Mode & Beauty alle pijlers

Het taboe van Botox

14-12-2014 21:56 140 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik lees er helaas veel te weinig over op dit forum. Heb het een paar maanden in de gaten gehouden en toevallig deze week iemand die een botox kliniek zocht in Gent. Botox is een taboe.



Ik 'doe' mijn fronsrimpel. Met botox. En zelfs in het dagelijkse leven laten mensen zich daar niet gehinderd door enige vorm van beleefdheid over uit... Immers 'decadent', en 'waardeer jezelf zoals je bent'



Ik vroeg me af, ik kan de enige hier toch niet zijn?



Mijn botox heeft overigens initieel niks te maken met 'angst voor rimpels'. Ik fronste 24/7. Werd zelfs fronsend wakker. Niet alleen vroegen mensen op de meest rare momenten waarom ik zo boos keek, door dat continue fronzen (wat een 'tic' is, niet alleen bij mij maar bij veel vrouwen) had ik dus ook elke dag hoofdpijn. Na 5 jaar besloot ik dan toch met bibberende knietjes om het maar eens te proberen. Veel over gelezen, zal ik wel zal ik niet.



Ik had het idee, hup een injectie en het werkt meteen. Wat natuurlijk niet zo is met botox, dat duurt een week of 2. Ik was dan ook zwaar teleurgesteld dat ik de dag erna nog steeds kon fronzen. Ik heb om de paar dagen een foto gemaakt van mijn eigen fronsrimpel om de verbetering te kunnen zien. Na een dag of 8 was fronzen onmogelijk. Ik was bang dat de behoefte voor het fronzen er nog zou zijn en dat dat zou gaan frustreren. Maar dat was dus niet zo. Oke, dat was twee dagen zo. Daarna ging er een knop om. Geen pseudo frons, wat niet kan dat kan niet. Maar nog voor die 8ste dag... hoofdpijn weg. Gewoon weg.



Nadelen? Oke, Botox is geen filler, het legt spieren plat. Om boos te kunnen kijken, moet je kunnen fronzen. Dat kan ik niet meer. Dus boos kijken? Dat is redelijk onmogelijk. Maar plastic... ziet het er niet uit. Er is namelijk geen filler. Er is niks 'opgepompt' of ' gevuld'. Ik heb begin november mijn eerste behandeling gehad en moet in februari weer. De eerste keer moet je om de drie maanden. Na een jaar moet de 'fronsbehoefte' weg zijn en zou het 'overmatige fronzen' afgeleerd zijn' .



De dag dat ik kwam zei de (overigens zeer leuke jonge vrouwelijke arts) na me een seconde of 3 te hebben geobserveerd:"Oh... wat wil ik JOU graag doen". Ehm.. oke???

"Waarom loop je al zo lang hier mee rond?" Alsof ik daadwerkelijk drie jaar had rondgelopen met een half afgeschoten been rottend van de gangreen. Zoiets. Dat ik überhaupt nog de straat op had gedurfd al die jaren en niemand me gewaarschuwd had dat DAT toch echt niet meer kon deed me nog het meest pijn. Het was blijkbaar heel, heel erg met me gesteld.



Na de intro vroeg ze me of ze me nog wat suggesties mocht geven. Natuurlijk!!! Altijd. Ze kwam met iets met een filler in de diepliggende kringen onder de ogen (niet meer blauw dan bij moe), en oh ja, die fronsrimpel was genetisch, maar mijn mondhoekjes die gingen hangen was gewoon de leeftijd, ook daar kon een klein filtertje onder in de spier zodat de mondhoekjes niet meer zouden hangen. Daarbij had ik een moedervlekje op mijn jukbeen. Zonde, want je hebt echt mooie jukbeenderen, maar dat vlekje leidt iedereen af. Gelukkig was er een huidtherapeut in huis die ook dat voor me zou kunnen oplossen, voor bijbehorend exorbitant uurtarief. Zoals ze zei:" Je hebt vroeger echt een mooi gezicht gehad, en je hebt zo'n vrolijke uitstraling, het is jammer dat een en ander je ontsiert".



Kortom, er was eigenlijk geen land meer met me te bezeilen. Hier moest toch echt iets grondigs aan gaan gebeuren wilde ik de aankomende 5 jaar nog een beetje normaal door kunnen komen.



Anyhow, ik vroeg me af, zijn er meer vrouwen net als ik die Botox hebben tegen de fronsbehoefte en hoe jullie aankijken tegen een behandeling als deze en waarom? En twijfel je zelf om het te doen of niet?



Ik zal in de post hieronder even in chronologische volgorde mijn voorhoofd posten van het moment vlak voor de behandeling tot nu. Ik moet alleen even weer mijn wachtwoord van Mijn Album vinden



Oh... Ik laat toch die kringen doen na de Kerst. En misschien ook die mondhoekjes. Dat weet ik nog niet zeker. Maar volgende week heb ik een afspraak met de huidtherapeute :-S.



Kortom, ik ben van de zelfspot en ik weet het zelf ook allemaal wel.... Maar toch. Het is dat, of het klooster blijkbaar
"As je denk dat je mooi ben dan ben je een embersiel leleike kuthoer"
Alle reacties Link kopieren
Als je je echt stoort aan je Frankensteinlijnen (leuk galgjewoord trouwens) en er het geld voor over hebt dan moet je dat vooral doen. Je hebt je borsten ook al laten doen dus je kan waarschijnlijk wel inschatten hoe je je zonder die lijnen voelt. Maar als je je ergens niet aan ergert dan is het zonde om daar iets aan te laten doen.
Nou, de prikjes zitten erin. Heul benieuwd...
Alle reacties Link kopieren
quote:blije-bij schreef op 16 december 2014 @ 12:38:

Als je je echt stoort aan je Frankensteinlijnen (leuk galgjewoord trouwens) en er het geld voor over hebt dan moet je dat vooral doen. Je hebt je borsten ook al laten doen dus je kan waarschijnlijk wel inschatten hoe je je zonder die lijnen voelt. Maar als je je ergens niet aan ergert dan is het zonde om daar iets aan te laten doen.

Nou van de borstvergroting kreeg ik mijn zelfvertrouwen terug, dat is me veel waard. Die lijnen storen me, maar ik lijd er niet onder ofzo.

Ik las hier dat het zo weer verdwenen is het effect, en dat het dus erg duur is...Voor mijn leeftijd vind ik het gewoon teveel, en het wordt steeds erger natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
Rare arts heb jij hoor die j e van alles aan praat

Ik zelf ben de 50 gepasseerd en 2 x p jr beetje botox in de kraaienpootjes. En 1 x p jaar de frons

ik ga naar een kliniek in a.dam waar ze je niets aansmeren. ..altijd zeer druk is en de arts al jaren werkt



ben zeer tevreden over t resultaat totaal niet onnatuurlijk. .integendeel..ik verbaas me idd wel over de clientèle erg jong al vanaf een jr of 25...maar goed...ik betaal 100 p zone.. dus per jaar ben ik 300 eu kwijt
Geen filler doen voor mondhoeken, maar als je toch er wat aan wil doen dit ook met botox doen.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb het een aantal keren geprobeerd, bij meerdere klinieken, maar botox werkt bij mij niet. Nouja, de eerste keer heeft het een maandje gezeten en daarna nooit meer. Ik vond t die ene maand ideaal. Fronsrimpel en voorhoofd had ik laten doen. Zag eruit of ik uitgerust was. Heb trouwens nooit een arts getroffen die me van alles wilde aansmeren.
Cum non tum age
adorabull,ik vind het prima als jij jezelf aan iets stoort en er iets aan wilt laten doen,voor jezelf dan en niet voor anderen.Prima ook dat de mogelijkheid van cosmetische chirurgie bestaat!Tot een bepaalde hoogte kan ik erin meegaan.Maar wat de vrouwelijke aarts bij je deed vind ik ECHT NIET kunnen.Zo praat je iemand een complex aan.Alle tekenen weg laten wissen vind ik doodzonde.Je moet ook een beetje uniek kunnen zijn en geen plasticpop.Ik heb het dan ook over doorslaan.Goed van je dat jij die fillers niet laat doen!Verder,er is niets mis met je.Dus laat je niets aanpraten!
Die heb ik op YouTube gevonden,beetje eng eigenlijk,maar dat gaat over doorslaan en niet over kleine dingen aan laten passen waar jij je aan stoort.



https://www.youtube.com/watch?v=tbFtmVpj2CA
Ik heb overigens na mijn veertigste ook een beugel gehad ivm met een steeds verder naar voren staande voortand. Het kaakbot neemt af en tanden gaan om een onbekende reden steeds meer naar voren in de kaak bij het klimmen van de jaren, crowding heet dat. Uiteindelijk gaat de tand er dan vanzelf uit. Ik heb ruim een jaar een beugel gehad en ben er erg blij mee. Maar gek genoeg vallen me scheve gebitten me sinds die tijd ineens op, ook bij mensen die ik al tientallen jaren ken. En daarbij is het me nooit opgevallen in het verleden. Ik vind dat zo'n raar verschijnsel.
quote:Dubbus schreef op 15 december 2014 @ 19:35:

Ik heb botox laten spuiten in verschillende klinieken, door verschillende artsen en nog nooit is mij nog meer behandelingen aangepraat.



Maar ik zou wel openstaan voor suggesties. Ik vind het helemaal niet 'aanpraten', zij hebben ervaring, en je komt daar omdat je openstaat voor een botox behandeling. Mij mogen ze tips geven hoor, ze zijn toch specialist.



Ach, met deze onderwerpen is het altijd dat er enorm veel weerstandsreacties komen, maar ik zie het echt helemaal niet als aansmeren, maar als meedenken en je tips geven om over na te denken.



Dat je er dan onzeker over wordt, zegt dan meer over jezelf denk ik.



Ik ben ook een mooie vrouw, maar heb ook mijn minder mooie dingen. Ik streef zeker geen perfectie na, maar wat onderhoud kan absoluut geen kwaad. Zo zie ik het, onderhoud. Net als grijze haren verven.



Voor mij geen fillers trouwens, alleen de spieren behandelen die zorgen voor een norse/vermoeide uitstraling.



Adora: Je vertelde dat jouw arts heeft gezegd dat fillers maar kort effect hebben bij kraaienpootjes, je bedoelt dus fillers hè? Geen botox?



Dat ben ik toch niet helemaal met je eens.Als je b.v. komt voor een borstvergroting en ze beginnen dan nog over je neus of wangen etc...iets waar je nog nooit bij stil hebt gestaan dan vind ik dat wel een soort van aanpraten.Je komt dan tenslotte

voor je borstvergroting en verder niets.Voor mij is het dan ook meteen een big no-no-no.Ik vind het niet zo gek dat To er dan dan onzeker over wordt.Iemand anders had het over de documentaire van Sunny Bergman.Haar

werd ook door de cosmetische chirurg een complex aangepraat.En dat deed hij ook bij een meisje van 14 of 15 jaar die nog niet eens volgroeid was.Ze zou een playboy vagina moeten hebben.Het ging hem niet om de mensen maar

om het geld.Dat vind ik dan ook erg jammer.Naar zo iemand zou ik dan ook niet willen gaan.



Ik respecteer je mening wel maar dat de hele ingreep moet dan voor jezelf zijn en niet voor anderen.Dat de mogelijkheid bestaat vind ik

goed.Als een enorme frons storend is of je zo plat bent als een meisje van 10 dan snap ik dat volkomen dat je voor een borstvergroting gaat.Ik ben er niet tegen maar wel tegen doorslaan.Zo kan je niet op je 70e op 35 gaan lijken zoals Marijke Hellwegen b.v.Dat vind ik dan geen gezicht en onnatuurlijk.Ergens moet je ook wel een grens trekken en bepaalde dingen accepteren zoals ze zijn.
Ja dat gaat ook wel erg ver Geraldine.



Ik bedoel meer als je voor je frons komt, dat ze dan meedenken over als je ook je kraaienpootjes doet wordt het hele gebied meer ontspannen en haal je meer uit je behandeling.



Of, als je voor een borstvergroting komt: misschien is het goed om ook gelijk, weet ik veel, de tepelhoven te verkleinen zodat het meer in proportie is, ik noem maar wat.



Ik bedoel uiteraard niet, je komt voor je neus en je gaat weg met borsten. Maar dat was in geval van TO volgens mij ook niet.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb mijn frons laten doen en wil nu mijn voorhoofdsrimpel mee laten nemen. Ben wel bang dat ik dan zo'n lam voorhoofd krijg. Ook heb ik wel eens overlegd over wallen behandeling, maar dat is toch niet iets voor mij, zei de arts. Niets aangesmeerd gekregen dus. Ik zie er ook niet opeens 25 uit en zou dat ook niet willen.
Ik vind mn botox (van een week geleden) teveel. Het is wel mooi, maar niet meer mij.
Ik heb werkelijk niks tegen botox. Ik zie het als groot onderhoud en gun het mijzelf ook zo nu en dan. Binnenkort ga ik weer. Ik zie er dan weer lekker fris en fruitig uit, alsof ik op vakantie ben geweest.
Alle reacties Link kopieren
[...]
moderatorviva wijzigde dit bericht op 24-03-2015 16:57
Reden: Spam
% gewijzigd

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven