Hoe onderhoud je je LAT-relatie met kinderen!

18-11-2014 15:03 42 berichten
Alle reacties Link kopieren
Ik heb nu ruim een jaar een relatie met een man, die net als ik, 2 kinderen heeft. Beide hebben we jonge kids, wel in dezelfde leeftijdscategorie.

We kunnen niet samenwonen omdat hij een co-ouderschap heeft en woont op zeker een half uur afstand van mij. Ook willen we niet met de kinderen heen en weer gaan trekken.

Onze kinderen zien elkaar gemiddeld 1 nachtje in de 14 dagen, dit gaat goed. In de vakanties is het meer maar hou ik me nu n.a.v. de laatste vakantie aan mijn schema met mijn ex en mijn kids want anders vinden ze het "teveel op elkaars lip worden" met zijn kinderen. Ik merk dat aan mijn kinderen en heb daarin gelijk mijn maatregelen genomen zodat ze gewoon in hun ritme blijven van het schema van mijn ex en mij.



Ook ben ik het meer voor mijn kinderen op gaan nemen omdat ik het niet eens ben altijd met zijn manier van opvoeden en dingen te zeggen/over te brengen aan de kinderen.

Ik ben meer iemand die veel met mijn kinderen praat, dingen overlegd en ook mijn momenten alleen met de kids bewaak!

Mijn vriend is meer van "ik heb een relatie en mijn kids moeten zich daarin/daarnaar aanpassen".



Hij komt nu 1 of soms 2 avonden in de week bij mij en dan in het weekend 1 nachtje, met of zonder kids in het weekend, we hebben hetzelfde weekend onze kinderen bij onze exen.



Ik wil eigenlijk wel graag samenwonen, hij ook, maar eigenlijk wil ik het ook weer niet! dit omdat ik dan met 4 kinderen dagelijks zal zijn en hij gaat werken en dat zie ik niet zo zitten maar ook omdat het eigenlijk gewoon niet kan door de afstand.



Dus al met al denk ik dat samenwonen nu zeker niet goed is. Maar aan de andere kant als ik dan denk dat we zeker nog 10-15 jaar zo verder moeten....



Waar het me dus vaak om gaat is hoe we dan de relatie onderhouden, hoe doen jullie dat ?



Ik ben van mening dat ze niet voor niks de Whatsapp, Skype, Mobiel etc uit hebben gevonden. Wat is normaal contact zo door de week bij jullie?



niet samenwonen en apart wonen elkaar toch dagelijks spreken (al is het via Skype) om toch een duurzame gelijkwaardige relatie te hebben vind ik toch wel belangrijk en dan bedoel ik ook echt even tijd voor elkaar hebben, dit gaat dan beter via een telefoongesprek dan op de app want ik merk dat dit bij mijn vriend niet goed werkt omdat hij zijn aandacht dan niet bij de app of het gesprek houd en mij vaak dezelfde dingen vraagt die ik hem toch echt allang daarvoor had verteld.

maar je begrijpt dat dagelijks elkaar écht spreken is bij ons niet, ik bedoel we appen alleen af en toe. Is dit normaal of vinden jullie dat het anders moet kunnen? ik vind nl. van wel en mis dat echt en voel me ook echt niet prettig de dagen dat ik hem niet zie en ook weinig contact met hem krijg (behalve op de app af en toe)



Ik hoop dat jullie mijn warrige verhaal begrijpen, Hoe doen jullie dit?
Alle reacties Link kopieren
Als jij het gevoel hebt dat hij het allemaal niet meer zo leuk vindt dan toch maar eens daar over praten met jouw vriend..

En dan gewoon face to face.

Is deze periode al lang aan de gang?
Alle reacties Link kopieren
quote:meis123 schreef op 21 november 2014 @ 22:09:

Bedankt voor jullie reacties!!



Ja onze relatie begon ook met veel app en dat vind ik prwttig! Als we niet bij elkaar Zijn dat je toch wen beetje deel uitmaakt van elkaars leven !! Maar dat is het m juist..... Dat appen word steeds minder , overdag te snappen er moet gewerkt worden maar s avonds? En als ik er wat van zeg dan is t of beetje sarcastische opmerkingen of hij is bozig en zegt niks meer en of het is dat ie l, zo lijkt het voor mij zeker, alles een beetje op de standaarsmodus doet dus zo van ik stuur haar maar een app anders..... Hij leest mijn app ook niet goed en vraagt vaak t zelfde dus ik denk dan dat ie t niet leest. In t begin hadden we Hangouts wel aanstaan en deden we ondertussen gewoon ons ding maar ook dat is niet meer! Ik heb t gevoel dat ik steeds moet afwachten..... En als ik dan zelf maar bel dan lijkt hij zowat overvallen..... Ik heb t met hem erover gehad gisteren. Over dat we misschien moeten afspreken elkaar te bellen , tijd maken maar daar doet ie niks op uit, tja een keer hou ik dan weer op met dingen zeggen.... Ben benieuwd of hij er wat mee doet



Ik woon gewoon samen met mijn man en kinderen dus geen ervaringsdeskundige qua daten in het "WA tijdperk", maar ik krijg het hier werkelijk erg benauwd van.



Hij is dus 's avonds in zijn eigen huis, zit tv te kijken, een boek te lezen, te werken of achter z'n pc te klooien - en jij wil dat hij tussendoor steeds reageert op jouw berichtjes? Wat kan er in hemelsnaam iedere dag allemaal gebeurd zijn dat je steeds moet bellen/appen? Hij is niet de vader van jouw kinderen dus daar hoef je het met hem niet over te hebben, als er iets bijzonders op je werk plaatsvond kan ik me voorstellen dat je hem dat even wel laten weten maar dat is toch niet dagelijks? jeetje - geef die man wat ruimte!!
en me vriend die wilt ook nog wat zegge
Jij bent van het appen, hij niet! Dus waarom wil je hem 'dwingen' tot iets wat niet bij hem past. Dat is toch niet dagelijks vol te houden. Jij bent zo hard bezig om hem van je weg te duwen. Want wat Van Dale al zegt, wat moet je i godsnaam steeds bespreken. Bel elkaar even vijf minuten per avond, en houd op met dat geapp. Ik zou er ook kriegel van worden.
Alle reacties Link kopieren
Poeh, dat appen, daar begrijp ik dus echt geen bal van. Hoe irritant is het wel niet om via zo'n klotetoetsenbordje op een telefoon hele verhalen te moeten tikken? Ik zou er ook gallisch van worden, gelukkig heb ik een vriend die net als ik niks met appen heeft, als wij elkaar in de jaren dat we een relatie hebben 20 appjes hebben gestuurd is het veel. Bel elkaar gewoon op, dat geapp is toch hartstikke kansloos?
Am Yisrael Chai!
Alle reacties Link kopieren
quote:vandale schreef op 22 november 2014 @ 12:49:

[...]





Ik woon gewoon samen met mijn man en kinderen dus geen ervaringsdeskundige qua daten in het "WA tijdperk", maar ik krijg het hier werkelijk erg benauwd van.



Hij is dus 's avonds in zijn eigen huis, zit tv te kijken, een boek te lezen, te werken of achter z'n pc te klooien - en jij wil dat hij tussendoor steeds reageert op jouw berichtjes? Wat kan er in hemelsnaam iedere dag allemaal gebeurd zijn dat je steeds moet bellen/appen? Hij is niet de vader van jouw kinderen dus daar hoef je het met hem niet over te hebben, als er iets bijzonders op je werk plaatsvond kan ik me voorstellen dat je hem dat even wel laten weten maar dat is toch niet dagelijks? jeetje - geef die man wat ruimte!!



Ik ben het er mee eens dat als ie man niet van appen houdt, je dat ook niet moet gaan verlangen of verwachten. Ik ben geen beller en zou helemaal kriegel worden als ik iedere dag zou moeten bellen of 5 keer in de week zou moeten samen eten. Daar heb ik niet eens tijd voor. Hier gaan wel korte berichtjes over de app heen en weer. Soort teken van leven. En ook over mijn kind. Ook al is het niet de biologische vader van mijn kind, mijn vriend voedt kind wel samen op met mij.

KortomL: jullie moeten echt uitzoeken wat jullie past. Wat jullie beiden past.

Het grote voordeel bij appen is natuurlijk wel dat je niet hoeft te reageren of je telefoon uit kunt zetten.
quote:livelife2themax schreef op 20 november 2014 @ 19:59:

Mijn tiener woont ook 24/7 bij mij. Mijn vriend heeft 2 tieners die bijna elk weekend (vanaf donderdag) bij hem zijn. We wonen ruim 3 kwartier van elkaar wanneer het verkeer meezit :-). En wij weten eerlijk gezegd ook niet zo goed hoe we het moeten doen. De kinderen hebben hun eigen dingen en hebben geen zin om naar de vriend van mam of de vriendin van pap te gaan. En ja, ik begrijp het wel. Dus laveren we overal maar een beetje tussendoor en proberen elke dag elkaar wel even te spreken. Ik lees mee, wie weet steek ik er nog wat van op!Als jullie beiden tieners hebben, hoef je toch niet meer voor oppas te spelen en kunnen jullie toch wanneer je zin hebt bij elkaar gaan slapen terwijl de kinderen gewoon thuis blijven?
Zou niets voor mij zijn zo'n skype-lat-relatie. Ben je lekker alleen thuis, kijkt er nog iemand over je schouder mee en ziet/hoort wat je aan 't doen bent.
Alle reacties Link kopieren
Waarom zou je willen samenwonen met een man met andere opvoedkundige ideeën en daar dus je kinderen aan bloot stellen?
Ruil hem in voor een ED! Veilig en warm. Dat is wat je nodig hebt!
Alle reacties Link kopieren
vandale, fashionvictim en doemaarzonnebloemen, misschien begrijpen jullie me dan verkeerd. Ik zei dat we in het begin veel appten. Het is vanzelfsprekend dat dat minder wordt en ja er zijn inderdaad mensen die helemaal niet van het appen of iets zijn dat klopt! Maar goed voor ons is het wel een uitvinding om zo elkaar op de hoogte te houden.

Ik ben helemaal niet van het dwingen of opdringen van.. ik vertelde alleen dat hij mij soms appt, me een vraag stelt, ik antwoord dan gewoon, maar een half uur of uur later vraagt hij mij hetzelfde weer. Dit omdat hij mijn antwoord dan gewoon niet goed gelezen heeft. Dit was gewoon een voorbeeld over ons app-gedrag en ik wilde alleen maar vragen hoe iemand in dezelfde situatie een LAT-relatie onderhoud.

Ik ben helemaal niet van dat hij verplicht mij moet appen. Ik wéét dat hij druk is met zijn huishouden, dat is iedereen, dat ben ik ook maar dat wil niet zeggen dat je geen tijd voor elkaar kunt maken als je dat wil.

En daarbij wilde ik juist zeggen dat je misschien in het begin van een relatie veel contact wil maar dat het juist door de tijd heen anders gaat.

Mijn kinderen, en de zijne, zijn nog niet zo oud dat we ze alleen kunnen laten dus dat we dan zo naar elkaar toe kunnen is geen optie.



En Vandale jij woont samen met je vriend zeg je, dat is gewoon een heel verschil, natuurlijk heeft ieder zijn eigen ding en leven, maar jij kunt wel, als je dat nodig vind je vriend even wat vragen of zeggen op dat moment als er iets is en dat is wel een verschil. Wij zijn beide 40-ers en geen kinderen meer en hebben net als veel anderen een periode achter de rug, nu hebben we een relatie en dat hadden we misschien nooit gedacht of verwacht ons weer zo te voelen. Als je net een relatie hebt dan wil je graag bij elkaar zijn, elkaar spreken dat lijkt me heel normaal of je nu 16 of 40 jaar bent dat maakt niks uit. En ja dan komt er een periode, als je geluk hebt en het past allemaal, dat je gaat samenwonen ja maar dat zit er bij ons zoals het er nu uitziet de komende 10-15 jaar nog niet in.

Ik was gewoon benieuwd of er meer zijn die dit hebben en vroeg me af hoe hun dit doen.

Ik hoef niet neergezet te worden alsof ik een dwinger of zeur ben, mensen verschillen van mening, ik wilde gewoon ervaring uitwisselen.



Tja en ik vind ook dat iedereen zelf mag weten of je appen, telefoneren, brieven schrijven, faxen of smssen stuurt en hoeveel. Ik ben nu eenmaal iemand die dat leuk vind en tja hij misschien wat minder maar dat maakt niet uit. Alleen ik heb zoiets van áls je dan wat zegt of vraagt moet je wel weten waar het over gaat.

Kijk en dat appen e.d. is niet voor niks uitgevonden, het is zeker niet kansloos maar bedoeld voor diegene die er wat mee doet!



En nee het zijn mijn kinderen niet, mijn kinderen zijn niet van hem maar toch doe je dat automatisch, je verteld elkaar toch wat je beleefd? dat heeft niks met de opvoeding van elkaars kinderen te maken! Dat wil ik ook niet eens en dat is iets wat je gaandeweg in de relatie ontdekt wat je prettig vind en wat niet.



Bij mij gaat het gewoon erom dat er een teken van leven is, dat vind ik wel zo gepast in een best nog wel "prille" relatie. en jullie schrijven dan ook bel elkaar dan op als ie niet van appen houd, dat is bij ons gewoon af en toe. ook daarvan wilde ik gewoon eens horen hoe anderen een relatie op afstand onderhouden.



Ik snap best dat er veel onder ons zijn die misschien ook een relatie hebben, niet samenwonen o.i.d. nog en ook geen kinderen hebben, druk zijn met veel dingen en ook misschien nog geen getrouwd/samenwonend leven achter zich hebben. Ik heb dat dan toevallig wel allemaal en dan weet je ook hoe fijn het is dat er een volwassene naast je staat. Dat is ook wat ik bedoel ik vind het gewoon fijn dat ik eens wat anders te praten heb dan kindertaal! Dat is ook heel leuk maar op het einde van de dag wil je ook wel eens wat anders kletsen.

En ja ik heb best vriendinnen maar ook die hebben hun eigen dingen en leven.
anoniem_208739 wijzigde dit bericht op 24-11-2014 15:04
Reden: naam gewijzigd
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 23 november 2014 @ 21:33:

[...]



Als jullie beiden tieners hebben, hoef je toch niet meer voor oppas te spelen en kunnen jullie toch wanneer je zin hebt bij elkaar gaan slapen terwijl de kinderen gewoon thuis blijven?Beetje late reactie maar ik vind net 12 jaar te jong om alleen thuis te blijven. Mamma 70 km verderop bij haar vriendje en kind alleen thuis...no way!
Alle reacties Link kopieren
quote:vandale schreef op 22 november 2014 @ 12:49:

[...]





Ik woon gewoon samen met mijn man en kinderen dus geen ervaringsdeskundige qua daten in het "WA tijdperk", maar ik krijg het hier werkelijk erg benauwd van.



Hij is dus 's avonds in zijn eigen huis, zit tv te kijken, een boek te lezen, te werken of achter z'n pc te klooien - en jij wil dat hij tussendoor steeds reageert op jouw berichtjes? Wat kan er in hemelsnaam iedere dag allemaal gebeurd zijn dat je steeds moet bellen/appen? Hij is niet de vader van jouw kinderen dus daar hoef je het met hem niet over te hebben, als er iets bijzonders op je werk plaatsvond kan ik me voorstellen dat je hem dat even wel laten weten maar dat is toch niet dagelijks? jeetje - geef die man wat ruimte!!Dus jij en je man zeggen de hele avond niets tegen elkaar? lijkt me geen gezonde relatie dan.
Alle reacties Link kopieren
quote:fashionvictim schreef op 22 november 2014 @ 13:31:

Poeh, dat appen, daar begrijp ik dus echt geen bal van. Hoe irritant is het wel niet om via zo'n klotetoetsenbordje op een telefoon hele verhalen te moeten tikken? Ik zou er ook gallisch van worden, gelukkig heb ik een vriend die net als ik niks met appen heeft, als wij elkaar in de jaren dat we een relatie hebben 20 appjes hebben gestuurd is het veel. Bel elkaar gewoon op, dat geapp is toch hartstikke kansloos?

Dat ben ik met je eens. Wij appen nooit, vriend heeft geeneens whatsap. Maar wel iedere avond Skype aan. Hij komt binnen van het boodschappen doen en roept waar ben je, ik roep terug in de keuken. Tis echt net alsof je in één huis zit maar om het hoekje.

Ons bevalt het prima al is bij elkaar zijn natuurlijk altijd leuker. Helaas gaat dat nu ff niet.

Maar wie weet voor hoe lang, schoonma is goed ziek. En hoe dat gaat als je over de negentig bent blijft afwachten. Ben dus nu "alleen" Zoon vind het NIET leuk maar krijgt wel een beetje voldoening uit Skype via de telefoon. Dan kan hij toch even de poes laten zien, zijn cadeau etc. Lang leven het computer tijdperk
Alle reacties Link kopieren
quote:elninjoo schreef op 23 november 2014 @ 21:35:

Zou niets voor mij zijn zo'n skype-lat-relatie. Ben je lekker alleen thuis, kijkt er nog iemand over je schouder mee en ziet/hoort wat je aan 't doen bent.Ja maar nien dit gaat over mensen die wél met andere mensen overweg kunnen. Niet over iemand als jij met een socialisatie stoornis.
Alle reacties Link kopieren
quote:nina1966 schreef op 19 december 2014 @ 20:32:

[...]

Dus jij en je man zeggen de hele avond niets tegen elkaar? lijkt me geen gezonde relatie dan.



Wat een rare reacties van jou?



Omdat ik niet begrijp dat TO de hele avond antwoord op haar Apps wil "als teken van leven", praat ik de hele avond niet met mijn man???



En omdat elninjoo niet zo van kinderen houdt, heeft ze een sociale stoornis???



Denk aub even na voordat je iets typt!
en me vriend die wilt ook nog wat zegge
Jullie zien elkaar af en toe een avondje, en dan zijn jullie vaak niet eens alleen. Verder contact loopt moeizaam. Volgens mij is deze relatie de scharrelfase nog steeds niet voorbij. Hier haal je verder toch niks uit? Af en toe buikschuiven en halfbakken contact........volgens mij is er meer te beleven in een relatie, latten of niet.
Klinkt hard, maar wil hij jou als oppas voor de kinderen? Alle vier de kinderen bij jou en hij lekker aan het werk. Blijkbaar wil hij wel samenwonen, maar verder moet het niet teveel gedoe opleveren.

Zo komt het op mij over. Ik zou dus absoluut niet gaan samenwonen.
Ik zou zelf toch echt wel elke 2 dagen ofzo telefonisch contact hebben.

In een bericht "klink" je toch anders dan als je echt spreekt met je partner.

En in een telefoongesprek of een skype-gesprek kan je véél méér zeggen dan als je maar heel de tijd zit te tikken.



Die apps kan je dan altijd nog op andere momenten sturen .





Ik zou dus ook nu nog niet gaan samenwonen.

Dat kan je nog altijd herbekijken als je 5 jaar samen bent ofzo en het latten beu bent.

Maar nu zouden er minstens 2 kinderen en 1 ouder moeten verhuizen.

Plus alle bijkomende gedoe met ex'en die dan slechtgezind raken.

En 't feit dat jullie twee verschillende opvoedingsvisies hebben.

Zou ik momenteel niet op zitten wachten.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven