Gezondheid alle pijlers

pijn en spanning in nek, en heel duizelig!

08-03-2015 22:23 25 berichten
Alle reacties Link kopieren
Sinds bijna 4 weken zit ik met verschrikkelijke nekpijn(vooral overspannen spieren) en hierbij ernstige duizeligheid . Ik ben naar de kiné geweest en die heeft een paar blocades losgemaakt, maar de spanning en duizeligheid blijft. Ik heb al jaren veel artrose en heb jaren geleden ook iets gelijkaardigs meegemaakt, maar nu is het veel erger!Donderdag moet ik onder de scan en hoop echt dat het geen te slecht nieuws is :(

zijn hier nog mensen die nek klachten hebben en hoe zijn jullie hier vanaf geraakt?

Ik ben echt radeloos aan't worden :(
Alle reacties Link kopieren
Heel erg herkenbaar!

Ik heb namelijk precies hetzelfde en ik vind dit zo ontzettend eng. Ik ben dagelijks duizelig en soms krijg ik een gevoel alsof er wat door mijn hoofd heen schiet en dan voel ik me een paar seconden heel angstig. Ik vind het moeilijk om te ontspannen en loop inmiddels bij de fysio, wat tot nu toe helaas weinig helpt.





Heel veel sterkte!!
Alle reacties Link kopieren
heb je ook soms tintelingen die lang je wervels lopen?

Ik kan me echt niet voorover buigen om bijvb te dweilen ofzo, want het wiebelt de hele tijd :(
Alle reacties Link kopieren
Klinkt of het een nekhernia kan zijn. Maar je symptomen passen bij veel aandoeningen dus onderzoek is nodig. Maar duizeligheid, altijd mee naar een arts, als je niet weet waarom. Dat je daar zo lang mee rond blijft lopen, vind ik echt gevaarlijk.



Om een voorbeeld te geven, hersenvliesontsteking begint vaak met nekpijn en duizeligheid. Je hebt het al een tijdje dus dat zal het wel niet zijn. Maar echt, naar de huisarts ermee. Het kan een prop in je oor zijn tot een hersen/hartaandoening tot verstopte holtes tot stress maar het is niet iets om mee door te blijven lopen en gevaarlijk ook nog.



Wat is kine trouwens en wat voor scan krijg je? Ik zou gewoon naar de huisarts gaan eigenlijk. Beterschap iig.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
He gladoortje,

Ik ben al 2x naar de dokter geweest maar die zei: gebloqueerde hals en dus kiné.

ik ben verschillende keren geweest maar geen beterschap.

ik ben nu deze week op eigen houtje naar een fysio therapeut geweest en zij raadde de scan dus aan.

Ik krijg een ct scan trouwens
Alle reacties Link kopieren
Bij mij zeggen ze dat het paniekaanvallen zijn...



Ik weet echt niet wat ik moet denken!
Alle reacties Link kopieren
Ja, dat zeggen ze wanneer ze niets vinden!!! typisch.

Laat je niets wijsmaken hoor.

ik loop de hele dag mijn evenwicht te zoeken en ik waggel als het ware wanneer ik stap, dus is echt geen hyperventilatie hoor
Ik heb die klachten jaren gehad en uiteindelijk bleek het toch 'slechts' om verhoogde spierspanning te gaan. In eerste instantie begon het met twee ruggenwervels onderin die verschoven waren door een val van een paard. Daardoor is mijn bovenlichaam gaan compenseren waardoor ik dus constant pijn had. Mijn eerste fysio heeft me twee jaar lang tweewekelijks behandeld en dat hielp wel even (los masseren), maar het was natuurlijk alleen symptoombestrijding. Vervolgens ben ik bij een fysio gekomen die gespecialiseerd was in spierspanningsproblemen en heb daar stabilisatie- en ontspanningsoefeningen gekregen. De therapie had ook een bepaalde naam, maar die ben ik vergeten (ik ga nog even hard denken). Het is nu niet zo dat ik nooit meer last heb, maar dan gaat het ook weer over.

Edit: Ik weet het weer, het was Cesartherapie.
Alle reacties Link kopieren
Ja maar het gekke is dat ik het wel elke keer in de supermarkt krijg, weet zelf echt niet waarom!! En ik kan ineens niet meer tegen fel licht. Maar ook vaak krijg ik dit onverwachts als ik bijv lekker op de bank een filmpje zit te kijken en helemaal in de film zit.



Ik weet niet wat het is en ben helaas ook niet onderzocht. De dokter vertelde me gelijk dat ik last van paniekaanvallen heb.
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf wel vaker een paniekaanval gehad maar dit klinkt anders. Waar het mij aan doet denken, je hebt het over dat je slecht tegen tl licht kan en dat je het ook hebt soms als je tv kijkt, is dat je last krijgt bij knipperende beelden. Tl licht knippert heel snel. Zo snel dat onze hersenen het als continue licht beschouwt. En op tv zie je ook wel eens knipperende beelden. Tegenwoordig wordt daar bij sommige tv programma's van tevoren gewaarschuwd, omdat knipperende beelden bij mensen met epilepsie voor een insult kunnen zorgen.



Ik zeg niet dat je epilepsie hebt. Maar wel dat je terugmoet naar je huisarts en/of neuroloog of andere specialist (ik weet nu nog steeds niet wat kine betekent trouwens, ik ben Nederlands maar ik ken dat woord niet, zal zo even googlen) en dat je die precies moet vertellen wat je in je laatste post zegt. Want als het wel gaat om epilepsie, moet dat goed onderzocht worden.



En blijf teruggaan of zoek een andere huisarts, tot je weet wat er met je aan de hand is. Als je zo duizelig wordt steeds, dat kan heel gevaarlijk zijn. Ik weet niet waarom je zo heftig reageert op knipperend licht maar dat is iets wat een arts moet gaan uitzoeken samen met jou. Zoveel last hebben van een symptoom, dat verstoort je leven enorm.



Ik snap ook niet waarom je arts je verder geen hulp biedt, als het om paniekaanvallen zou gaan. Daar kun je namelijk ook hulp bij krijgen. En ik denk dat die CT scan een goed idee is. Ik snap er alleen helemaal niks van dat je fysiotherapeut je daarnaar heeft doorverwezen. Ik neem aan dat de resultaten beoordeeld worden door een neuroloog?



Ik snap dat mensen het symptoom herkennen maar ik denk dat het heel goed mogelijk is dat iedereen met klachten in dit topic een andere diagnose heeft. Diagnosticeren moeten we aan artsen overlaten. En dat kan heel moeilijk zijn. Artsen weten ook niet alles namelijk. En door ervaringen te delen, kun je om bepaalde onderzoeken vragen die anderen met dezelfde klachten hebben gehad. Dus dat kan helpen. Ik heb mensen begeleid met epilepsie en je laatste post deed me daar meteen aan denken. Epilepsie kan ook een symptoom van een andere aandoening zijn. Maar zo'n heftige reactie op knipperend licht, laat je beter onderzoeken. Dat lijkt me belangrijk.



Als er nu niks komt uit de CT scan, zou ik je aanraden om te vragen of je verder onderzocht kunt worden door een neuroloog iig en dan (ook) op een epileptische aandoening. In Nederland kun je daarvoor opgenomen worden, dan monitoren ze je een aantal dagen. Er zijn heel veel verschillende vormen van epilepsie, die je partiele insulten noemt, wat betekent dat je tijdens het insult bij bewustzijn blijft. Daarom moet je opgenomen worden, dan plakken ze overal plakkers die van alles meten. Sommige insulten zijn namelijk heel moeilijk waarneembaar door naar iemand te kijken, daarom moeten ze dat op objectievere wijze vastleggen door je hersenactiviteit, bloeddruk, bloedgas etc te meten een paar dagenlang. Kan ook sneller trouwens.



Blijf iig niet doorlopen hiermee, al zijn het wel paniekaanvallen, laat je daar dan voor behandelen. En een huisarts die je laat zwemmen, zoek een andere, als dat kan, of blijf terugkomen. Zo kun je geen normaal leven leiden. Veel sterkte iig.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
Migraine zou het ook nog kunnen zijn trouwens. Iig, laat je beter onderzoeken.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
Ja dat is juist gladoortje, veel kwaaltjes hebben dezelfde symptomen maar zijn toch niet dezelfde ziekte hé, dat maakt het soms ook zo moeilijk om te achterhalen wat er mis is. Ik hoop in ieder geval meer te weten donderdag anneer ik onder de scan moet ivm mijn duizeligheid en nekspanning
Alle reacties Link kopieren
Laat je idd goed onderzoeken.

Zoek ook eens een fysio op die aan triggerpointtherapie doet.

Middels intensieve massage's en dryneedling kunnen veel spierspanningen en pijnen weggenomen worden.



Er wordt nu maar wat gegist natuurlijk, omdat het van alles kan zijn.
Zeker moet je eerst die scan afwachten, maar daarna ook zeker aandringen op de juiste behandelingen. Het kan ook nog dat je daar wat verschillende dingen moet uitproberen, ik lees hier in het topic al zeker vijf verschillende behandelmethodes.
Alle reacties Link kopieren
Nou, heftig reageren op flikkerend licht, dat is zeker passend bij epilepsie, dat is geen gissen hoor. Je raakt zeker niet altijd buiten bewustzijn bij epilepsie. Dat gebeurt alleen bij tonisch clonische insulten.



Er zijn tientallen soorten partiele insulten waar je gewoon bij bewustzijn blijft. De meeste mensen kennen de absences wel. Maar er zijn ook insulten waarbij mensen vreemd gedrag gaan vertonen waarbij je niet aan een insult zult denken. Ik heb een kat met diabetes die partiele insulten krijgt bij hypo's en die gaat dan in rondjes lopen en kan daar niet meer mee stoppen. Tot zijn suiker weer goed is.



Het kan ook door een andere aandoening veroorzaakt worden natuurlijk. Dat zei ik er ook bij. Maar het is niet zo dat ik zomaar wat roep. Ik heb een extra training gevolgd over epilepsie toen ik nog begeleider was. En ik heb wat verpleegkundige kennis. Niet veel, 1 jaar hbo v, maar ik heb ook voor meerdere mensen met epilepsie gezorgd. Ik weet hoe niet veel voorkomende partiele insulten er in real life eruit kunnen zien. Maar ik ken ze zeker niet allemaal, dat zijn er teveel om te onthouden. Ik had bv een client met epilepsie die na onderzoek vijf verschillende soorten insulten te krijgen, waarvan twee zeldzame soorten.



Maar goed, ik hoop dat je er snel vanaf komt, TO. Lijkt me echt vreselijk, ik had een keer een prop in mijn oor die voor duizeligheid zorgde, ik vond 1 dag al erg!
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
Vandaag ct scan gehad, maar nog geen nieuws. Ze sturen dit door naar de specialist met wie ik volgende maandag een afspraak heb ! pff, nog 4 dagen wachten :(
Alle reacties Link kopieren
Ik ga voor je duimen dat het niks ernstigs is of iets waar je een vervelende behandeling voor moet ondergaan. Is het nog steeds zo erg met de duizeligheid? Veel sterkte iig.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
Ben benieuwd naar de uitslag!!?



Ik ga volgende week maar eens langs de dokter, kan er niet langer mee door blijven lopen.
Alle reacties Link kopieren
@vlindertje, ik dacht dat je al geweest was voor een scan? Ik verwar je met natalietje, denk ik.



Zeker naar de arts teruggaan als het niet over gaat natuurlijk. Ik denk dat ik een tent op zou zetten vlakbij de huisartsenpraktijk/ziekenhuis, proviand en dekens mee, en net zo lang zou wachten tot ze me hielpen als ik steeds heel duizelig zou worden. Echt!



Niet kritisch bedoeld maar je laat je ook wegsturen he. Assertief zijn is soms hard nodig om een probleem op te lossen. Als ze je niet kunnen helpen, dan zeg je: ga dan maar iemand halen die me wel kan helpen. Blijven aandringen, vragen en bellen. Of je roept, als ik een ongeluk krijg op weg naar huis door mijn duizeligheid, zijn jullie aansprakelijk. Ik weet niet of dat daadwerkelijk zo is. Maar soms moet je iets minder meegaand zijn en soms zelfs minder vriendelijk. Artsen hebben wel een eed gezworen om de zieken te verzorgen maar je mag ze daar best aan herinneren, vind ik.



Rijden jullie beide nog auto zo eigenlijk? Lijkt me gevaarlijk namelijk.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Het kan (helaas) ook komen door de artrose in je nek. Misschien heb je ook vernauwingen in je nek (Cervicale stenose). Als dat zo is zal de scan dat wel laten zien. Ik heb dit namelijk ook. Het is erg vervelend en het gaat et ups en downs. Het wil niet zeggen dat het altijd hetzelfde voelt. Het komt en het gaat. Vorige jaar rond deze tijd had ik erg heel erg veel last van bijvoorbeeld. Heb toen een nekkraag gedragen tegen vel adviezen in, maar mijn huisarts (al op leeftijd) adviseerde dat. De fysio was er fel tegen...nou ja als je zoveel pijn hebt en dol bent dan wil je alles doen dus ik heb die kraag toch een tijd om gehad en daarnaast veel rust genomen. En die oude wijze huisarts had dus toch gelijk! Het is gelukkig voor een groot deel weg gegaan maar ik moet er altijd rekening mee houden en dat betekent rust op zijn tijd, regelmatig fysio en triggerpoint behandeling (dry needling). Het kan ook zijn dat het met een operatie (deels) verholpen wordt. Bij mij is dat geen optie omdat de oorzaak bij mij niet weggenomen kan worden, ik ben altijd uit balans zeg maar. Komt door een aangeboren afwijking waardoor een arm veel korter is en de andere arm continue overbelast, hierdoor ook de artrose.

Sterkte!
Alle reacties Link kopieren
Gladoortje, ik heb inderdaad geen ct scan gehad! Je bent in de war met iemand anders hihi. Geeft niet hoor, kan gebeuren he!
Alle reacties Link kopieren
Ik verwarde je met TO omdat jullie klachten op elkaar lijken. Maar de nek en het halsgebied zijn plekken waar zoveel gebeurt, zie ik door alle verschillende diagnoses, dat het echt lastig te diagnosticeren is. Logisch dat jullie om ervaringsverhalen vragen. En er zijn ook zoveel mogelijkheden qua behandeling, dat ik snap dat je zelf door de bomen het bos niet meer ziet en de artsen/behandelaars moeten ook flink hun best doen. Lastig verhaal. Sterkte aan allen.
Mensen kunnen alleen zichzelf redden.
Alle reacties Link kopieren
Wel ja, heb dus die scan gehad, en maandagmijn uitslag gekregen (artrose , lordose) iets wat ik al wist!

Nu moet ik naar de osteopaat(vandaag geweest en had nadien nog meer last)

ik hoop nu echt dat er iets gaat gebeuren wat die duizeligheid betreft( het komt uit de nek ja) maar kunnen ze dit nu goedkrijgen? ik kan zo echt niet leven, het beheerst mijn hele leven en functioneer nog amper. Het is zo'n beangstigend gevoel, als je dit niet kent, dan kan je je dit niet voorstellen he :(
Alle reacties Link kopieren
even naar boven zetten hier
Alle reacties Link kopieren
Hallo Natalietje, graag zou ik willen weten hoe dat verder is gegaan met de duizeligheid van uit de nek? Heb je de oplossing gevonden ondertussen? Ik heb zelf daar last van sinds 5 weken en vind dit enorm lastig en uitputtend. Ben nu op ziekteverlof. Het is een heel lastige aandoening jammer genoeg. Alvast bedankt voor je reactie!

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven