pvv-stemmers

17-01-2015 15:21 1187 berichten
Alle reacties Link kopieren
Weet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit moet beschrijven, maar ben wel geintresseerd in de meningen van anderen.

Ik was gisteren op een verjaardag waar mensen nogal een mening hadden over pvv-stemmers. Samengevat: ze discrimineren, saboteren de samenleving en kunnen niet veranderen. Mensen zou ook niet met hun in gesprek gaan omdat ze toch niet te overtuigen zijn. Ik vind dit nogal een diskwalificatie van heel veel mensen. Eigenlijk doen deze mensen hetzelfde als mensen die discrimineren, het generaliseren van een bepaalde groep.



Ook vind ik het heel beledigd dat mensen zeggen dat je met dit soort mensen kunt omgaan. Ik trek het mij misschien te persoonlijk aan, maar hoor het zo vaak dat er een beetje moe van wordt. Ik keur de uitlatingen van de pvv ook niet goed, maar probeer liever te snappen waarom mensen op zo'n partij stemmen dan ze gelijk te veroordelen.



Misschien speelt ook mee dat circa 50% van mijn familie pvv stemt. En het zijn allemaal normale mensen, die werken, hun kinderen naar beste kunnen opvoeden en zelfs allochtone vrouwen helpen Nederlands te leren.



Maar goed, misschien heeft iemand hier briljante inzichten, die mij kunnen helpen of relativeren.
Alle reacties Link kopieren
quote:diamond-gloss schreef op 28 januari 2015 @ 15:17:

[...]



Nou omdat linkse mensen heel ruimdenkend en tolerant zijn natuurlijk.!

Wat dacht jij dan?

OH JA, natuurlijk!

Als Hitler nog geleefd had, had ongetwijfeld ook hij bij z'n ruimdenkende tolerante collega-socialisten van de VARA aan mogen schuiven. Met als side kicks oud SP kamerlid Meulenbelt en rapper 'fuck-de-talmoed!-respect-voor-de-islam!' Appa.
Noesa, ik vind je een beetje nazifoob met die opmerking. Wil je dat niet meer doen?
Net zoals niet iedereen met rechtse ideeën automatisch een PVV-stemmer is, is niet iedereen die links is, automatisch een klakkeloze meeloper. Wilde ik toch even gezegd hebben.
Zo is ook niet iedereen te definieren als rechts of links.
Eerherstel voor Drs. Janmaat!
quote:tekenis schreef op 28 januari 2015 @ 15:59:

Zo is ook niet iedereen te definieren als rechts of links.Precies. Maar ik zou mezelf dus wel als links willen definiëren in de zin dat ik een eerlijke, sociale samenleving voorsta. Maar ik zie hier een aantal mensen wel erg zelfingenomen iedereen over één kam scheren.
Alle reacties Link kopieren
quote:tekenis schreef op 28 januari 2015 @ 15:50:

Noesa, ik vind je een beetje nazifoob met die opmerking. Wil je dat niet meer doen?





Sorry, je hebt gelijk. Wat sommige nazi's (niet allemáál natuurlijk) namens Hitler (vzmh) deden, had natuurlijk helemaal niks met het ware nazisme te maken. Sterker nog, de Holocaust heeft helemaal nooit plaatsgevonden. Het was gewoon een Joods complot om het nazisme in een slecht daglicht te stellen.



Dat vond ik eigenlijk nog het ALLERERGSTE van die hele Holocaust: dat het allemaal zo slecht afstraalde op het nazisme! (Vrij naar Pechtold.)
Je bedoeld dat alle moslimcritici over een kam gescheerd worden? Vast niet



Ik scheer alle volgers van Mohammed over 1 kam. Met de nadruk op volgers. Niet iedereen uit het midden oosten doet dat. Er zullen uitzonderingen zijn op de regel. Let wel, ik dicht hen niet terrorisme toe. Maar wel dat zij eerder zullen kiezen voor een terrorist, dan een niet moslim. Dat ze op uitzonderingen na een hekel hebben aan joden en homo's. Dat zij een niet moslim nooit als vriend zullen beschouwen, hoe vriendelijk ook. Ik hoop dat er veel uitzonderingen zijn.
Ik hoor de andere kant nooit verontwaardiging uiten over het jodendom bashen door moslims. Dat is wel ok? Waarom moslims daar niet op aanspreken?



Het enige wat wij critici willen is geen enkele ruimte voor die ideologie in deze samenleving. Verder wens ik iedere moslim een fijn leven in dit land. Moslims willen graag joden uitroeien. En juichen als er joodse slachtoffers vallen ngraadje erger, maar kritiek? Ho maar. De joden hebben het vast verdiend of zo.
Nee tekenis, ik bedoel natuurlijk dat "links" over één kam wordt geschoren, alsof dat uit louter mensen zou bestaan die nooit kritisch zijn en het altijd roerend met elkaar eens zijn. Dat schoot bij mij even verkeerd. Maar daar gaat de discussie niet over natuurlijk.
Alle reacties Link kopieren
Men draait oorzaak en gevolg om. Er leven in Nederland vele culturen naast elkaar en dat gaat -dankzij de spreekwoordelijke Nederlandse tolerantie- allemaal prima.

Er is echter 1 cultuur die z'n eigen traditionele intolerantie ten aanzien van Joden, homo's (plus 'de kuffaar' en westers geklede vrouwen) zowel in theorie als in de praktijk niet onder stoelen of banken steekt. (Maar omgekeerd dus wél respect eist.) En dat is de islam.



En dat is waar het dus botst met de Westerse tolerantie. Hier is geen tolerantie voor daadwerkelijke praktizering van intolerantie.



En als de veiligheid van groepen in de samenleving bedreigd wordt door de islamitische intolerante ideologie, dan wordt het tijd dat zo'n ideologie naast flink bekritiseerd, ook eens aan banden gelegd wordt.

Het nazisme zouden we heden ten dagen ook niet meer tolereren. Hoe tolerant we ook zijn.
Dat werd dus heel erg duidelijk in dat inverview van de Vara. Iedere gewone, normale vraag werd al afgedaan als Islam haat. Maar ondertussen dit land wel willen veranderen in een plek waar er totaal geen ruimte is voor anders denkenden.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven