Moeder gaat achteruit

20-12-2014 23:20 5 berichten
Alle reacties Link kopieren
Hoi allemaal,



Dit topic is voornamelijk bedoeld om van mij af te schrijven. Maar uiteraard hoop ik er ook tips en/of herkenning mee te krijgen.



Mijn moeder is dit jaar 70 geworden, ik ben 31 en een nakomertje. Ik heb nog twee oudere broers en een zus. De afgelopen 10 jaar is mijn moeder erg echteruit gegaan. Een erg moeilijke periode. Een strijd met mezelf en t gevecht tegen de ziekte van mijn moeder. Ze is er inmiddels bovenop maar er is wel schade achter gebleven. Ze is erg veranderd in haar gedrag. Ze is niet meer mijn moeder wie ze altijd was. Dat doet me pijn en ik vind het moeilijk om daarmee om te gaan. Ze heeft last van stemmingswisselingen en is heel veel met andere bezig. Gisteren waren we in de stad voor kerstinkopen en ze was constant bezig met anderen mensen. Ze zei zelfs een keer, die mensen hebben het over ons. Ik zei nou mama ik denk dat je je dat maar inbeeld hoor. En wat dan nog, wij zijn hier toch lekker met zijn tweeën? En dan gaat ze alweer door met het volgende onderwerp. Heel apart maar zulke situaties komen de laatste tijd dus best veel voor.



Heb er veel verdriet van dat zeker. Maar probeer het naar de buitenwereld niet teveel te tonen. Mijn broers maken grappen over de vergeetachtigheid van onze moeder. Hun kunnen er dus heel luchtig mee omgaan. Hun zijn dan ook al wat ouder. Misschien is er wel een manier voor mij om ermee om te gaan maar moet ik die gewoon nog vinden.
Wat voor ziekte heeft je moeder (gehad)?



Toen mijn moeder twee herseninfarcten had gehad was ze ook anders. Egocentrischer, snel kribbig, minder zacht. Aan de buitenkant zag ze er nog uit als mijn moeder maar ik vond dat ook heel erg moeilijk om te accepteren, een gebroken been is duidelijker...



Kun je de zorg voor je moeder wel met je broers en zus verdelen of trek jij veel naar je toe?
Alle reacties Link kopieren
Loopt je moeder bij een specialist? Nu ze nog redelijk goed is, zou ik echt proactief aanmoedigen dat ze de huisarts (met jou) bezoekt, desnoods met iets triviaals en dat je de huisarts vantevoren inlicht wat er echt aan de hand is. Ja, het is normaal dat ouderen vergeetachtiger worden, maar die achterdocht is niet normaal en je moeder is relatief jong voor een oudere. Wat zou je doen als je broers of eventuele kinderen dit gedrag vertonen? Dan ga je toch ook naar de huisarts? Laat je niet misleiden door het argument dat het ouderdom is. Die diagnose mag je huisarts of eventueel de specialist stellen.
Occam's razor
Alle reacties Link kopieren
Heel veel sterkte ik hoop dat je het voor jezelf een plekje kunt geven om hiermee om te gaan. Je mag altijd van je afschrijven er word naar je geluisterd
Alle reacties Link kopieren
Ik vind vergeetachtigheid icm achterdocht ook iets om te laten checken maar ik weet natuurlijk niet wat de voorgeschiedenis van je moeder is.



Sterkte! Ik weet hoe het is als je moeder veranderd door een ziekte. Mijn moeder is een jaar geleden overleden na 15 jaar Alzheimer.
Ik heb ook een killer body. Als ik maar lang genoeg op je hoofd blijf zitten ga je dood.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven