dagen verschijnen opeens mijn linked in contacten als suggestie op fb. Bij meerderen, want opeens ook diverse vriendschap verzoeken uit die hoek. Dus daar is ook iets gekoppeld zonder dat wij dat weten.
Zonder oorzaak geen gevolg
Alle reacties Link kopieren
Onderschat Facebook niet. Vooral de app, die heeft toegang tot je contacten bijvoorbeeld. Nu ook info van whatsapp.

Sommige mensen hebben telefoonnummers in Facebook staan, al dan niet afgeschermd.

Voorbeeld: laatst een suggestie met wie ik alleen een whatsapp gesprek had gehad, kreeg ik als suggestie te zien. En ook andere mensen met wie ik alleen w'app contact mee heb gehad.



Ook koppelt fb info met wie je in fb het meeste contact hebt, bij wie je het meest op bezoek bent. Facebook denkt dan dat je zijn vrienden en kennissen ook wel kent. Violá, meer suggesties.



daarnaast houdt fb keurig bij wie jij bezoekt en zal dan een suggestie geven wanneer je niet bevriend bent.



Je profiel info met werkgevers info is ook een leuke, ex collega's komen voorbij etc etc...



Soms eng hoe ze je kunnen linken af en toe, maar ja dat is internet tegenwoordig.



Use it well
In for the cause....
Alle reacties Link kopieren
Interessant om te lezen...

http://www.iculture.nl/ho ... t-ik-bepaalde-mensen-ken/
In for the cause....
Daarom een ander e-mail adres gebruiken voor Facebook, als je niet wilt dat alles gelinkt wordt. Ik heb vier adressen. Eentje voor e-mails en andere mensen, eentje voor zaken die te maken hebben met geld of belangrijke informatie zoals Paypal of Bol.com, eentje voor Facebook, en eentje voor andere websites, zoals bijvoorbeeld verschillende fora en blogging sites. Ik link mijn account ook nooit aan andere websites of apps, deel bijna nooit iets en heb geen telefoonnummer ingevoerd.



Facebook verandert de privacy settings zo vaak dat ik nu iedere maand weer kijk of alles nog wel goed afgeschermd is.



Misschien overdrijf ik wel, maar better safe than sorry.
Oh ja, ik denk idd dat de suggesties die je krijgt wel betrekking hebben op hoe vaak je bijv. de gemeenschappelijke vriend bezoekt. In mijn eigen lijstje komen veel 'vrienden van vrienden' voor maar wel vaak van vrienden die ik zelf vaak opzoek. Soms ook de vrienden van mensen die ik niet vaak opzoek, maar wellicht zoeken die mij dan wel weer vaak op?



Toen bijv. een nichtje van mij zwanger was en dat op haar FB aankondigde, toen feliciteerde ik haar (en met mij veel anderen). Dag later allemaal vriendschapssuggesties van haar vrienden in mijn lijst. Terwijl ik niet op het profiel van die mensen had gekeken en - ik neem aan - zij ook echt niet allemaal bij mij. Wellicht omdat je wel samen op hetzelfde bericht hebt gereageerd?

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven