Werk & Studie alle pijlers

Masterkeuze

07-04-2015 15:31 59 berichten
Hoi allemaal,

Na al een tijdje mee te hebben gelezen dan toch een eigen account aangemaakt, en wel om de volgende vraag:

Eind dit jaar ben ik klaar met een medisch/technische bachelor. Nu wil ik volgend jaar een master gaan doen, maar welke? De meeste masters die ik kan gaan doen zijn puur onderzoekgericht en ik wil niet 5 dagen per week in een lab staan. Ik zoek meer iets waarbij je in een ziekenhuis terecht komt en waarbij je ook contact hebt met patiënten.

Ik heb meegedaan aan SUMMA/A-KO. Bij SUMMA simpelweg niet genoeg goed, bij A-KO vinden ze dat ik niet equivalent ben, maar kunnen ze je niet duidelijk vertellen waarom dan niet. Daarna heb ik me ingeschreven voor Technische Geneeskunde in Twente, ook hier heb ik een afwijzing van terug gekregen, deze keer omdat de pre-master vooral voor technische deficienties is, en minder voor medische en ze van mening waren dat ik vooral medische deficienties heb. Ik heb teruggemaild of ze dan niet een paar vakken konden wisselen met meer medische vakken, deze worden immers al in de bachelor gegeven, maar hier heb ik nog geen antwoord op gehad.

Dus, om een lang verhaal (sorry) kort te maken:

Hebben jullie nog ideeën? Voltijd/deeltijd/HBO/werken in combinatie met opleiding?
anoniem_6403389dc176a wijzigde dit bericht op 14-04-2015 12:26
Reden: Herkenbaarheid
% gewijzigd
Alle reacties Link kopieren
Afdelingen overlappen ook wel hoor, kies de track niet op afdelingen. Mijn track kijkt vooral naar beeldverwerking en toepassing de andere track naar signaal verwerking.

Met MII kan je dus ook op de neurologie bezig zijn met hersenscans. De afdelingen die ik heb genoemd komen het meeste omdat omdat ze bepaalde technieken vaker gebruiken (als je snapt wat ik bedoel).
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Ik snap wat je bedoelt ;) Nu eerst maar hopen dat er een premaster komt, anders moet ik in het tweede jaar beginnen en heb ik nog wel even om een track te kiezen of wordt het geen technische geneeskunde. Wat dan wel, geen idee, technische geneeskunde is op dit moment het enige wat me echt leuk lijkt.
Alle reacties Link kopieren
Neweve: grappig, ik had nog nooit van die hele opleiding gehoord, maar het klinkt als iets wat voor mij zeker ook een optie was geweest (nu biomedische wetenschappen gedaan).

Ik vraag me alleen af in wat voor functie je uiteindelijk gaat werken, het blijft toch onderzoek neem ik aan. Er staat wel dat je chirurgische dingen mag doen ed, maar ik ken geen chirurg die een operatie over zou laten aan iemand die geen arts is. Je staat dan waarschijnlijk samen met een chirurg die een nieuw iets moet testen op de ok of zo? Zijn er ook functies buiten het onderzoek?



Ik ben gewoon heel benieuwd, de opleiding klink heel leuk, maar ik snap nog niet helemaal wat het vak nou precies is...
Alle reacties Link kopieren
Ik word klinisch technoloog (de beschermde titel volgens de wet big ).



Het grootste deel gaat een promotie doen, een kleiner deel een klinisch felowship/specialisatie. (75% van de afgestudeerden doet ook klinisch werk, dit kan zijn scans beoordelen, patiënten actief includeren voor onderzoek, mee-opereren etc. etc.)



Bij een promotie staat verbetering van de diagnostiek en therapeutische opties, gericht op actief implementeren voorop. Ik opereer soms mee met artsen (lees net zoals coassistenten haakjes vasthouden en de huid hechten). Daarnaast prik ik regelmatig bloed bij patiënten. Zoals ik het voor me zie is het idd samen met de chirurg dingen doen. Je vormt onderdeel van het behandelteam waarbij de chirurg de hoofdbehandelaar is (en in de eerste instantie ook de diagnose zal stellen). Ik zal dan bijvoorbeeld de navigatie tijdens de operatie voor mijn rekening nemen.



Het vak is overigens behoorlijk nieuw (2003 start, begin dit jaar de 200ste afstudeerder)
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Yme,

Biomedische technologie lijkt op biomedische wetenschappen maar kan veel meer de praktisch-technische richting uit. Als in robots i.p.v cellen. Echt klinisch werk zul je niet doen maar het kan een optie zijn... Bovendien heb ik geleerd dat je tijdens de master enorm veel zelf kan vormen (keuzevakken, keuzes bij de stages etc).



je hebt ook een sub-richting binnen geneeskunde, meer op onderzoek gefocust (o wacht dat is de SUMMA/AKO (Stomme afkortingen ook)). Sommige andere geneeskunde opleidingen hebben ook zij-instromen daar zou je ook nog naar kunnen kijken.



Meer beleidsrichting uit is gezondheidswetenschappen, technische bedrijfskunde (richting zorg), (european) public health.



Lesgeven was geen optie toch?



Breder:

Medische biologie

Health sciences

Human movement sciences

Epidemiologie

Rotterdam heeft ook een aantal andere research masters (cardiovasculair, oncologie)



Misschien ook een optie: HBO technische verpleegkunde (?) of beeldvorming/ablatie laborant
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Alle reacties Link kopieren
Ja, het onderzoek begrijp ik wel (zit zelf ook in onderzoek bij een academisch ziekenhuis). Ik vroeg me meer af wat dan daarna komt. Maar het blijft dus waarschijnlijk een onderzoeksgerichte functie (niks mee mee trouwens hoor, dat doe ik ook).

Ik had het er vanmiddag met collega's (met name artsen) over, en niemand had ooit van die functie gehoord, dus vandaar de zoektocht naar meer informatie. Waarschijnlijk moet het zich nog een beetje uitkristalliseren waar mensen precies terecht gaan komen, en hoe dat tussen het bestaande personeel geplaatst wordt.
Nee lesgeven lijkt me voor niemand leuk als ik dat ga doen Voor veel van de masters die je noemt ben ik inderdaad al op de open dag geweest. De deadlines voor inschrijven voor de overige zij instromen, lagen allemaal op 15 januari, dus daar ben ik sowieso te laat voor. Juist het echt klinische lijkt me zo leuk, dus dan kom je toch bij (technische) geneeskunde. Als ik nu nog moet starten aan 4 jaar HBO doe ik denk ik liever 5 jaar WO. Blijf duimen dat er een premaster komt, en anders komt er misschien volgend jaar in Delft in
Alle reacties Link kopieren
Met je huidige opleiding krijg je bij HBO verschillende vrijstellingen (ik ken mensen die overgestapt zijn en in 2 jaar een HBO opleiding konden afronden).
Als je bang bent dat alles in de soep loopt, neem dan een pannetje mee.
Voor de geïnteresseerden: Ze hebben besloten dat er een premaster komt, niet komend jaar, maar het jaar erop. Er is verder nog niet echt iets zeker, dus ik heb gevraagd of ze me een soort van garantie kon geven dat hij dan ook echt zou starten en ik dan ook zou mogen starten. Ze gaat komende week proberen iets meer duidelijkheid/garantie te geven. Mocht het dan wat zekerder zijn ga ik dus een jaar werken en daarna premaster volgen. Verder heb ik me voor de zekerheid ook ingeschreven voor de bachelor

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven