prematuurtje 34+6 dg met neussonde- hoelang kan het duren?

08-12-2014 15:30 9 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi Allemaal,





ons mooie meisje is geboren met 34+6 dagen, dus 11 november jl. ze doet het goed ook kwa groeien wel enzo, maar ze drinkt zelf nog niet voldoende vandaar dat ze een neussonde nog heeft. we hebben haar thuis sinds vorige week woensdag in de hoop dat dit een positief effect op haar zal hebben en ze snel sterk genoeg wordt zodat ze haar flesjes leeg kan drinken.

alleen natuurlijk blijft een nieuwbakken moeder als ik me toch zorgen maken, hoe lang zal t duren gaat er in je hoofd om, en wat nou als ze heel lang, misschien wel jaren met zo'n sonde moet? ben zo bang ze is nog zo klein. ben jaloers op alle fb contacten die ik voorbij zie komen die allemaal gezonde kindjes hebben zonder neussonde... iemand hier ervaring mee?
sometimes believing and hoping is all we have
Hoi, gefeliciteerd met de geboorte van je dochter. Ons zoontje heeft ook een sonde gehad. Hoe lang een sonde nodig is, daar is niets zinnigs over te zeggen helaas. Dat is per kind verschillend. Die van ons heeft hem 2 weken gehad, maar is met 36 weken geboren. Wel had hij het drinken uit de fles ineens door en toen ging het hard.
Dat is moeilijk te voorspellen. Het is in ieder geval al heel mooi dat ze lekker thuis is.

Ik heb er zelf geen ervaring mee maar wat ik in mijn omgeving zie varieert het van een paar dagen (meestal) tot 7 jaar (maar bij dat laatste kindje is meer aan de hand).
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd met je dochter!



Ik snap dat het spannend is, maar als je dochter "alleen maar" prematuur is (ik bedoel dus geen bijkomende handicap/ziekte heeft) dan mag je er van uit gaan dat ze rond de uitgerekende datum zelf kan drinken.



Mijn zoon was prematuur maar ook dysmatuur (dus te klein voor de zwangerschapsduur). Toen hij 8 weken was mocht hij naar huis, een week voor de uitgerekende datum. Met sonde naar huis deden ze toen nog niet, dus moest hij toen alles zelf drinken. Dat was niet eenvoudig (8 voedingen per dag, een uur per voeding), maar ze worden heel snel sterker.
Alle reacties Link kopieren
Gefeliciteerd!



Wat fijn dat jij haar met sonde mee mocht nemen, hier zijn de jongste 2 prematuren (34+4 en 34+6, de laatste is afgelopen Juli geboren) en bij mij hebben ze beiden 3 weken aan de sonde gelegen...(helaas niet thuis :( )
Alle reacties Link kopieren
Mijn zoontje werd met 35+3 geboren en heeft een paar dagen een sonde gehad. Hij mocht mee naar huis onder de voorwaarde dat hij minimaal 2 dagen achter elkaar netjes z'n flesjes leeg dronk, maar toen was de sonde er dus al uit. In totaal mocht hij na een dikke week mee naar huis.



Hoe doet ze het verder?

Vaak hoor je dat veel lichamelijk contact (huid op huid etc.) een positief effect heeft (op de ontwikkeling).

Wat heeft de specialist aangegeven?
Alle reacties Link kopieren
Mijn kind is met 29 weken geboren en is ook met sondevoeding naar huis gegaan.

Ik weet niet meer hoe lang mijn kind de sonde precies heeft gehad maar hij was er vrij snel vanaf toen hij eenmaal thuis was.



Heel belangrijk is dat je nooit aandringt om te drinken want dan krijgt je kind een aversie tegen drinken en duurt het alleen maar langer. Het is echt geen kwestie van jaren eerder van een paar dagen of een paar weken.



Helaas wel ouders gezien die te veel aandrongen met drinken waardoor het kind heel lang sondevoeding nodig had omdat het niet meer wilde drinken.
Gefeliciteerd! Ik denk dat er heel weinig te zeggen is over hoe lang het kan duren. De een heeft het trucje nou eenmaal sneller door dan de ander.



Misschien weet je dit al lang, maar er zijn ook speciale spenen voor op de fles voor prematuren. Ze hebben nog niet zo veel 'wangvet' en kracht als een kind wat weken later geboren zou zijn. Zou je misschien ook nog kunnen proberen.
Alle reacties Link kopieren
Dank voor jullie reacties dames, t geeft me wel iig weer wat hoop..

we wachten nl zo op t moment dat ons meisje meer energie krijgt om de fles leeg te drinken

en als dat moment komt spring ik natuurlijk n gat in de lucht. hoe dan ook tot die tijd is t rustig de tijd geven etc.

moeilijk als geduld niet je sterkste punt is haha. maar goed we hopen uiteraard op snel, t aankomen en groeien gaat goed verder dus daar zal t niet aan liggen lijkt mij. ze is idd alleen maar prematuur ze hebben me nooit verteld oid dat er wat anders aan de hand was dus ze zat ook met groei op normaal zeg maar. maar de 17e van december was ik uitgerekend en k denk niet dat ze in 7 dagen tijd zon sprong naar verbetering zal maken . niet dat dat zoveel uitmaakt, als ze er maar komt he.
sometimes believing and hoping is all we have

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven