Bonen-frenzie

16-05-2007 02:26 5 berichten
Alle reacties Link kopieren
Zo heet dat toch; frenzie? Als je ergens helemaal mee uit je dak gaat? :o



Affijn. Ik had een kilo droge zwarte bonen liggen en daar héb ik toch mee uitgehaald. Ik wil jullie de recepten niet onthouden.



Eerst heb ik de bonen afgespoeld in het vergiet en daarna de hele nacht en ochtend laten weken in ruim water. Dat water weggegooid en opnieuw met ruim water, opgezet en vanmiddag 3 uur laten koken.



Toen had ik dus en en?rme pan met bonen. Daar heb ik verschillende dingen mee gedaan.



Eerst heb ik bonendip gemaakt. Men neme een stronk sellerie, een ui, knoflook, een wortel, rode paprika, verse koreander en men flikkere alles bij elkaar in een pan met wat olie. Even bakken, dan een enorme lading bonen met vocht erbij. Laten koken. Zout erbij. Niet teveel zoals ik deed. Dan; in de blender. Als het helemaal gepureerd is gooi ik er nog een paar flinke strooien komijnepoeder  bovenop. Lekker met Mexicaanse tortilla ships, de smaakloze variant, of andere dingen die zich makkelijk laten dippen.



Ik had nog een stuk paprika over, dat heb ik in hele kleine stukjes gesneden. In de pan met olie, even bakken. Daar nog een lading geblende bonen op gegooid (ja, diezelfde die al die groenten erin hadden), samen met nog een paar grote soeplepels hele bonen met vocht uit de grote pan. Dit is dus een broertje van de bonendip, maar dan met stukkies erin. Gebruiken gewoon bij het eten, als bijgerecht bij mexicaanse tortillas met gehakt en salade.



Vervolgens heb ik een deel van de bonen met hun vocht samen met een zakje Knorr Bonenmix klaargemaakt, beetje fantasieloos maarja, ik had het nog.



De laatste bonen heb ik apart bewaard, die gaan gewoon z? de vriezer in, voor als we iets eten waar hele doodgewone alledaagse bonen bij horen.



Je hebt wel een gigantische afwas, maar het is de moeite waard. Oja, niet vergeten te vermelden; zorg dat je al verkering hebt als je deze bonen gaat eten! :D
Alle reacties Link kopieren
<img src="http://www.monn.nl/wp-content/uploads/FFadvertentie.jpg" />
Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.
Whoehahahahahaa!
Alle reacties Link kopieren
Ook goedemorgen :D

Heb je er niet een paar in de grond gestopt? Elfje (6) kwam gisteren blij en trots thuis, ze had eindelijk haar bruine boon van school meegekregen. Hij is nu 20 cm hoog en heet Boontje.
Alle reacties Link kopieren
Wow BGB! Sommige mensen springen ook in élk gat in de markt he? Hoe kom je erop. :D



Yette, nee, verdorie, niet aan gedacht; een boon planten. We hebben dan wel geen tuin, maar toch wel een plantenbak op het balkon, en dan zouden later de nieuwe huurders altijd lekkere verse bonen hebben. Want die zijn tegenwoordig bijna niet meer te krijgen in deze fijne nieuw-socialistische Bolivariaanse staat.  Maar leuk iig voor je dochter, Boontje, hoe verzint ze het he. :)

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven