Hulp gevraagd bij een tekentablet kopen

30-01-2015 11:16 19 berichten
Veel vragen omdat ik er echt niks vanaf weet.

Voor mijn dochter haar verjaardag wil ik een tekentablet kopen. Wat ik zo op het net gelezen heb is een Wacom Bamboo een goede start hierin. Maar daarna loop ik al gelijk vast. Welk formaat/model is handig? Wil voorkomen dat ik te klein koop waardoor ze er niet veel aan heeft.

Wat is er eventueel nog meer nodig om te kunnen starten. Zit er bijvoorbeeld al een programma bij, of moet ik deze nog apart aanschaffen. Welke past dan het best bij haar? Op dit moment is ze helemaal in de ban van het tekenen van anime en manga.

Een stylus zit er geloof ik meestal bij. Is deze in een teken dikte te krijgen of zijn ze in verschillende diktes te krijgen en is het handig om een paar verschillende erbij aan te schaffen?

Hopelijk kunnen jullie mij helpen meer inzicht hierin te krijgen. Alvast bedankt.
Alle reacties Link kopieren
Wacom en zo groot mogelijk!

Mijn droom
That's a fine looking high horse, what you got in the stable!
Alle reacties Link kopieren
jezus.. dat is duur!
Er wordt hier meer gezogen dan in de gemiddelde pornofilm.
Alle reacties Link kopieren
http://www.bol.com/nl/p/w ... n-de-nl/9200000030128125/



Deze? ZIt de software voor Manga en Anime tekenen bij.. Heb er zelf eentje van Wacom en erg tevreden



Qua tekenen heb je maar 1 stylus. Door de software op de computer verander je je punt als het ware (van potlood naar stift naar kwast en de grootte hiervan)

De grootte van het tablet is deels belangrijk. Hij is bereikt altijd het gehele beeldscherm, alleen hoe groter hoe nauwkeuriger je kan tekenen.. Maar gewoon als basis tekenaar/illustrator is zoals hierboven genoemd formaat volgens mij wel oke
Bedankt Kroketje! Dit is informatie waar ik erg mee geholpen ben.

Als ik het goed begrijp zal het in het begin omschakelen en wennen worden van kijken naar je hand naar kijken naar het scherm, omdat het resultaat van bijvoorbeeld 1 cm op de tablet, 3 cm op het scherm kan zijn.

A6 lijkt zo klein maar is het in feite dus niet?

De tablet die je op bol.com hebt gevonden is dus precies wat bij haar past.
Alle reacties Link kopieren
Ik vind A6 wel heel erg klein hoor. Dat is een kwart van een A4tje. Ben zelf begonnen met een A5 maar vond dat ook te klein. Als je het er voor over hebt zou ik voor A4 formaat gaan.
Helaas.... gun haar veel maar dat zit er niet in Nina.
Ik heb een maand geleden deze gekocht:



https://m.bol.com/nl/p/wa ... uos%20pen%20touch/sf/true



Ben er super blij mee, doet het prima. Pen ligt fijn in de hand. Het is gewoon een muis, maar dan in penvorm. Je hoeft dus niet steeds naar je tablet te kijken. Je hebt geen extra software nodig omdat het een vervanging van de muis is, maar een tekenprogramma zoals Photoshop is wel handig. Formaat, a5 volgensmij, is prima om mee te starten, ik vind m niet te klein.



Met 1 pen heb je genoeg, je past de dikte aan in je tekenprogramma.
Pangea, is dit je eerst tekentablet of heb je ook ervaring met de kleinere?
Ik heb meteen deze gekocht. Ga eens bij de mediamarkt ofzo kijken, dan zie je het verschil goed. Ik heb met alle liefde meer geld neergelegd voor de grotere versie, de kleine leek me namelijk wat onhandig.
Ik heb nu sinds een paar jaar de Wacom Bamboo Create. Gebruik hem professioneel (digitaal tekenen/vormgeven) en ben er zeer tevreden over. Deze is ongeveer A4-formaat, heb geen idee hoe een kleiner formaat werkt, maar A6 lijkt me echt te klein. Als ze manga wil tekenen wil ze ook een beetje gedetailleerd werken en dan lijkt zo'n klein tabletje me echt gepriegel. Kleiner dan A5 zou ik echt niet gaan.

En is het misschien mogelijk om dit kado samen met iemand te geven? Opa en oma, en oom of tante of een goede vriend van de familie oid? Dan heb je net een wat ruimer budget en is er misschien ook meer mogelijk.
Wat ik heb begrepen is dat de Bamboo lijn niet meer bestaat en alles Intuos is geworden. De Intuos pen & touch is dus te vergelijken met de oude Bamboo. Intuos Pro valt dan weer in een andere prijscategorie ;)
quote:pangea schreef op 30 januari 2015 @ 17:28:

Wat ik heb begrepen is dat de Bamboo lijn niet meer bestaat en alles Intuos is geworden. De Intuos pen & touch is dus te vergelijken met de oude Bamboo. Intuos Pro valt dan weer in een andere prijscategorie ;)Zoiets dacht ik idd al te zien toen ik na het typen van mijn reactie nog eens naar het huidige aanbod ging kijken! Had daarom het stukje over Bamboo vs Intuos maar weer verwijderd.
Poehee! Dat valt niet mee.

Dank jullie wel voor het reageren. Ben ik echt blij mee.

In eerste instantie dacht ik snel klaar te zijn met de link van Kroketje. De tablet kreeg goede reviews ook.

Na Buaya d'r bericht sloeg toch weer de twijfel toe.

Maar als ik de meetlint erbij pak en de schetsen van mijn dochter vermoed ik inderdaad dat dit te klein zal zijn. Van mezelf weet ik dat ik het irritant zal vinden. Is natuurlijk niet de bedoeling dat hij na een paar weken frustratie in de hoek gegooid wordt.

Dus ben wel een stapje verder, het zal geen S maar minimaal M en liefst L worden.

Nu aan het zoeken of er toch nog ergens in een voorraadrek de bamboo create ligt te verstoffen.

Dan zit ik nog wel met het tekenen van manga en anime. Deze programma's zullen vast los te koop zijn. Is elk tekenprogramma geschikt? Waar kan ik het beste op letten?
Wbt tekenprogramma zou ik het haar denk ik zelf uit laten zoeken. Als ze al een beetje bezig is met naar het werk van anderen kijken op internet zal ze ook wel vrij makkelijk er achter moeten komen wat veel gebruikt wordt in de manga/anime-community. Er is ook genoeg legaal gratis te krijgen.
Hoi ik ben ook een leek wb een tekentablet. Ik heb al filmpjes zitten kijken op you tube maar ik zie dat je toch iets zelf moet tekenen. En ik dacht altijd dat er een soort schets op je tablet te zien was of op het beeldscherm, dat je kon natekenen en zelf kon aanpassen of zo iets. Maar je moet dus wel iets van tekentalent hebben. Wat ik me dan afvraag is wat de Wacom Manga serie dan precies inhoudt. Wat verschilt deze dan met een andere serie? Omdat er een Manga serie is ben ik er van uit gegaan dat je schetsen te zien kreeg.
quote:buaya schreef op 31 januari 2015 @ 10:29:

Wbt tekenprogramma zou ik het haar denk ik zelf uit laten zoeken. Als ze al een beetje bezig is met naar het werk van anderen kijken op internet zal ze ook wel vrij makkelijk er achter moeten komen wat veel gebruikt wordt in de manga/anime-community. Er is ook genoeg legaal gratis te krijgen.Dat vind ik nou eens een goed plan!
Alle reacties Link kopieren
Ik heb zelf een tablet van ongeveer A5 formaat en dat heb ik nooit als te klein ervaren. Schetsen opmeten heeft geen zin, je tekent niet op dezelfde manier op een tablet als op pen en papier. De afstanden zijn niet één op één hetzelfde. Bovendien doe je 'priegelwerk' over het algemeen op een ingezoomd canvas, waardoor het geen priegelwerk meer is. A5 is in ieder geval prima! A6 is wel echt te klein.
Allen bedankt voor jullie feedback. Met de reactie dat je kunt inzoomen gaf gojohnnygo gaf uiteindelijk de definitieve beslissing en heb ik de Wacom Intuos M gekocht. Helemaal in de wolken met haar cadeau.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven