miereninvasie, hoe bestrijden?

20-05-2015 10:54 13 berichten
In mijn woonkamer lopen veel mieren. Bah!

Heb al 2 lokdoosjes staan maar ze blijven komen. Ik kan ook niet duidelijk zien waar ze nu precies binnen komen. Ze lopen her en der verspreidt. Geen duidelijke route.



Iemand een goede tip om ze weg te krijgen?
Ik lees mee! Hier ook een invasie, lokdoosjes doen weinig.



Ik zie wel waar ze vandaan komen, tenminste dat denk ik (onder de vloer door, buiten ligt van dat losse omhoog gekomen zand).
Alle reacties Link kopieren
Hier ook voor het eerst sinds jaren een invasie en dan wel in de keuken Bah!



Aangezien hun nesten buiten zitten bestrijd ik die met gif van de action, dat werkt vrij goed. Verder heb ik een heleboel lokdoosjes geplaatst.

Voor het gif heb ik een aantal wat vriendelijker methoden geprobeerd:

Kokend water, zout, (schoonmaak)azijn, een streep met afwasmiddels maar het leek wel of deze mieren soort hier allemaal resistent voor was. Het gif werkt wel, al moet ik er wel bij zeggen dat ik dagelijks mijn binnenpleintje overloop en bij nieuwe mierenhoopjes ook weer gif strooi.
Alle reacties Link kopieren
Kokend water werkt hier best goed maar ik gooi dan ook een paar ketels tegelijk. Dat overleven ze niet. Meestal komen ze uit een tweede holletje als ik kokend water giet. Daar giet ik dan ook een flinke hoeveelheid in.



Het is niet echt diervriendelijk maar kon niet schadelijk voor het milieu. Bovendien heb ik twee kleine kinderen die veel buiten spelen dus ik wil geen gif in de tuin.
Alle reacties Link kopieren
Kijken door welke kieren die beesten je huis binnen lopen en daar koper neerleggen. Daar kunnen ze absoluut niet tegen.



Wij hebben bij zo'n kier een cent neergelegd en sindsdien komen ze daar niet meer naar binnen.
Alle reacties Link kopieren
O ja, de koperen centen, zelfs dat werkte hier niet! lopen ze gewoon achteloos overheen!!
Alle reacties Link kopieren
Kaneel!!



Het zou alleen diervriendelijk moeten zijn, maar had wel een massagraf...



Vond t met twee kleine kinderen wel t proberen waard en de hoeveelheid mieren is echt drastisch verminderd.
Vanavond eens aan de slag met kaneel en koper dan maar.
Alle reacties Link kopieren
Hier werkt mierenpoeder altijd heel goed. Het is een soort mentholpoeder dat er voor zorgt dat ze hun geurspoor / nest kwijtraken. Onschadelijk voor kinderen, dieren, planten en milieu.
Alle reacties Link kopieren
Mieren zijn tegenwoordig ook niet meer voor een kleintje vervaard. De meeste insecten houden niet van cementpoeder maar ja, je luchtwegen ook niet. Als je last hebt zou ik het aan een gespecialiseerd bedrijf vragen. Ik bedoel niet de reclames op hun websites want die middelen helpen juist niet (meer).
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Als de mieren bij je binnen komen zou ik alles wat ze lekker vinden luchtdicht afsluiten. Dat werkt al minder motiverend. Verder zou ik de kieren waardoor ze binnen komen afkitten. Vaak gaat het om kieren in kozijnen. Voor kromme deuren bestaan er strips. Ten overvloede zou ik de kieren onaantrekkelijk maken met gif wat ze kunnen detecteren zodat ze daar niet gaan dralen.
En als het vuur gedoofd is komen er wolven
Alle reacties Link kopieren
Bij ons werkte alleen gif. We hebben dit in de kieren waardoor ze binnen kwamen gespoten en in de mierennesten buiten. Daarnaast nog lokdozen in het spoor waar ze liepen. Nu al weken geen mier meer gezien.
'Geniet van elke dag, want er komt geen dag terug'
Alle reacties Link kopieren
Wij hebben dit probleem ook ooit gehad, en hebben toen overal kokend heet water op gegooid... Maar ja, dat was bij de achterdeur. Ik kan me voorstellen dat je geen liters kokend heet water in je woning kan gaan gooien, zeker als je niet weet waar ze precies vandaan komen. In dat geval zou ik toch voor gif kiezen, tenzij je kleine kinderen / huisdieren hebt.

Dit is een oud topic. Het topic is daarom gesloten.
Maak een nieuw topic aan om verder praten over dit onderwerp.

Terug naar boven