Gezondheid alle pijlers

Diagnose ziekte van Crohn

19-12-2014 11:47 39 berichten
Alle reacties Link kopieren
Goedemorgen,



Het begon allemaal een half jaar geleden. Na twee maand met flinke buikpijn rond te hebben gelopen, heb ik toch een afspraak gemaakt bij de huisarts. Donderdag 8 mei kon ik bij de huisarts terecht. Ik moest bloed laten prikken en ze wilde dat er een echo van mijn buik werd gemaakt. De maandag erop 12 mei bloed laten prikken en voor de echo kon ik pas 2 weken later terecht. Op maandag 12 mei werd ik rond half 5 door de doktersassistente gebeld dat de bloeduitslagen er niet goed uit zagen en ze wilde dat ik de volgende ochtend direct terug kwam bij de huisarts. Weer onderzoek van mijn buik en de doktersassistente dacht aan mijn galblaas. Na veel moeite kon ik nog dezelfde ochtend in het ziekenhuis terecht voor een echo. Op de echo bleek dat ik een geperforeerde blindedarmonsteking had waarbij zich al een groot abces had ontwikkeld. Nog dezelfde dag ben ik geopereerd. Een gecompliceerde operatie waar drie artsen mee bezig zijn geweest, in totaal zo'n 4 uur.

De volgende dag ontbijt gegeten en geluncht. 's Avonds verslechterde mijn situatie, ik had verschrikkelijk veel pijn.

Mijn darmen waren stil gaan liggen en kreeg een sonde zodat alle maagsappen eruit konden. Na veel complicaties en een antibioticakuur werd ik na 10 dagen naar huis gestuurd zonder medicatie.



Een week later lag ik er weer.. Verschrikkelijke buikklachten en de ontstekingswaarden in het bloed waren ook weer fiks verhoogd. Weer een antibioticakuur via het infuus en vervolgens moest ik er ook thuis mee door. Inmiddels kan ik er wéér twee opnames bij aanplakken (helaas). De laatste opname was drie weken geleden.



Aangezien ik al ruim een half jaar aan het kwakkelen ben met terugkerende ontstekingen in mijn buik, wilden ze toch verder onderzoek in gaan plannen. In het bloed was te zien dat er een chronische ontsteking in mijn buik zit. Daarnaast was er op de CT-scan een fistel te zien. Mijn ontlasting is onderzocht en waarden die onder de 10 horen te zitten waren bij mij 350 en 605, fiks verhoogd zou je zeggen.. Ze dachten aan de ziekte van Crohn en daarom wilde de chirurg dat er een darmonderzoek zou komen. Zo gezegd, zo gedaan, vorige week maandag was ik aan de beurt. Wat een verschrikkelijk onderzoek, het roesje werkte totaal niet.



Na het onderzoek vertelde de MDL-arts dat mijn dikke darm er goed uit ziet! Hey, toch geen ziekte van Crohn dacht ik... Toch hadden ze een biopt genomen aangezien in aan het eind van mijn dikke darm een vernauwing heb. Afgelopen woensdag terug gekomen bij de chirurg. We werken onmenselijk behandeld. We zaten nog geen minuut en in die minuut vertelde hij dat alles toch op de ziekte van Crohn wees. Hij was boos dat ik weer bij hem was en niet direct naar de MDL-arts was verwezen...



Je krijgt niet eens de tijd voor vragen of om het op je in te laten werken, binnen een minuut stonden we weer buiten.



Nu is het afwachten op een afspraak bij de MDL-arts, wat pas in het nieuwe jaar zal zijn ga ik van uit.



Wat is jullie ervaring?



Liefsx



P.s. Ik moest het verhaal even van mij afschrijven
Geniet van iedere dag! <3
Alle reacties Link kopieren
Pfff, wat naar voor je



Misschien wat informatie die je kan helpen: als er iets mis is met de dikke darm dan heet dat colitis ulcerosa. Als de dikke darm goed is kan het dus alsnog mis zijn in de dunne darm en dat is dan wel de ziekte van Crohn. Ik kan me voorstellen dat je daardoor in de war bent geraakt, omdat het je misschien niet helemaal goed is uitgelegd.
Alle reacties Link kopieren
Bootje, dat klopt niet hoor. Crohn kan in het hele spijsverteringskanaal voorkomen, van mond tot kont, van kanes tot anus. De ontstekingen zitten meestal wat meer verspreid en kunnen (hoeft niet) diep in de darmwand doordringen. CU komt inderdaad alleen in de dikke darm voor en beperkt zich tot het slijmvlies.



Dat is schrikken TO, om die diagnose te krijgen. En wat belachelijk dat je zo afgewimpeld werd. Ik kan me voorstellen dat je vol vragen zit. Heb je geen behandelplan of medicijnen gekregen?
Ik vind hier dingen van.
Alle reacties Link kopieren
Ikzelf heb er geen ervaring mee, maar flink wat mensen in mijn familie wel. Vreselijk om het zo bot te moeten horen, kan je niet naar een andere mld arts? Ik weet dat er in Zaandam een hele goede zit, ook in Amsterdam zitten goede artsen.



Ik weet ook van mijn familie dat als eenmaal de medicijnen goed zijn ingesteld op je lichaam, je een (bijna) normaal leven ermee kan hebben. Ik hoop dat je snel van je pijn en klachten afbent.



Sterkte.
Alle reacties Link kopieren
Rare chirurg.

Hij heeft natuurlijk wel gelijk dat je naar een mdl-arts moet.

En idd crohn is van mond tot kont.

Waar zit je fistel?

Fistels kunnen veel problemen geven.



Zorg ervoor dat je een goede arts hebt waarbij jij je prettig voelt.

Ik heb nu zo'n 35 jr crohn, 3 darm operaties gehad, de nodige medicaties, fistelvorming.

Het is al een tijdje rustig.

Het is een zoektocht, ik laat mij mede door mijn ervaring niet meer met het kluitje het riet in sturen.

Voeding is ook erg belangrijk.

Ik reageer heftig op melkproducten en suiker.

Teveel koolhydraten ook.



Tevens zul jij je vitamines met name de B12 in de gaten moeten houden.

Hoge dosering VitC heeft ervoor gezorgd dat ik geen last meer heb vd fistel.

Er is heel veel materie betreft de crohn.



Voor nu is het belangrijk dat jij stabiel hierin wordt, en dat je arts jou hierin gaat begeleiden.
Alle reacties Link kopieren
quote:ikdus2010 schreef op 19 december 2014 @ 12:45:

Ik weet dat er in Zaandam een hele goede zitIk ken daar ook een hele slechte... (niet goed luisteren, niet prikken op bloedwaarden enz.)
Alle reacties Link kopieren
Dat is schrikken! Ik heb zelf ook al jaren Crohn. Ik vind het eerlijk gezegd erg vreemd dat je zo'n heftige diagnose krijgt van de chirurg en een minuut later weer buiten staat, zeker wanneer je al zulke flinke complicaties hebt gehad als jij. Zoals ik het begrijp heb je ook geen medicatie voor Crohn nu? Dat is echt niet normaal. Ik heb zelf de diagnose destijds meteen na een darmonderzoek gehad in een gesprek met een verpleegkundige, kreeg een stapel folders en boekjes mee om te lezen, op een vrijdag, en kon maandag als ik van de schrik bekomen was terecht voor een uitgebreide afspraak bij de MDL-arts.



Ik zou even bellen richting ziekenhuis of er echt geen mogelijkheid is voor een eerdere afspraak bij de MDL-arts of bij de gespecialiseerde MDL-verpleegkundige. De meeste ziekenhuizen hebben die tegenwoordig en die zijn ook juist voor de mentale begeleiding bij Crohn. Dit is echt niet hoe het hoort.
Wat heftig! Ik zit zelf momenteel ook midden in het traject. Ik krijg binnenkort een MRI enteroscopie waar gekeken zal worden naar Crohn en Colitis Ulcerosa. Als daar niets uitkomt moet ik ook een colonoscopie. Ik heb eigenlijk nog best "geluk", ik heb niet zo vaak buikklachten, maar ben vooral extreem vermoeid.



Wat zijn jullie slecht behandeld door de chirurg! Je moet toch even met je arts kunnen praten na zo'n diagnose. Trouwens, het is ook best slecht van je MDL om na het onderzoek te gaan zeggen dat je darm er goed uitziet. Mijn arts heeft verteld dat met het oog de darmen er meestal prima uitzien, je kan daar dus vrij weinig uit concluderen. Zo had ik enorme darmschade door ongediagnoseerde coeliakie (glutonintolerantie) waar ik al 6 jaar mee rondloop. Daar was met het blote oog ook vrij weinig over te zeggen. Terwijl mijn darm dus echt flink kapot is.



Is dat onderzoek echt zo erg? Ik heb alleen een gastroscopie gehad tot nu toe en hoor alleen maar van die enge verhalen. Bij mij is de ontstekingswaarde ook ruim 600, dus ik heb zo'n idee dat ik ook wel zal moeten.



Alvast heel veel succes gewenst. Het positieve van de diagnose is dat jouw klachten nu gericht behandeld kunnen worden en hopelijk voel je je dan gelijk een stuk beter!
Alle reacties Link kopieren
Ik vind de coloscopie behoorlijk meevallen, maar dat wisselt per persoon behoorlijk. Zeker na operaties en met flinke onstekingen / abcessen / etc kan het pijnlijk zijn, maar ik zelf vond de gastroscopie stukken vervelender. Met goed ontspannen (dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weet ik) en evt. een roesje kom je een heel eind.
Alle reacties Link kopieren
Mijn ervaring is dat artsen je minimaal info geven.

Ik heb zelf veel info opgezocht.

Zo vertelde bijv een mdl-arts dat ik aambeien had, bleken dat skintags te zijn.

Ik ben er zelf achter gekomen dat ik fistel vorming heb, dat die dus bij de crohn horen en dat daar mijn lage buikklachten vandaan kwamen.

De arts vond het niet nodig om extra onderzoeken te doen want hij wist dat het de crohn was.

Het zullen wel ontstekingen zijn.

Terwijl er zoveel bijkomstigheden zijn bij crohn, waar niet of nauwelijks naar werd gekeken.

Heb trouwens nu ook een andere arts..



Ga lezen over crohn,

Voorheen was er een goed belgisch forum, helaas is die er niet meer, ik heb geen soortgelijk forum weer gevonden.

Maar er is voldoende materie te vinden.



Ik vind de coloscopie niet erg, de zooi die je van te voren moet drinken vind ik vele malen erger, ik krijg een roes en pijnstilling.

Vraag van te voren aan je arts of ze bijspuiten zodra jij iets voelt tijdens dat onderzoek.
Alle reacties Link kopieren
Bij mijn vriend is het inmiddels 2,5 jaar bekend dat hij de ziekte van Crohn heeft.

Hij is veel te lang met de buikpijn en diarree doorgelopen en moest dan ook met spoed geopereerd worden toen ze erachter kwamen dat hij Crohn heeft. Er is toen een flink stuk dunne darm verwijderd. Ook wilden ze tijdens de operatie gelijk een stoma aanleggen om zijn darmen te ontzien, maar dit hebben ze gelukkig nog weten te voorkomen en dus niet gedaan. Het is wel mogelijk dat hij in de toekomst alsnog een stoma krijgt.



Na zijn operatie heeft hij vele medicijnen uitgeprobeerd en bleek voor heel veel allergisch te zijn.

Inmiddels is hij 100% afgekeurd omdat hij altijd moe is en nog steeds veel last heeft van heftige buikpijn en diarree.

Op dit moment zitten we in een traject om Humira (injecties) te proberen, dit gaat tot nu toe gelukkig goed.



De ervaringen met de ziekte van Crohn zijn bij iedereen verschillend. Sommigen hebben er minder last van en kunnen nog prima werken.
Alle reacties Link kopieren
Wat heftig Missyd . Ik hoop voor jullie dat de Humira aanslaat; ik hoor er goede verhalen over. Sterkte!



Het klopt dat de ervaringen per patiënt verschillen. TO, schrik niet van de ervaringsverhalen die je tegen komt op internet. Er zijn zoveel mensen die een normaal leven kunnen leiden met crohn, en die hebben vaak helemaal geen behoefte om daar veel mee bezig te zijn. De verhalen die je leest zijn dan meestal de ergste gevallen. Zelf had ik in het begin veel last en het duurde bijna een jaar voor de juiste medicatie in de juiste dosering gevonden was. Sindsdien ben ik al bijna 10 jaar klachtenvrij. Regelmatig wordt mijn bloed gecontroleerd en één keer per jaar krijg ik preventief een darmonderzoek, maar dat is ook om een reden die niets met crohn te maken heeft. Ik werk 40 uur en leid verder een normaal leven. Soms ben ik ineens heel moe, en dat is een teken van mijn lichaam dat ik wat rustiger aan moet doen. Sommig voedsel kan ik beter mijden, net als stress. Ik wil je ziekte zeker niet bagatelliseren, het is niet niks en kan een grote invloed op je leven hebben. Maar het hóéft dus niet. Ik hoop dat mijn verhaal je wat hoop geeft. Sterkte .
Ik vind hier dingen van.
Alle reacties Link kopieren
Probeer niet teveel patiëntenverhalen op het internet te lezen. Mensen die door een ziekte niet meer kunnen werken hebben alle tijd om hun verhaal neer te schrijven, mensen waarmee het beter gaat hebben daar de tijd niet voor.

Ik heb zelf al 15 jaar de diagnose Crohn, ben er ook aan geopereerd. ik heb na mijn operatie nooit meer een werkdag gemist, werk 32 uur.

Sinds in een aantal jaar geleden ben gestopt met het eten van vlees en het gebruik van zoete melkproducten ben ik klachtenvrij en medicatievrij.
Alle reacties Link kopieren
quote:bootje_op_de_golven schreef op 19 december 2014 @ 11:56:

Pfff, wat naar voor je



Misschien wat informatie die je kan helpen: als er iets mis is met de dikke darm dan heet dat colitis ulcerosa. Als de dikke darm goed is kan het dus alsnog mis zijn in de dunne darm en dat is dan wel de ziekte van Crohn. Ik kan me voorstellen dat je daardoor in de war bent geraakt, omdat het je misschien niet helemaal goed is uitgelegd.Tsja, echt in de war ben ik niet. Al sta ik nu nog niet geheel achter de diagnose. Misschien komt dat ook wel omdat ik het uit de mond van de chirurg heb gehoord en nog niet van de MDL-arts zelf. Het is gewoon erg vervelend niet weten waar je aan toe bent en dat je alsmaar af moet wachten! :(
Geniet van iedere dag! <3
Alle reacties Link kopieren
quote:jilzz schreef op 19 december 2014 @ 12:48:

Rare chirurg. Hij heeft natuurlijk wel gelijk dat je naar een mdl-arts moet.

En idd crohn is van mond tot kont. Waar zit je fistel? Fistels kunnen veel problemen geven.



Zorg ervoor dat je een goede arts hebt waarbij jij je prettig voelt.

Ik heb nu zo'n 35 jr crohn, 3 darm operaties gehad, de nodige medicaties, fistelvorming.

Het is al een tijdje rustig. Het is een zoektocht, ik laat mij mede door mijn ervaring niet meer met het kluitje het riet in sturen. Voeding is ook erg belangrijk. Ik reageer heftig op melkproducten en suiker. Teveel koolhydraten ook.



Tevens zul jij je vitamines met name de B12 in de gaten moeten houden.

Hoge dosering VitC heeft ervoor gezorgd dat ik geen last meer heb vd fistel.

Er is heel veel materie betreft de crohn.



Voor nu is het belangrijk dat jij stabiel hierin wordt, en dat je arts jou hierin gaat begeleiden.



Natuurlijk heeft hij gelijk dat ik bij een MDL-arts terecht moet voor de behandeling. Maar hij had het op een heel andere manier kunnen brengen, uitleg kunnen geven en ons vragen moeten laten stellen. Tijdens de laatste opname heb ik gehoord dat ik een littekenbreuk heb in mijn navel en dat daar ook een fistel zit. Meer hierover weet ik ook niet..



Gisteren een brief ontvangen van het ziekenhuis met daarin de datum voor de eerste afspraak bij de MDL-arts en dat is pas 27 januari! Ik heb sinds de laatste weken in de gaten dat mijn lichaam toch soms behoorlijk reageert op eten. Voornamelijk bij het avondeten. Gisteravond zijn mijn vriend en ik sushi wezen eten. Toen ik later bij mijn ouders was, kreeg ik krampen in mijn buik en een behoorlijk gerommel (dat zelfs duidelijk door televisie en radio heen te horen is), daarnaast trok de pijn ook door in mijn rug.



Het is erg belangrijk nu dat ik weet waar ik aan toe ben en waar ik op moet letten!
Geniet van iedere dag! <3
Alle reacties Link kopieren
quote:heavenorhell schreef op 19 december 2014 @ 16:34:

Dat is schrikken! Ik heb zelf ook al jaren Crohn. Ik vind het eerlijk gezegd erg vreemd dat je zo'n heftige diagnose krijgt van de chirurg en een minuut later weer buiten staat, zeker wanneer je al zulke flinke complicaties hebt gehad als jij. Zoals ik het begrijp heb je ook geen medicatie voor Crohn nu? Dat is echt niet normaal. Ik heb zelf de diagnose destijds meteen na een darmonderzoek gehad in een gesprek met een verpleegkundige, kreeg een stapel folders en boekjes mee om te lezen, op een vrijdag, en kon maandag als ik van de schrik bekomen was terecht voor een uitgebreide afspraak bij de MDL-arts.



Ik zou even bellen richting ziekenhuis of er echt geen mogelijkheid is voor een eerdere afspraak bij de MDL-arts of bij de gespecialiseerde MDL-verpleegkundige. De meeste ziekenhuizen hebben die tegenwoordig en die zijn ook juist voor de mentale begeleiding bij Crohn. Dit is echt niet hoe het hoort.Wij vonden het inderdaad geen nette manier om met een patiënt om te gaan. Vooral niet aangezien mijn vorige complicaties telkens. Ik had tot afgelopen dinsdag antibiotica om de ontsteking te onderdrukken.. Daar mocht ik direct mee stoppen. Op dit moment houd ik mij rustig en probeer ik niet teveel te doen, om mogelijke opvlammingen van pijn te voorkomen. Heb gisteren dus een afspraakbevestiging ontvangen en kan pas 27 januari terecht. Morgen nemen we ook contact op met het ziekenhuis, dat dat echt te lang gaat duren op deze manier!
Geniet van iedere dag! <3
Alle reacties Link kopieren
27 januari duurt nog heel lang.

Kan je huisarts hierin niets doen?

Nu weet ik wel dat vol gewoon vol is, maar vaak hebben de artsen wel ergens een opening voor spoedgevallen.En ja..wat is nou spoed.



En idd, de crohn ontwikkeld bij een ieder weer anders.

De 1 werkt wel, de ander niet.

Ik werk niet, mede door vermoeidheid, mede door spier problematiek, en niet eens zozeer door de directe crohn zelf.

De verhalen van anderen lees ik meestal nooit,,het ene verhaal is nog erger dan het andere, daar word ik niet blij van.



Ja voeding kan zeker invloed op je darmen hebben.

Hier boven al omschreven.

Je kan eens op de SC Diet site kijken.

Ik heb dat dieet ooit eens gedaan, was erg zwaar, je probeert immers wat.

Maar er staan ook best goede tips in.

Wat ik nu doe als ik last van mijn darmen heb, een soep maken en zelfgemaakte yoghurt, dat staat op die site, dat eet ik dan een week zodat mijn darmen weer tot rust komen.

En verder is het veelal zoeken en uitproberen.

En overal haal je wat tips vandaan.

Uiteindelijk vind je daar je weg wel in.
Alle reacties Link kopieren
Dat duurt inderdaad nog 5 weken, te lang dus! Momenteel staat mijn leven ook stil. De laatste pijnopvlammingen kwamen na stress.. Ik ben nu sinds 20 november niet meer naar school geweest, omdat ik mijzelf ken en als ik weer voor school ga, ga ik er ook compleet voor! Dat lijkt mij op dit moment nog niet verstandig, aangezien ik niet weer in het ziekenhuis wil belanden zoals de vorige keer!



Ik begrijp heel goed dat het vol zit, maar het ziekenhuis waar ik bij ben aangesloten heeft 2 vestigingen. En aangezien ik al vier keer ben opgenomen en ontzettend ben volgestopt al inmiddels met antibiotica lijkt het mij om een vijfde opname te voorkomen dat ik toch wel ergens tussen gepland zou kunnen worden? Als ik in het ziekenhuis zelf lig, is dit ook wel mogelijk haha!



Ik ben inderdaad de laatste maanden ook ontzettend snel vermoeid en merk dat mijn lichaam ook erg snel pijn gaat doen. Vrijdagmiddag was ik heel even in de stad en heb daarna boodschappen gedaan. Maar in de supermarkt werd ik super warm en opgelaten en kon ik de drukte niet aan. Eenmaal thuisgekomen voelde ik mij compleet geradbraakt. Verschrikkelijk gevoel! Nadien een bad gekomen voor ontspanning, toen ging het gelukkig wel beter. Ik lees inderdaad ook nooit de verhalen. Bij iedereen is de ziekte anders, ik ben er ook van overtuigd als dit daadwerkelijk Crohn is (wat ik nog steeds ontken), dat het vrij rustig is en niet in een ernstig stadium.

Bij mij is nu wel de twijfel toegeslagen dat als dit daadwerkelijk Crohn is, of ik mijn studie wel kan afronden. Ik ben echt een doorzetter en ga tot het laatste door. Alleen vraag ik mij af of dit wel goed is voor mijn darmen, aangezien het wel veel stress met zich meebrengt in de toetsperioden, zoals ik mijzelf ken.



Bedankt voor je tip over het SC Dieet, ik zal er eens op gaan snuffelen en eventueel dingen uitproberen. Ik zit er ook aan te denken een blender aan te schaffen en smoothies te maken met verse, gezonde producten. Eten is bij mij namelijk nog steeds een hel.. Ben sinds mei al zo’n 20 kilo afgevallen door alles. Ik kan het gelukkig hebben, alleen is het wel belangrijk de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen.
Geniet van iedere dag! <3
Alle reacties Link kopieren
Ja en dan staat je leven even op de kop.

Belangrijk is nu rust te nemen.

Je lichaam geeft dat al aan.

Ik zou nu niet beginnen met smoothies.

Als je darmen nu vd leg zijn, dan even geen rauwe groentes nemen, ook niet uit de blender.

Dat Kunnen ze niet goed verwerken.

Evenals fruit.

Neem evt zacht fruit en gekookte groentes.



Stress is voor iedereen een killer.

Helemaal wanneer je kwetsbaar bent.

Dat zou je eigenlijk moeten elimineren.

Maar dat werkt niet altijd, toch moet je proberen je rust en ontspanning te vinden.

En hopelijk kan een mdl-arts jou meer vertellen, met evt medicatie, zodat je opknapt.

Als alles stabiel is, kun je ook verder met school.
Dat lijkt me pijnlijk. Als kind en jongvolwassene had ik vaak vreselijke buikpijn maar dat is overgegaan. Ik lag dan alleen maar op het kleed voor de haard en lopen of zitten was een beproeving.



Lijkt me heel erg als je dat altijd hebt.
Alle reacties Link kopieren
Goedenavond.



Vanochtend voor het eerst (in plaats van de eerste afspraak die ze pas 27 januari hadden ingepland) bij de MDL-arts geweest, doordat ze vermoeden dat ik de ziekte van Crohn heb.

Volgende week maandag krijg ik een MRI scan waarbij ze mijn gehele dunne darm in kaart willen brengen.

Ik ben vanmiddag begonnen met prednison om de ontsteking in mijn buik onder controle te krijgen.



Ik moet de eerste twee weken beginnen met 40 mg per dag, daarna per week afbouwen met 5 mg.

Hopelijk krijg ik niet al te veel last van de bijwerkingen, weer ook niet of dat al het geval is als je negen weken prednison slikt?



We zullen volgende week afwachten hoe de MRI scan verloopt en wat het verloop van de behandeling zal worden.



Liefsx
Geniet van iedere dag! <3
Fijn dat je eerder terecht kan! Wat voor MRI krijg jij? Ik mag morgen al, ik krijg een MRI enterografie. Zie er wel onwijs tegenop, moet een uur eerder komen ivm de voorbereiding. Je moet een paar liter van een of ander spul drinken om je darm en lekker op te schonen. Dan een injectie zodat je het er niet meteen uitwerkt en nog contrast. Voorbereiding is een uur, dan de schaal 45 minuten en je mag daarna pas weg als je alles weer kwijt bent.

Ik zie er niet naar uit haha!

Zal morgen wel even laten of het echt zo erg was, valt meestal uiteindelijk toch wel mee;)

Wel fijn dat je gelijk iets van medicijnen hebt gekregen, dan zijn ze dus toch wel erg zeker.

Ik hoop eigenlijk heel erg dat ze bij mij iets vinden, dan kan ik er ook iets aan gaan doen. Anders blijven mijn klachten maar onverklaard.
Alle reacties Link kopieren
Rennie_girl, hebben ze bij jou ook de verdenking op de ziekte van Crohn?

Ik weet niet wat voor MRI precies. Moet zondag een dieet volgen en 's avonds 30 mg poeder mengen met een glas water en opdrinken en de volgende ochtend net zo. Soort laxeermiddel ook.

Ik moet tien voor 2 in het ziekenhuis zijn en krijg dan een sonde via mijn neus, waar contrastvloeistof mee in mijn dunne darm wordt gebracht, tevens krijg ik ook een infuus, ook voor contrastvloeistof.



Heb jij dit ook?

Ik hoor graag van je hoe je dit hebt ervaren.



Ik weet van mijzelf dat ik gigantisch slecht te prikken ben voor infuus en heb bij mijn eerste ziekenhuisopname ook al een sonde gehad, dus weet daarvan wat ik ervan kan verwachten.



Liefsx
Geniet van iedere dag! <3
Hawaii, ja ook voor crohn. Alhoewel ze twijfelen tussen crohn en colitis ulcerosa, wordt op dezelfde manier opgespoord. Als er uit mijn MRI niets komt moet ik door de klachten ene colonoscopie, alleen omdat dit makkelijker is proberen we het eerst zo.



Ik hoefde geen dieet. Hoefde zelfs niet nuchter! Vond het zelf erg vreemd dus heb besloten morgenochtend voor de zekerheid niet te ontbijten. Dan hoeven ze dat er in vedergeval niet meer met dat laxeermiddel eruit te werken. Ik heb het nog nagevraagd in het ziekenhuis, omdat ik overal online voor hetzelfde onderzoek las dat het nuchter moest. Ik zal het morgen wel zien!



Ik geloof niet dat ik een sonde krijg, moet iets van 2 liter spul drinken. Schijnt best vies te zijn :S Ik krijg een injectie om darmkrampen tegen te gaan (moeten stil zijn op het moment van de scan) en contrastvloeistof, ik denk via infuus. Ik ben inmiddels gewend aan de infusen. Ben helaas het afgelopen jaar elke maand wel 3 keer in het ziekenhuis geweest. Begin van het jaar was ik kern gezond alleen wat moe. Inmiddels een behoorlijke lijst en ik word dus nog onderzocht nu voor IBD en ik heb kans dat er binnen een jaar (echt grote kans) een schildklier ziekte erbij heb. Ik ben lekker bezig haha!



Sonde lijkt me erg vervelend, hoop dat ik die niet hoef, maar ik ga ervan uit van niet.

Ik mag morgen al om 9.50 me melden dus duurt niet lang meer.
quote:hawaii schreef op 30 december 2014 @ 00:30:

Rennie_girl, hebben ze bij jou ook de verdenking op de ziekte van Crohn?

Ik weet niet wat voor MRI precies. Moet zondag een dieet volgen en 's avonds 30 mg poeder mengen met een glas water en opdrinken en de volgende ochtend net zo. Soort laxeermiddel ook.

Ik moet tien voor 2 in het ziekenhuis zijn en krijg dan een sonde via mijn neus, waar contrastvloeistof mee in mijn dunne darm wordt gebracht, tevens krijg ik ook een infuus, ook voor contrastvloeistof.



Heb jij dit ook?

Ik hoor graag van je hoe je dit hebt ervaren.



Ik weet van mijzelf dat ik gigantisch slecht te prikken ben voor infuus en heb bij mijn eerste ziekenhuisopname ook al een sonde gehad, dus weet daarvan wat ik ervan kan verwachten.



LiefsxIk heb alle afgelopen jaren al heel wat onderzoeken voor de crohn gehad, maar moet zeggen dat dit met stip het vreselijkste onderzoek was helaas.... Ik heb me destijds voorgenomen na dit onderzoek, een jaar of 7 geleden, dit nooit meer te doen. Het schijnt dat er nu een camerapil is om de dunne darm te onderzoeken, dus als het weer nodig is, zal ik daar om vragen. Misschien valt het bij jou mee en stelt het niets voor, maar ik vond vooral het op de plaats brengen van de sonde in de dunne darm erg vervelend. Ik wens je veel sterkte! Ik ga morgen weer voor een colonscopie, ivm een ontsteking die niet over wil gaan, ik bloed al 3 weken continue en de stootkuur prednison slaat niet aan helaas.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven