Kerstcadeau ouders, maar moeder ziek

19-12-2014 13:35 17 berichten
Elk jaar vieren wij met het gezin kerst met cadeautjes onder de boom, zo ook dit jaar. Normaal gesproken maken we verlanglijstjes en koopt iedereen iets voor elkaar, maar dit jaar is het iets anders. Mijn moeder is namelijk ongeneeslijk ziek en heeft niet meer heel lang te leven. Ze ligt voornamelijk op bed, maar is niet suf en heeft (bijna) geen pijn of iets dergelijks en af en toe zit ze in haar rolstoel.

Mijn zusje en ik willen mijn ouders, samen of apart, graag wel een cadeau geven dit jaar, maar vinden het heel lastig te bedenken wat. Materiële zaken interesseren m'n moeder niet meer zo, maar een "ervaring" is ook lastig te geven, aangezien een avondje lekker uit eten eigenlijk al te veel voor haar is.

Heeft iemand een goed idee?
Alle reacties Link kopieren
Kun je niet twee aparte dingen geven? Ik kan me voorstellen dat je moeder nu veel plezier heeft van een mooie plaid of iets anders praktisch.
Schoonheidsspecialsite, masseur, kapper oid aan huis?
Alle reacties Link kopieren
quote:Istar_ schreef op 19 december 2014 @ 13:38:

Schoonheisspecialsite, masseur, kapper oid aan huis?Ook een goed idee! Een beetje in de categorie: even niet iets wat met ziekzijn te maken heeft.
Alle reacties Link kopieren
Wat verdrietig, TO



Ik vind de tip van Istar een goede.
Alle reacties Link kopieren
Een thuiskok? Een mooie deken, kussen, evt zelfgebreid ofzo. Een dvd serie?
Alle reacties Link kopieren
Misschien een mooie fotoshoot samen met je vader, haar kinderen of eventuele kleinkinderen?

Dan heeft ze zo lang ze nog leeft iets moois naast haar bed staan en hebben jullie na haar overlijden een mooie herinnering.
Alle reacties Link kopieren
Kun je niet iets 'aan huis' organiseren? Dierbaren uitnodigen, catering uitbesteden? Of als je het kleiner wilt met het gezin haar lievelingsfilm of serie kijken onder het genot van lekker eten en drinken. Of je kookt haar lievelingsmaaltijd? Zomaar wat suggesties die me te binnen schieten...



Sowieso veel sterkte en kracht toegewenst
Een kunstwerk, of een muziek- of theatervoorstelling aan huis. Die laatste heb je in soorten en maten, van een singer-songwriter met een gitaar tot een klein toneelgezelschap.
Alle reacties Link kopieren
Ik weet natuurlijk niet hoe bedlegerig je moeder is, maar is het mogelijk om met een auto naar een plaats te gaan waar ze graag nog een keer naartoe wil? Strand, bos, een bepaalde stad of dorp?
verba volant, scripta manent.
Alle reacties Link kopieren
Ik zou denk ik een etentje thuis geven zodat je moeder niet continue hoeft te zitten. En een dvd van muziek waar ze van houdt?



Moeilijk idd. Heel veel sterkte voor jullie
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Waar genieten je ouders samen van?
Alle reacties Link kopieren
Even algemeen www.ambulancewens.nl



Een stichting vrijwilligers met 6 ambulancestaat die een wens van terminaal zieke niet meer mobiele mensen vervullen. Juist feit dat ze bedlegerig is en/of andere medische zaken heeft is voor hen geen enkel probleem. Veel medische kennis en kunde (verpleegkundige vrijwilliger waar nodig of anders verzorger) en ervaring hierin. Van heule kleine wens als bijv zelf nog een keer de zee zien of een geliefde plek bezoeken tot grotere; ze draaien er de hand niet voor om. Maar ook hebben ze een eigen vakantiehuis waar indien dat de wens is men max 3 dagen verblijven. Is aangepast, geschikt voor oa bedlegerig, verzorging en verpleging geregeld, vervoer met ambulance etc indien ze een uitstapje of ritje wil maken etc.



Binnen nog time geregeld, juist omdat tijd zeer kostbaar kan zijn met deze doelgroep. Waar qua aantal mensen en/of budget het teveel oploopt mag er ook zelf aangevuld worden, dus bijv zelf vervoer en kaartjes voor een efteling voor de ruimere familie regelen als iemand met de hele familie en aanhang daarheen wil.

Zelf in oktober een wens in vervulling mogen laten gaan en ik kan niet anders dan ze van harte aan bevelen. Als ze nog iets wil maar niet kan om het lijf, bedlegerig etc dan zijn zij de aangewezen groep. Zelf ook oa bedlegerig en daarnaast complexe niet alledaagse zorg nodig en dat was met hen geen probleem . Vertrouw zelfs in ziekenhuis de artsen en plegen niet want vaak problemen, niets van dat alles met deze mensen. Zowel ik als mijn ouders vertrouwde ze blindelings binnen nog time omdat ze het wel kunnen. Alles draait om de wenser, zoals hij of zij blieft gebeurt, al wijzigt dat last minuten al naar medische situatie of briebel in kop.



Wij zijn 3 dagen samen weg geweest met het hele gezin. Zeer dierbare dagen en herinneringen, met zeer grote rol daarin voor de vrijwilligers die met ons mee waren. Op momenten zelf oprecht zorgeloos genoten en gelachen, zorgen waren even weg. Prachtige foto's met ontspannen koppies voor iedereen.





Naar de kerstvraag; vraag het moeder zelf. Het kan enorm verschillen en ze kan je wellicht iets vertellen waar jij en wij niet aan zouden denken en ze u u te zichzelf niet om zou vragen. Zelf ben ik ook totaal niet meer van materiële, afgezien van een specifiek iets wat ik verzamel en met nog een lach naar kijk. Voor de rest; het zal wel. Alles wat ik aan geef komt evengoed wel, heb je in die situatie geen kerst meer voor nodig hard gezegd. (wat voor jullie ook wel zal gelden, alles wat jouw mam blieft koop je met liefde al zou je het zelf in verweggistan moeten halen). Zijn vooral bezig met dingen als wat wil wie nog gezegd en/of gedaan hebben, eea voor na overlijden regelen (zoals dat ene speciale item of ervaring regelen aan die ene persoon etc) openheid eea delen etc. Scheelt dat ik zelf een type de broek aan hebben ben en door pak. Zelfs als ik het regelwerk moet uitbesteden dan nog kan ik heel goed aangeven wat en hoe. Zoals inderdaad regelen dat er nog professionele foto's gemaakt zijn etc. "Hebben" doet er niet veel meer toe, hart des te meer. Dus tijd samen, samen delen etc. Iets waar we allemaal hetzelfde over denken eigenlijk.



Mijn ervaring nogmaals is echter vooral gewoon vragen. Het gaat je immers niet om puur willen verrassen of "geven om het geven" maar om het gunnen wat jouw mam nog graag wil. Zij kan dat het beste aangeven. En wie weet, misschien is feit dat jullie dat af en toe vragen en voor haar wensen en behoeften open staan voor haar veel belangrijker. Zij kan het beste aangeven wat.
when you wish upon a star...
Alle reacties Link kopieren
Misschien een tablet ofzo, zodat ze met jullie kan skypen of videobellen. Dat ze nog iets mee krijgt van het een of ander. Of dat ze nog even bij jullie binnen kan kijken zonder dat ze het huis uit moet? "Neem haar mee" naar dingen die ze nog graag had gezien.
Misschien een luisterboek.
Alle reacties Link kopieren
quote:Boarn schreef op 19 december 2014 @ 16:44:

Misschien een tablet ofzo, zodat ze met jullie kan skypen of videobellen. Dat ze nog iets mee krijgt van het een of ander. Of dat ze nog even bij jullie binnen kan kijken zonder dat ze het huis uit moet? "Neem haar mee" naar dingen die ze nog graag had gezien.



Ik ben het eens met Pixiedust dat het beste is om het te vragen omdat er misschien dingen(tjes) kunnen zijn waar je niet aan denkt.



Toch wilde ik nog snel zeggen dat ik het idee van Boarn ook wel geweldig vind, als je moeder het uiteraard zou willen he!
Als je tot over je oren in de soep zit, zie je de gehaktballen pas naast je drijven
Bedankt allemaal! Er zitten wat goede ideeën tussen (oa thuiskok) en wat dingen die we inderdaad eerder geregeld hebben (schoonheidsspecialiste aan huis, tablet).

Ik denk inderdaad dat ik haar vanmiddag gewoon ga vragen wat ze zou hebben of nog zou willen doen. Hoewel de wensambulance een prachtig initiatief is, vraag ik me af of ze dag zou willen en bovendien gaan kleine dingen nu nog wel met de rolstoel. Wel een goed idee om in ons achterhoofd te houden voor de komende tijd.

Nogmaals bedankt voor alle knuffels, lieve woorden en goede ideeën! En aan Pixiedust een extra knuffel terug

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven